Dodaj do ulubionych

uczciwa gra - wg reguł

17.02.04, 14:36
czy unia europejska gra z nami uczciwie ? czy USA grają z nami uczciwie .

uważam , że grają wg reguł - odpowiadają przed swoim wyborcą , który
liczy ile on ma w banku , a nie ile Polak może kupić za swoją pensję .

ktoś jednk gra nie wg reguł - niezadowolenie Polaków rośnie .
w jaki sposób nasz polityk odpowiada przed wyborcą za swoje decyzje
w systemie partyjnym ? przecież od lat mamy w rządzie tych samych
polityków , mimo że w wielu przypadkach nie zasłużyli na nasze poparcie .

inne kraje grają z nami uczciwie - jak w normalnej grze -
wykorzystują nasze braki dla własnych korzyści .

gdy siadam do gry , to po to , żeby wygrać , wykorzystujac każdą
nieumiejętność przeciwnika i każde zdarzenie losowe na swoją korzyść -
przecież nie gram po to by komuś pomóc wygrać . każda moja pomoc
w wygranej przeciwnika , to mniejsze szanse na moją wygraną .
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: uczciwa gra - wg reguł, jakich reguł? IP: 62.244.137.* 17.02.04, 16:00
      Ty zakładasz, ze grasz uczciwie. A to ma sie nijak do tego co ostatnio robia
      zarówno w UE jak i USA.Poczytaj o przetargu i jakis tam jastrzebiach.Jezeli
      zanizanie kontraktu jest uczciwe to chyba cos nie tak?!Dawanie komus w lape to
      tez cos nie tak, ale to przeciez stare metody komuchow!
      • unsatisfied6 Re: uczciwa gra - wg reguł, jakich reguł? 17.02.04, 17:15
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> Ty zakładasz, ze grasz uczciwie. A to ma sie nijak do tego co ostatnio robia
        > zarówno w UE jak i USA.Poczytaj o przetargu i jakis tam jastrzebiach.Jezeli
        > zanizanie kontraktu jest uczciwe to chyba cos nie tak?!Dawanie komus w lape
        to
        > tez cos nie tak, ale to przeciez stare metody komuchow!

wybrany przez naród w demokratycznych wyborach działać powinien na rzecz
        swojego wyborcy - nie wybrali go Marsjanie powierzajac swój los / w przypadku
        Amerykańskiej administracji - nie zostali powołani na swoje funkcje przez
        polskich obywateli , by kierując się "dobrym serduszkiem" pomagać
        biednym Polakom . Zostaja rozliczeni przez swój naród w nastepnych wyborach
        a nie przez zrobionych w trąbę Polaków .

co do łapówek , szkoli się menadżerów na zachodzie , którzy mieliby ewentualnie
        działać w krajach postkomunistycznych o naszych sposobach prowadzenia biznesu -
        widzę , że nauka nie idzie w las .

czy to jest uczciwie ? wg reguł . nieuczciwe natomiast jest , gdy
        wybrany przez naród nieznający reguł gry przegrywa w takich grach , sam
        na tym nic nie traci a doprowadza wyborcę powierzajacego mu swój los
        do coraz gorszego bytu .
        • Gość: maciej Re: uczciwa gra - wg reguł, jakich reguł? IP: 62.244.137.* 17.02.04, 18:04
          Afery łapówkarskie to nie wymysł ostatnich dziesieciu lat.O łapówkach słychać
          było w Japonii, Francji, Niemczech, Włoszech, a przeciez to nie rynki krajów
          postkomunistycznych.Dumping przeciez to zabroniona forma ekonomiczna.Cos nie
          tak u6, najpierw piszesz o uczciwosci, a potem walisz takie teksty.Widze, ze
          nie uczciwosc w Tobie, a kameleonizm!!!Dla mnie obojetnie od sytuacji nalezy
          postepowac uczciwie i grac fair.Czyli wedlug Ciebie grajac np. w Brydza
          bedziesz wykorzystywał np. metody prowadzace do nieuczciwej wygranej?Na
          zawodach byłbyś spalony z taka mentalnoscia.Lubie tez snookera, tam reguły sa
          bardzo przejrzyste.
        • Gość: maciej Re: uczciwa gra - wg reguł, jakich reguł? IP: 62.244.137.* 17.02.04, 18:06
          I jeszcze jedno, zaskoczyłeś mnie totalnie!!!Nie ważne jak ważne żeby poprzez
          wydymanie innych mi było lepiej.Super!!!!
          • unsatisfied6 rzygać się chce od takich argumentów 18.02.04, 01:14

> I jeszcze jedno, zaskoczyłeś mnie totalnie!!!Nie ważne jak ważne żeby poprzez
            > wydymanie innych mi było lepiej.Super!!!!

jak juz mówisz o dymaniu , to ja mówię o czymś kompletenie innym -
            o tym żeby nie dać się wydymać .

reguł politycznej gry ja nie wymyśliłem .

zastanów się , kogo bronisz a kogo atakujesz .

ja stawiam wyraźną tezę w swoich postach - mamy niekompetentnych
            ludzi na wysokich stanowiskach . nie szukam winnych poza granicami
            kraju .

obawiam się , że ty znajdujesz winnych ale nie wśród tych , dzięki
            którym mamy pogarszającą się gospodarkę , ale gdzieś daleko poza
            granicami naszego kraju . na fakt , że nasz kraj jest WYJĄTKOWO
            SKORUMPOWANY , odpowiadasz podajesz przykłady korupcji w innych
            krajach .

zastanów się jakie bzdury piszesz - reguły gry w polityce w krajach
            demokratycznych są jasne - polityk odpowiada przede wszystkim przed
            swoim wyborcą .

nie zachwalam , jak mi zarzucasz amerykańskiej polityki wobec Polski .
            piszę , by korzystać z ich przykładu dla naszego wspólnego dobra .

mam dosyć tłumaczeń naszych decydentów , że coś jest nie tak ,
            bo inni są winni - mnie to mało obchodzi . Dla mnie przede wszystkim
            oni ponoszą odpowiedzialność za pogarszający się stan .
            a już rzygac mi się chce od powiedzeń typu : u nas korupcja ,
            a tam też , u nas niegospodarność , tam też , u nas nierespektowanie
            praw obywatela , a tam też - na dodatek tam Murzynów biją .

tylko dlaczego do cholery oni stanowią taką potęgę , skoro '
            tam jest takie samo skorumpowanie i niegospodarność a u nas
            coraz wieksza bieda ?
            • Gość: maciej Swietne reguły IP: 62.244.137.* 18.02.04, 07:28
              Dumping i łapówki!!!!The End.Tylko uważaj abyś nie zakrztusił sie wymiotując!
              Dlaczego tam jest lepiej, bo sa mistrzami w dymaniu!!!
              • unsatisfied6 najgroźniejsze 18.02.04, 08:03

> Dumping i łapówki!!!!The End.Tylko uważaj abyś nie zakrztusił sie wymiotując!
                > Dlaczego tam jest lepiej, bo sa mistrzami w dymaniu!!!

to twoja interpretacja -zasadniczo mało różniąca się od komunistycznej
                propagandy . sporo żeś się tego świństwa nałykał . ty się z tym dobrze
                czujesz i nie zbiera cię na torsje ( więc się nie zakrztusisz ) , bo
                masz po prostu inny żołądek ( mózg - masz go ? czy uległ w procesie
                ewolucji komunistycznej redukcji ?) .

wiele piszę o wadach systemu komnistycznego . ty jesteś przykładem czegos/kogoś
                czego do tej pory nie opisywałem i to może jest najgorźniejsze w nasym
                systemie , bo tak liczne w naszym społeczeństwie . kogoś komu wydaje
                się , że wszystkie rozumy zjadł , bo ewentualnie potrafi zagrać
                w brydża - jakby życie było piękne i dla tych co krowy pasą i dla tych
                co na uniwersytetach wykładają , ale jak moze być paskudne dla wszystkich ,
                gdy świniopas i profesor , filozof i zwyczajny kretyn pozamieniają się
                miejscami .
                • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 213.77.40.* 18.02.04, 09:09
                  To ty ciagle zwracasz!Uwazaj bo sie odwodnisz!!!Ile w Tobie nienawisci, tylko
                  potrafisz obrazac chcac w ten sposob promowac swoj tok myslenia.Widac w Tobie
                  paranoidalnego nauczyciela, ktory gnoi "ucznia" za innosc pogladow.Jedyne
                  wlasciwe myslenie to takie jak Twoje.Masz racje, najgorzej jak "wielki"
                  nauczyciel drugiego sortu zza oceanu udaje pseudofilozofa.
                  • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 09:33

> To ty ciagle zwracasz!Uwazaj bo sie odwodnisz!!!Ile w Tobie nienawisci, tylko
                    > potrafisz obrazac chcac w ten sposob promowac swoj tok myslenia.Widac w Tobie
                    > paranoidalnego nauczyciela, ktory gnoi "ucznia" za innosc pogladow.Jedyne
                    > wlasciwe myslenie to takie jak Twoje.Masz racje, najgorzej jak "wielki"
                    > nauczyciel drugiego sortu zza oceanu udaje pseudofilozofa.

masz się za mojego ucznia ?
                    • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 62.244.137.* 18.02.04, 11:20
                      Absolutnie nie, to tak ogólnie!Jak najdalej od frustratów nauczycieli, którzy w
                      swoim życiu popełnili wręcz paranoidalne błędy dając sie zwieść
                      postkomunistycznej propagandzie.Jak mozna byłobyć tak naiwnym opuszczając bramy
                      raju i do piekieł wstępując!
                      • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 13:03

> Absolutnie nie, to tak ogólnie!Jak najdalej od frustratów nauczycieli, którzy
                        w
                        >
                        > swoim życiu popełnili wręcz paranoidalne błędy dając sie zwieść
                        > postkomunistycznej propagandzie.

racja , daleko od frustratów i zniechęconych . daleko od tych
                        co w nic nie wierzą lub wierzą , że tak byc musi i żadna
                        siła tego nie zmieni .

> Jak mozna byłobyć tak naiwnym opuszczając bramy
                        > raju i do piekieł wstępując!

jak już używasz terminologii religijnych to ci odpowiem
                        uzywając podobnego jezyka - zrządzenie Boskie .na potępienie
                        zła i walkę z diabłem .
                        • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 62.244.137.* 18.02.04, 13:09
                          Raczej naiwność, a nie heroizm!!!
                          • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 13:25

> Raczej naiwność, a nie heroizm!!!
                            raczej odpowiedź na tak postawione pytanie a nie rzeczywiste
                            okoliczności powrtotu .
                        • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 62.244.137.* 18.02.04, 13:11
                          Jedyna siła która tego dokona to praca u podstaw i zmiana pokoleń!!!
                          • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 13:23

> Jedyna siła która tego dokona to praca u podstaw i zmiana pokoleń!!!

następne hasło komunistycznej propagandy "liczymy na młode
                            pokolenie" - nie zawiedli się politycy i nadal mogą
                            na mlode pokolenie liczyć . nie mogą jednak liczyc
                            na "mlode pokolenie" przeciętni obywatele - wystarczy
                            posłuchac debat mlodych partyjniaków , by zauważyć
                            że zostali odpowiednio wyselekcjonowani przez system
                            dla jego podtrzymania , a nie zmian .

nowe pokolenie przejmujące nasze metody niczego nie
                            zmieni . żeby mogło coś zmienić , to dziś nasze pokolenie
                            musi się systematycznie zmieniać i budować odpowiednie
                            środowisko dla nowych pokoleń i zmian na lepsze .
                            • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 62.244.137.* 18.02.04, 13:25
                              Czytaj między wierszami a nie tak wprost!
                              • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 13:26

> Czytaj między wierszami a nie tak wprost!
                                to cos tam między wierszami napisz , to postaram się przeczytać.
                                • Gość: maciej Re: najgroźniejsze IP: 62.244.137.* 18.02.04, 13:34
                                  Bez komentarza u6.Przepraszam, ale juz mi sie nie chce!
                                  • unsatisfied6 Re: najgroźniejsze 18.02.04, 13:52

> Bez komentarza u6.Przepraszam, ale juz mi sie nie chce!

nie ma za co . ja się nie gniewam .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka