Dodaj do ulubionych

coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA

IP: 213.77.40.* 19.03.04, 14:44
RATUSZ. Prezydent miasta wyjeżdża do USA
Stany za konia?

Dziś prezydent Konstanty Dombrowicz wylatuje do USA, aby uczestniczyć w
konferencji o... nowych metodach renowacji kanalizacji.

Wczoraj prezydent Bydgoszczy wyjechał do Warszawy skąd dziś wylatuje do
Stanów Zjednoczonych. Odwiedzi m.in. Waszyngton, Nowy Orlean. Jak
dowiedzieliśmy się nieoficjalnie pana prezydenta zaprosiła pewna warszawska
firma, która zajmuje się udrażnianiem kanalizacji ściekowej. W programie
wizyty jest m.in. udział w międzynarodowej konferencji naukowej dotyczącej
nowych technologii oczyszczania instalacji bez konieczności wykopywania rur.
Takie prace są już wykonywane w Bydgoszczy na zlecenie Miejskich Wodociągów i
Kanalizacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: sam Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 15:10
      A Wyborcza ani słowa!!! Woli nie tykać tego śmierdzącego tematu.
    • wsn Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 18:31
      Gość portalu: maciej napisał(a):

> RATUSZ. Prezydent miasta wyjeżdża do USA
      > Stany za konia?
      >
      > Dziś prezydent Konstanty Dombrowicz wylatuje do USA, aby uczestniczyć w
      > konferencji o... nowych metodach renowacji kanalizacji.
      >
      > Wczoraj prezydent Bydgoszczy wyjechał do Warszawy skąd dziś wylatuje do
      > Stanów Zjednoczonych. Odwiedzi m.in. Waszyngton, Nowy Orlean. Jak
      > dowiedzieliśmy się nieoficjalnie pana prezydenta zaprosiła pewna warszawska
      > firma, która zajmuje się udrażnianiem kanalizacji ściekowej. W programie
      > wizyty jest m.in. udział w międzynarodowej konferencji naukowej dotyczącej
      > nowych technologii oczyszczania instalacji bez konieczności wykopywania rur.
      > Takie prace są już wykonywane w Bydgoszczy na zlecenie Miejskich Wodociągów i
      > Kanalizacji.
      >

pewna warszawska
      > firma, która zajmuje się udrażnianiem kanalizacji ściekowej.

WIEDZIALAM, ZE TAK BEDZIE!!!!!!!!!!! wiecie, ze po wejsciu do ue planowane sa
      przerozne prace zwazane z kanalizacja w bydgoszczy, pieniadze na to mamy
      otrzymac z fundusz unijnych, granty te opiewaa na kilka-dziesiat (nie pamietam
      juz dokladnie, ile) milionow euro
      wodociagi bydgoskie jak zwykle robia jakis przekret, a teraz finansuja
      wycieczke prezydntowi, nie bede sie wiecej rozpisywac, ale
      JAK ZWYKLE PRZEKRET ZICH STRONY, A GRA TOCZY SIE O TEN BAJONSKI GRANT UNIJNY!
      • ivica Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 18:45

Glupia panienka wie cos ale juz nie wie co dokladnie. Prawda jest iz na wymiane rur azbestowych polowe pieniedzy dostalismy z UE, dokladnie z funduszu ISPA. ALe nie jest to zadna tajemnica. Prezydent mowi o tym na kazdym spotkaniu z mieszkancami, a i tablica o tej inwestycji wisi m.in za mostem na Focha, a przed ul. Krolowej Jadwigi. Podroz do USA nie jest w zaden sposob finansowana z pieniedzy MWiK. Tak wiec jak na nastepny raz bedziesz chciala zablysnac to sprawdz dokladnie zrodlo.
        • wsn Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 21:23
          > Glupia panienka wie cos ale juz nie wie co dokladnie

sluchaj, kretynie, wiem wiecej na ten temat niz ty, karmiony wiesciami
          oficjalnymi
          sadzisz, ze sponsoring teg typu bylby opisany w gazetach?
          chlopie, jestes tak totalnie naiwny, tak totalnie zmanipulowany, tak totalnie
          wierzysz w to, co ci mowia, tak totalnie nie potrafisz myslec i tak totalnie
          NIE PROBUJESZ myslec, ze nie widze dla ciebie najmnieszych nadziei na zmadrzenie
          ZACZNIJ W KONCU MYSLEC! HALO! SAMODZIELNIE! PRZESTAN BYC TAKA TOTALNIE
          OPORTUNISTYCZNA OWCA!
          wierzysz we wszystko, co mowi prezydent? we wszysko, co mowia politycy?
          wierzysz, ze dosia jest lepsza od viziru, bo 80 procent pan nie widzi roznicy?
          MYSL!
          kurcze, nie, ciebie chyba nie da sie nawrocic na myslenie. ty jestes WIERZACY
          haha (i nie mam tu na mysli wiary w Boga)

>ALe nie jest to zadna tajemnica.

wiedzialam o tym kretynie jeszcze przed toba

>Tak wiec jak na nastepny raz bedziesz chciala zablysnac to sprawdz do
          > kladnie zrodlo.

wiesz, mam dokladniejsze zrodla, niz tablica na focha. ok, ok, zyj sobie w
          nieswiadomosci
          i kupuj dosie, bo w telewizji mowia, ze 80 procent pan nie widzi roznicy
          --
          Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
          proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
          Za pół roku będę magistrem
        • unsatisfied6 Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 23:02
          ivica napisał:

>
          > Glupia panienka wie cos ale juz nie wie co dokladnie. Prawda jest iz na
          wymiane
          > rur azbestowych polowe pieniedzy dostalismy z UE, dokladnie z funduszu ISPA.
          A
          > Le nie jest to zadna tajemnica. Prezydent mowi o tym na kazdym spotkaniu z
          mie
          > szkancami, a i tablica o tej inwestycji wisi m.in za mostem na Focha, a przed
          u
          > l. Krolowej Jadwigi. Podroz do USA nie jest w zaden sposob finansowana z
          pienie
          > dzy MWiK. Tak wiec jak na nastepny raz bedziesz chciala zablysnac to sprawdz
          do
          > kladnie zrodlo.
          towarzyszu , przesadzasz wyzywajac niedoinformowancyh obywateli
          od głupich . więcej wyrozumialości dla oszołomionego ludu .
          • wsn Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 23:14
            >towarzyszu , przesadzasz wyzywajac niedoinformowancyh obywateli
            >od głupich . więcej wyrozumialości dla oszołomionego ludu .

towarzyszu u6, oszolomiony oficjalna papka jest ivica, nie 'lud', o ktorym piszesz
            --
            Za pół roku będęmagistrem
            • genuine44 Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 21.03.04, 14:23
              wsn napisała:

> >towarzyszu , przesadzasz wyzywajac niedoinformowancyh obywateli
              > >od głupich . więcej wyrozumialości dla oszołomionego ludu .
              >
              > towarzyszu u6, oszolomiony oficjalna papka jest ivica, nie 'lud', o ktorym
              pisz
              > esz
              > --
              > Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
              > proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
              > Za pół roku będęmagistrem
            • genuine44 Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 21.03.04, 14:23

> towarzyszu u6, oszolomiony oficjalna papka jest ivica, nie 'lud', o ktorym

Lud nie jest oszolomiony. Lud jest tepy.
            • genuine44 Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 21.03.04, 14:25

> oszolomiony oficjalna papka jest ivica, nie 'lud', o ktorym pisz

Lud nie jest oszolomiony. Lud jest tepy.
        • unsatisfied6 Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 23:06
          ivica napisał:

>
          > Glupia panienka wie cos ale juz nie wie co dokladnie. Prawda jest iz na
          wymiane
          > rur azbestowych polowe pieniedzy dostalismy z UE, dokladnie z funduszu ISPA.
          A
          > Le nie jest to zadna tajemnica. Prezydent mowi o tym na kazdym spotkaniu z
          mie
          > szkancami, a i tablica o tej inwestycji wisi m.in za mostem na Focha, a przed
          u
          > l. Krolowej Jadwigi. Podroz do USA nie jest w zaden sposob finansowana z
          pienie
          > dzy MWiK. Tak wiec jak na nastepny raz bedziesz chciala zablysnac to sprawdz
          do
          > kladnie zrodlo.
          prezydent Bydgoszczy jedzie tam jako ekspert od zanieczyszczeń ?
          • wsn Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 19.03.04, 23:21
            >prezydent Bydgoszczy jedzie tam jako ekspert od zanieczyszczeń ?

nie, moj drogi, ma tam wazna misje do spelnienia, jaka - nie wiadomo, jakos
            zapomnial o tym poinformowac 'lud'...
            --
        • Gość: maciej Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA IP: *.byd.elnet.pl 21.03.04, 14:17
          I właśnie to mi smierdzi, że wyjazd sponsoruje jakaś tam firma, która zajmuje
          się renowacją rur.Jak to można interpretować?A po co prezydent jedzie na
          konferencje, przeciez on sie zupełnie na tym nie zna.Niestety dla mnie to
          smierdzi taki sponsorig korupcją!!!!
    • Gość: lech Ivica znowu włazi Dombrowiczom bez mydła IP: 213.77.40.* 19.03.04, 23:20
      Ivica, wiem że twój szef ma d. słodszą od malin, ale nie przesadzaj bo ci jezyk
      skarleje.

Jednych ust trzeba. A języków?
      • wsn Re: Ivica znowu włazi Dombrowiczom bez mydła 19.03.04, 23:22
        wszystko jest mozliwe dla wierzacego, hyhy
        pozdr
        --
        • radca Re: Ivica znowu włazi Dombrowiczom bez mydła 21.03.04, 09:02
          " CZYTELNICY MAJĄ GŁOS

Urlop służbowy

Czytelnicy "Pomorskiej" są zbulwersowani podróżą prezydenta Konstantego
          Dombrowicza do Stanów Zjednoczonych. - To wycieczka, a nie delegacja! - uważają.

Nasza wczorajsza publikacja na temat wyprawy prezydenta Dombrowicza do USA
          zbulwersowała bydgoszczan. Wczoraj okazało się też, że wraz z prezydentem
          wyjechał jego zastępca Przemysław Nowak i szef wodociągów Stanisław Drzewiecki.
          Jak nas poinformował Jerzy Wiśniewski z biura prasowego ratusza za prezydentów
          zapłaci urząd. Mniej więcej - 11 tys. zł. Bydgoszczanie odwiedzą Nowy Orlean i
          miasto New Britain.
          W tej sprawie odebraliśmy kilkadziesiąt telefonów.: - Czy na konferencję o
          nowych metodach renowacji kanalizacji nie powinien jechać specjalista od
          Wodociągów? - pyta Czytelniczka. - Fajnie się lata za cudze pieniądze.
          Zgodził się z nią nasz stały Czytelnik.: - Prezydent nie musi uczestniczyć
          w szkoleniach na temat kanalizacji - twierdzi. - Ma do tego ludzi, specjalistów
          w tej dziedzinie. Jego obecność tam niczego nie wniesie. Pan Dombrowicz już
          dawno nadużył cierpliwości swoich wyborców. Ten wyjazd to gwóźdź do jego
          trumny. Wszyscy wiemy, że miastu potrzeba pieniędzy. On marnotrawi je na
          wakacje za oceanem!
          - Wydaje kupę forsy na swoje rozrywki zamiast zapobiegać likwidacji linii
          autobusowych i tramwajowych w mieście - dodaje Czytelnik z Fordonu. - W innych
          miastach rozbudowuje się sieć komunikacyjną. Dlaczego u nas musi być odwrotnie?
          Czy w ten sposób ratusz zarabia na prezydenckie podróże?
          We wczorajszym komentarzu wywołaliśmy "do tablicy" eksprezydenta, który
          pojechał do USA po szybki tramwaj do Frodonu.
          - Byłem w Stanach 36 godzin i przywiozłem do Bydgoszczy 100 milionów USD
          kredytu na budowę. Był to kredyt wyjątkowy - bez żyrantów i gwarancji.
          Niestety, ówcześni radni nie zgodzili się na takie finansowanie tej inwestycji.
          Mój sukces był dla innych niewygodny. Uroczystości z udziałem prezydentów
          Polski i USA nie było - przypomniał Roman Jasiakiewicz, były prezydent
          Bydgoszczy.

(aga)
          20 Marca 2004 "
    • Gość: je je wczasy pod gruszą IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.03.04, 13:11
      Ciekawe czy jak wróci wystąpi o wniosek o zwrot kasiory :)))
      Orientujecie czy rok temu ostatecznie przyznano Panu Prezydentowi & rodzine
      kasę za wczasy w Egipcie ??
      • Gość: zonc Re: wczasy pod gruszą IP: *.awacom.pl 21.03.04, 14:35
        co za pazerny naród!! Ja mu nie zazdroszcze!! Trzeba było zostać prezydentem to
        by się jeździło po USA!! Express znów sieje panike, czerwono mi!! Wciskają kit,
        że to z naszej kasy idzie!! Poczekajmy jak wróci, przywiezie coś choćby
        wartości pół miliona wyjdzie to maistu na dobre, nie przywiezie będzemy
        oskarżać... a tak CZEKAĆ! i nie szczekać z byle powodu.
        • vviosna Re: wczasy pod gruszą 21.03.04, 15:47
          o mlodosci! o naiwnosci! o glupoto!
          • Gość: Artur Re: wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.04, 18:15
            Od kiedy to wizy do USA zalatwiaja od reki?
        • Gość: maciej Re: wczasy pod gruszą IP: 62.244.137.* 22.03.04, 11:25
          Czy TY zoncku nie rozumiesz, ze takie wyjazdy sponsorowane przez jakies firmy
          to rodzi podejrzenie korupcji!!!
    • polynomial Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 21.03.04, 20:41
      To niech lepiej nie wraca, bo go jeszcze kursującym tramwajem linii nr "1"
      przejedziemy. :)

Polynomial-C
    • radca Re: coś mi tu śmierdzi - Kostek do USA 24.03.04, 18:57
      Gość portalu: maciej napisał(a):

> RATUSZ. Prezydent miasta wyjeżdża do USA
      > Stany za konia?
      >
      > Dziś prezydent Konstanty Dombrowicz wylatuje do USA, aby uczestniczyć w
      > konferencji o... nowych metodach renowacji kanalizacji.
      >
      > Wczoraj prezydent Bydgoszczy wyjechał do Warszawy skąd dziś wylatuje do
      > Stanów Zjednoczonych. Odwiedzi m.in. Waszyngton, Nowy Orlean. Jak
      > dowiedzieliśmy się nieoficjalnie pana prezydenta zaprosiła pewna warszawska
      > firma, która zajmuje się udrażnianiem kanalizacji ściekowej. W programie
      > wizyty jest m.in. udział w międzynarodowej konferencji naukowej dotyczącej
      > nowych technologii oczyszczania instalacji bez konieczności wykopywania rur.
      > Takie prace są już wykonywane w Bydgoszczy na zlecenie Miejskich Wodociągów i
      > Kanalizacji.
      >

- to cale zaproszenie - to jest tylko jeden pic i smiechu warte takie
      tlumaczenia

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka