Dodaj do ulubionych

30.kwietnia

IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.04, 18:50
Tego dnia, w zwiazku z wejsciem Polski do UE, odbedzie sie
wiele imprez rowniez w naszym miescie.
Wiecie moze cos konkretnego na ten temat?
Jak Bydgoszcz bedzie swietowala ten dzien, te noc?
Obserwuj wątek
    • nortia Re: 30.kwietnia 01.04.04, 18:53
      A jaki to dzien tyogodnia?
      Bo ja prawdopodobnie bede odsypiac tydzien szkoly ;))

A tak powaznie, to nic na ten temat nie slyszalam. Trzeba sie bedzie popytac.
      • Gość: madziara Re: 30.kwietnia IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.04.04, 21:22
        darmowe tramwaje i zupa (żurek czy grochówa?), ślub udzielany przez
        Dombrowicza, Dombrowicz ojcem chrzestnym pierwszego dziecka urodzonego w
        europejskiej Bydgoszczy itd itp czyli różne pierdoły za nasze pieniądze
        • Gość: madziara plus IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.04.04, 10:52
          na 100% zurek kujawski + koncert Lady Pank, odsłona nowego pownika nad Brdą
          i... nie pamiętam
    • Gość: Gall Re: 30.kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 11:19
      Z pewnością będzie feta i koncerty, festyny itp. Szumnie zapowiadają, że pokaz
      fajerwerków bedzie podobny do sylwestrowego w Sydney.

Ja jednak ostrzę sobie zęby na zwiedzanie. Jeśli plany zostaną zrealizowane, to
      będzie można pooglądać Bydgoszcz z kopuły Bazyliki lub zajrzeć do podziemii
      przy Klaryskach. Chyba też dostępne bedą inne miejsca, do których zazwyczaj
      wstęp jest wzbroniony.

Pozdrawiam
      Gall
      • ivica Re: 30.kwietnia 02.04.04, 11:36

z tego co wiem to Budzet miasta nie bedzie obciazony w zaden sposob obchodami tego dnia. Atrakcja na pewno bedzie mozliwosc nocnego zwiedzania wszytstkich muzeów i galleri w Bydzi, oraz bieg gimanzjalistów ze Strego rynku "NA długosc dzwonów z Fary" :)
        • Gość: Milena Re: 30.kwietnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 12:12
          slyszalam tez cos i przedstawieniu "Romeo i Julia" na Starym Rynku, ale nie
          pamietam zbyt dobrze
        • vviosna Re: 30.kwietnia 02.04.04, 12:54
          ivica napisał:

> z tego co wiem to Budzet miasta nie bedzie obciazony w zaden sposob obchodami
          > tego dnia.

no to najwyrazniej malo wiesz, tudziez kompletnie nie myslisz.
          MYSL!!!!!!!!
          • ivica . 02.04.04, 15:32

• Gość: Gall Re: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 15:44
              Ivico, daj już spokój swej koleżance, rówieśniczce.
              Po co się szarpać.
              Pozdrawiam
              Gall
              • ivica Gallu 02.04.04, 16:07
                masz racje nie ma po co :)

w jednym sie mylisz: to nie jest moja kolezanka.

I prosze nie przypominaj mi iz to praktycznie moja rowiesniczka, bo mi wstyd.

pzdr.
              • ivica Gallu 02.04.04, 16:07
                masz racje nie ma po co :)

w jednym sie mylisz: to nie jest moja kolezanka.

I prosze nie przypominaj mi iz to praktycznie moja rowiesniczka, bo mi wstyd.

pzdr.
        • Gość: madziara Re: 30.kwietnia IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.04.04, 15:51
          ta noc to będzie niezły cyrk! i to dość kosztowny. Pan Prezydent mógł choć
          część tych pieniędzy przeznaczyć na szczytniejszy cel, np. paczki świąteczne
          dla ubogich czy śniadanie wielkanocne dla bezdomnych. czy bydgoskie władze
          pomyślały w tym roku o żyjących w nędzy??
        • Gość: zonc ZUŻEL W NOCY... IP: *.awacom.pl 10.04.04, 00:49
          miał być, tak kiedyś było napisane w Expresiku chyba, mieli spory art. o tym
          świętym dniu ;)Rzeźba wahająca się na linie ma być odsłonięta... jakiś
          zbereźnie goły facet, fujjj ;p
    • ivica Re: 30.kwietnia 04.04.04, 07:53
      za GP:

IMPREZY. Prezydent udzieli ślubów
      Wielkie świętowanie

Począwszy od 19 kwietnia aż do 3 maja bydgoszczanie będą mieli okazję do świętowania. Najpierw z okazji urodzin miasta, potem z okazji wstąpienia Polski do Unii Europejskiej.

Wielkie świętowanie rozpocznie się 19 kwietnia. Tego dnia w południe na Starym Rynku odbędzie się bieg o Puchar Prezydenta Bydgoszczy "Na długość bicia dzwonów Katedry". Wieczorem w Teatrze Polskim rozpocznie się uroczysty koncert z okazji 658 urodzin miasta. 23 kwietnia na bydgoskim rynku swoje dokonania będą prezentować studenci bydgoskich uczelni, a 24 kwietnia będzie dniem organizacji pozarządowych, które wystawią swoje stoiska na Starym Rynku i Mostowej.
      Irlandia i motocykle
      Cztery dni później czyli 28 kwietnia na bydgoskim rynku będzie królować kultura irlandzka. O godz. 20 - nauka tańca irlandzkiego, a od godz. 20.30 - koncert muzyki irlandzkiej. W piątek czyli 30 kwietnia o godz. 10 przed halą "Łuczniczka" dojdzie do otwarcia targów motocyklowych, a w Bydgoszczy ma pojawić się 1,5 tysiąca właścicieli jednośladów. W południe na Starym Rynku 15 kucharzy rozpocznie się gotowanie żurku kujawskiego.
      Wycieczka Jelczem
      Punktualnie o północy chórzyści Akademii Bydgoskiej wraz z mieszkańcami odśpiewają hymn Unii Europejskiej - "Odę do radości". Sześć minut później nastąpi symboliczne otwarcie szampana, a o godz. 00.30 prezydent Konstanty Dombrowicz udzieli trzem parom ślubu w sali sesyjnej bydgoskiego ratusza. Następnego dnia będzie okazja, by zwiedzić ciekawe miejsca w Bydgoszczy. O godz. 10 sprzed Poczty Głównej wyruszy autobus Jelcz, którym będzie można wybrać się na wycieczkę. W programie m.in.: zwiedzanie wież bydgoskich kościołów. W sobotę 1 maja miasto zostanie "oddane" dzieciom. W południe na Starym Rynku prezydent Dombrowicz przekaże najmłodszym bydgoszczanom klucz do miasta, a na scenie wystąpią zespoły dziecięce. W niedzielę imprezy przeniosą się na polanę Różopole w Myślęcinku. Będzie tam leśna przychodnia, koncerty i pokazy. Dzień później o godz. 14 z ulicy Mostowej wyruszy I Bieg Konstytucji 3 Maja pod patronatem Prezydenta Bydgoszczy.

Anna Stasiewicz
      3 Kwietnia 2004
      • rhemek Re: 30.kwietnia 04.04.04, 12:18
        To macie dobrze> U nas swietowanie bedzie trudno bo mieszkamy w strefie
        pierwszej jakiegos durnego szczytu:)) chyba ze podemonstruje sobie z
        antyglobalistami:))
    • Gość: MMM Re: 30.kwietnia 19.. IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 09.04.04, 21:30
      To sa moje urodziny tego dnia!
      • Gość: rynkowo Re: 30.kwietnia 19.. IP: *.proxy.aol.com 10.04.04, 00:11
        a co bedzie z tzw. stowarzyszeniem zawisza?czy w tych dniach swietowania o nich
        pomyslicie?to stowarzyszenie potrzebuje czegos nadzwyczajnego na miare Europy,
        inaczej to braterstwo stowarzyszeniowe oblorzy sie marazmem,a przeciez kazdemu
        powinno zalezec na miastu w kazdej aspektu dziedzinie.a wiec i ich zaproscie do
        dyskusji i wspolnego swietowania.ku jednosci,sile i slawie wszystkich w Bydgosz-
        czy.
        • Gość: rynkowo Re: 30.kwietnia 19.. IP: *.proxy.aol.com 10.04.04, 01:38
          zuzel to spalony sport.ale pomimo trza stowarzyszeniu pomoc by wszystko sie kupy
          trzymalo w U.E.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka