Dodaj do ulubionych

Stomatolog dla 2-latka

21.06.10, 22:23
Słuchajcie, nigdy z dzieckiem nie byłam jeszcze u dentysty...a już
najwyższy czas iść i obejrzeć czy wszystko jest w porządku...pytałam
jednej znajomej, ale nie ma pojęcia gdzie może być taki dziecięcy
stomatolog...może wy wiecie...jeśli tak to bym poprosiła o adresy
lub numery telefonów...oczywiście chodzi mi o wizytę na kasę
chorych, bo prywatnie to za drogo...mały ma 2,5 roku...Dzięki :)
Obserwuj wątek
    • malina_gt Re: Stomatolog dla 2-latka 21.06.10, 23:12
      Polecam stom. Ilonę Janowską. Przyjmuje na Kasę i prywatnie w przychodni na
      Karpackiej. Ma dziewczyna podejście:)).
    • andzina Re: Stomatolog dla 2-latka 22.06.10, 20:14
      ja dziś byłam z synkiem (9 lat) w "Unidencie" na Gajowej 43 u pani doktor Doroty
      Zielińskiej - przemiła i przesympatyczna, do tego fachowa i ma fajne podejście
      do dzieci. nie naciągała na zbędne zabiegi, przejrzała młodemu całą buzię,
      łącznie ze zgryzem. jestem bardzo zadowolona! do tego udało się umówić "na
      dziś", a w większości gabinetów gdzie dzwoniłam odmawiali, mimo, że sprawa była
      pilna (zbierałam się ropa). jedyny minus - już nie ma przyjęć na kasę chorych,
      więc tylko prywatnie (ceny zbliżone do Familly Dental) ale może po wakacjach
      będzie jeszcze możliwość na NFZ.

młody jest nerwus a wyszedł zadowolony (a miał borowany ząbek), pojeździł na
      fotelu dentystycznym i dostał naklejkę :)
      • kapia-kalia Re: Stomatolog dla 2-latka 22.06.10, 22:39
        Ja się dołanczam do prośby o namiary ale mogą być też prywatne
        gabinety - wazne żeby mieli super podejście do małych dzieci!!!!!
        • aniulka8503 Re: Stomatolog dla 2-latka 23.06.10, 18:26
          a coś w okolicach fordonu?????
          • makarcia Re: Stomatolog dla 2-latka 23.06.10, 20:49
            Na Miedzyniu przyjmuje dr Piątek ze szpitala dziecięcego w bydg. Ma świetny
            sprzęt, podejście itd... Wszystkie znajome dzieciaki do niej trafiają. Moja jako
            trzylatka miała zakładaną plombkę, ale przygotowania trwały miesiąc i ona
            tłumaczyła co robić by zachęcić, a nie wystraszyć. Plomba w kolorze
            pomarańczowym, mikroskopijne wiertełko (podmienione ze szczoteczką elektryczną)
            i nagroda na koniec zrobiły swoje.
            • niussia82 Re: Stomatolog dla 2-latka 24.06.10, 17:52
              W Fordonie jest super stomatolog - MArcin Jaskólski, przyjmuje prywatnie na
              Hallera. Do 15 gdzieś pracuje, więc może tam można na NFZ, ale nie mam pojęcia
              gdzie. Ceny nie z kosmosu. Fantastyczne podejście do dzieci. Wszystko pokazuje,
              tłumaczy. Moja córka musiała mieć zakładaną plombę, bez znieczulenia zniosła to
              fantastycznie i ciągle mnie pyta czy możemy iść znowu do dentysty i wymyśla
              ciągle, że ja bolą zęby byle tylko ją zapisać.

Jedyny minus - długie terminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka