Dodaj do ulubionych

dzs zamkniete sklepy

11.04.10, 19:54
zdziwona nieco bylam ze "twoj market"byl dzis otwarty
zagraniczne koncerny i sklepy sieciowe potrafily uszanowac ten dzien a oczywiscie rodzime markety przeciez nie przepuszcza takiej okazji
wiecej razy tam nie pojde, widac co sie dla nich liczy najwiecej
moze to nieekonomiczne zamykanie sklepu ale nie zawsze wszystko mozna przeliczyc na pieniadze
wstydzcie sie cholerni dorobkiewicze
Obserwuj wątek
    • jerryone1 Re: dzs zamkniete sklepy 11.04.10, 21:23
      Ja byłem dziś na giełdzie, czy mnie też się należy lincz publiczny? Ciekawe, czy
      Krycha na rynku, WSZECHMOCNA BARBARA na osiedlu i inne tego typu sklepy też były
      otwarte.
      • 1-player Re: dzs zamkniete sklepy 12.04.10, 13:13
        w tym markecie w niedziele, sklepik sobie gość szykował do użytku, ten
        to dopiero jest gość
        • jasiawalker Re: dzs zamkniete sklepy 12.04.10, 20:57
          wydaje sie ze kazdy jakos chcialby oddac hold ofiarom, tym bardziej dziwi, ze to zagraniczne sieci odpuscily sobie handel, wyglada na to ze bardziej zrozumieli ogrom tej tragedii niz niektorzy Polacy
          bez przesady, ludzie by nie umarli z glodu w ten jeden dzien a dla nadlowcow ten dzien wyjety z handlu chyba by nie przyniosl kolosalnych strat
          przykre to jak i w sumie te handlowe niedziele
          • andreas077 Re: dzs zamkniete sklepy 13.04.10, 12:31
            Żałoba żałobą, ale dobrze, że było coś otwarte. Obcy kapitał ma tyle
            kasy a my nic z tego jako Polacy, stać ich było a i wyzyskiwani
            nasi pracownicy odpoczeli sobie też trochę.
            A tak swoją drogą zakaz handlu dotyczył tylko wielkopowierchniowych
            przybytków gdzie czeka się w gopdzinnych kolejkach przed kasa by
            wydać ciężko wykombinowany grosz, a tu radziejów tylko.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lf/cj/uap9/GbBAHfnUIiWnH4ArvX.jpg
            [/img]
        • jerryone1 Re: dzs zamkniete sklepy 16.04.10, 16:08
          a powinien iść do świątyni komercji ukrytej pod płaszczem sutanny i dać parę
          groszy na ofiarę... smutne. Za życia po Kaczorze wszyscy jechali, a teraz obok
          królów go kładą...bez przesady. Co za naród. Już widzę, jak za kilka dni pojawią
          się ulice im. najświętszego kaczora i jego małżonki. Zakłamany kraj, gdzie
          manipulacja jest prostsza niż gra w warcaby. Nie dość, że z Naszych pieniędzy
          wyprawiają imprezkę pożegnalną dla kliki polityków, dają po 40 tys zł, to
          jeszcze zabronią może szykować sobie sklepik? Jeśli ktoś miał życzenie to czemu
          nie?Pytam się Na jakiej podstawie rodzinom tej bandy bogaczy płacą tak wysokie
          kwoty?? Gdzie są obiecane wypłaty dla rodzin górników, którzy zginęli w pracy?
          Gdzie podwyżki dla pracowników szpitali, szkół?Ten ruch potwierdził tylko, że
          politycy to zamknięta klika, gdzie szaraczki nie mają wstępu.A Ciebie zwykły
          obywatelu nie zapytają nawet czy masz za co kupić chleb.

Żal mi tylko tych osób o których jest cicho...obsługa samolotu o której tak mało
          się mówi... Zginęli w pracy.
          • ka-wa3 Re: dzs zamkniete sklepy 17.04.10, 00:16
            o żesz ty chamie jeden! nie wszyscy jechali. Kilkanaście zdań a jedno sensowne i
            prawdziwe, że zginęli w pracy.
            • jerryone1 Re: dzs zamkniete sklepy 17.04.10, 08:31
              Czy chamstwem z mojej strony nazywasz to, że wspomniałem o losie rodzin
              górników? Czy może to, że gdyby Kaczor umarł za 20 lat śmiercią naturalną, bądź
              na raka to pewnie za wiele osób by tego nie zauważyło? Czy może chamstwem jest
              wytykanie, że kościół już na tym zarabia grubą kasę? A może chamstwem jest to,
              że jest wiele rodzin (nie patologicznych), które za 460 zł ochłapów żyją cały
              miesiąc?
              Przychodzi mi jeszcze jedno chamstwo do głowy...Dlaczego ja mam płacić za te
              ceregiele związane z Wawelem? Niech ich tam chowają za pieniądze rodziny. Ten
              pan nigdy nie był moim prezydentem, nie ja go wybrałem na to stanowisko. Nie ma
              w Polsce czegoś takiego jak wybory. Jest tylko głosowanie!
          • niedowiary77 Re: dzs zamkniete sklepy 17.04.10, 01:29
            jerryone1 napisał:

> a powinien iść do świątyni komercji ukrytej pod płaszczem sutanny i dać parę
            > groszy na ofiarę... smutne. Za życia po Kaczorze wszyscy jechali, a teraz obok
            > królów go kładą...bez przesady. Co za naród. Już widzę, jak za kilka dni pojawi
            > ą
            > się ulice im. najświętszego kaczora i jego małżonki. Zakłamany kraj, gdzie
            > manipulacja jest prostsza niż gra w warcaby. Nie dość, że z Naszych pieniędzy
            > wyprawiają imprezkę pożegnalną dla kliki polityków, dają po 40 tys zł, to
            > jeszcze zabronią może szykować sobie sklepik? Jeśli ktoś miał życzenie to czemu
            > nie?Pytam się Na jakiej podstawie rodzinom tej bandy bogaczy płacą tak wysokie
            > kwoty?? Gdzie są obiecane wypłaty dla rodzin górników, którzy zginęli w pracy?
            > Gdzie podwyżki dla pracowników szpitali, szkół?Ten ruch potwierdził tylko, że
            > politycy to zamknięta klika, gdzie szaraczki nie mają wstępu.A Ciebie zwykły
            > obywatelu nie zapytają nawet czy masz za co kupić chleb.
            >
            > Żal mi tylko tych osób o których jest cicho...obsługa samolotu o której tak mał
            > o
            > się mówi... Zginęli w pracy.

Kiedyś nasze społeczeństwo musi przejrzeć na oczy i przestać się godzić na
            wszystko co na tacy podane, ładna lekcja przez ten tydzień choć dla świata
            piękny pokaz. Głupio kiedy przez jedną osobe tylu musi zginąć, a my pokrywac
            koszty bez końca i znowu wiatr w oczy .
            • jeremi13 Re: dzs zamkniete sklepy 18.04.10, 15:06
              Dla mnie wszystkie sklepy mogą być otwarte w niedzielę i wszystkie
              święta.Ja tam wchodzić nie muszę ani nic kupować.Mój wybór.Ale taki
              sprzedawca nie ma żadnego wyboru.Jak pan każe to sługa musi.A jak
              się nie podoba to tam są drzwi.Tak to wygląda w rzeczywistości.
    • cwaniak567 Re: dzs zamkniete sklepy 18.10.10, 09:42
      :(
      • jumanji_7 Re: dzs zamkniete sklepy 19.10.10, 00:32
        cwaniak567 napisał:

> :(

[img]https://statichg.demotywatory.pl/uploads/1252476892_by_abdulx_500.jpg[/img]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka