Dodaj do ulubionych

ZAWISZY NIE ODDAMY!!!

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 10:51
Zaczynam ten temat, ponieważ Zawisza Sparta chyba wyczerpaliśmy( i nie rozumiem
zachwytów dziennikarzy nad poziomem tego meczu, bo w niedzile na 4 lidze mecz
był lepszy)po drugie zaczynam go w odpowiedzi na pytania Krootosa i Irqa -
dlaczego działacze robią z kibiców idiotów. Otóż niejaki prezes chemika
Kuźniacki publicznie wypowiadał się na łamach prasy,że nazwa zespołu nie jest
taka ważna i zespół może nazywać się Zawisza. W związku z tym jeden z naszych
kibiców zadzwonił 2 tygodnie temu do działaczy chemika z prośbą o spotkanie w
tej sprawie.Mimo obiecanego odzewu nic nie było. W sobotę kiedy kilku chłopaków
w przerwie poszło na trybunę A dowiedziało się, że Kuźniacki w ogóle nie będzie
z nami rozmawiał na temat nazwy.Mamy jeszcze jedną sprawę do wyjaśnienia z tym
panem, ale na razie poczekamy. Szkoda mi tylko piłkarzy, bo wielu z nich znam i
rozmawialiśmy w niedzielę na 4 lidze o tym jak się gra bez dopingu. W niedzilę
będą chyba pierwszw derby na świecie bez dopingu, bo ormowcy nie przyjdą, a my
nie będziemy dopingować. Ale działacze są zadowoleni, zobaczymy jak długo...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 13.08.01, 12:44
      Maciej masz rację. Jak się ktoś umawia to powinien przybyć na spotkanie. Dziś o
      22 planujemy chat, podobno ma być piłkarz Zawiszy Marcin. Szkoda że Burlik
      będzie grał w Stanach w Falcons Nowy Jork. Taki napastnik by się przydał. Na
      forum powiniśmy porozmawić co się da zrobić z nazwą. Może powiniśmy zadzwonić
      do PZPN i dowiedzieć się jakie są przeciwskazania, aby zespół nazywał się
      Zawisza. Bo doping, flagi i dobry mecz to jest widowisko, a narazie wszystkiego
      brakuje. Miejmy nadziję, że jak na chacie spotkają się kibice i piłkarze
      Zawiszy to dojdzie do spotkanie z Prezesami. Już w sobotę w Wyborczej
      zamieścili nasze forum dziś też jest na 9 miejscu w rankingu Gazety. Tera
      powiniśmy się spotykać pod tą nazwą do końca. Wtedy w prasie zaczną ukazywać
      się nasze postulaty. Może by zaprsić na chat kogoś z Gazety Wyborczej aby to
      wydrukowali. Jedynie media mogą nam zapewnić rozgłos. Maciej daj znać co o tym
      myślisz.
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 14:23
        Mieliśmy dwa spotkania w tej sprawie i dwa razy powtórzono nam,ze przepisy PZPN
        nie pozwalają na inną nazwę niż Chemik/Zawisza. Jednak my sami zadzwoniliśmy do
        PZPN i tam powiedzieli, że zespół może nazywac się nawet "walka o ogień" byleby
        wszystko było załatwione zgodnie z prawem tj. finanse, transfery, brak
        zaległości wobec zawodników i PZPNu. Tak więc jak juz wcześniej stwierdziłem
        działacze robią z kibiców idiotów, a piłkarzom jest przykro, bo nie mają
        wsparcia. Media mają to w dupie, bo wysłałem do Wyborczej maila, żeby przyszedł
        ktoś na spotkanie w tej sprawie albo chociaż wydrukowali informacje,że takie
        spotkanie będzie. I co było - nic. Za kilka dni był artykuł na ten temat, gdzie
        wydrukowano kilka zdań z dyskusji na forum min. mojej osoby., ale z kibicami
        nie przyszedł porozmawiać, tylko z działaczami. MARIO, KISIEL, IREQ ORAZ INNI
        SYMPATYCY ZAWISZY POWIEDZCIE TEZ COS...
        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 13.08.01, 14:41
          Skoro działacze mają kibiców w dupie to trzeba coś z tym zrobić. Niech wszyscy
          kibice Zawiszy którym zależy aby zespół występował w III lidze, piszą na forum
          na ten temat może ktoś zna dojście do działaczy i zaaranżuje spotkanie. Myślę,
          że trzeba najpierw po dobroci dojść do porozumienia. Mam nadzieję, że po tych
          wypowiedziach coś ruszy. Może na meczu z Pydą zorganizujemy jakieś spotkanie.
          Może zaczniemy pisać do Expressu bydgoskiego i Gazety Pomorskiej, nie wszyscy
          się w to zaangażują. Jak będzie nazwa będzie doping, a wtedy piłkarzą powinno
          się lepiej grać. Kibice na pewno piłkarzy nie zawiodą i na wyjazdach też doping
          będzie. Może pogadajmy o tym na chcie o 22:00.
          • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 16:30
            Jestem kibicem ZAWISZY i aż żal mi było w sobote piłkarzy którzy musieli
            grać przy cichych trybunach.Powinno to byc argumentem dla działaczy!!!
            Klub powinien nazywać sie ZAWISZA.Choć ja tez dopusciłbym(nie wiem jak inni)
            ZAWISZA/CHEMIK.Jesli derby z polonia maja tak samo wygladac jak mecz ze sparta
            to dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Kebo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 17:09
              Jestem kibicem Zawiszy i po prostu jestem załamany że w nazwie drużyny na
              początku jest Chemik- klub tak naprawdę bez oddanych kibiców, bez wyrazu("całe
              życie grający w III lidze") Prawda jest taka: Kibice Zawiszy zawsze byli z
              drużyną czy ta grała w ekstraklasie czy w IV lidze i trudno im sie
              identyfikować z drużyną Chemika. Nazwa powinna byc niezwłocznie zmieniona-
              zasługują na to oddani kibice, zasługuje na to Zawisza- klub znany w Polsce,
              mający swoją tradycję.
              • krotoss Do Kebo 13.08.01, 21:40
                Masz racje ja sam mieszkalem 16 lat dwa bloki od Chemika i nigdy to nie byl
                klub z kibicami pilkarskimi-wszyscy chodzili na Zetke choc wyjatek dotyczy
                siatkowki(ktora mamy tam na dobrym poziomie) i okresu gry w II lidze wtedy
                troche ludzi bylo-ale bardziej gapiow niz wiernych kibicow-ten klub to po
                prostu miejsce szkolenia mlodzikow i nic pilkarsko-kibicowsko-emocjonalnie(ze
                sie tak kiczowato wyraze) poz tym.

KroTosS
        • Gość: ireq Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 18:38
          Ja to sie nawet pogodzilem z tym ze bedzie Chemik/Zawisza ale skoro jest
          mozliwosc zeby to zmienic predzej niz od przyszlego sezonu to jestem oczywiscie
          za.Tylko jezeli ten prezes Chemika nie chce o tym rozmawiac to nie ma zadnej
          gwarancji ze wogole do tego dojdzie. Trzeba to szybko wyjasnic.
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 14:25
        Myśle ze lepiej rozmawiać się pod nazwą ZAWISZY NIE ODDAMY bardziej dotyka
        tematu i tez mozna walnąc ze 100 wpisów.
        • Gość: Marcin Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 22:15
          Cześć! Witam wszystkich, zarówno my zaowdnicy ZAWISZY jak i zawodnicy Chemika
          jesteśmy za tym aby nasz zespół nazywał się ZAWISZA. Chcielibyśmy mieć doping
          na każdym meczu, bo to naprawdę pomaga.
      • Gość: zawisza88 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 14:54
        i kurwie nalezało sie..szkoda ze MIrek Rzepa mnie zatrzymał bo poza nota 6,5
        dostał by jeszcze z buta po ryju ; az sie uniosłem...nastepnym razem to bedzie
        se sedziował w wyscigach koni na biegunach....HOOLIGANS ZAWISZA <evil doers>
    • Gość: xyz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 20:42
      Wiem nazwa jest ważna - ok! Ale - kibice ZAWISZY dopingujcie zespół
      Chemik/Zawisza.Szkoda piłkarzy. Nazwy nie zmienia - nie łudźmy się!!!! Myslę,że
      najszybciej zrobią to w przyszłym roku.
      Jako stary kibic Zawiszy apeluję -dopingujmy NASZYCH piłkarzy. Brak dopingu
      robi szkode tylko im(a oni nazwy nie wybierali).
      Do zobaczenia na derbach!!!!!!!!!
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 21:03
        czat dzis 22:00???
        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 13.08.01, 21:56
          Wchodzimy na chat o 22 wszyscy kibole Zawiszy!!!!!!!!!
          • Gość: Marcin Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:10
            Mam do was prośbę, jeżeli możecie to przyjdźcie na derby i śpiewajcie ZAWISZA.
            Pokażcie tym wszystkim niedowiarkom jakich mamy kibiców w Bydgoszczy.
            Pozdrawiamy wszystkich kibiców-drużyna Chemik/Zawisza.
            P.S. Nie wiadomo jeszcze kiedy odbędą się derby z polonią.
            PZPN chce zmienić terminaż rozgrywek.
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 10:19
              Wczoraj odbył się chat kibiców Zawiszy był także piłkarz drużyny Zawiszy i na
              następny chat umówiliśmy się na piątek godz.14. Proszę wszystkich o udział w
              tym spotkaniu.
              • Gość: FAN Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 11:44
                Wsiąść do tramwaju numer pierwszego
                jechać na stadion Wojska Polskiego
                ściskając w ręku bilet ulgowy
                patrzeć jak Zawisza strzela gole!
              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 12:30
                Zapraszamy wszystkich symaptyków Niebiesko-Czarnych na czat gazety wyborczej w
                piątek o 14. Udział w nim zapowiedział piłkarz Zawiszy- mocny filar obrony ...
                Jesteście ciekawi kto to, weżcie udział. Otrzymacie odpowiedzi na różne
                pytania, które nurtują kibiców, dziennikarzy i samych piłarzy. Do zobaczenia na
                czacie.
                • Gość: aha Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 193.19.104.* 11.05.04, 09:01
                  Zawisza górą!!!
    • Gość: robert Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 20:42
      Byłem na meczu mojego ukochanego klubu i było mi bardzo przykro że brak było
      dopingu.Niedługo derby z polonią i raczej nie wierze że ich kibice zjawią
      się na naszym stadionie ale taka możliwość istnieje.Mogą się przecież zwrócić
      o eskortę policji.Jak się wtedy zachowają kibice zawiszy?może też zaczną
      dopingować swój zespół.Ja uważam że więcej byśmy wywalczyli pokazując się na
      stadionie.Jest wtedy więcej możliwości na wywarcie presji na działaczach
      chemika.Jest teraz duże zainteresowanie mediów III ligą i należy to wykorzystać.
      I jeszcze jedno,nasi piłkarze w poprzednim sezonie praktycznie grali za darmo
      a mimo to grali ambitnie do końca i należą się im za to podziękowania.Nie
      zostawiajmy ich teraz samych.Jeszcze jest czas wyjść z twarzą z tej patowej
      sytuacji.Pokażmy na derbach że w Bydgoszczy jest tylko Zawisza.
      • Gość: Thomek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 22:41
        Rozumiem Was, ale niby dlaczego Chemik ma zrezygnować ze swojej nazwy jeśli to
        on daję kasę?
        Przypominam, że to drużyna z Glinek była w 3 lidze a nie (niestety) Zawisza.
        • Gość: mat76 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 23:38
          PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO. NAJWAZNIEJSZE SĄ TRADYCJE.
          • Gość: heart Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 01:03
            To gdzie jest Wisła Fordon ??? To nie tak ,że liczy sie tylko tradycja.Takie
            czasy.Ja się cieszę,że mimo wszystko w III lidze jest nazwa Zawisza.Ważniejsze
            jest (bez względu na nazwę) to ,iż mamy zespół z naszego miasta w w/w lidze. To
            władze wojskowego klubu udowodniły,że nie są w stanie utrzymać Klubu (druzyny
            pilkarskiej) na odpowiednim poziomie.Chcę wierzyć,że mieszanie pułkowników w
            piłce nożnej skończyło sie definitywnie. Raz na zawsze!!!!!!! A może by
            połączyć wszystkie kluby( i ich pieniądze ) i zrobić jeden ale dobry i w miarę
            bogaty klub,który grałby w I lidze?!?! np. Bydgostia Bydgoszcz lub
            FC Bydgoszcz? To są tylko pomysly.
            Popatrzcie co stało się ze znanymi w Polsce firmami z naszego miasta
            np.Romet,Telfa,Eltra.Tradycje miały wspaniałą.
            Chętnie poczytam poważne i wyważone głosy.
            pozdrawiam
            • Gość: canemuto Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.icpnet.pl 15.08.01, 08:46
              rozumiem walke o nazwe klubu, ale nie dopingujac nie robicie na zlosc
              dzialaczom - oni maja to gdzies. roznice (mam nadzieje) robi to tylko
              pilkarzom, ktorzy na meczu o punkty czuja sie jak na sparingu... dopingujcie
              Zawisze, skandujcie "ZAWISZA!" - a druzyna niech sie nazywa jak chce (przeciez
              czlon Zawisza i tak pozostal w nazwie). w plocku maja to samo - wisla
              zamieniona na petre i nieszczesny orlen. jesli druzyna zacznie dobrze grac, to
              dyskusja o powrocie do Zawiszy jako jedynej nazwy bedzie miala poparcie (bo
              wtedy was, kiboli zaczna powazniej traktowac - wydaje mi sie, ze taka sytuacja
              jest w poznaniu, gdzie klub zaczal byc faktycznie dla kibicow). zycze awansu i
              pozdrawiam. cane_muto78 (kibic LECHA POZNAN).
              • Gość: mih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.77.40.* 15.08.01, 09:49
                witam tez uwazam ze bez dopingu nie ma dobrego widowiska nazwa jest wazna ale
                na pewno ten problem nie zostanie rozwiazany blyskawicznie i przed zblizajacym
                sie meczem z "bolkonia" nalezy sie zebrac i doping tylko dla ZAWISZY bo moze
                sie zdarzyc ze wejda na stadion polonisci i bedzie doping tylko dla pydy to
                bylby potwarz dla legendy WKS to na czacie w piatek 14
                • Gość: brendan Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 26.07.03, 23:58
                  Gość portalu: mih napisał(a):

> witam tez uwazam ze bez dopingu nie ma dobrego widowiska nazwa jest wazna ale
                  > na pewno ten problem nie zostanie rozwiazany blyskawicznie i przed
                  zblizajacym
                  > sie meczem z "bolkonia" nalezy sie zebrac i doping tylko dla ZAWISZY bo moze
                  > sie zdarzyc ze wejda na stadion polonisci i bedzie doping tylko dla pydy to
                  > bylby potwarz dla legendy WKS to na czacie w piatek 14

do roboty byscie sie wzieli
            • Gość: Emzetka Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.77.40.* 18.08.01, 22:34
              Gość portalu: heart napisał(a):
              [ciach]
              > bogaty klub,który grałby w I lidze?!?! np. Bydgostia Bydgoszcz lub
              > FC Bydgoszcz? To są tylko pomysly.
              [ciach]
              ...więc pomysł z nazwą Bydgostia odpada, bo klub o tej nazwie już istnieje w
              Bydgoszczy. Jest to Regionalne Towarzystwo Wioślarskie Bydgostia-Kabel
              (www.bydgostia.org.pl)
    • Gość: arek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.77.40.* 15.08.01, 18:16
      chcialem zauwazyc ze w prezentacji zespolow na stronie pzpn widnieje klub
      Zawisza bydgoszcz nic wiecej trzeba zrozumiec nalezy sie doping temu zespolowi
    • Gość: robert Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 19:04
      wierze że na derbach zmieni się nastawienie części kibiców do drużyny
      • Gość: Bolek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.pl 16.08.01, 14:23
        Chcialem "pogratulowac" "kibicom" Zawiszy wystepow w Radziejowie.
        Nie znam okolicznosci, ale chyba dali pokaz swojego przywiazania do klubu w taki
        posob, ze teraz wiekszosc normalnych kibicow zgraje szalikowcow ma w d...

• Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 17.08.01, 08:05
          Przypominam iż dziś o 14:00 jest chat kibiców Zawiszy. Bedzie na nim piłkarz
          Zawiszy. Można będzie z nim porozmawiać o wszystkich sprawach które mają
          miejsce w zespole Zawiszy.
    • Gość: daniels Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.egb.pl 17.08.01, 08:45
      Witam, nie ukrywam że bardzo zależy mi na tym żeby Zawisza grał pod swoim
      szyldem, a nie jako jakaś hybryda. Jednak musimy zdać sobie sprawę z sytuacji w
      naszym klubie. Sami sobie nie poradzimy, a młodzi gracze albo rozmieniają swój
      talent na drobne na lokalnych kartofliskach, lub gdy tylko poprawnie kopną
      piłkę odfruwają z bydgoskiego gniazda (m.in. w poszukiwniu kuchenek). Więc
      dobrze że powstaje coś na fundamentach Chemika!!!. Tak jest. Powiedzmy sobie
      szczerze, wkład Zawiszy w to przedsięwzięcie jest nieznaczny. Wszystko co
      możemy dać to nasi zdolni, młodzi ale i nieokrzesani jeszcze gracze. Całą
      zabawę organizuje, finansuje i prowadzi Chemik.
      Co do zarzutów, że Prezes Chemika nie odpowiada na zaproszenia kibiców też jest
      nie tak. Tuż przed rozpoczęciem sezonu odbyło się spotkanie kibiców z
      działaczami Chemika i Zawiszy. Prezes Kuźniacki potwierdził tam, że nie obstaje
      przy nazwie Chemik, dlatego skłonny był do powołania tworu pod nazwą FC
      Bydgoszcz, a teraz do współpracy z Zawiszą. Nie wykluczone, że w przyszłości,
      jeżeli ta współpraca się jakoś ułoży i przede wszystkim będą wyniki na niwie
      sportowej, zespół będzie grał pod szyldem Zawiszy. Ale póki co, troszkę pokory.
      Jest szansa na to, aby młodzi wychowankowie Zawiszy w połączeniu z innymi
      bydgoskimi graczmi (a nie z jakiegoś Konina, lub jeszcze gorzej - z FC PYDY)
      zagrali w końcu na szczeblu centralnym. Dajmy wszyscy sobie czas. Uważam,że
      zdecydowanie należy dopingować ten zespół. Dla mnie jest to Zawisza i koniec.
      Choć muszę jeszcze dodać, że miejsce w lidze należy do Chemika, marketingowo w
      prasie występuje drugi człon - Zawisza, jednak w każdym oficjalnym piśmie i
      sprawozdaniu meczowym widnieje CHEMIK. Póki co jest to nie do przeskoczenia.
      Wię dopingujmy Zawiszę i czekajmy, aż ta nazwa z czasem sama wkradnie się do
      protokołów meczowych. Czego nam wszystkim życzę.
      Pozdrawiam
      • Gość: bob Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 216.104.228.* 17.08.01, 11:26
        Płaczecie jak stare baby nad tą nazwą. Jakie to ma znaczenie dla kibica, dla którego powinno przede wszystkim
        liczyć się widowisko. Wam chodzi bardziej o pozasportowe sentymenty. Tylko, że te wspominki to nie tylko piękne
        mecze, pochody alejami, ale także zadymy, ordynarne bluzki zapijaczonych meneli, terroryzowanie spokojnych
        ludzi.
        Ja cieszę się, że krzykacze nie przychodzą dziś na mecze. Przynajmniej spokojnie będę mógł popatrzeć, na to co
        dzieje się na boisku. Cieszę się, że nie muszę słuchać ich ordynarnych śpiewów. Może teraz zacznę
        przychodzić na mecze z kumplami i naszymi dziećmi.
        O piłkarzy się nie martwię. Jeśli będą grac dobrze, to kibice sie znajdą. Jeśli będą slabi, to nie warto sie nad nimi
        użalać.
        Poza tym cieszcie się jeszcze nazwą Ch/Z, bo niedługo wasz zespół może się nazywać Coca-Cola Byd., albo
        FC McDonald''s.
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydg.pdi.net 17.08.01, 14:06
          Kibice Rycerzy Pomorza. Musicie przyjść na derby z Polonią. Zostawcie sprawy
          związane z nazwą drużyny. Grają przecież piłkarzy z Zawki, mecz jest na Zawce.
          Nie dopuście to sytuacji że kibice Polonii zagłuszą emerytów i dzieciaki, albo
          czego bym nie przeżył przegonią emerytów ze stadionu. Pokażmy wspaniały doping,
          serpentyny, race, baloniki, cały stadion we flagach. Pokażemy działaczom że
          zależy nam na Zawiszy.
          • Gość: czas Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.07.03, 23:50
            Gość portalu: pawson napisał(a):

> Kibice Rycerzy Pomorza. Musicie przyjść na derby z Polonią. Zostawcie sprawy
            > związane z nazwą drużyny. Grają przecież piłkarzy z Zawki, mecz jest na
            Zawce.
            > Nie dopuście to sytuacji że kibice Polonii zagłuszą emerytów i dzieciaki,
            albo
            > czego bym nie przeżył przegonią emerytów ze stadionu. Pokażmy wspaniały
            doping,
            >
            > serpentyny, race, baloniki, cały stadion we flagach. Pokażemy działaczom że
            > zależy nam na Zawiszy.

oddacie
    • Gość: mirek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydg.pdi.net 17.08.01, 14:41
      Przyjdziemy na mecz wniedziele będzie super doping. Poloniści nie istnieją, w
      Bydgoszczy tylko Zawisza.
      • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 17.08.01, 15:11
        Zgadzam się z Pawsonem mecz z Polonią to święto musimy pokazać sie z jak
        najlepszej strony. Doping to by było coś. I wtedy piłkarze by się odwdzięczyli
        dobrą grą i zwycięstwem. Piłkarz Zawiszy dziś na forum obiecał że piłkarze
        dadzą z siebie wszystko. WKS WKS WKS czy takie okrzyki będą na stadionie to
        zależy tylko od nas kibiców ZAWISZY!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: JAREK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:26
          ZAWISZA NAJLEPSI Z NAJLEPSYCH!!!!!!!!
          • Gość: Thomek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.cps.pl 19.08.01, 18:54
            Zbyt dużo do dyskusji nie wniosłeś.

Gość portalu: JAREK napisał(a):

> ZAWISZA NAJLEPSI Z NAJLEPSYCH!!!!!!!!

• Gość: robert Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:07
      a więc spotykamy się na Zawiszy i wierze że będą trzy punkty
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 22:07
        I CO PANOWIE? PANIE BORAKIEWICZ DZIENNIKARZYNO, PANIE KUŹNIACKI , KTÓRY NIE
        MIAŁEŚ ODWAGI POROZMAWIAĆ Z PRAWDZIWYMI KIBICAMI? DZIŚ 1000 OSÓB SKANDOWAŁO
        W BYDGOSZCZY TYLKO ZAWISZA WKS WKS. PIŁKARZE PO MECZU SAMI POWIEDZIELI ŻE GDYBY
        BYŁO TAK CAŁY MECZ NA PEWNO BY NIE PRZEGRALI. PANIE BORAKIEWICZ POWIEDZ PAN TYM
        KIBICOM JESZCZE RAZ ŻE IM DZIĘKUJESZ. ZA TO ŻE PIŁKA W BYDGOSZCZY TO
        ZAWISZA!!!!!!!!!!TE TYSIĄC OSÓB TO LUDZIE KTÓRZY NIGDY NIE CHODZILI NA CHEMIK
        TYLKO NA ZAWISZE!!!!!!!!!PIŁKARZE BEDĄ GRAĆ PRZY PUSTYCH TRYBUNACH!!!!!!!!BYŁO
        5 MINUT DOPINGU I BYŁO 5 MINUT DOBREJ GRY!!!!!!i NIE PISZCIE ŻE NA TEM MECZ
        PRZYSZŁY JAKIEŚ CHAMY. CHODZE NA ZAWISZE OD 13 ROKU ŻYCIA I WIEM KTO CHODZIŁ NA
        1 LIGE, 2 LIGE, 3 LIGE, 4 LIGE I WIEM KTO SKANDOWAL WKS NA STADIONIE. TO BYLI
        LUDZIE KTÓRZY CHCĄ ZAWISZY!!!!!!!!!!ALE DZIAŁACZE SĄ ZADOWOLENI. CHUJ W DUPE
        DZIAŁACZOM ZA TO ŻE RUJNUJĄ COŚ CO MOGŁO DAĆ IM SZACUNEK. SZCZEGÓLNIE PANU
        BEDNARKOWI KTÓRY STWIERDZIŁ NA ŁAMACH WYBORCZEJ, ŻE JEGO ZADANIEM JEST DBAC O
        ROZWÓJ PIŁKI NA ZAWISZY. PANIE BORAKIEWICZ TRZEBA BYŁO SIE SPYTAC CO ON ZROBIŁ
        W 1998 ROKU JAK WYCOFALI DRUŻYNĘ Z 2 LIGI? WTEDY TEZ DBAŁ O ROZWÓJ???????
        ZROZUMCIE WRESZCIE ŻE DZIAŁACZE NISZCZĄ PIŁKE W ZAWISZY, TERAZ DO SPÓLKI Z
        DZIAŁACZAMI CHEMIKA!!!!!!CO DAŁA FUZJA ????W 3 LIDZE 26 ZAWODNIKÓW, GRAC MOŻE
        GÓRA 18, W 4 LIDZE GRAJĄ 18 , 19 LATKOWIE, KTÓRYM SIŁ STARCZA NA 45 MINUT. ALE
        CI CO NIE MIESZCZĄ SIE W 3 LIDZE NIE MOGĄ ZAGRAĆ W 4 LIDZE!!!!!1000 OSÓB
        SKANDOWAŁO W BYDGOSZCZY TYLKO ZAWISZA............ONI NIE PRZYJDA NA NASTĘPNY
        MECZ CHEMIKA/ZAWISZY................
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 20.08.01, 18:03
          Przegrać u siebie z polonią! Taki wstyd, od 12 lat chodzę na Zawkę i nigdy nie
          było mi tak wstyd. Z każdym można przegrać, ale nie z cycami ze Sportowej. Dla
          Macieja mam wiadomość. Ja byłem w grupie 1000 osób na meczu i mimo, że mnie
          zawiedli piłkarze przyjdę na następny mecz. Jestem na dobre i na złe z
          piłkarzami Zawki. A ty jak zacząłeś chodzić na III ligę to chodź nadal, a nie
          odwracasz się od zespołu. Mogłeś nieprzychodzić wcale. Pozdrowienia dla
          prawdziwych sympatyków Niebiesko-Czarnych.
          • Gość: mirek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 21:48
            kompromitacja. ale dalej na mecze Zawki będę chodził. Pawson nie będziesz sam
            na stadionie. Nigdy nie zginie Zawisza nigdy nie zginie
            • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 00:03
              Tak nie oddamy Zawiszy.Kto był na meczu z pydą ten widział na koncu (jak cały
              stadion zaczął spiewac) ze w Bydgoszczy klub powinien sie nazywac ZAWISZA!!!!!
              Inaczej dopingu napewno nie bedzie.A narazie 4liga 4liga ZAWISZA.
              TYLKO ZAWISZA W BYDGOSZCZY TYLKO ZAWISZA
              • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 13:33
                może za bardzo poniosły mnie emocje, ale w niedziele wieczorem byłem bardzo
                zdegustowany. szkoda tylko, że o reakcji kibiców nikt w mediach nie
                wspomniał.....W Bydgoszczy tylko Zawisza....pozdrawiam kibiców Zawiszy
                • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 24.08.01, 07:53
                  Wracam po chorobie na forum nie wiem czy moja choroba była spowodowana porażką
                  z pydą. Zawodnicy muszą zacząć grać, bo na razie to juniorzy lepiej grają. Tak
                  kiepskiego zespołu nie widziałem na Gdańskiej od paru lat. Brak zgrania,
                  pomysłu na grę, no i brak napastników. Jenyny Gajewki tylko nie zawodzi. Mam
                  nadziję że będzie lepiej bo nie długo piłkarzę stracą nawet tych
                  najwiernirjszych kibiców. Acha i niech trener na meczu nie siedzi na dupie
                  tylko niech wspomaga piłkarzy. A tak wogóle to Stasiu Mątewski powinien zostać
                  trenerem Zawiszy.
                  • Gość: laska2 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.energoprojekt.com.pl 26.07.03, 18:48

+ 2
    • Gość: piter Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:59
      Zawisza był kiedyś mocnym zespołem co się stało chłopaki zapomnieli jak się gra
      czy,może czekają na 4-tą ligę?.
      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 27.08.01, 19:44
        Denerwuje mnie trener Nuckowski. Siedzi z dupą na ławce cały mecz, a później
        pierdoli w gazecie, że chłopaki słabo grali, i nie wywiązywali się taktyki
        przedmeczowej. To jest jakis psychol. Musi żyć z zespołem, na bieżąco korygować
        błedy, a nie wytykać je w przerwie i w wywiadach. Chciałbym żeby trenerem
        został Stanisław Mątewski. To jest legenda Zawiszy i autorytet. Polecam.
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.08.01, 21:27
          Wolny jest tez trener Waligóra, i Gałkowski, który ma farta w awansach. Z całym
          szacunkiem dla Nuckowskiego jako piłkarza, ale jako trener seniorów nie za
          bardzo
          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 27.08.01, 21:39
            Pawson ma rację trener musi żyć na meczu a nie siedzieć w boksie i w nosie
            dłubać. Może piłkarz z niego był dobry ale trener żaden. Inny trener z takiego
            potencjału zrobił by drużyne na awans.
          • Gość: i Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.132.85.* 20.10.04, 21:34
            h
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 28.08.01, 16:26
      Jutro mecz z Unią Janikowo w Bydgoszczy. Mam nadzieję że piłkarze zaczną grać
      bo jak nie to mogą stracić nawet tych najwierniejszych kibiców. Mam nadzieję że
      Nuckowski wyciągnął wnioski z ostatnich spotkań i zobaczymy wreszcie
      napastników na boisku którzy będą otrzymywać dokładne podania od pomocników. Bo
      jak na razie to Zawisza bo bardzo dobrego bramkarza.
      • Gość: Bolek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.pl 28.08.01, 16:39
        Ja mam z kolei nadzieje, ze kibice Zawiszy beda zachowywac sie spokojnie. Nie
        wiem, jakie sa teraz uklady z Unia, ale kilka miesiecy temu to wlasnie kolezka w
        szaliku Zawiszy rzucil butelka pilkarza gosci, przez co Unia zostala ukarana
        walkowerem.
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.08.01, 18:13
          Dcdam mógłbyś wpisać w tym temacie jutrzejszy wynik 3 ligi oraz 4???Niestety
          nie ma mnie w Bydgoszczy i na meczu nie będę.
          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 29.08.01, 07:17
            Do Macieja wpisze wynik meczu z 3 i z 4 ligi bo mecze odbywać sie bedą
            równocześnie. III liga gra na głównym a IV na bocznym. Mam wreszcie nadziję że
            tym razem wyniki będą pomyślne.
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 29.08.01, 07:31
              Mała pomyłka Zawisza 4 liga gra na bocznym boisku ale o 14:00. Grają z
              Jagielonką Nieszawa.
              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 19:28
                Wyniki dzisiejsze : III liga Zawisza-Unia J. 1:0 (Bilski)
                IV liga Zawisza-Jagielonka 1:5 (wynik z drugiej ręki, nie byłem na meczu, mam
                nadzieję że to żart). III ligowcy w końcu zagrali na przyzwoitym poziomie.
                Napastnicy grali wreszczie w polu karnym. Oby tak dalej. Pozdrowienia.
                • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.08.01, 21:09
                  Dzięki za wyniki, a jaka była frekwencja na 3 lidze?
                  • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 30.08.01, 07:22
                    Wczoraj III ligowy Zawiszay odniósł pierwsze zwycięstwo nad Unią Janikowo. Mecz
                    był o niebo lepszy od tych które wcześniej widziałem na Zawiszy. Więcej akcji
                    podbramkowych, większą ilością napastników Zawisza rozpoczynał akcje ofensywne.
                    Gdyby jeszcze niektórzy zawodnicy potrafili wykorzystać 100 % sytuacje pod
                    bramkowe, zwycięstwo mogłoby być bardziej okazale. Trener Nuckowski chyba
                    wreszcie przejżał na oczy i dobrze ustawił drużynę. Do dupy w meczu był sędzia
                    który bez opamiętania rozdawał Zawiszanom żółte kartoniki. Frekwencja coraz
                    mniejsza i co mnie najbardziej zmartwiło w II połowie siedziałem z ludżmi z
                    Janikowa, czułem się jak na wyjeździe (wokół mnie sami dziwni ludzie z
                    Janikowa). Troszkę niepewnie zagrał chwalony przez mnie Artur Gajewski. Miejmy
                    nadzieję że od tego momentu Zawisza zacznie odrabiać stracone punkty.
                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.08.01, 12:43
                      Dzięki za opis. Niestety sprawdziły sie moje przypuszczenia co do frekwencji na
                      tym meczu. Na stronie exspressu czytałem, że pseudodziałacz Bednarek coś
                      kombinuje przy sekcji bokserskiej, niedobrze to wróży, oj niedobrze
                      • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 31.08.01, 08:47
                        W sobote o 15:00 III ligowy zawisza rozegra spotkanie na wyjeździe z Astrą
                        Krotoszyn. W tym spotkaniu nie wystąpią kontuzjowani Kryger i Brończyk,
                        natomiast Michał Szeremet żeni się. Natomiast IV ligowcy grają z beniaminkiem
                        Victorią Koronowo.
                        • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 20:40
                          Yo ZAWISZA GRA Z VICTORIĄ
                          • Gość: mih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.77.40.* 01.09.01, 22:43
                            mam wielka radosc po sukcesie reprezentacji gola strzelil gracz ktorego kiedys
                            ogladalismy w barwach WKS vice prezesem zwiazku jest czlowiek ZAWISZY Boniek
                            musze przyznac ze jedno z moich marzen zyciowych dzisiaj sie spelnilo pragne
                            jak cala pilkarska a BYDGOSZCZ aby i drugie marzenie piljarskie sie spelnilo io
                            zeby ZAWISZA GRAL W EKSTRAKLASIE /ZUZEL NA POLA pilka do miast W BYDGOSZCZY
                            TYLKO ZAWISZA
                            • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 11:42
                              Byłem wczoraj w pubie u Mirka i Kempesa z kumplami , było ekstra. Dla kibiców
                              Zawiszy pierwsze piwko było darmo, ale nie o to chodzi. CHODZI O TO ŻE BAR JEST
                              SUPER I BĘDĄ W NIM ZAJEBISTE PAMIATKI, MIREK POWIEDZIAŁ, ŻE MIN. KRYSZAŁ
                              OBIECAL DAC SWOJA KOSZULKE REPREZENTACYJNĄ. AHA I JESZCZE JEDNO: PRAWDOPODOBNIE
                              13 PAŻDZIERNIKA BEDZIE ROZEGRANY MECZ PAMIECI ANDRZEJA BRONCZYKA
                              A MIH MA U MNIE PIWO Z HASŁO ŻUŻEL NA POLA!
                              A DZIŚ DO KORONOWANA 4 LIGE ZAWSZE POLSA ZAWSZE ZAWISZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 05.09.01, 11:11
                                W IV lidze Zawisza gra z Toruniem czy kibice Zawiszy coś planują?
                                • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 12:17
                                  planujemy przyjśc na mecz i dopingować druzynę WKS
                                  • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydg.pdi.net 07.09.01, 13:43
                                    Kibice Elany mają zamiar pokazać swoją siłę w niedzielę, gdy przyjadą na mecz
                                    Zawiszy na IV ligę.
                                    • Gość: bleblebl Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 16:56
                                      Swieta racja
                                      ZAWISZA gol
                                    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.205.6.* 10.09.01, 08:08
                                      Ostatnie mecze Zawiszy to kiepska gra z dużą ilością błędów. Na moje to pan
                                      Nuckowski niech da sobie spokój i da szanse innemu trenerowi obronić choć III
                                      ligę. Cały mecz siedział na dupie i nic nie dyrygował i nie dopingował
                                      chłopaków w przeciwieństwie do trenera gości. W IV lidze też lipa 1-4, zero
                                      dopingu ze strony Zawiszy jak i Torunia w sumie dupny weekand.
                                      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 19:09
                                        Nie wiem co się dzieje z kibicami Zawki? Nie chcą chodzić na III ligę. W
                                        porządku. Chodzą na IV Ligę. Byłem na meczu IV ligi Zawisza-Elana. Przyjechali
                                        kibice Elany. Fakt że siedzieli cicho jak w kościele, ale byli. A fani Zawki
                                        dwie flagi, jedna na krzesełkach, zero dopingu. Gdzie są ci Rycerze Pomorza.
                                        Przecież kibice Zawki to była do niedawna czołówka kiboli w Polsce. Co do
                                        trenera Nuckowskiego to powiem dyskretnie : niech wypierdala!!!
                                        • Gość: mat76 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 13:57
                                          pawson pokazalismy elanie że jesteśmy lepsi, mysle ,że wiesz o co mi chodzi, bo
                                          wszystkiego na forum napisać nie można. Poza tym szkoda, że pseudodziałacze
                                          zrobili boks o tej samej godzinie co mecz, ale z mysleniem u nich jest kiepsko
                                          od paru lat. Szkoda że tak mało ludzi przyszło na mecz. Po wyjezdzie do
                                          Koronowa myślałem, że będzie nas więcej u siebie. pozdrawiam
                                          • Gość: J@ca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 18:43
                                            Krytykujecie doping u siebie z elana,ale sami widzieliscie ze była naprawde
                                            niezła ekipa WKSu.A jak byliscie w Koronowie to wiecie że ZAwisza jest
                                            najlepszy!!!!!
                                          • Gość: Kibic Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.pl 14.03.03, 23:17

okaże się

kibic
                                        • Gość: mat76 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.01, 13:57
                                          pawson pokazalismy elanie że jesteśmy lepsi, mysle ,że wiesz o co mi chodzi, bo
                                          wszystkiego na forum napisać nie można. Poza tym szkoda, że pseudodziałacze
                                          zrobili boks o tej samej godzinie co mecz, ale z mysleniem u nich jest kiepsko
                                          od paru lat. Szkoda że tak mało ludzi przyszło na mecz. Po wyjezdzie do
                                          Koronowa myślałem, że będzie nas więcej u siebie. pozdrawiam
                                          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 13.09.01, 07:44
                                            Odkoąd pamiętam to ostatnio na wyjazdach Zawisza zawsze lepiej sie prezentował
                                            niż u siebie, ale na meczu z Elaną na prawdę było cichutko. Wiem że później
                                            było to co było, ale Toruń to cykory tylko są mocni w księgach gości. Ale u
                                            siebie doping też musi być.
                                            • Gość: Kibic Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.2.3.4.w.pl 15.03.03, 21:28
                                              Gość portalu: Dcdam napisał(a):

> Odkoąd pamiętam to ostatnio na wyjazdach Zawisza
                                              zawsze lepiej sie prezentował
                                              > niż u siebie, ale na meczu z Elaną na prawdę było
                                              cichutko. Wiem że później
                                              > było to co było, ale Toruń to cykory tylko są mocni w
                                              księgach gości. Ale u
                                              > siebie doping też musi być.

pogadaj sobie
                                              • Gość: Kibicka Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 15.03.03, 21:31

> pogadaj sobie

spadaj
    • Gość: Gawron Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 21:52
      Maciej ,myślę ,że dobrym miejscem do takich rozmow bedzie knajpa która
      otwieraja dwaj piłkarze obecnej drużyny Chemika -Zawiszy.Nie wiem czy wiesz ale
      Kempes otwiera z Piotrem Gruszką i Mirkiem Rzepą fajną knajpę dla kibiców.
      Otwarcie w sobotę .Co ty na to ?
      • Gość: Mario Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.ic.net.pl 31.08.01, 08:01
        Ale gdzie będzie ta knajpa??
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 14.09.01, 19:26
          Gawron - gdzie będzie ta knajpa? Podaj dokładny adres, to się zbierzemy i
          pogadamy sobie. Myślę że najlepszym dniem byłby poniedziałek, świeźo po meczach
          weekendowych.
          • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:24
            Fani Zawiszy wpisujcie swoje bieżące komentarze na temat naszego ukochanego
            klubu. Pozdrawiam
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 19.09.01, 07:07
              Pawson masz racje trzeba pisać o tym co w Zawce piszczy. Bo w prasie można
              tylko beczącego Nucka przeczytać. WKS Duma Pomorza i Kujaw.
              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 18:52
                Ktoś rzucił hasło, że trenerem Zawki ma zostać Waligóra. Może coś więcej ktoś
                wie?
                • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.09.01, 14:08
                  Witam. Nie było mnie jakiś czas w Bydgoszczy, przyjechałem dzisiaj, czytam
                  zaległości prasowe i smutek mnie ogarnia. Fuzja przegrała we Wronkach, w
                  tygodniu męczyli się w Pucharze z jakimś Startem Meteorem, wczoraj dostali
                  smary w Policach i chyba są na 3 miejscu od końca. A pseudodziałacze nic sobie
                  z tego nie robią. Ciekawe jak długo będzie pracował Nuckowski? Juniorów to on
                  może trenować, ale nie drużyne w 3 lidze. Chyba jestem świadkiem całkowitego
                  upadku piłki nożnej w Zawiszy. Przykre to ale prawdziwe. Zostanie chodzenie do
                  baru w Zaułku i wspominanie z Mirkiem Rzepą lat świetności mocnego kiedyś WKSu.
                  A jeszcze jedno. Przed sezonem dziennikarze prawie codziennie rozpisywali sie o
                  tej fuzji były ochy i achy.("jak dryżyna będzie wygrywać to kibice sami
                  przyjdą"-W. Borakiewicz)a teraz cisza????? Dziennikarze czy wy nie widzicie, że
                  to zmierza w niewłaściwym kierunku????? Były dwie dobre drużyny Chemik i mimo
                  wszystko Zawisza, który gdyby nie problemy finansowe na pewno utrzymałby się w
                  3 lidze. Zrobiono jedną i gra ona tragicznie, na pewno wiele ponizej swoich
                  możliwosci. Czy ktoś podziela moje zdanie, może sie nie zgadza lub ma inne
                  spojrzenie na tą sytuację - proszę o wpisy. Pozdrawiam wszystkich kibiców
                  Zawiszy. Moze nadejdzie kiedys taka wiosna i lepsze czasy kiedy Zawisza z
                  Bydgoszczy wróci do ekstraklasy...................
                  • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:33
                    Ja nie rozumiem piłkarzy Chemika i Zawiszy. Oddzielnie grali bardzo dobrze.
                    Teraz gdy się połączyli grają jak łajzy. Słyszałem, że żałują powstania fuzji.
                    Jest taka możliwość że swoją słabą grą coś chcą udowodnić. Przecież oni tylko
                    sobie szkodzą, wyrabiając o sobie jak najgorsze zdanie. Co do trenera to juz
                    nie mam siły pisać jakim słabym trenerem jest Nuckowski. Znowu płakał w
                    wywiadzie że chłopcy go nie słuchają. Co to za pizda!!!
                    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 25.09.01, 08:01
                      Podzielam słowa Pawsona, Nuckowski musi odejść. Trener musi mieć jaja jak coś
                      mówi piłkarzą to oni mają to robić. Trener musi być Panem Bogiem dla piłkarzy.
                      Co powie jest święte. Trzeba zmienić trenera bo ta fuzja bedzie gówno warta w
                      pełnym tego słowa znaczeniu.
                      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 18:31
                        Zmiana trenera w Zawce. Nie wiem czy ja to dokonałem ale zmiana z Nucka na
                        Sabonia to jest śmiechu warte. Ten coach trenować może motyle i biedronki.
                        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 28.09.01, 07:40
                          Jeśli to co mówi Pawson jest prawdą no to mamy 4 lige jak w banku. Znowu jakiś
                          klient z Myślęcinka.
                          • Gość: Jarek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 12:53
                            Kurcze co sie dzieje z Zawiszką.4 liga daje d..y.O 3 juz nawet nie wspominam,bo
                            to chyba nawet nie nasi. :(((((((((
                            • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 29.09.01, 13:36
                              Zmiana trenera stała się faktem. Dziś były trener Nuckowski w gazecie znów
                              płakał, że brak dopingu, że to i tam to. Przynać się musi że jest słaby i z
                              dwóch zespołow stworzył słabszą drużynę niż z jednej. To jest dopiero sztuka.
                              Tak spieprzyć robotę. Mimo że mam wątpliwości co do umiejętności Sabonia życzę
                              mu naprawdę sukcesów.
                              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 18:12
                                W końcu zwycięstwo. Może teraz będzie z górki. Oby tak było. Prośba do Marcina
                                Łukaszewskiego, jeśli czytasz te wpisy, to się odezwij, bo straciliśmy kontakt.
                                • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 02.10.01, 07:59
                                  Juz przestawalem wierzyc ze cos w tej rundzie Zawisza w III lidze pokula a tu
                                  pilkarze zagrali wspanialy mecz z 3 bramkami odesłali kaszubów na ich włości.
                                  Pilkarze chyba dowiedzieli się że trener odchodzi i z radości pokonali gości.
                                  Ja też się cieszę, że odchodzi Nuckowski, bo nie obrażając go trener z niego
                                  jak z koziej dupy rakietnica.
                                  • Gość: Ostatni Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.warszawa.w.pl 16.03.03, 14:43
                                    polegaj jak na zawiszy
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 04.10.01, 09:16
      Nowy trener a i tak w dupę.
      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 18:32
        Kończy się moja cierpliwość. Co oni grają? To już staje się niebezpieczne.
        Panowie obudźcie się i ruszcie dupy bo nogi już macie w IV lidze.
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 19:43
          W związku z fatalnymi występami Zawiszy oraz chemika/Zawiszy zakładam
          jednoosobową lożę szyderców, w której będę szydził z dokonań pseudodziałaczy,
          którzy "piłkę ratować chcieli".Na pierwszy ogień dostanie się extrenerowi
          Nuckowskiemu za spektakularne zmarnowanie potencjału piłkarzy dwóch niezłych
          drużyn oraz za trzymanie się stołka do ostateczności. Pan Nuckowski może
          trenować juniorów młodszych, starszych, młodzików, Szubiniankę w 5 lidze, ale
          nie drużynę która ma za cel awans do 2 ligi. Nie zawsze dobry piłkarz jest
          dobrym trenerem i niestety to się potwierdziło. Mam ogromny zarzut do
          Nuckowskiego, że nie wziął do drużyny Mirka Rzepy. Pytany o niego na
          konferencji przed sezonem stwierdził, że na jego miejsce jest dwóch innych,
          Rzepa ma 33 lata i nie jest perspektywiczny. Perspektywiczny na pewno nie jest,
          ale jest bardzo doświadczony przez lata występów w 1 lidze. Co z Nuckowskiego
          za trener, który nie potrafi wykorzystać doświadczenia pierwszoligowego
          zawodnika??? Marcin Łukaszewski na bank mógłby się jeszcze wiele od Rzepy
          nauczyć. Następny zarzut odnosi się do prowadzenia drużyny podczas meczów w
          Bydgoszczy. Czy ciężko jest wstać i podejść do linii, na bieżąco korygować
          błędy i ustawienie drużyny, a nie płakać dziennikarzom po meczu ,że drużyna nie
          realizuje taktyki przedmeczowej?????Widać było ciężko. Dalej trener musi być
          autorytetem, musi mieć charyzmę, estymę i szacunek zawodników oraz kibiców.
          Tego tu nie zauważyłem, a jest to bez wątpienia kluczowa sprawa. Ostatni zarzut
          dotyczy bezpretensjonalnej bezczelności w wypowiedzi po meczu z Kościerzyną
          (której przez ponad godzinę nie mogli strzelić gola), "że drużynę zostawia w
          dobrym nastroju". Naprawdę świetny nastrój drużyny , która miała grać o awans a
          męczy się na własnym boisku z Kaszubią. Na tym końcżę. Następny będzie
          pseudodziałacz nazwiskiem...............................Opiszę jego działalność
          za jakiś czas.
          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 05.10.01, 09:27
            Nie można sie nie zgodzić ze słowami Macieja. Trener Nuckowski wogóle nie
            przypomina trenera. Siedząc na ławce przez 90 minut meczu i ani razu nie
            podnieść się do piłkarzy (opócz przerwy), pokierować coś podpowiedzieć, czy
            nawet wydrzeć się. Obawiam sie , iż nowy trener też nic nowego nie wymyśli.
            • Gość: mih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.117.169.* 06.10.01, 09:04
              a moze nalezy oddac temu kto bylby wstanie podniesc ten klub na odpowiedni
              pulap sportowy . jezeli tak dalej pojdzie to nie widze perspektyw . w poznaniu
              tez bylo krucho i wszystko na to wskazuje ze sie podniosa . obalili stara
              wladze nowy prezes kibic ekonomista potrafil zjednac clay poznan zachecil
              miasto prezydent poznania we wladzach klubu a nie bez znaczenia byli i kibice
              przed meczem jezdza po osiedlach i z megafonu nawoluja do przyjscia na stadion
              stworzono odpowiedni klimat w mediach magazyn o lechu w kablowce to wszystko
              stwarza pozytywne wibracje ktore zachecaja ludzi te przyklady moga wiele
              nauczyc moze stara ekipa ZAWISZY zrozumie ze nie mozna tylko negowac a szukac
              najlepszych drog rozwoju
              • Gość: Pomorzak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 05.04.03, 11:55
                zawisza gorom
          • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 00:12
            no a co na dzisiaj?gdzie ta werwa i pasja?
          • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 00:14
            a co na dzisiaj? gdzie ta werwa i pasja?to potrzebne dzisiaj jak nigdy.
    • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 17:15
      Widze ze bardzo ładnie idą wpisy o ZAWISZY.TO juz 89 pieknie.
      ALE chłopaki nadal kiczują Polonia Gdansk-Chemik Bydgoszcz 3-0.Ciekawe jest to
      że własnie od tych 2 klubów odsuwają się kibice.Lechia nie chodzi na
      Lechie/Polonie jak my na Chemika/ZAWISZE.Do czego to dochodzi.
      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 05.10.01, 19:18
        Jeśli prawdą jest to co pisze Maciej, że Nucek nie chciał do drużyny Mirka
        Rzepę, to jest to kurwa skandal. To nie jest emeryt który nie dotknął piłki od
        kilku lat. Tyle dla Zawki zrobił jako piłkarz jak mało kto i należy mu się
        trochę szacunku. A w czasie sezonu Nucek stale płakał na temat obrońców
        zwłaszcza Prussa i Tlałki.
        • Gość: mih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.117.169.* 06.10.01, 09:10
          a co do trenera to najlepszy jest waligora ale chyba bednareek go nie lubi czy
          ktos wie skad jest bednarek moze to piata kolumna he a wiecie cos na temat
          gruntow i stadionu czy wojsko to odda za free wtedy nie bedzie potrzeba
          generalow ani kapitana a byl kiedys pulkownik do rzadzenia nie swoja wlasnoscia
          WKS / polecam ich wszystkich na pierwszy front w afganistanie niech tam sie
          wykaza dysarz bednarek potok feeee
          • Gość: kolooo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 21:54
            Bednarki sa z lesnego i sie od nich odczep....
            • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.10.01, 14:45
              Z braku futbolu na odpowiednim poziomie w moim mieście i w ramach walki z nudą
              wybrałem się z kolegami po raz kolejny na mecz reprezentacji Polski - i nie
              żałuje. Zawsze powtarzałem i będę powtarzać, że hymn Polski śpiewany na
              chorzowskim jest czymś niezapomnianym, niepowtarzalnym i jedynym w swoim
              rodzaju, choć teraz nie było orkiestry tylko jakiś solista (z orkiestrą jest
              lepiej:))Stadion prezentuje się coraz efektowniej , ochrona jest czasami
              nadgorliwa, co mnie nierzadko wnerwia, ale Polska jest w finałach MŚ i to jest
              najważniejsze. Żeby tak jeszcze Zawiszka do pierwszej ligi wróć....
              Kolego Pawson - to co piszę jest prawdą ponieważ miałem możliwośc
              uczestniczenia w tej konferencji(wraz z jeszcze jednym kolegą)jako
              przedstawiciele kibiców. Pan Bednarek trochę się wystraszył, ale ostatecznie
              pozwolił nam na wysłuchanie tej konferencji, także wiadomości mam sprawdzone i
              niestety tak było jak napisałem w poście kilka dni temu.Tak to jest kurwa
              skandal.
              Mih poruszył ciekawą sprawę promocji klubu jaka ma w Poznaniu.Jutro coś o tym
              napiszę.Pozdrawiam wytrwałych w wierze, że nadejdą lepsze czasy
              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 18:58
                Kalisz-Zawisza 1:3.
                Co do Poznania, to rzeczywiście zrobiono tam piekną robotę. Stworzono taka
                atmosferę wokół drużyny , że przeciętni piłkarze leją wszystkie zespoły. Trzeba
                przedyskutowć jak przenieś pomysły z Poznania do Bydgoszczy.
              • Gość: wkszawisza Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.04.03, 20:33
                4 liga 4 liga 4 liga Zawisza !!! niedlugo awans pozdrawiam ;]
              • Gość: wiecborkhools Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.wiecbork.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 23:32
                ZAWISZA BYDGOSZCZ !
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 08.10.01, 12:15
              Zawisza wygrał na wyjeździe 3-1 i trzeba się cieszyć. Fakt że KKS Kalisz w
              lidze nie zachwyca to zwycięstwo na wyjeździe ma znaczenie. A co do Poznania to
              oglądałem mecz pucharu ligi i byłem pod wrażenie widowiska. Lech z takich
              transmisji ma dodatkowe pieniądze z C+, a do tego w sobotę w C+ niebieskim mecz
              na szczycie II ligi Lech - Orlen i znowu wpadnie do kasy klubu pare groszy.
              Gdyby Zawisza awansował to też kasa z transmisji zacznie wpływać. Ale w
              Bydgoszczy marketing to pojęcie niewadome.
              • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 11:34
                PORUSZONO TU TEMAT LECHA POZNAŃ I NIESAMOWITEJ FREKWENCJI NA JEGO MECZACH W 2
                LIDZE. JAK TO SIĘ STAŁO??? OTÓŻ DZIAŁACZE KTÓRZY OBJĘLI RZĄDY W TYM KLUBIE
                ZROZUMIELI, ŻE KLUB TRZEBA TWORZYĆ PRZY WSPÓŁUDZIALE KIBICÓW.NIE TRZEBA NIKOMU
                PRZYPOMINAĆ, ŻE EKIPA LECHA TO NAJWIĘKSI CHULIGANI W POLSCE I KILKA LAT TEMU NA
                BŁUGARSKIEJ AWANTURY BYŁY NA KAZDYM MECZU, STADION MIELI KILKA RAZY ZAMKNIĘTY
                ITP.JEDNAK NOWY ZARZĄD PRZEKAONAŁ ICH DO WSPÓŁPRACY DLA DOBRA KLUBU I OTO SĄ
                EFEKTY-FREKWENCJA NAJWYZSZA W POLSCE, PRZECIĘTNA DRUZYNA WALCZY O AWANS DO 1
                LIGI.NIE JEST TO DZIWNE, BO GDY PRZYJEZDZAJA DO POZNANIA DRUZYNY NA KTÓRE
                CHODZI PO GÓRA 1000 PARALIŻUJE JE ATMOSFERA NA STADIONIE. PORZĄDKU NA
                STADIONIE PILNUJĄ NAJBARDZIEJ RADYKALNI KIBICE (TAKŻE MŁODZIEŻOWCY NAWET NIE
                MYŚLĄ O TYM ŻEBY PODYMIC)OPRAWA MECZU TO POKAZY PIROTECHNICZNE JAK NA SERIA A I
                DOPING CAŁEGO STADIONU. MEDIA SĄ PRZYCHYLNE, SZEROKO ROZPISUJA SIĘ NA TEMAT
                LECHA PODKRĘCAJĄC KONIUNKTURĘ I ZACHĘCAJĄC DO PRZYJŚCIA NA STADION. PLAKATY I
                BILBOARDY WISZĄCE NA MIEŚCIE REKLAMUJĄ KOLEJNE MECZE.
                A W BYDGOSZCZY DZIAŁACZE ZROBILI SOBIE NOWY KLUBIK, ZATRUDNILI PARTACZA NA
                TRENERA, OLALI KIBICÓW (PRZY OKAZJI ICH OKŁAMUJĄC-NIE PO RAZ PIERWSZY ZRESZTĄ)
                FREKWENCJA NA MECZACH JAKA JEST KAZDY WIDZI, WYNIKI RÓWNIEŻ, MEDIA INTERESUJĄ
                SIĘ TYM TROSZKĘ W PIĄTEK PRZED KOLEJKĄ I W PONIEDZIAŁEK PO MECZU.
                PSUEDODZIAŁACZE ZAWISZY I CHEMIKA POWINNI JECHAĆ DO POZNANIA I ZOBACZYC TO NA
                WŁASNE OCZY MOŻE BY COŚ ZROZUMIELI, BO PIŁKA JEST DLA KIBICÓW A NIE DLA
                DZIAŁACZY. MIH NAPISAŁ TU ŻE NIE MOZNA NEGOWAĆ, TYLKO SZUKAĆ DRÓG ROZWOJU.I MA
                RACJE - TYLKO Z OBECNYMI PSEUDODZIAŁACZAMI ZAWISZY SZANAS NA ROZWÓJ NIE MA. WIE
                TO KAŻDY, KTO CHOĆ RAZ UCZESTNICZYŁ W JAKIMS SPOTKANIU Z NIMI,O KTÓRE ZAZWYCZAJ
                MY PROSILIŚMY W MOMENTACH KRYZYSOWYCH, BO ONI SIĘ DO TEGO NIE POCZUWALI ŻEBY
                NAS POINFORMOWAĆ O TYM CO SIĘ DZIEJE W KLUBIE. RAZ TYLKO ZORGANIZOWALI
                SPOTKANIE W ZESZŁYM ROKU, JAK DOWIEDZIELI SIĘ, ŻE PLANUJEMY PEWNĄ AKCJĘ MAJĄCĄ
                NA CELU PRZEPĘDZIĆ PEWNĄ GRUPĘ Z ZAWISZY. BYLI WTEDY BARDZO MILI I UPRZEJMI. O
                FUZJI DOWIEDZIELIŚMY SIĘ PRZYPADKOWO MAJĄC SWOJE SPOTKANIE PO SEZONIE NA
                ZAWISZY Z TRENEREM GUZKIEM I PRZYPADKOWO SPOTYKAJĄC NA OBIEKCIE BEDNARKA
                (POMIJAM TO ŻE ZADZWONIONO PO POLICJĘ, KTÓRA BARDZO SZYBKO PRZYJECHAŁA -TYLKO
                NIE WIADOMO PO CO)TAK PSEUDODZIAŁACZE TRAKTUJĄ KIBICÓW KTÓRZY OD WIELU LAT SĄ Z
                ZAWISZĄ.DLATEGO DOPÓKI WOJSKO BĘDZIE W SEKCJI PIŁKI DOPÓTY NIC SIĘ NIE
                ZMIENI.POZDRAWIAM
                • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 19:14
                  Porównujecie zarządzanie klubami Lecha i Zawiszy. Tu nie ma porównania. W Lechu
                  jest Zarząd, który dostaje kasę za to jak kieruje klubem. Dlatego zależy im
                  na "sprzedaniu" jak najlepiej marki klubu. Profesjonalny marketing. A u nas
                  zarządzają wojacy, którzy mają w dupie jak prosperuje klub, bo kasę i tak
                  dostają z MONu. Więc robią tak by wydatki były jak najmniejsze jak i dochody
                  klubu.
                  A co do ochrony na Lechu to nie do końca zgadzam się z Maciejem. Nie jest tak
                  różowo jak piszesz. Jest mnóstwo skarg na ochronę ze strony sędziów jak i
                  zawodników gości. Sam byłem świadkiem transmisji jakieś kilkanaście miesięcy
                  temu jak ochraniali kibice mecz Lech-Legia po meczu piłkarze Legii nie mogli
                  zejść z murawy, bo wyzywali i kopali ich ochroniarze.
                  Dla mnie najlepiej jak kibice staliby się akcjonariuszami Sportowych Społek
                  Akcyjnych, wtedy mieli by wpływ na zarządzanie i kierowaniem klubem.
                  • Gość: Jarek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 13:13
                    Kiedys jak Zavia grała w 2lidze w sezonie gdy walczyła z Amica i Wisła lub gdy
                    z Ruchem i Odrą W. myslałem że niedługo doczekam sie czasów Zety w 1 lidze.
                    Teraz po tym co widzę coraz częsciej mysle ze WKS nie bedzie nawet w 2. :(((((((
                    p.s. w Dzieniku(dodatek do piątkowej Pomorskiej) w kolumnie towarzyskiej
                    napisano ze ze sprawdzonych zrodeł(W.SZczapa Romanowski)wiadomo ze znany
                    sportowiec ma w najblizszym czasie do Bydgoszczy przyjechac splacic swoje dlugi
                    (czyzby chodziło o pana PIOTRA N.???)
                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 13:36
                      Co do ochrony na Lechu to faktycznie - nie zawsze jest ok. Pawson szanuje Twoje
                      wpisy, ale albo Cię nie zrozumiałem albo chciałeś inaczej się wyrazić - chodzi
                      o to, żeby kibice byli akcjonariuszami klubu. Wiesz na pewno,że rządzić mogą
                      tylko ci którzy mają największe udziały, a nie wszyscy mają równy głos w
                      spółkach akcyjnych. Może cos się ruszy, jak MON pozwoli skomunalizować Zawiszę.
                      A co do tego piłkarza nazwiskiem nowak, który rzekomo ma przyjechac do
                      Bydgoszczy- lepiej żeby go niektórzy nie spotkali (dla jego dobra)To walnąłem
                      chyba 100 wpis!!!!!!!!!!
                      • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 13.10.01, 22:19
                        ludzie,nie wazne sa ilosci wpisow,liczy sie ich madrosc.
                        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.KARNET.BDG.PL 14.10.01, 12:12
                          rynkowo- właśnie udowodniłeś, że najważniejsza jest treść wypowiedzi.
                          Gratulacje, i wszystkiego dobrego.
                          Zawisza-Gryf 4:1. Czyżby odmiana? Trener reagujący na sytuację na boisku.
                          Czyżby zawodnicy grali rzeczywiście przeciwko Nuckowskiemu?
                          Do Macieja - chodzi mi o to, że w klubach włoskich, angielskich kibice mają
                          swój udział w zarządzaniu klubem. Oczywiście nie jest to zarządzanie
                          najważniejszymi sprawami w klubie, ale mają oni swój głos. Można porównać to do
                          Leppera. Kibice więcej mogą zrobić gdy mają możliwość głosu niż gdy mają
                          blokować, pikietować spotkania, wyzywać działaczy. To bardziej zniechęca
                          działaczy uważających takie zachowanie jak dzicz.
                          • Gość: Bolek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.pl 14.10.01, 13:56
                            Gratuluje zwyciestwa, szkoda ze moja Goplania tak nie wygrywa.
                            Co do blokowania, to ludzie, ktorzy sa podobno kibicami Jagi udowodnili, jak
                            blokowac nie wolno. co do wspolzarzadzania klubami, to pewnie za granica tak
                            jest, ale wspolrzadza kibice, ktorzy maja firmy, pieniadze itp.
                            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 15.10.01, 14:05
                              Ja o zarządzaniu pisać nie będę bo gówno o tym wiem. Ale wiem, żeby zarządzać
                              to trzeba mieć dużo kasy. Chciałem coś dobrego napisać o drużynie którą
                              oglądałem na żywo w towarzystwie garstki kibiców w sobotnie popołudnie. Ku
                              mojemu zdumieniu piłkarze pokazali jak trzeba grać w piłkę. Początek meczu
                              należał do przyjezdnych a to za sprawą obrońców którzy nie mogli znaleźć
                              zrozumienia i po jedej z akcji dwóch obrońców tak wibijało piłkę, że goście
                              przechwycili ją no i bramka. Pomyślałem znowu qrwa lipa. Ale coś innego
                              zobaczyłem niż to zwykle widziałem za czasów Nuckowskiego. Saboń cały mecz
                              pokrzykiwał na piłkarzy, tłumaczył, ustawiał i podpowiadał piłkarzą, więc na
                              bieżąco korygował błędy piłkarzy a nie jak Nucek po meczu. Po drugie zawodnicy
                              byli wybiegani celnie podawali i dogrywali w polu karnym. W tym miejscu
                              chciałbym przeprosić trenera Sabonia bo kiedyś go krytykowałem na łamach forum.
                              Bramki też były ładne po składnych akcjach. Cieszyć się trzeba, że zwycięstwo
                              Zawisza odniósł na nie byle nikim bo nad wiceliderem. Martwi mnie trochę gra
                              bramkarza który w polu karnym wybija piułka dwoma rękoma, przecież taką piłkę
                              można złapać w ręce i po kłopocie, druga sprawa to formacja obronna która nie
                              może znaleźć zrozumienia między sobą. Ale gra Zawiszy napawa optymizmem i w
                              meczu z Chojniczanką może być dobrze.
                              • Gość: ireq Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 13:21
                                Watek jest ok - jedyny ktory czytam ;-)
                                Pare osob pytalo nikt chyba nie odpowiedzial pilkarska knajpa ktora sie
                                pojawila w dyskusji jest na ulicy Zaulek.
                                A co do gry naszych trzecioligowcow, poprawila sie ale wezcie pod uwage ze w
                                tej chwili to praktycznie Chemik gra.
                                Sportowiec ze Stanow juz pokazal na co go stac i wystarczy.
                                Dzisiaj Bednarek jako podsumowanie informacji o skomunalizowaniu Zawiszy
                                powiedzial ze wreszcie bedzie mozna "rozwinac skrzydla" - pozyjemy zobaczymy...

• Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 15:56
                                  MOŻE WRESZCIE SKOMUNALIZUJA ZAWISZE. ALE CIEKAWE KTO WYCENIŁ TE OBIEKTY NA 100
                                  MLN DOLARÓW?pSEUDODZIAŁACZ WERNER POWIEDZIAŁ WCZORAJ RÓWNIEŻ , ŻE W KLUBIE
                                  ZOSTANA NAJLEPSI DZIAŁACZE I NAJLEPSI ORGANIZATORZY (CHCIAŁBYM POZNAC ICH
                                  NAZWISKA TYCH NAJLEPSZYCH, BO POZA MĄTEWSKIM RESZTA TO STADO...)CHEMIK ZACZĄŁ
                                  COS GRAĆ!?!? SZKODA ŻE TO CHEMIK,A NIE ZAWISZA, BO BY SIĘ ZROBIŁO MAŁA INWAZJĘ
                                  NA CHOJNICE I POMOGŁO DRUŻYNIE. A MOŻE JAKIS CZAT BYSMY ZNÓW ZROBILI-MOŻE W
                                  PIĄTEK???
                                  • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 17.10.01, 16:48
                                    Czat to dobry pomysł bo dawno nie było go na internecie. Trzeba spichnąć parę
                                    osób i będzie OK. No i może kogoś z piłkarzy (Łukaszewski by się nadawał. Może
                                    być w piątek.
                                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 11:55
                                      jutro o 14 byłoby najlepiej, tylko , żeby było parę osób
                                      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 18:14
                                        no w końcu spotkamy się na chacie. w piątek o 14 pasuje,.
                                        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 19.10.01, 07:15
                                          Ja jak zawsze bedę o 14 na spotkanku.
                                    • Gość: bono Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 13:37
                                      Mata racie ZAWISZY nie łoddamy.
                                      WKS WKS WKS WKS WKS WKS WKS WKS
                                      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 09:46
                                        Maciej, byliśmy w Koronowie w sobotę, gdzie była Elana? Czyżby była zasadzka na
                                        torunian w drodze do Koronowa?
                                        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 10:52
                                          Elany poprostu nie było.
                                          • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 12:58
                                            Przynajmiej Zawisza w 4 lidze wygrała.Bo było by znów niewosko.
                                            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 24.10.01, 07:26
                                              W III też mogli wygrać ale Rogóż z metra walnął Panu Bogu w okno. A w IV byłem
                                              na I połowie i było nudno. A potem Koronowo i brak Elany, ale ekipa Zawki
                                              zwiedziła "Nou Camp".
                                              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 18:15
                                                Rzeczywiście stadionik w Koronowie to Maracana, ale tak żywiołowej reakcji
                                                kibiców Victorii możemy im pozazdrościć. Widać było, że mecz w Koronowie to
                                                prawdziwe święto.
                                                • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 19:19
                                                  Chemik wygrał w Pucharze z Cuiavią 5:1, a Kempa strzelił podobno niezłą bramkę
                                                  z ok 30 metrów(info od sędziego). Zawisza też wygrał z Gromem Więcbork 4:2 A
                                                  teraz moja ulubiona piosenka "TO NIE CZARY, ZAWISZA MA PUCHARY, CAŁA BYDGOSZCZ
                                                  CZEKA NA PUCHAR UEFA" wesoło musi być:::::::)))))))))))
                                                  • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 26.10.01, 10:45
                                                    Jutro mecz z Goplanią mam nadzieję żę Zawisza nie będzie pomagał kolegom z Ina
                                                    ratować się przed spadkiem. W pucharach był komplet punktów oby tak dalej.
                                                  • Gość: Opal Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 11:37
                                                    Jakby Zetka zdobyła puchar na szczeblu regionu to moze w przyszłym roku.Tak jak
                                                    elana w tym grałaby z jakims 1ligowcem(beniaminkiem)np.z Lechem :)))))))))))
                                                  • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 12:16
                                                    Bedę dziś na żywo przekazywał wyniki z meczu Zawisza - Goplania na razie po 17
                                                    min. 0-0.
        • Gość: Wiesiek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 15.03.03, 21:13
          legia punki
          • Gość: Wiesiek1 Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 15.03.03, 21:17
            Gość portalu: Wiesiek napisał(a):

> legia punki

legia cpunki
            • Gość: Wiesiek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 15.03.03, 21:21
              Gość portalu: Wiesiek1 napisał(a):

> Gość portalu: Wiesiek napisał(a):
              >
              > > legia punki
              >
              > legia cpunki

LEGIA pany
        • Gość: artih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 195.116.244.* 18.08.03, 12:24
          Tak na marginesie - powstaje nowa strona www.zawisza.bydgoszcz.pl ... i bedzie
          tam forum :)
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 12:50
      Po pierwszej połowie 0-0 Bilski trafił w poprzeczkę. Mecz dość wyrównany.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 13:21
      1-0 dla Zawiszy Bramke strzelił Bilski po podaniu Koreckiego.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 13:28
      2-0 Dla Zawiszy. Bramke strzelił "Blondyn" po indywidualnej akcji.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 13:46
      3-0 dla Zawki. Bramkę strzelił Sieradzki. A drugą Ziemiński.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 27.10.01, 13:56
      Mecz zakończył się wynikiem 3-0 i dobrą grą piłkarzy Zawiszy. Miejmy nadzieję
      iż teraz będzię tylko dobrze i zaczniemy piąć się w tabeli.
      • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 27.10.01, 17:37
        dcdam,ty jestes dobry omen dla zespolu,rob tak na kazdym meczu,na wyjazdowym tez
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 18:21
          Racja sprawozdania z meczu Zawki na live! na forum to dobry pomysł. Mecz Zawki
          z Goplanią mi się podobał, widać już że była zmiana trenera, zupełnie inaczej
          grają. Szczególnie że grają ofensywnie. Bravo Zawisza!!!
          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* / 195.205.6.* 29.10.01, 10:54
            Dobrze by było aby z każdego meczu była relacja na żywo, ale się zastanawiam
            czy ktoś to wogóle czytał podczas meczu.
            • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 14:47
              Byłem na drugiej połowie meczu z Goplanią.Wynik mógłby być wyższy, gdyby nie
              nonszalancja w dogodnych sytuacjach. Stadion nadal jest martwy, garstka widzów
              w większości działacze, rodziny i inni bydgoscy piłkarze (tak to wyglądało na
              trybunie A)Prawdziwych kibiców kilkunastu. A na głownej siedzieli Klimek,
              Krawczynski, Piętka, Kozłowski, Śmiglewski, Mazur, którzy nie grają w Chemiku,
              a w Zawiszy nie mogą.Ot cała fuzja.
              • Gość: kisiel Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 31.10.01, 14:42
                jako byłem na tym meczu, jako garstka prawdziwych kibiców, zaczynają coraz
                lepiej grać chłopacy, mam nadzieję, że jeszcze trochę i ten fuzyjny klub
                zacznie się piąć w górę tabeli, tylko żeby były chęci i motywacja od działaczy
                i ich dobra wola, niedługo kolejna kolejka... i tak będę im kibicować...
                • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 18:31
                  Że gracze których wymieniłeś Maciej nie grają , to wina działaczy - nieuków-
                  którzy zgłosili do składu III ligowego "pincet" piłkarzy. A drużyny Chemik-
                  Zawisza i Zawisza-Chemk to dwie różne drużyny. Ale uczymy się na błędach.
                  • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 01.11.01, 00:01
                    Jutro święto zmarłych więc pamiętajmy o piłkarzach i kibicach Zawiszy którzy
                    nie są wśród nas. Andrzej Brończyk znakomity bramkarz Zawiszy."Rudy" kibic
                    Zawiszy.
                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 10:58
                      WCZORAJ MI NET SIADŁ, WIĘC NIE MOGŁEM SIĘ WPISAĆ. SZACUNEK I PAMIĘĆ DLA TYCH CO
                      ODESZLI W OSTATNICH LATACH - TUREK, GRZYBEK, LAKI, ARAB,ABSURD, SKIN, KAKI,
                      RUDY, KINIA BROŃCZYK...NIEZŁA EKIPA ZAWISZY JEST NA GÓRZE...
                      • Gość: Oli Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 17:24
                        Ludzie parodia polonia chce zrobic swoj fc.(pare wpisów nizej był taki list)
                        ZATO WIDZE ZE TU CIEKAWA LISTA WYMIANY POGLODÓW JEST KIBICÓW ZAWISZKI
                        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 19:02
                          DZIŚ ZAWISZKA WYGRAŁ W 4 LIDZE 1:0, PAWSON I DCDAM PAMIĘTACIE JAK ROZMAWIALIŚMY
                          W "GOLU" NA RÓŻNE TEMATY,M.IN. O PEWNYM SPOTKANIU DO KTÓREGO MIAŁO DOJŚĆ NA
                          NEUTRALNYM GRUNCIE (A BYŁO ODWLEKANE) MIĘDZY NAMI A PEWNA GRUPĄ Z ...DZIŚ TO
                          SPOTKANIE SIĘ ODBYŁO. WKS MISTRZEM JEST:::::))))))))))
                          • Gość: Uszol Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 10:58
                            Gratule z okazji pogorszenia humoru kibicom A.T.
                            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 05.11.01, 09:04
                              Zawisza w III lidze 4-0 w dupsko a ja zacząłem myśleć że będzie lepiej a tu
                              nadal jest jak było.
                              • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 19:32
                                gratulacje Maciej za spuszczenie wpierd... przecież Zawisza to Duma Pomorza.
                                Wybierasz się na kadrę na Bułgarską?
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 06.11.01, 09:44
      Maciej czy brałeś czynny udział w "rozmowach"?
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 19:27
        CZEŚĆ. UDZIAŁU W ROZMOWACH PRZY STOLE NIE WZIĄŁEM, PONIEWAŻ PRZECIWNA STRONA
        POJAWIŁA SIĘ W DUŻO MNIEJSZEJ LICZBIE DYSKUTANTÓW, CO ZMARTWIŁO WIELU
        GADATLIWYCH SYMPATYKÓW WKS-U, KTÓRZY MOCNO PRACOWALI NAD ZAPREZENTOWANIEM
        SWOICH ARGUMENTÓW W DYSKUSJI:::::::))))))))))WESOŁO MUSI BYĆ
        CHEMIK DOSTAŁ LANIE AŻ NIEMIŁO, 4:0 KLĘSKA. CZYTAM SOBIE DZIŚ , ŻE W BYDGOSZCZY
        SĄ LEPSI DZIAŁACZE NIŻ POZIOM PIŁKI - WG MNIE BEZ KOMENTARZA. ZE ŻRÓDEŁ
        PÓŁOFICJALNYCH WIEM, ŻE WICE -PREZES CHEMIKA SAWKA ZREZYGNOWAŁ ZE STANOWISKA PO
        TYM JAK NIE DOSTAŁ SIĘ NA WIEJSKĄ (A MIAŁ SPONSORÓW DO SPÓŁKI SZUKAĆ), A
        BURLIKOWSKIEGO KUSI UNIA JANIKOWO. JESZCZE JEDNA RZECZ MNIE WKURWIŁA SZCZERZE,
        MIANOWICIE TO, ŻE ZAWODNICY CHEMIKA TJ. OSAK I GÓRSKI ZOSTALI WYPOŻYCZENI DO
        GOPLANII-DLACZEGO NIE DO ZAWISZY?????CZY TAK MIAŁA WYGLĄDAĆ WSPÓŁPRACA TYCH
        KLUBÓW????MIELI SOBIE POMAGAĆ, A TU JEST COŚ ODWROTNEGO.
        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 07.11.01, 07:21
          Maciej masz rację z tymi wypożyczeniami ale miejmy nadzieję, iż w przerwie
          zimowej działacze zmienią umowę i Zawisza się wzmocni swoimi zawodnikami.
          Cieszę się z obfitych rozmów (czytałem nawet o tym na kibice.pl). A co do
          Burlika jak przejdzie do Unii to chyba sam działaczom najebie.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 08.11.01, 08:07
      Burlik podpisał kontrakt z Arką Gdynia, a o Unii janikowo nic nie słyszał.
      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 11:36
        o co chodzi z tym Burlikiem? gra w Arce, zamiast w Zawiszy? może ktoś gadał z
        Burlikiem ostatnio?
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 09.11.01, 14:48
      Jutro o 12:00 Zawisza gra w III lidze z Wartą. Natomiast IV liga Włocłavia -
      Zawisza/Chemik Bydgoszcz w sobote o 12 na wyjexdzie.
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 14:51
        DZIŚ KOŃCZĘ PIERWSZĄ ĆWIARTKĘ ŻYCIA, CIEKAWE CZY DO 30-STKI DOCZEKAM 1 LIGI???
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 17:30
          Sobota-dobry dzień dla piłkarzy Zawiszy. Zawisza-Warta Poznań 2:0 (dwie bramu
          Korecki) i Włocławia-Zawisza 1:4 (bravo rozwalili wicelidera) Byłem na III
          lidze, mecz przeciętny, ale ważne są 3 punkty. Mieliśmy spory ubaw z sędziów.
          Pierw ich wyzywaliśmy, a później pękaliśmy ze śmiechu. Jeden koleś na linii
          pokazywał stale spalone, a drugi jakby zapomniał że ma chorągiewkę. Jaja jak
          byk.
          Maciej - najlepsze życzenia z okazji 25, życzę Ci by Zawka wrócił na salony
          pierwszoligowe !!!!!!
        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 12.11.01, 07:53
          Maciej wszystkiego najlepszego... a Zawisza ja bynajmniej jestem optymistą.
          Mecz w III lidze dość średni, ale wole jak zagrają średnio i wygrają niż jak
          wspaniale a zremisują lub przegrają.
          • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.01, 16:00
            DZIĘKI ZA ŻYCZENIA. FAKTYCZNIE DAWNO NIE BYŁO TAKIEJ SOBOTY, ŻEBY DWA NASZE
            ZESPOŁY WYGRAŁY. SZCZEGÓLNIE MNIE CIESZY WYGRANA CZWARTOLIGOWCÓW, WIDAĆ ŻE TEŻ
            POTRAFIĄ DOBRZE ZAGRAĆ, ALE NIE UMIEJĄ GRAC RÓWNO PRZEZ CAŁĄ RUNDE - OBOK
            NIEZŁYCH MECZY - SŁABE.
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 13.11.01, 10:27
              Dziś w "Pomorskiej" przeczytałem artykuł w któeym było napisane, że Burlik nie
              gra w Zawiszy bo nikt z działaczy się do niego nie zgłosił. No chudy byk mnie
              strzelił, taki napastnik jest potrzebny jak nikt inny. Ile razy czytam relacje
              z wyjazdów to zawsze są sytuację podbramkowe ale bramka nie padła, a Burlik
              jest takim zawodnikiem, że jak trzeba dostawić nogę to on to zrobi i zwycięstwo
              jest w kieszeni. Działacze w chuja walicie już z wszystkim z kibicami i z
              piłkarzami.
    • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 15.11.01, 09:18
      Wczorajszy mecz z Kamerunem chyba Polkakom nie wyszedł. Nudy i nic więcej. Ale
      najbardziej mnie dziwi niby wielki Lech który zapowiadał doping przez cały
      mecz, a dopingu było może z 15 minut. Mecz i doping wielka lipa.
      • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 10:21
        Zgadzam się z dcdam . Mecz lipa. Doping tak słaby jak w Bydgoszczy. Dobrze że
        tyle serpentyn chociaż było. Czy był ktos z Bydgoszczy na meczu?
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 13:56
          Z BYDGOSZCZY OK 30 OSÓB. NIE WIEM JAK W TV BYŁO SŁYCHAĆ DOPING, ALE BYŁY GŁOŚNE
          MOMENTY, SZCZEGÓLNIE POCZĄTEK. ZDROWO WYMARZŁEM. CIEKAWE, CZY KONIN PRZYJEDZIE
          DO BYDGOSZCZY?
          • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 18:41
            Podobno mecz z Koninem jest przełożony, bo zachorowali piłkarze Aluminium.
            • Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 16.11.01, 07:27
              Napewno mecz odbędzie sie 28 listopada, a działacze z Konina coś kręcą, nie
              chcą podać nazwisk chorych zawodników. W pucharze będzie grać IV ligowy Zawisza
              SOBOTA: Noteć Łabiszyn - Zawisza/Chemik Bydgoszcz (13.30, Jabłoński z
              Inowrocławia),
              • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 13:11
                GRYPA TO OFICJALNY POWÓD ODWOŁANIA MECZU, NIEOFICJALNY - TO NIEJASNA SYTUACJA Z
                WYPOŻYCZENIAMI ZAWODNIKÓW, KTÓRZY MOGLI GRAĆ TYLKO W RUNDZIE JESIENNEJ, A TO
                JUZ JEST MECZ Z WIOSNY. PZPN ZNÓW NAMIESZAŁ.
                • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydg.pdi.net 16.11.01, 17:54
                  dcdam - czy pięściarze Zawki walczą w ten weekend w Bydgoszczy?
                  Jeśli tak to idziemy, będzie wesoło.
                  • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydg.pdi.net 16.11.01, 18:58
                    dcdam- 25 listo Zawisza-Hetman i 9 gru Notec-Pruszków obecność obowiązkowa
        • Gość: Stef Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.egb.pl 22.11.01, 10:13
          Siemka, nie zgadzam się z opinią o meczu z Kamerunem. W tv może były ciepłe
          pantofle, ale na live z przyjemnością patrzyło się na poczynania takich
          piłkarzy jak Rigobert Song, Geremi, M'boma czy Eto. Nasi też mieli przebłyski.
          Podobać się mogło zwłaszcz pierwsze 20 min. Kryszał był najlepszym graczem na
          boisku. Jak za czasów II ligi!!!. Na przeciwległym biegunie panowie Koźmiński
          (ostatnio tylko dużo gada) i dwa Bąki (szczególnie Arkadiusz powinien całować
          nogi Engelowi za kolejne powołania na wyrost).Co do dopingu to może jestem
          troszkę skrzywiony łysinami bydgoskich stadionów, ale oglądanie meczu wśród 22
          tys kibiców jest ekstra. Prawdę mówiąc najlepszy doping był godzinę przed
          meczem - prowadzony centralnie przez nagłośnienie. Ale w trakcie race i
          serpentyny też robiły wrażenie. Jednym słowem wyjechałem z Poznania
          zdecydowanie bardziej zadowolony niż po meczu ze Szkocją.
    • Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 10.206.1.* 19.11.01, 10:40
      W sparingu Zawisza przegrał 1-2 z tkp.
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 17:45
        w Pucharze jakas Noteć Łabiszyn - A klasa, wygrała z Zawiszą.Boże widzisz i nie
        grzmisz...
        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 07:29
          Łabiszyn- to rzeczywiście klęska. Tak samo jak wzmocnienie sie Ormowców
          Gliniewiczem, Czarneckim i prawdopodobnie Warczachowskim..... a nasi działacze
          czekają jak piłkarze sami sie do nich zgłoszą
          • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 21.11.01, 18:40
            A nawet jak się zgłoszą to gówno oni robią.
            • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 22.11.01, 05:21
              chlopaki nie ma co sobie nerwow szarpac.najlepiej bedzie przestac sobie
              zawracac glowe zawiszo-chemikiem.trzeba dobrac sobie inny klub,ktory z sercem
              podchodzi do pilki i tym da sie lubic.moze jest w nizszej lidze,ale atmosfera
              tam o wiele radosniejsza.przekonacie sie.
              • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 22.11.01, 07:54
                Zawisza jest dla mnie najważniejszym klubem a o innych nie chcę myśleć. Zawisze
                trzeba kochać na dobre i na złe i nawet jak się będzie łączyć z Zjednoczonymi
                Szarlej.
                • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 10:56
                  BYLEBY NIE BYŁO ZJEDNOCZENI/ZAWISZA:::::::)))))))
                  • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 22.11.01, 17:55
                    chlopaki,kto wie czy czasami nie bedzie takiego polaczenia:CHEMIKO-LECHIO-
                    POLONIO-ZAWISZO-ZJEDNOCZENI NIE WIADOMO CO.a gdzie beda grac to tez NIE
                    WIADOMO,moze w Nowem nad Wisla.w gdansku oni jeszcze bardziej pokreceni,i
                    rowniez maja lud pilkarski,sami wiecie gdzie.
                    • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 10:07
                      Zapraszam wszystkich na mecz bokserski Zawisza-Hetman dziś o 17.00 w hali Zawki.
                      Barwy te same, a emocji zapewniam więcej niż na 3 i 4 ligowych boiskach.

A I TAK ADAM MAŁYSZ JEST NAJLEPSZY
                      • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.11.01, 12:10
                        NA BOKS WARTO IŚĆ, EMOCJE PEWNE. ŻAŁUJE , ŻE MNIE TERAZ NIE MA W BYDGOSZCZY
                      • Gość: Morag Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 19:55
                        Pozdro dla fanów ZAWISZY
                        • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 26.11.01, 08:39
                          W III lidze Zawisza zremisował 1-1. Boks niestety przegrany 8-12.
                          • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 11:23
                            dobrze że kończy się runda, niech działacze nie śpią przez zimę tylko działają,
                            niech sprowadzą jakiś konkretnych zawodników. Kibice Zawiszy trzymajcie się
                            przez zimę, niech nikt z nas nie ubędzie.
                            • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.11.01, 12:12
                              JESIEŃ SIĘ SKOŃCZYŁA, NIE MAM DZIS CZASU NA PODSUMOWANIE, ALE ZROBIĘ TO
                              NIEDŁUGO, "BARDZO DZIĘKUJĘ WSPANIAŁYM DZIAŁACZOM" WKS ZAWISZA BYDGOSZCZ ZA
                              PAMIĘĆ O ANDRZEJU BRONCZYKU:( JESTEŚCIE NAJLEPSI. KURWY JEBANE BEZ HONORU.
                              TURNIEJ JEGO PAMIĘCI W TORUNIU ZROBILI, A WY NA CO CZEKACIE. KINIA BYŁ CAŁE
                              ŻYCIE ZWIĄZANY Z ZAWISZĄ, A WY NIC. ALE NIEKTÓRZY PAMIĘTAJĄ I O KINII I O was
                              PSEUDODZIAŁACZE...
                              • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 28.11.01, 07:57
                                Działacze to naprawdę szmaty. Dziś w "Wyborczej" czytam, że dwóch zawodników
                                pojechało na testy do Lecha jebanego Poznań. Są to: Michał Szeremet i Karol
                                Bilski. To są zawodnicy którzy wprowadzali do gry dużo dobrego. Klimek całkiem
                                zakończył gre w klubie. Tragedia!!!!
                                • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 19:37
                                  Wkurwienie totalne człowieka ogarnia jak dowiaduje się takie rzeczy
                                  (Brończyk,Klimek...). Do tej pory dziwiłem się Maciejowi, takiej wrogości i
                                  niechęci do działczy WKSu, ale powoli zaczynam się przekonywać, że ma rację.
                                  Te patafiany ... nie chce mi się już pisać... szkoda słów i nerwów.
                                  • Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 29.11.01, 03:44
                                    chlopcy,idzcie za moja rada,to wyjdzie wam na dobre i na zdrowie.
                                    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.11.01, 20:09
                                      MOŻECIE POCZATOWAĆ W PIĄTEK OK 13???
                                      • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 01.12.01, 11:36
                                        Wczoraj mnie nie było w Bydgoszczy jak w całym prawie tygodniu, ale dziś siedze
                                        sobie na interku i oglądam losowanie MŚ. A co do Zawki to przez tą Zimę będe
                                        się przyglądał dalszym poczynaniom działaczy. Miajmy nadzieję, że na wiosnę
                                        choć w IV lidze będzie się coś pozytywnego działo.
                                        • Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 16:41
                                          Musimy się spotkać na jakimś chacie tylko wcześniej trzeba sie umówić
                                          • Gość: Maslon Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 05.04.03, 11:58
                                            Gość portalu: pawson napisał(a):

> Musimy się spotkać na jakimś chacie tylko wcześniej
                                            trzeba sie umówić

pamietam cie
    • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 15:22
      ZAPADLIŚCIE JUZ W ZIMOWY SEN???????????
      • Gość: Dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.*.*.* 07.12.01, 09:13
        Ja bynajmniej nie, ale z końcem roku mam roboty co nie miara. Ale trzymam ręke
        na pulsie. Tylko co gazetę wezmę w ręke to czytam, że ktoś ma odejść z drużyny.
        Wiosna będzie ciężka.
        • Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 16:03
          Widze ze temat cały czas jest poruszany i bardzo dobrze.Pozdrowienia dla
          wszystkich,którym nie jest obojetna sprawa W K S.
          • Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 17:12
            MOŻE BĘDZIE LEPIEJ I COŚ SIĘ RUSZY JAK SKOMUNALIZUJĄ KLUB, TO JUZ OSTATNIA
            NADZIEJA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka