.tomcio. 13.08.01, 17:37 Widzę, że jest tutaj dużo wspomnień ze szkół średnich. Może jednak odezwą się też aboslwenci tej naszej kontrowersyjnej szkoły wyższej. Ja obroniłem się w tym roku na administracji. Czy ktoś też? Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sveana Re: Absolwenci WSP / AB IP: 194.22.148.* 16.08.01, 15:42 Magister filologii angielskiej z czerwca 1984.... To byly czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 16.08.01, 16:48 Pozdrowionka dla Pani magister. Co teraz porabiasz? Czy Twoja wiedza do czegoś się przydała? Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sveana Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.telia.com 16.08.01, 21:33 .tomcio. napisał(a): > Pozdrowionka dla Pani magister. Co teraz porabiasz? Czy Twoja wiedza do czegoś > się przydała? > > Tomcio Dzieki i wzajemnie pozdrawiam. Hm, przydala sie, o dziwo, najpierw ponad 9 lat lektorowania na uniwerku w Szczecinie, a teraz pracuje uczac angielskiego i informatyki w szwedzkim liceum..... A co ty porabiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 16.08.01, 22:32 No cóż - ja skończyłem administrację (zaocznie) jednocześnie pracując w naszej armii. Również, próbuję swoich sił w angielskim, ponieważ od sierpnia zacząłem półroczny (codzienny) kurs. Mam nadzieję, że czegoś się nauczę. Poza tym zaczynam magisterkę z administracji na Uniwersytecie w Olsztynie - bo u nas nie ma. Pozdrawiam Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Absolwenci WSP / AB 17.08.01, 15:53 Przepraszam ze sie wtrace [bo jako student AB mam prawo sie tu "publikowac" po zakonczeniu nauki w ww placowce ;)].Ale mam pewna sugestie do Tomcia poniewaz moj kolega studiuje administracje na AB (3-letnie licencjackie czy jak to sie tam nazywa) i z tego co wiem to pozniej zamierza tu zrobic dwuletnie uzupelniajace-magisterskie wiec sadze ze jest to na AB.Sprawa sie glebiej nie interesowalem ale warto by sie bylo upewnic bo jak masz jezdzic do Olsztyna... Pozdrawiam-KroTosS Ps.Jezeli sie myle i rzeczywiscie nie ma to przepraszam najmocniej i juz uciekam z "nieswojego" watku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 19.08.01, 22:15 Drogi Krotosie Niestety od tego roku nie można już kontynuować uzupełniających na AB. Dotychczas można było to robić na politologi ze spec. z administracji, ale coś tam się pokłucili i koniec. Dlatego będę musiał jeździć do Olsztyna. Szkoda, że nikt w AB nie dba o swoich absolwentów. A co do tego, że tu piszesz, to przecież o to chodzi, przecież to jest forum. Pozdrowienia Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Absolwenci WSP / AB 20.08.01, 09:27 To szkoda co oni sobie mysla???I mowisz ze najblizej jest w Olsztynie-nie ma w Poznaniu???Jakas paranoja czy co?Nie rozumiem tego.Swoja droga przeciez to wiecej kasy dla nich-na prawde nie moge zrozumiec czemu nie ma uzupelniajacych. Pozdrawiam KroTosS Ps.Dzieki za "przyzwolenie" ;) po prostu myslalem ze jako jeszcze nie absolwent nie za bardzo tu jestem widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 20.08.01, 14:36 Drogi Krotosie! Nawet o tym nie myśl, że nie jesteś mile widziany. Bardzo sie cieszę, że odpisujesz do moich wątków. Co do studiów uzupełniających to masz rację. To czysta paranoja, że AB pozwala sobie na stratę pona 200 studentów z tego roku kończących administację. Jak byś to pomnożył przez koszt semestru ( Olsztyn - 2400zł) to zobacz ile tracą. Można troszkę bliżej - np. do Torunia, ale myślę, że tam to raczej nie mam szans, jest jeszcze Gdańsk, ale znów tam tylko w piątki, można jeszcze w Warszawie, ale jakoś mi to nie leży. Co do Olsztyna to tam idzie dużo moich przyjaciół. A w grupie raźniej. Pozdrawiam Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Absolwenci WSP / AB 20.08.01, 17:12 Ja tez by Olsztyn wybral :))) w takiej sytuacji bo mam tam czesc rodziny.Tobie jednak radze sprobowac w Toruniu lepiej sprobowac-a moze sie uda-jest blizej i "marka" lepsza. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 21.08.01, 22:49 Marka - jak najbardziej lepsza, ale ze znajomymi zawsze raźniej. Musiałbym przez weekend dojeżdżać co pewnie w kosztach wyniosło by to samo co w 4 osoby samochodem. Myślę, że jednak zostanę przy Olsztynie - w końcu już mnie tam przyjęli. Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Absolwenci WSP / AB 22.08.01, 10:04 W takim razie zycze powodzenia. Pozdrawiam KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
.tomcio. Re: Absolwenci WSP / AB 22.08.01, 14:00 Na pewno mi sie przyda. Dzięki. Tomcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.staszew.sdi.tpnet.pl 29.04.03, 15:40 W 1978 r. kończyłam bibliotekoznawstwo, a obecnie pracuję w SP niedaleko Poznania. Może moje koleżanki planują spotkanie po 25 latach? Mój adres internetowy: emba5@gazeta.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drozd Re: Absolwenci WSP / AB IP: 195.116.218.* 13.06.03, 15:52 Kończyłem kulturalno-oświatową w 1985 (ostatni rocznik 4-letni z wyjątkiem WT i PO). Z niektórymi osobami widujemy się do dziś. rzeczywiście były to super czasy, a akademik na Ogińskiego... bez komentarzy. Miodzio.Pozdrowienia dla wszystkich. a przy okazji Chris, puknij się facet w czoło z takimi tekstami. Normalny facet o takich rzeczach nie gada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Absolwenci WSP / AB IP: 200.100.101.* 15.01.02, 11:52 sveana - czy ja Cie czasem nie pukałem ? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowkas Re: Absolwenci WSP / AB 16.01.02, 12:54 Oj Chris tylko ci takier zeczy w głowie. Podobno ty umiesz pukac tylko w drzwi. Słyszałam też ze umiesz pukać sie w głowę. Powiedz lepiej czy znałe� jakie� panienki LOGOPEDI(broniły się w 2000). Były całakiem całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Absolwenci WSP / AB IP: 200.100.101.* 28.01.02, 11:44 mrowkas ty cieciu malinowy - zebym ciebie nie musial w baniaka palnąć - żadnych LOGOPED z obrony 2000 nie znałem , bo kończyłem WSP w 1994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strus Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 18.06.02, 23:37 Skonczylem WT w 1981, czy jest ktos z tego rocznika? Odezwijcie sie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sveana Re: Absolwenci WSP / AB IP: 194.22.148.* 28.01.02, 14:56 Gość portalu: Chris napisał(a): > sveana - czy ja Cie czasem nie pukałem ? Po pierwsze - nie rozumiem zargonu. Po drugie, nie rozumiem, bo stara baba jestem. Po trzecie, nie rozumiem, gdyz konczylam WSP w 1984 roku, czyli jestes dziecino malenki,a ja z malolatami sie nie zadaje. (vid.:mrowkas ty cieciu malinowy - zebym ciebie nie musial w baniaka palnąć - żadnych LOGOPED z obrony 2000 nie znałem , bo kończyłem WSP w 1994". A po ostatnie: nie lubie chamstwa. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Absolwenci WSP / AB IP: 200.100.101.* 29.01.02, 13:31 sveana - nie chciałem Cię obrazić , po prostu wzięłem Cię za kogoś innego , wątek uważam za zakończony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.ab-byd.edu.pl 09.02.02, 17:38 sveana co się tak doczepiłaś do Chrisa , ja Cię znam i wiem że byłaś niezły pukpuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Absolwenci WSP / AB IP: 217.96.13.* 03.07.02, 14:37 Ja broniłem się w zeszłym roku, też administracja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strus Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 10.03.03, 22:59 Czy sie znajdzie ktos z WT obrona 1981, opekunka roku byla Krystyna Matuszewska czy ktos jeszcz zyje z tego rocznika niech sie odezwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strus Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 14.03.03, 21:45 Czy nikt nie ma dostepu do internetu, ludzie z WT odezwijcie sie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.chello.pl 15.03.03, 12:45 wt, obrona w 1978, opiekunka dr Tomaszewska - elektrotechnika, świetne imprezy w Beanusie, pozdrowienia dla Jurków (m.in. szefa klubu-nazwisko póżniej)i niestety posła-skrzypka kapeli podwórkowej - Wenderlicha.A Klikę pamiętacie? Teraz kontakt z uczelnią jedynie przez druki potrzebe do ZUS przy naliczaniu emerytury!!! A może i dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy marucha Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.tuchola.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 14:13 Jestem absolewntem WT, obrona 1983 u ówczesnego dr Wilczyńskiego.Pamiętacie Łygana, Tomaszewską, Gajewskiego, Podworskiego? Pozdrawiam wszystkich Kolegów i Koleżanki.Bywam czasami na Alma Mater ,ale tylko służbowo.To były fajne czasy- akademik na Ogińskiego- marzenie, Łużycka...Ja zaczynałem w akademiku na J. Krasickiego, 3 lata na Łużyckiej..p. 101.Grało się z dr Grodzkim w tenisa...Może ktoś to jeszcze pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Absolwenci WSP / AB IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 16.04.03, 20:50 Kłania się absolwent WT z 80 r. Jesienią mieliśmy spotkanie roku (po raz pierwszy od ukończenia studiów). Na 50 osób przybyło 35! Najpierw spotkanie na uczelni, wspomnienia, zwiedzanie sal i byłego (niestety) "Beanusa". Potem świetna impreza w klubie "Mega" do białego rana. Z wykładowców była nasza opiekunka p. Misiowa, p. Mieczysławski i szef "Beanusa" z naszych czasów - Jurek S. Ciekawe, czy inne roczniki miały podobne spotkania po latach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzana Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.labiszyn.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 13:42 Jestem absolwentką z 93 r. Za tydzień z okazji 10-cio lecia ukończenia studiów mój rocznik organizuje 2-dniowy zjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.04.03, 10:19 > Jestem absolewntem WT, obrona 1983 u ówczesnego dr Wilczyńskiego.Pamiętacie > Łygana, Tomaszewską, Gajewskiego, Podworskiego? WT skończyłam w 1999 r. Moim promotorem był M. Gogolin. Z Wilczyńskim miałam mechanikę. Łygana już chyba nie ma. Całkiem spoko gościu (tak w ogóle to była afera, ponieważ jakieś panienki poskarżyły się, że składał im niedwuznaczne propozycje ;-), moim zdaniem był śmieszny no i przepuszczał za flachę). Tomaszewska też jeszcze była, ale jakoś szczególnie nie utkwiła mi w pamięci. Z Podworskim nie miałam zajęć, ale pamiętam go. Jeździł rowerem po WSP. Najgorzej wspominam Szczurka - miałam u niego warunek (elektronika). Lata spędzone na WSP były naprawdę miłe. Chętnie bym wróciła do tamtych czasów. Teraz kończę podyplomowe studia na WSP/AB - ale to już nie to samo:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strus Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 24.04.03, 19:23 Czesc XYZ konczyles rok przede mna, to misisz pamietac Lecha Jozwiaka, "Czapaja" cos taki tajemniczy? xyz......:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strus Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 14.04.03, 19:23 Czy nie macie dostepu do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 10.06.03, 21:08 Odezwicie sie luuuuudzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walidrut Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 24.06.03, 21:24 Hej tam, co z Wami????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walidrut Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 25.07.03, 22:03 no co tam?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 30.07.03, 21:16 Ludzie z WT.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Absolwenci WSP / AB IP: 150.247.46.* 13.08.03, 19:13 WT obrona 1981.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el@ Re: Absolwenci WSP / AB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:42 a ja się obroniłam w 2002 na politologii Odpowiedz Link Zgłoś