Dodaj do ulubionych

NETBiT -Stowarzyszenie ? Ruch Bit"? Lobby ? Towarzystwo?

09.08.01, 23:42
Prosze o przejsciowe analizy naszego NETBiT-u .

Soniu.

Prosze Cie,abys przeniosla te Twoje propozycje z poprzedniego tematu.
Sä one bardzo logiczne.

Ja röwniez rozwazalem w ostatnim okresie zrzeczenia sie "rzecznikowania".
Uwazam,ze jest wiele wspanialych osöb,ktöre bedä to lepiej wykonywac.

pozdrawiam
radca

ps.potraktujmy ten temat jako przejciowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: sonia do radcy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:13
      Radco, wyczuwam lekkie rozżalenie. Nie chodziło mi to to, byś przestał być
      naszym rzecznikiem, lecz o to, byś został naszym radcą.
      Skupiłam się ostatnio głównie na czytaniu forum i zauważyłam, że ci zależy.
      Zresztą pewnie tak jak wszystkim, tylko że my wolimy udawać , że nie (to tylko
      moja opinia).
      Może jestem idealistką, ale uwazam, że każdemu stowarzyszeniu, partii, itp.
      powinien przyswiecać człowiek i sprawiedliwość.
      Prawo ma się różnie, ale skoro zwracasz na nie uwagę to wykorzystajmy to.
      Rzecznikuj dalej, ale zajmij się też stroną prawną Netbitu.
      Rzeczca - to też fajne stanowisko (od rzecz-nik i rad-ca).
      Oczywiście powtórzę podsumowanie, ale gdzie?
      I jeszcze mam prośbę, która oczywiście może zostać odrzucona. Nie cytuj za
      każdym razem wypowiedzi innej osoby, bo to trochę za dużo zajmuje miejsca (no
      chyba, że nie można inaczej).
      Pozdrawiam. Sonia.
    • radca Re: do radcy 10.08.01, 23:17
      Dziekuje za wspaniale uwagi.Jest w nich wiele trafnych spostrzezen.
      Jesli chodzi o cytowanie,to chwilowo skorzystalem z tego,aby sprawdzac co bylo
      napisane w poprzednim tekscie.Teraz znam juz inny system i bede unikal
      powtarzania.Podoba mi sie to,ze konkretnie i uczciwie ukazujesz to co zauwazasz.

Wiesz,jesli chodzi o rzecznika ? -to juz oglosilem to.Byloby dobrze,gdyby to
      byla jednak osoba z Torunia.Ja bardzo chetnie moge zajäc sie sprawami
      doradczymi.Bardzo chetnie moge zajäc sie sprawami prawnymi.Przygotowywanie
      röznych opcji i wersji.Moge ukazywac propozycje i rozwiäzania.Chetnie spröbuje
      podjäc sie zadan,ktöre zaproponuje zarzäd.

Soniu,powinnismy röwniez zaprosic do wspölnych dzialan naszych przyjaciöl
      z Torunia.

pozdrawiam

radca
    • Gość: Krzyżak Re: do radcy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:22
      Myslę ,że tak zacnemu członkowi(tylko)naszego forum nie wypada zwracać uwagi.
      Mi czyjeś cyctaty absolutnie nie przeszkadzają.
      Soniu pierwszy raz pozdrwiam Ciebie.
    • radca Re: do Soni i Krzyzaka 12.08.01, 23:01
      Drogi Krzyzaku.

Bardzo cenie sobie uwagi i wypowiedzi Soni.Sä trafne i szczere.

radca
    • krotoss Moja wizja NETBiT''u 13.08.01, 15:51
      Ja NETBiT najchetniej widze jako organizacje skupiajaca sympatykow obu miast
      ktorzy beda starali sie o poprawe miedzymiastowych stosunkow co tu na forum
      udalo sie juz chyba osiagnac.Mysle ze tez szczegolnie jezeli uda sie nam
      zarejestrowac bedziemy mogli wplywac na losy regionu-bo jako osobowosc prawna
      mielibysmy do tego prawo.Mysle ze z czasem moglibysmy sie stac znaczaca sila
      nacisku na politykow z obu miast w sprawie palacych spraw dla obu miast, z
      ktora gdy bedzie nas duzo beda sie musieli troche jednak liczyc.

KroTosS
      • radca Re: Moja wizja NETBiT''''u - radca 13.08.01, 16:27
        Ja oczywiscie pragne uzupelnic -jak ja sobie to wyobrazam.

Tak jak KroToss, mysle podobnie. Pragnälbym do STOWARZYSZENIA zaprosic
        kazdego,komu drogie jest wspölne dzialanie dla poprawy i dobrych stosunköw
        miedzy obu miastami-BYDGOSZCZÄ i TORUNIEM tak jak TORUNIEM i BYDGOSZCZÄ.
        Dzialanie dla wspölnych celöw zadawalajäcych oba miasta-bedzie DZIALANIEM DLA
        DOBRA NASZEGO REGIONU; Regionu KUJAWSKO-POMORSKIEGO.

Jesli dokonamy rejestracji Stowarzyszenia to bedziemy mogli poszukiwac
        wszelkiej wspölpracy z innymi Stowarzyszeniami.Bedziemy mogli poszukiwac
        wspölpracy z Towarzystwami np. z TOWARZYSTWEM MILOSNIKÖW FORDONU czy tp.
        Organizacjami dzialajäcymi na rzecz swojego miasta.

Ja osobiscie bardzo pragnälbym, zaprosic do wspölpracy osoby zamieszkujäce
        czasowo poza granicami Kraju (POLONIE) - ktörzy pochodzä z naszych miast i
        okolic.

Tak jak pisze KroToss moglibysmy miec PRAWO do WYPOWIADANIA sie w sprawach
        publicznych-lecz najpierw musimy ISTNIEC jako zarejestrowane Stowarzyszenie.

Z tego co widac na FORUM,zalezy nam na tej wspölpracy i zwolenniköw ciägle
        przybywa.

To dopiero poczätek.

pozdrawiam
        radca

• Gość: Dominik NETBIT w oczach torunianina IP: *.uwoj.bydgoszcz.pl 16.08.01, 14:55
        jestem rodowitym torunianinem, ponad dwa lata temu aktywnie walczyłem o wspólne
        pomorskie województwo. wygrały inne racje, a ja polegem ze swoimi. teraz juz do
        tego nie wracam, za to pracuję w Bydgoszczy, codziennie dojezdżając do jednej z
        najwazniejszych państwowych instytucji w naszym województwie. Chciałbym, aby
        NETBIT stał się płaszczyzną komunikacji pomiędzy internautami z obu miast.
        Jestem pewnien, że dialog może tylko zbliżyć ludzi. Moja opinia o Bydgoszczy
        jako miście, a bydgoszczankach jako toważyszkach życia, zmieniła się radykalnie
        od czasu kiedy spędzam tutaj większość dnia. ( choc nadal wiernie kibicuje
        Apatorowi) Nie ma co budwać kopać rowów, tylko stawiać mosty. Nie za szybko,
        ale konsekwentnie.
    • radca Re: Moja wizja NETBiT''''''''u - radca 13.08.01, 23:45
      Caly czas przewija sie problem; czy pozostajemy tak jak,jest ? czy postanawiamy
      sie zarejestrowac ? Jako STOWARZYSZENIE.

Mam prosbe,aby zwolennicy zarejestrowania STOWARZYSZENIA realnego-zglosili sie.
      Prosze na poczätek podac tylko swoje nicki.

powtörze cyt.z TWORZENIA STOWARZYSZEN.
      art.9.
      Osoby w liczbie co najmniej 15 (pietnastu),pragnäce zalozyc stowarzyszenie,
      uchwalajä statut stowarzyszenia i wybierajä komitet zalozycielski.

Z uwagi na to,ze jedni sie opowiadajä za zarejestrowaniem inni nie sä tego
      zwolennikami-proponuje o dokonanie zgloszenia; KTO JEST ZA ZAREJESTROWANIEM SIE?

1. radca (kolejnosc przypadkowa)
    • Gość: debet Re: Moja wizja NETBiT''''''''''''''''u - radca IP: 213.146.61.* 14.08.01, 04:56
      2. debet. Chyba tylko w ten sposób możemy coś zdziałać. Poza tym
      zarejestrowanie podniesie rangę naszego stowarzyszenia, a co za tym idzie,
      wiele osób publicznych będzie musiało się z nami liczyć. Obawiam się, że jako
      stowarzyszenie niezarejestrowane, czyli inaczej niezalegalizowane, będziemy
      odbierani tak, jak na przykład antyglobaliści. Tego bym nie chciał.
    • qron Re: Moja wizja NETBiT''''''''''''''''''''''''''''''''u - radca 14.08.01, 10:32
      3.qron. no ładnie załapałem się na pudło. Myślę, że po czwartkowej publikacji w
      Wyborczej sporo ludzi zainteresuje się naszym stowarzyszeniem. Mam podobne
      stanowisko jak radca - żeby coś zrobić trzeba się zarejestrować. To nic nie
      kosztuje oprócz chęci.
      Pozdrawiam
    • radca Re: kandydaci do rejstracji NETBiT. 14.08.01, 10:36

1. debet
      2. radca

Prosze o uzupelnianie listy,w kolejnosci alfabetycznej(tak bedzie najbardziej
      bezstronnie)

• radca Re: kandydaci do rejstracji NETBiT. 14.08.01, 10:40
        radca napisał(a):

>
        > 1. debet
        > 2. radca
        >
        > Prosze o uzupelnianie listy,w kolejnosci alfabetycznej(tak bedzie najbardziej
        > bezstronnie)

1.debet
        2.gron
        3.radca

• radca Re: kandydaci do rejstracji NETBiT. 14.08.01, 12:59
      radca napisał(a):

> radca napisał(a):
      >
      > >
      > > 1. debet
      > > 2. radca
      > >
      > > Prosze o uzupelnianie listy,w kolejnosci alfabetycznej(tak bedzie najbardz
      > iej
      > > bezstronnie)
      >
      > 1.debet
      > 2.gron
      > 3.radca
      >
      >
      OKEY.przenosimy zapisy kandydatöw do rejestracji STOWARZYSZENIA do dzialu;
      "NETBiT -czlonkowie kandydaci "

Znajduje sie na Forum bydgoskim i torunskim.

radca

• krotoss Re: NETBIT w oczach torunianina 16.08.01, 15:00
      No piekne slowa spieszyc sie nie ma co.Ale w takim razie zapraszamy do naszego
      stowarzyszenia-moze wkrotce sie zarejestrujemy :)

Pozdrawiam

KroTosS
    • Gość: małgoś Re: Moja wizja NETBiT''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''u - radca IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 20:58

Już to widzę - stowarzyszenie - posłowie, samorządowcy i urzędnicy w
      pierwszym szeregu, wszak jeśli organizacja, to jakieś funkcje, nawet, jeśli
      społeczne, to mozna się pokazać, a z czasem może będzie jakaś kasa.
      Ja nie jestem z pokolenia wychowanego na internecie, ale przecież widzę, jakie
      potężne możliwości ma wirtualna grupa ludzi, jeśli naprawdę coś chcą zrobić.
      Jestem urodzoną bydgoszczanką, ale Toruń jako miasto moich studiów kocham,
      toruniaków takoż i taki NETBIT to świetny pomysł, ale na miły Bóg, nie róbcie z
      tego jeszcze jednej organizacji. A taka grupa NET-owa to coś całkiem nowego i
      naprawdę moze iwele zdziałać - choćby jako vox populi, a to może być potężna
      siła. Pomysł był świetny, i niech zostanie takim, jaki się urodził. A tu już i
      radca i stona prawna, i statut i zaraz władze, a może partia LUDZIE!!!!
      wyjdźcie ze schematów myślenia! A moze by tak piknik w Złej Wsi? pozdrawiam
      bydgoszczan, toruniaków i wszystkich, co po drodze M.
    • radca Re: NETBIT w oczach torunianina 16.08.01, 22:17
      Pisze ju czwarty raz i sever cos nie przyjmuje.

radca
    • krotoss Re: NETBIT w oczach torunianina 17.08.01, 19:21
      Wizja NETBiT''u moim zdaniem miedzy innymi nie powinna zawierac tworzenia partii
      najwyzej mozna starac sie o wprowadzenie przedstawiciela do rady miejskiej, jak
      to bylo w artykule GW.

KroTosS

Ps.Caly czas czekam na pomysly i materialy do strony www NETBiT''u (e-mail)
    • radca Re: NETBIT w oczach radcy 17.08.01, 21:33
      Oczywiscie,ja röwniez podzielam zdanie KroTossa.NETBiT w zadnym wypadku nie
      powinien stac sie partiä politycznä.To ma byc STOWARZYSZENIE ponad PODZIALAMI.
      Takie byly pierwotne mysli i taki cel przyswiecal wszystkim zwolennikom.
      To dlatego chyba postalo takie ogromne zainteresowanie i zaangazowanie.
      Do STOWARZYSZENIA zaprosimy kazdego,kazdä organizacje-ktöra bedzie chciala
      podejmowac wspölprace-dla poglebiania przyjazni i wspanialych kontaktöw miedzy
      dwoma miastami.Rozszerzanie kontaktöw w REGIONIE,oraz poszukiwanie mozliwosci
      wspölpracy.Napewno problemöw do rozwiäzywania, nie bedzie brakowalo.

Pomysl KroTossa,aby wprowadzic do Rady Miasta - czlonka NETBiT,uwazam za warty
      zastanowienia.Bylaby to osoba apolityczna- reprezentujäca pewnä grupe spolecznä.
      Bylaby to osoba,ktöra podlegala by pewnej obserwacji i kontroli.
      Taki czlowiek nie bylby sam w sobie-musial by röwniez uczciwie i rzetelnie
      zdawac relacje ze swej dzialalnosci.Bylaby to osoba oceniana röwniez w NETBiT.
      Taka osoba podlegala by röwniez w kazdej chwili ocenie w INTERNECIE na Forum.
      To by napewno nie byla - "ciepla posadka".

Zapraszam wszystkich chetnych do zalozenia takiego Stowarzyszenia.

pozdrawiam serdecznie
      radca
    • krotoss Re: NETBIT w oczach radcy 17.08.01, 21:38
      Pragne jedynie powiedziec ze pomysl nie jest moj tylko zdaje sie Jacka ktorego
      cytowala GW ale sam tez o tym myslalem i mysle ze warto by bylo.

KroTosS

Ps.Szkoda tylko ze Radco w Austrii mieszkasz bo...

Ps.2Jedna uwaga w Austrii tez jest GW tylko ze w glownych miastach i mozna tez
      prenumerate zagraniczna zalozyc-to tak na marginesie.

Ps.3 Zajrzyj sobie na www.fordonet.pl

• radca Re: NETBIT w oczach radcy 17.08.01, 21:58
      KroTossie.

Co moge rozumiec-jak piszesz;"szkoda Radco,ze w Austrii mieszkasz,bo..."
      Czy möglbys bardziej to rozszerzyc ?

radca
    • krotoss Re: NETBIT w oczach radcy 17.08.01, 22:14
      :)))... bo moglbys byc wlasnie Ty takim przedstawicielem NETBiT''u w radzie :)))

KroTosS

Ps.Ja dzis juz lece-pozdrawiam do jutra.
    • Gość: debet Re: NETBIT w oczach radcy IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 10:06
      No proszę, i Krotoss próbował wydelegować Radcę na tę niezbyt "ciepłą
      posadkę":) A tak na poważnie. Jeżeli mielibyśmy obsadzać kogoś w Radzie Miasta,
      to rodzi się pytanie - którego miasta? Najlepszym rozwiązaniem byłoby, gdybyśmy
      mieli swoich przedstawicieli w jakimś urzędzie centralnym naszego województwa.
      Może to być Urząd Wojewódzki lub Urząd Marszałkowski. Co Wy na to?
    • radca Re: NETBIT w oczach radcy 18.08.01, 10:19
      krotoss napisał(a):

> Pragne jedynie powiedziec ze pomysl nie jest moj tylko zdaje sie Jacka ktorego
      > cytowala GW ale sam tez o tym myslalem i mysle ze warto by bylo.
      >
      > KroTosS
      >
      > Ps.Szkoda tylko ze Radco w Austrii mieszkasz bo...

KroTossie.

Ja tylko w Austrii pracuje,i przebywam tutaj czasowo. Mieszkam w Polsce - to jest
      möj Kraj.

pozdrawiam
      radca

ps.dlatego zyje i interesuje sie sprawami w Polsce.

• krotoss Re: NETBIT w oczach radcy 18.08.01, 10:53
      No pretensji Radco nie miej nie wyjasniles wczesniej teraz juz wiem i
      rozumiem,tylko kiedy wrocisz na stale?

KroTosS
    • Gość: Jack Re: NETBIT w oczach radcy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 11:03
      Witam elię NETBiT-u na porannej odprawie forumowej! ;)
    • radca Re: NETBIT w oczach radcy 18.08.01, 11:05
      Ja juz wröcilem na stale w roku 1997.
      Otrzymalem tutaj zatrudnienie,wiec skorzystalem z tego.

radca
    • radca Re: NETBIT w oczach radcy 18.08.01, 11:17
      Gość portalu: Jack napisał(a):

> Witam elię NETBiT-u na porannej odprawie forumowej! ;)

Witam Cie drogi Jack

radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka