Dodaj do ulubionych

Uczniowie I LO akceptują szkolne stroje

IP: *.elementy.pl 11.02.04, 20:46
Świetny pomysł. Popieram, od dawna mi brakuje tego. To nie chodzi o wojskowy
dryl tylko o identyfikowanie się z etosem szkoły, grupą ludzi, kulturą
społeczną. Nie wszystkie szkoły muszą mieć mundurki. Ale wszystkie dzieciaki
z podstawówki bezwzględnie powinny mieć obowiązek noszenia przynajmniej
tarczy. To żadna hańba - chyba, że ma się już 18 lat i nadal nie skończyło 6-
ej klasy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kadazan Szparo! Gdzie Twoje czasy?! IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 11.02.04, 20:53
      Skończyłem jedynkę rok temu, odchodząc razem z dyrektorem Szparą. Aby pokazać
      poziom ludzi, którzy się tam uczyli nikt nie musial ich zakuwać w mundurki
      wzięte rodem z angielskich szkół. Teraz przyszedł nowy dyro i szkoła zmienia
      się nie do poznania. To już nie jest "jedynka". To tylko I LO odarte z
      klimatu i luzu.
      • Gość: Maciek Re: Szparo! Gdzie Twoje czasy?! IP: 164.143.240.* 12.02.04, 10:10
        Nie do konca sie z Toba zgadzam. Ja konczylem "Jedynke" w 1992 roku, kiedy
        zmieniono patrona z Warynskiego na Norwida. Rzeczywiscie luz byl wtedy duzy ale
        co z tego? Kiedy patrze na zdjecia z liceum, to wszyscy i tak wygladalismy tak
        samo. Powyciagane swetry, jeans i wojskowe "oje". Pomieszanie oazy z obozem
        wojskowym.

Te mundurki moga sie ostatecznie oplacic. Przynajmniej faceci naucza sie nosic
        marynarki za mlodu i nie beda wygladac jak "eleganci z Mosiny" na studniowce,
        tak jak my wygladalismy w hotelu "Brda".

Pozdrowienia dla starej i nowej Jedynki
        • Gość: ilicz@o2.pl Re: Szparo! IP: *.polityka.com.pl 12.02.04, 11:07
          czolem absolwenci,
          melduje sie absolwent z 94roku, widze ze nadeszło nowe, nowy dyr. Jedynki, nowa
          dyrektor VI, nie wiem jacy sa naprawde teraz mlodzi, ktorzy chodza do liceow
          ale jestem zaskoczony, ze godza sie na zawracanie głowy historiami typu
          noszenie mudnurkow - to przeciez jak w wojsku, albo w duzej korporacji ;-D.

Za moichj czasow kazdy w zasadzie nosil to co mial, ubior nie byl specjalnie
          zadna manifestacja, no moze poza paroma wyjatkami, ktorzy sluchali punka,
          hardcora itd.

Najwyrazniej mlodzi sa dzis bardziej posluszni - przeciez chca byc swietnie
          wykształceni, potem skonczyc najlepsze studia i stac sie sumiennymi
          pracownikami w wypastowanych butach i białej koszuli tanczacymi tak jak im
          zagraja

pozdraiwiam
          ilicz@o2.pl

• lamancza Re: Uczniowie I LO akceptują szkolne stroje 12.02.04, 15:32
      NIech ktos pokaże wreszcie te mundurki, żeby mozna było skomentować. Fajny
      pomysł swoją drogą.
      • Gość: Boles Re: Uczniowie I LO akceptują szkolne stroje IP: *.awacom.net 13.02.04, 22:36
        A w jakich mundurkach bedziemy chodzic na korki, w tych samych czy innych?
    • Gość: mionka Re: Uczniowie I LO akceptują szkolne stroje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:29
      ja tam u siebie w szkole musze chodzić mundurku i jest super :)
    • Gość: ktoś Re: Uczniowie I LO akceptują szkolne stroje IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.02.04, 22:52
      juz widze te wszystkie wymalowane i wystrojone laleczki w takich samych
      mundurkach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka