Dodaj do ulubionych

Czy u Was tez tak jest???

13.08.01, 15:31
Chodzi mi o zla prace serwera forum dzis caly dzien co chwile sie kopie i moge
isc na kawe.Mogliby cos z tym zrobic.W calym portalu tez bardzo czest jak
klikam na link to mi wyskakuje ze serwera nie moze znalezc.Dlugosc wczytywania
dluzszych (juz w okolicach 45 postow)watkow tez pozostawia wiele do czynienia.

MOZE ADMIN COS BY W KONCU Z TYM ZROBIL bo to staje sie juz
denerwujace.Szczegolnie ludzie loczacy sie modemem nie sa napewno z tego
zadowoleni.

KroTosS
Obserwuj wątek
    • .tomcio. Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 17:08
      Rany!!!!!!!
      Próbowałem się wpisać do Twojego postu od 5 min. Katastrofa. Musiałem sie
      wylogować i jeszcze raz wejść. Już mnie zaczyna to wkurzać. Ile można się
      denerwować. Czy na prawdę w Gazecie nie mają kogoś kto by się tym zajął. Mam
      nadziję, że to naprawią.

Pozdrowy dla wszystkich niezadowolonych

Tomcio
    • rhemek Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 19:23
      Dokladnie. Szczegolnie ze ja sie lacze przez tpsa i trace niepotrzebnie kase.
      Portal gazety chodzi tak od zawsze.I jest to jedyny polski portal z takimi
      problemami. Ale tak to jest, gdy sie zatrudbnia Bialoruskich informatykow...
      SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ZROBCIE COS Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1!!
      • chewie Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 20:28
        na twoim miejscu, drogi rhemku zastanowilbym sie nad bluzganiem na bialoruskich informatykow - sa calkiem
        niezli i powazani w swiecie, tak zreszta jak polscy, rosyjscy i ukrainscy - zatrudniaja ich chetnie nawet
        amerykanie....

pozdrowienia dla wszystkich znerwicowanych o szybkich palcach
    • hubar Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 19:47
      Jeszcze się nie przyzwyczaiłeś? Ja też bluzgam od rana na ten serwer! Trzeba
      uderzyć do Stol(n)icy bo tam on jest!]

pozdrowy z Łodzi
      • krotoss Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 20:00
        Widze ze w innych miastach podobnie(niestety)no ale tak musi byc jezeli to wina
        serwera.trzeba chyba wystosowac petycje ze wszystkich miast to moze podziala.

KroTosS
    • Gość: Krzyżak Re: Czy u Was tez tak jest??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.08.01, 21:06
      KroToss , ja początkow sie cholernie wkurzałem bo miałem tylko ISDN .Ponieważ
      jestem b. energiczny załozyłem sobie jeszcze SDI. I dopiero parę dni temu
      zadzwonił do mnie pewnien człowiek z TPSA mówiąc ,że wina leży po stronie
      serwera GW.
      Dlatego teraz 15-20 min temu kiedy NIC mi sie otwierało na forum po prostu
      zrobiłem sobie drinka.Teraz ja jestem spokojniejszy i forum tez tak jakoś
      lepiej mi się otwiera.
      Dobra rada>Zamiast sie denerwować na serwery.Lepiej strzelic sobie Jasia
      Wędrowniczka<
      • krotoss Re: Czy u Was tez tak jest??? 13.08.01, 21:09
        No ja tez tak robie a mianowicie herbatke lub piwko najwyzej albo z psem na
        spacer.A czemu do Ciebie dzwonili-sam prosiles o wyjasnienie czy co?

KroTosS
        • krotoss Re: Czy u Was tez tak jest??? 17.08.01, 19:41
          Dzis znowu forum sie lekko sypie jakies 3 godziny temu mialem permanentny
          problem z czytaniem....poniewaz wszystko bylo ok dopuki nie weszlem w watek a
          tam pusto...

KroTosS
          • Gość: kicikoci Re: Czy u Was tez tak jest??? IP: 10.10.70.* 17.08.01, 19:45
            �dopóki nie wszedłem�, KroTosS.... tylko tak i nie inaczej.... :-(
            • krotoss Re: Czy u Was tez tak jest??? 17.08.01, 19:51
              Kicikoci nie badz aptekarzem ja stukam szybko i pomylki moga sie zdarzyc,
              jakbysmy sobie za kazdym razem wypominali literowki to bysmy mieli z 1000
              postow wiecej.

KroTosS

Ps.Na kartce zapewniam Cie napisalbym dobrze bo jestem wzrokowcem(chodzi o
              pamiec)ale tu musze patrzec na literki na klawce ktore wciskam ;)
              • Gość: kicikoci Re: Czy u Was tez tak jest??? IP: 10.10.70.* 17.08.01, 20:28
                Moge Ci podarowac „dopuki”.
                Ale ”weszlem” niestety nie ma nic wspolnego z literowkami - daje podstawy by
                sadzic, ze nie tylko na papierze bys tak napisal, ale i pewnie mowisz w ten
                sposob...
                Ech...

No, ale przeciez niebawem jako prezes nie bedziesz musial sam nic pisac,
                wystarczy dobra sekretarka ;-)

BTW: masz cos przeciw aptekarzom???
                • krotoss Re: Czy u Was tez tak jest??? 17.08.01, 20:45
                  To blad nie jest szczegolnie jak ciagle tak slyszysz z ust kobiet to juz w
                  glowe wchodzi, zreszta denerwuje mnie to czepianie sie bledow jak nie chcesz
                  nie czytaj.A aptekarzy pewnie ze nie lubie-za droga maja w swoich aptekach...

KroTosS

Ps.Humoru nie mam jak widac :(((
    • Gość: Krzyżak Re: Czy u Was tez tak jest??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 19:46
      Niemal codziennie dostaje szału na serwer gazety.Do tej pory myślałem ,że to
      tylko u mnie.Ale jak pezeczytałm Twojego posta to zrozumiałem ,że to serwer
      gazety jest do bani.
      Droga Redekcji GW. Zróbcie cos co poprawi na kontakt miedzy nami i zaoszczedzi
      nam nerwów.
    • Gość: Mecenas Re: Do Kicikoci IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 20:56
      Masz racje staruchu,Pan Prezes powinien wysławiać się i pisać poprawnie.I nie
      ma w tej kwestii żadnych wytłumaczeń.
      • krotoss Re: Do Kicikoci 17.08.01, 21:07
        Ciekawy jestem tylko czy wy nie robicie bledow wogole???

KroTosS

Ps.Lekki sarkazm w zwrocie "Pan Prezes" co???
        • Gość: kicikoci Re: Do Kicikoci IP: 10.10.70.* 17.08.01, 21:27
          A kto powiedzial, ze ”lekki”?....
          • Gość: kicikoci Re: Do Kicikoci IP: 10.10.70.* 17.08.01, 21:28
            ”w ogole” pisze sie rozdzielnie

Buahahaha - a mi humor wyjatkowo dopisuje...
            • krotoss Re: Do Kicikoci 17.08.01, 21:33
              To Ci popsuc moge zaraz aptekarzu jeden, jakbys znal netykiete to bys wiedzial
              ze bledow sie nie poprawia bo klawiatora to specyficzny sprzet do pisania tu
              mozna cos zle wcisnac lub pominac itp. ale Ty wiesz lepiej bo na pewno
              widziales ze specjalnie spacji nie wstawialem.Ja jak pisze to nie sprawdzam
              pozniej godzinami tego co napisalem-nie po to jest forum.

KroTosS
              • Gość: kicikoci Re: Do Kicikoci IP: 10.10.70.* 17.08.01, 21:56
                Dzieki - wprawiasz mnie w coraz lepszy nastroj :-)
                Zabawnie patrzec jak niezaleznie od stopnia uszczypliwosci (od lekkiej i
                cieplej do jadowitej)Twoje ego puchnie od podraznien...

Co do netykiety, to poza zaleceniem by zwracac uwage kulturalnie (a bylem
                niekulturalny???!!!) zawiera tez inne rzeczy - np. prosbe, by nie toczyc na
                forum prywatnych wymian opinii, a przenosic je do korespondencji prywatnej. I
                kto sie do tego stosuje?... Sam widzisz jak zycie weryfikuje szczytne zakazy...
                zwlaszcza w obliczu notorycznego gwaltu na mowie ojczystej...

Twoja ironia trafila w pusta przestrzen: wyobraz sobie, ze choc zdarzaja mi sie
                literowki, to istotnie nie robie ”ortografow”. Wcale. Dasz wiare? Wyrzuciliby
                mnie z roboty, a moi znajomi mieliby mnie za osla.
                Czego nikomu z moich polemistow nie zycze.
                Dobranoc
                • krotoss Re: Do Kicikoci 17.08.01, 22:12
                  Zapewniam Cie ze nie wyprowadzis mnie z rownowagi(nie znasz mnie), a coraz
                  ostrzejszy ton moich wypowiedzi byl reakcja na Twoje zachowanie.Nie probuj
                  przypisywac sobie w zadnym razie uprzejmosci.Na forum jak najbardziej mozna
                  uprawiac prywate-tu sie grubo mylisz.Chyba ze masz na mysli permanentne pisanie
                  tylko z wybranymi osobami na rzeczywiscie prywatne tematy olewajac innych, ale
                  ja tego tu nie zauwazylem.Bledy popelniam jak kazdy normalny czlowiek w
                  odruznieniu od maniakow ortografii zreszta oblednej w naszym jezyku.Jezeli tak
                  jak mowisz postapili by twoi przyjaciele to szczerze wspolczuje Ci takiego
                  towarzystwa.A uswiadom sobie ze jezeli robisz kilka bledow mniej(kilka bo ja na
                  pewno permanentnie tego nie robie-zreszta ani mni to nie ziebi ani nie parzy)
                  to napewno nie jestes lepszy!!!

KroTosS
                  • Gość: kicikoci Re: Do Kicikoci IP: 10.10.70.* 17.08.01, 22:38
                    Z tak spuchnietym ego mozesz sie w drzwiach nie zmiescic... posmaruj je czyms...

Lepszy? jestem nijaki...

Ale bledy robisz niemal w kazdym poscie, wbrew temu co myslisz.

Podoba mi sie Twoj bunt przeciw ”oblednej” ortografii. To takie nowowczesne.
                    Skoro obledna - chromolic ja! Wpisz do statutu NETBiT-u punkt o zmianie
                    ortografii jako elemencie ulatwiajacym kontakty miedzyludzkie w B. i w T.
                    To, ze jej zasady sa czescia jezyka, a ten czescia tradycji narodowej i
                    spuscizny wielu pokolen, niech Cie nie wstrzymuje, Prezesie. Nie dosc, ze Cie
                    gnebili o te bzdury nauczyciele, to teraz jakis starzec Kicikoci... Basta!

Tym UPRZEJMYM, CHOC USZCZYPLIWYM POSTEM koncze dzisiejsza goscine na tym
                    przyjaznym forum.
                    Dobranoc.
                    • krotoss Re: Do Kicikoci 18.08.01, 11:10
                      Czlowieku uszczypliwosc i uprzejmosc raczej czepialstwo i wrednosc.Bledow bede
                      robil ile chce i nic tobie do tego-choc staram sie jak najmniej.Nauczyciele to
                      ciebie chyba gnebili bo mnie nie i z ortografii bylem zawsze niezly ale jezeli
                      ty nie mozesz zrozumiec ze ktos ma pamiec wzrokowa a piszac na klawce patrze na
                      nia a nie na tekst to trudno.Buntu zadnego nie robie po prostu uwazam ze jest
                      to zbedne komplikowanie zycia,ale staram sie stosowac na tyle ile umiem a na
                      kartce widzac co pisze jest inaczej ale widocznie jak napisalem wyzej nie
                      rozumiesz tego mechanizmu.Mam zle mysli po twoim idiotycznym poczatku postu ale
                      nic pisac nie bede zebys sobie nie pomyslal zle o mnie.Wczoraj jak sobie
                      pomyslalem potem to jednak mialem niezly humor(szczegolniw w innych watkach)
                      tylko tu mi sie niedobrze robilo czytajac jakies zaczepki.Ale z tego co widze
                      taki juz jestes-nieraz jest to niezle krytyka konstruktywna jest pozyteczna
                      (przypomnij sobie polemike o demokracji w NETBiT)mysle ze lepiej by bylo
                      prowadzic takie jak tamta, a nie tego rodzaju co tu.Nie chce zeby sie to
                      przerazilo w obsypywanie sie oszczerstwami choc widze ze usilnie do tego
                      zmierzasz.Do zrozumienia mnie wczytaj uwaznie sie w wiersz o pisaniu na kartce
                      wtedy moze zrozumiesz w czym tkwi blad.

KroTosS

Ps.Reakcja na ten post duzo mi o tobie powie-zobaczymy ktora strone
                      wybierzesz:czepialstwa czy normalnosci(tu bez obrazy chodzi mi o normalna
                      krytyke czy polemike).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka