salo 10.06.03, 12:36 solidna i tania pilnie poszukiwana. Czy znacie jakąś. Głównie chodzi o położenie około 50 m kw. płytek ceramicznych i wykonanie paru innych prac. bezradny Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radex Re: Ekipa remontowa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 13:05 Na wiazd pod kasy też potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 09:47 Gość portalu: Radex napisał(a): > Na wiazd pod kasy też potrzebna? Przepraszam, ale nie rozumiem pytania. Mogę prosić o objaśnienie ? ciemny Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 10:37 W niektórych środowiskach(niekoniecznie elit intelektualnych) funkcjonuje określenie ekipy remontowej jako grupy zaczepnej,do bójek. I tak czasami ze znajomymi śmiejemy się jak idzie grupka przerośniętych gentelmenów.Mówimy,że pewno robią wjazd pod kasy Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 10:46 Aaaaaaa, Bóg zapłać za wyjaśnienie :) oświecony Salo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Ekipa remontowa IP: *.unregistered.media-com.com.pl 29.08.03, 14:58 Drogi Salo! Znalazłeś tę ekipę (oj forumowicze niezbyt ci pomogli) czy odwalasz ten remont własnymi siłami?? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Ekipa remontowa 01.09.03, 08:21 Fakt, że forumowicze raczej mi nie pomogli, ale wybaczam im bo wszystko wskazuje na to, że póki co remonty itp. rzeczy słabo ich interesują :) Natomiast jeśli chodzi o ekipę, chciałem załatwić cały remont kompleksowo i wynająć jedną, która zrobi wszystko, niestety sztuka ta mi się nie udała :( Tym sposobem mam trzy ekipy, a część roboty odwalamy własnymi "ręcami" :) Najgorsze w tym wszystkim jest to, że musisz tak zorganizować prace, żeby ekipy nie wchodziły sobie w drogę, co jest tym trudniejsze, że nigdy nie wiadomo jakie wady odkryjesz po przystąpieniu do kolejnych prac :( Dlatego pod pręgierzem postawiłem budownictwo socjalistyczne - KOSZMAR !!!!! Pozdrawiam - Salo (prawie budowlaniec) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAdex Pytanie na jutro IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 23:59 Salo pamiętasz jeszcze czasy poszukiwania ekipy? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Pytanie na jutro 09.10.03, 08:07 Hehehehe, bardzo śmieszne ;) Jak mam zapomnieć kiedy remont jeszcze nie skończony ? Wprawdzie mamy chwilowo przerwę, ale niestety ciągle jeszcze parę rzeczy do zrobienia jest :| Nadal brak kafelkarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Pytanie na jutro IP: *.tsi.tychy.pl 09.10.03, 09:55 salo napisał: > Hehehehe, bardzo śmieszne ;) > Jak mam zapomnieć kiedy remont jeszcze nie skończony ? Wprawdzie mamy chwilowo > przerwę, ale niestety ciągle jeszcze parę rzeczy do zrobienia jest :| > Nadal brak kafelkarza :( Gdyby mój mąż miał trochę czasu... Miałbyś najpiękniej na swiecie położone kafelki... Ale zgłoś się do mamy, tata też nieźle kładzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Pytanie na jutro IP: *.Net / 80.50.168.* 09.10.03, 10:52 Zupełnie poważnie,mój mąż robi takie rzeczy i z naprawdę dobrym skutkiem.Ma jeszcze urlop i napewno by się podjął Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Pytanie na jutro 09.10.03, 12:10 Płytek zostało do położenia około 15 m (podłoga w kuchni i przedpokoju). I jeszcze w planach łazienka, ale raczej nie w tym roku. Nie jest wykluczone, że w przyszłości (chcielibyśmy to skończyć przed Bożym Narodzeniem) się do Ciebie zgłoszę w tej sprawie. Chwilowo jednak mamy przestój (brak czasu) ale płytki są już wybrane, wystarczy złożyć zamówienie. Jak domniemam mieszkacie w Tychach, a ilość płytek nie jest porażająca więc może nie będzie konieczny urlop na ich ułożenie. Bardzo dziękuję za zainteresowanie, pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo P.S. 10.10.03, 08:51 Wczoraj był tu taki bałagan, że nie poruszyłem paru podstawowych kwestii. Obecnie na podłodze leży PCV klejone na lepik (chyba - bo czarne), ponadto jest niezbyt równo i prawdopodobnie trzeba będzie zrobić wylewkę. Czy Twój mąż podjąłby się również tego ? No i jeszcze pytanie natury finansowej - ile za metr ? Aha, na wiosnę byłby jeszcze do zrobienia balkon (posadzka, parapet i kawałek ściany - płytki) - co Twój mąż na to ? Pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: P.S. 25.02.04, 21:38 Salo to o czym mówisz robie sobie wszystko sam ,wpadnij zobaczysz jak to wygląda na dodatek mam pełny park maszynowy i nie tylko do takich prac. A Ty co , nie masz czasu ,nie potrafisz ,czy są inne powody ??? to naprawdę fajne prace domowe. Wczoraj i dzisiaj kłade panele podłogowe kapitalna robota słowo daje.Zawsze sam mozesz to sprawdzić bo akurat mam pełno takiej roboty. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: P.S. 26.02.04, 09:10 Dużo rzeczy potrafię zrobić, "park maszynowy" też posiadam, niestety czasu nie. Podłogi są gotowe (w kuchni i przedpokoju też), ale kuchnia i przedpokój i tak wyglądają jak krajobraz po bitwie :( Może skończymy ... kiedyś :( Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: P.S. 26.02.04, 20:28 Nawet cię rozumiem ,zastanów się moze mógłbym ci w czymś pomóc??? strasznie lubię tego typu prace domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Ekipa remontowa 26.02.04, 09:13 kaner napisał: > i jak po remoncie Salo zadowolony?? Kaner, Ty mnie nie denerwuj ! Bo pójdę do Hyde Parku i Ci nawymyślam ;) Swoją drogą, jak tak dalej wszystko będzie się ślimaczyć, to wkrótce będziemy obchodzić rocznicę :) Zawszeć to jakiś jubileusz i okazja do świętowania :) Odpowiedz Link Zgłoś