Dodaj do ulubionych

Ekipa remontowa

10.06.03, 12:36
solidna i tania pilnie poszukiwana.
Czy znacie jakąś. Głównie chodzi o położenie około 50 m kw. płytek
ceramicznych i wykonanie paru innych prac.

bezradny Salo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Radex Re: Ekipa remontowa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.06.03, 13:05
      Na wiazd pod kasy też potrzebna?
      • salo Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 09:47
        Gość portalu: Radex napisał(a):

> Na wiazd pod kasy też potrzebna?

Przepraszam, ale nie rozumiem pytania. Mogę prosić o objaśnienie ?

ciemny Salo :)
        • radexindamix Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 10:37
          W niektórych środowiskach(niekoniecznie elit intelektualnych) funkcjonuje
          określenie ekipy remontowej jako grupy zaczepnej,do bójek.
          I tak czasami ze znajomymi śmiejemy się jak idzie grupka przerośniętych
          gentelmenów.Mówimy,że pewno robią wjazd pod kasy
          • salo Re: Ekipa remontowa 11.06.03, 10:46
            Aaaaaaa, Bóg zapłać za wyjaśnienie :)

oświecony Salo:)
            • Gość: magi Re: Ekipa remontowa IP: *.unregistered.media-com.com.pl 29.08.03, 14:58
              Drogi Salo! Znalazłeś tę ekipę (oj forumowicze niezbyt ci pomogli) czy
              odwalasz ten remont własnymi siłami??
              • salo Re: Ekipa remontowa 01.09.03, 08:21
                Fakt, że forumowicze raczej mi nie pomogli, ale wybaczam im bo wszystko
                wskazuje na to, że póki co remonty itp. rzeczy słabo ich interesują :)
                Natomiast jeśli chodzi o ekipę, chciałem załatwić cały remont kompleksowo i
                wynająć jedną, która zrobi wszystko, niestety sztuka ta mi się nie udała :( Tym
                sposobem mam trzy ekipy, a część roboty odwalamy własnymi "ręcami" :) Najgorsze
                w tym wszystkim jest to, że musisz tak zorganizować prace, żeby ekipy nie
                wchodziły sobie w drogę, co jest tym trudniejsze, że nigdy nie wiadomo jakie
                wady odkryjesz po przystąpieniu do kolejnych prac :( Dlatego pod pręgierzem
                postawiłem budownictwo socjalistyczne - KOSZMAR !!!!!

Pozdrawiam - Salo (prawie budowlaniec) :)
    • Gość: RAdex Pytanie na jutro IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 23:59
      Salo pamiętasz jeszcze czasy poszukiwania ekipy?
      • salo Re: Pytanie na jutro 09.10.03, 08:07
        Hehehehe, bardzo śmieszne ;)
        Jak mam zapomnieć kiedy remont jeszcze nie skończony ? Wprawdzie mamy chwilowo
        przerwę, ale niestety ciągle jeszcze parę rzeczy do zrobienia jest :|
        Nadal brak kafelkarza :(
        • Gość: magi Re: Pytanie na jutro IP: *.tsi.tychy.pl 09.10.03, 09:55

salo napisał:

> Hehehehe, bardzo śmieszne ;)
          > Jak mam zapomnieć kiedy remont jeszcze nie skończony ? Wprawdzie mamy chwilowo
          > przerwę, ale niestety ciągle jeszcze parę rzeczy do zrobienia jest :|
          > Nadal brak kafelkarza :(

Gdyby mój mąż miał trochę czasu... Miałbyś najpiękniej na swiecie położone
          kafelki... Ale zgłoś się do mamy, tata też nieźle kładzie!
        • Gość: Mama Re: Pytanie na jutro IP: *.Net / 80.50.168.* 09.10.03, 10:52
          Zupełnie poważnie,mój mąż robi takie rzeczy i z naprawdę dobrym skutkiem.Ma
          jeszcze urlop i napewno by się podjął
          • salo Re: Pytanie na jutro 09.10.03, 12:10
            Płytek zostało do położenia około 15 m (podłoga w kuchni i przedpokoju). I
            jeszcze w planach łazienka, ale raczej nie w tym roku. Nie jest wykluczone, że
            w przyszłości (chcielibyśmy to skończyć przed Bożym Narodzeniem) się do Ciebie
            zgłoszę w tej sprawie. Chwilowo jednak mamy przestój (brak czasu) ale płytki są
            już wybrane, wystarczy złożyć zamówienie. Jak domniemam mieszkacie w Tychach, a
            ilość płytek nie jest porażająca więc może nie będzie konieczny urlop na ich
            ułożenie.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie, pozdrawiam - Salo :)
          • salo P.S. 10.10.03, 08:51
            Wczoraj był tu taki bałagan, że nie poruszyłem paru podstawowych kwestii.
            Obecnie na podłodze leży PCV klejone na lepik (chyba - bo czarne), ponadto jest
            niezbyt równo i prawdopodobnie trzeba będzie zrobić wylewkę. Czy Twój mąż
            podjąłby się również tego ? No i jeszcze pytanie natury finansowej - ile za
            metr ? Aha, na wiosnę byłby jeszcze do zrobienia balkon (posadzka, parapet i
            kawałek ściany - płytki) - co Twój mąż na to ?

Pozdrawiam - Salo :)
            • rosko1 Re: P.S. 25.02.04, 21:38
              Salo to o czym mówisz robie sobie wszystko sam ,wpadnij zobaczysz jak to
              wygląda na dodatek mam pełny park maszynowy i nie tylko do takich prac.
              A Ty co , nie masz czasu ,nie potrafisz ,czy są inne powody ??? to naprawdę
              fajne prace domowe. Wczoraj i dzisiaj kłade panele podłogowe kapitalna robota
              słowo daje.Zawsze sam mozesz to sprawdzić bo akurat mam pełno takiej roboty.
              Zapraszam
              • salo Re: P.S. 26.02.04, 09:10
                Dużo rzeczy potrafię zrobić, "park maszynowy" też posiadam, niestety czasu nie.
                Podłogi są gotowe (w kuchni i przedpokoju też), ale kuchnia i przedpokój i tak
                wyglądają jak krajobraz po bitwie :( Może skończymy ... kiedyś :(
                • rosko1 Re: P.S. 26.02.04, 20:28
                  Nawet cię rozumiem ,zastanów się moze mógłbym ci w czymś pomóc??? strasznie
                  lubię tego typu prace domowe.
    • kaner Re: Ekipa remontowa 25.02.04, 18:07
      i jak po remoncie Salo zadowolony??
      • salo Re: Ekipa remontowa 26.02.04, 09:13
        kaner napisał:

> i jak po remoncie Salo zadowolony??

Kaner, Ty mnie nie denerwuj ! Bo pójdę do Hyde Parku i Ci nawymyślam ;)
        Swoją drogą, jak tak dalej wszystko będzie się ślimaczyć, to wkrótce będziemy
        obchodzić rocznicę :) Zawszeć to jakiś jubileusz i okazja do świętowania :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka