Gość: napezczs !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 12:28 jak jest tak jest, ale mysle ze po przeczytaniu tego forum (nie zawsze kulturalnego i napisanego z zasadami ortografii:P) Pani Dyrektor wezmie pod uwagę nasze wypowiedzi i zmieni w tej szkole to co komu nie pasuej, przynajmniej wiekszej ilosci uczniow. Wziasc pod uwage to wszystko i zrealizowac w miare mozliwosci. Co do oplat, to mnie to zwisa i mam to gdzies bo ja placic nie musze. Jak maja niech placą, jak nie to nie. Na moje oplaty moga zostac, bo sa one praktycznie w kazdym LO, tylko zeby bardziej reagowac na uczniow i ich problemy i potrzeby, bo w koncu szkola jest dla uczniow a nie na odwrot. Dzisiaj Pani Dyrektor sie usmiechnela wiec jest dobre... :D jesli to jest pierwszy kwiatek zwiastujace wiosne, to niech tak zostanie, Pozdrawiam Pania Dyrektor. PS proponuje odwiedzac szkolne forum i zrobic tam dzial z propozycjami odnosnie szkoly aby uczniowie mogli zawsze dyskutowac nad nowymi propozycjami i pomyslami. Semper Fi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .....!!! Podsumowanie..Może Zrozumiecie... IP: 212.122.214.* 05.04.04, 19:35 Nie napier..... na kolesiów jak kalibus Pier... przymus zwłaszcza durny jak armia Wiedz gdzie Mazury są i Warmia Nie bądź obcy jak malaria głodnych rymem swym dokarmiaj I przede wszystkim nie rób chu..... swym bliskim Gdy tak się staje nikt się z chu... nie zadaje To takie krótkie podsumowanie, tychże bojów....Jeżeli nie zrozumiecie ideii, dla której skopiowałam ten text to trzeba jeszce raz zastanowić sie nad własnym bytem, w szkole jak i poza nią.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KariZ Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.04.04, 19:32 "dodatkowe oplaty" w klasach autorskich uwazam za jak najbardziej uzasadnione, jesli wszyscy uczniowie,a raczej ich rodzice zobowiazali sie do tego dobrowolnie i widza na co sa przeznaczne te pieniadza to dlaczego nie? W wielu komentarzach pojawily sie opinie stawiajace w niezbyt przychylnym (delikatnie mowiac) swietla nasza Pania Dyrektor. Zapytam na jakiej podstawie sa te glosy???Jakie macie podstawy do takich opini ale chodzi mi o fakty a nie o jakies aburdalne wymysly z jakimi spotkalem sie wyzej. Jako uczeniowi klasy informatycznej (2e) nieobcy jest mi temat "starej" pracowni informatycznej,jednak wydaje mi sie, ze to nie jest miejsce na skargi typu "co kogo boli najbardziej". Konczac kilka wypowiedzi dotknelo mnie osobiscie ,poniewaz niektore osoby pobudzone emocjami w sposob niezbyt wrecz grubianski wyrazalo sie o mojej calej klasie. Wszytko bym przezyl gdyby to dotyczylo tylko autorow(z 2e)postow powiedzmy niezbyt dojrzalych i przemyslanych , jadnak pojawily sie slowa : wy, wasza etc.. Zapytam jakim praawem obrazacie wszytkich czlonkow naszej klasy, zarzuciacie nam niski pozim intelektualny! Jesli mnie/nas nieznacie(hm..ktos juz podobnie pisal). Uogolnienia niezbyt dobrze swiadczą o was czy o nas?? Sam podzial my Wy wydaje mi sie aburdalny jako ze reprezentujemy ta sama szkole. Pozdarawiam....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.iweb.pl 05.04.04, 23:39 hm. jestem uczennica 4lo, w klasie informatycznej. prawda to - platne profile sa zabronione. i tyle. nie ma nic do dodania ani ujecia. jest argument przeciw? dozwolone? gdzie, ustep, pragraf, przeczytam. nasuwa mi sie: wszedzie jest tak samo. (to uogolnienie uogolnien) w kazdym liceum, w kazdej szkole sa tacy co pracuja skrupulatnie i tacy co "zbijają bąka". prawda? ze strony tych uczacych i tych co sie ucza. a moze sie myle? przemyslenie co do calego watku : ktos komus dosadniej powie co mysli - obrażeni. prosze prosze. urazone dumy, nosy, ego. hehe. place cene za to ze mowie co mysle i ponosze tego konsekwencje. ale .. ale uwazam na to co mowie. i polecam innym;) z calym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
deeda Święta idą, a my się kłócimy... :) 07.04.04, 19:24 Ej no... to znowu ja :) Ach, ta dziennikarska to nie da Wam spokoju :) Ja tam nic do II e nie mam, bo ja lubie wszystkich uczniow naszej szkoly :) (tzn. moje konflikty nie sa Waszymi konfliktami :P) Naprawde, przypomnijcie sobie te wszystkie fajne biby (polowinki, 18stki, etc...) I nie kloccie sie, bo dajecie satysfakcje osobie, ktora jest najbardziej zalosna w tej calej aferze - czyli pani, ktora uwaza sie za dziennikarke :) Jeszcze bardziej udowadniacie jej, ze w naszej szkole jest cos nie tak... A przeciez tak nie jest! Swieta ida! Usmiechy na buzki i ignorowac cale Kuratorium Oswiaty i inne te zaklamane urzedy :))) Pozdroofki! Wesolych Swiat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżaga! Alleluja!!! Alleluja!!!! IP: 212.122.214.* 07.04.04, 21:54 Wielkanoc nadchodzi!!! To czas malowania jajek, siania rzeżuchy i tuczenia animalsów (jakieś danie głowne musi w końcu być) Wszyscy mamy nadzieje,żę ta cała sprawa ucichnie, wszyscy wprost marzą o tym aby "słynna" autorka jeszcze bardziej słynnego dzieła otrzymała jakiś ciekawy prezent na nadchodzące święta...terroryzm jest na czasie, więc mam nadzieje, że mały ładunek wybuchowy w koszyczku nie bedzie przeszkodą do kontynuowania wspaniałych i radosnych świąt. Właśnie takie powinny być lecz nie Nam pisany taki los...Życzę wszystkim poszkodowanym w mniejszym jak i większym stopniu tego co najlepsze, Wróćcie za tydzień do 4 LO z nową mocą i siła, albowiem tylko one pomogą Wam miło przeżyc kolejny kończący sie rok szkolny...Trochę refleksji wkradło się tutaj, więc nie będę juz się rozwodzić....Niech zapanuje teraz spokój i ogarnie Was wszystkich miłość i proszę Was bardzo nie przesadzajcie z laniem wody..deficyt tej prasubstancji coraz większy a My nie mamy w niczym umiaru..Daliśmy tego dowód na tym właśnie forum ;))) Jeszce raz ALLELUJA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *~AgRaFkA~* Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.awacom.pl 06.04.04, 19:56 Też jestem uczennicą 4LO i to tej "najdroższej" klasy, mianowicie klasy turystyczno - lingwistycznej. Kompletnie nie zgadzam sie z negatywnymi opiniami autorki komentowanego artykułu i osób, które ją poparły. Co miesięczne opłaty nie moga zostać nazwane "czesnym", ponieważ są to tak zwane wpłaty na Komitet Rodzicielski. Nasi rodzice dobrowolnie wpłacają pieniądze, które w większości przeznaczone są na realizowanie wycieczek. Jedynie nie duża część tych pieniędzy idzie na opłacanie dodatkowych przedmiotów, takich jak Organizacja Ruchu Turystycznego, czy godzina konwersacji z Jezyka Angielskiego. Poza tym, dzieki tym pieniądzą, uczniowie mojej klasy mogą zdobyć dodatkowe uprawnienia np. Młodszego Ratownika lub Opiekuna Kolonijnego. Dodatkowo jesteśmy przygotowywani do kursu na pilota wycieczek. Poza tym, dzięki wnoszonym opłatom mamy mozliwość zobaczenia wielu ciekawych miejsc. I to nie tylko Berlina czy Poznania... W zeszłym roku szkolnym sami, przy pomocy naszego wychowawcy przygotowaliśmy wycieczkę z podstawy programowej, która obejmowała Polskę północno - wschodnią z wyjazdem do Wilna, dwa razy byliśmy na tzw. Białej Szkole i uczyliśmy się jazdy na nartach, a na poczatQ tego roku zwiedzalismy Wiedeń... To nie są jednak wszystkie wyjazdy przez nas zrealizowane. Dodatkowo nasz wychowawca stara się tak organizowac nasze wyjazdy, abyśmy nie ponosili duzych kosztów. Nie rozumiem, dlaczego wkoło tego zrobiono tak duży szum!?! Przecież program klas turystyczno - lingwistycznych jest już realizowany od kilku lat. Po jego utworzeniu został on zatwierdzony przez szkołę i przez kuratorium. Dlatego uważam, że sprawa ta powinna zostać jak najszybciej zakończona. I jeszcze moje pytanie brzmi: dlaczego ktoś postanowił obsmarowac własnie naszą szkołę??? Przecież nie tylko w 4LO rodzice wpłacają pieniądze! Dzieje się to również np. w 8 czy 12! Dlatego chciałabym pogratulowac autorce tego żenującego artykułu za bardzo obiektywną ocenę naszej szkoły. Jeśli chce się pani dowiedziec, jak to naprawde wygląda od wewnatrz i co MY na ten temat sądzimy, prosze najpierw zaczerpnąc wiedzy u źródeł, a potem tworzyć rzetelny artykuł!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darka2b Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 20:09 Cały czas próbuję zrozumieć, dlaczego „wyborcza” tak bardzo uwzięła się na czwórkę? Chodzę do tej szkoły już drugi rok, nie narzekam. W szkole panuje świetna atmosfera. O tym, że pobierana jest składka było powiedziane jasno na drzwiach otwartych. Poinformowano o tym moich rodziców. Na pierwszym zebraniu odbyło się głosowanie, czy chcą płacić, czy nie. Moim rodzicom podobały się na takie warunki – tak samo jak reszcie z klasy. Te pieniądze nie idą do czyjejś kieszeni, ze wszystkiego są rozliczenia. My dysponujemy tymi pieniędzmi, to my decydujemy, na co są przeznaczane. Kupiliśmy z nich książki do języka angielskiego i francuskiego. Wychodzimy do teatru, kina, na wystawy. Na dłuższe wycieczki nie musimy martwić się, że zostaniemy „dobici” wielką kwotą, bo wydatki rozkładają się. Nie rozumiem, dlaczego w tej sprawie wypowiadają się osoby, które nie mają z nią nic wspólnego, które przedstawiają sprawę ze swojego punktu widzenia, nie mając o tym w ogóle pojęcia. W tym ogniu zarzutów na czwórkę, czuję się, jakby ktoś recenzował książkę używając samej krytyki, jednak nie czytając jej. Tak jest z naszą mentalnością... Gdyby nie odpowiadało nam składanie się, nie poszlibyśmy do tej szkoły. Takie profile nie istniałyby, gdyby nie było chętnych. Zresztą wyniki matur m.in. z zeszłego roku (średnia czwórki 4,08), mówią same za siebie. IV LO potrafi przygotować do matury, na studia i do dalszego życia, jednak komuś to najwidoczniej przeszkadza... Jeszcze mała sugestia co do dodatkowych „dziwacznych” przedmiotów. Jeśli jestem w klasie dziennikarskiej, to chyba znaczy, ze interesuję się dziennikarstwem a nie kamieniarstwem, na przykład i moja wiedze na ten temat chce rozszerzać. A w Polsce nie ma nic za darmo. Wykładowca kosztuje. „Wyborcza” proponuje znaleźć sponsora – może to Wy nas zasponsorujecie? Znajdźcie nam dziennikarza, który za darmo poświęci nam kilka godzin w tygodniu. Może Pani Bujakiewicz podejmie się ZA DARMO takiej pracy?! Wątpię! Zresztą nie wiem, czy chciałabym być uczona manipulacji i dziennikarstwa subiektywnego... I chyba nikt z mojej klasy by nie chciał. Bo co się stanie z naszym krajem, skoro media będą manipulować ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepan Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 21:07 A to wszystko przez "grupe trzymającą władzę". Przyszedl Rywin do Bujakiewicz... Afera Bujakiewicz-Gate ;) Jeszcze jedno... prosilbym o nieprzypisywanie mi postów, nie moich :>, poniewaz robi tak kilka osob z klasy i szkoly :>. Moje posty są podpisane tak jak ten + jeden który podpisałem tak samo tylko od tyłu czyli "napezczs". Jako jeden z nielicznych sie wypowiedzialem pod prawdziwą tożsamością, jednak teraz tego zaluje, poniewaz najgorsze z mozliwych wypowiedzi nie wiem czemu są przypisywane wlasnie mnie. Forum jest od tego zeby sie wypowiedziec to co się uważa na dany temat. Mimo ze wiele osob (poza kilkoma osobami z naszej szkoly) wypowiedzialo sie anonimowo, to ja chyba popelnilem blad podpisujac sie moim ogólno znanym nickiem, bo to ja obrywam za wszystko i za wszystkich ktorzy piszą "BE" na tym forum. Napisałem tak jak postrzegam tą sytuacje i podpisalem sie pod swoim. Czy to źle nie byc anonimowym i wyrazac swoja opinie? Trzeba obrywac za anonimowców, ktorzy wygladają jakby chodzili do IIE, (bycmoze chodzą)??? Dlatego ze jestem z IIe a do nikogo innego dowalic sie nie mozna bo nie wiadomo kto to??? Prosze o troche obiektywizmu, bo ktos tu kiedyś wspomniał o nim :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @g@ Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.04.04, 21:24 Czesc!ja rozwniez jeste uczennica klasy 2e i w dzisiejszym dniu tego żałuje;]] iż mam bardzo inteligentnych kolegów w klasie,ktorzy nie za bardzo maja pojecie co pisza i jakie moga byc tego skutki.Oni myślą,że nauczyciele to za przeproszeniem "mało inteligentne osoby"(bez uraazy dla nauczycieli 4LO:)) i wcale sie nie sie nie domyślą,ze chodzi o 2E paranoja!!!Teraz my jako cała klasa ponosimy tego odpowiedzialność i skutki,a komu możemy podziękowąc domyślmy sie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam-to-gdzieś Re: Koniec z opłatami za naukę w IV LO IP: *.telco.ras.pl 08.04.04, 12:43 Ty Agnieszka sama jestes chyba mało inteligentna... A skoro żałujesz ze chodzisz do naszej klasy to sie przenieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżaga! Alleluja !!!! IP: 212.122.214.* 07.04.04, 21:57 Wielkanoc nadchodzi!!! To czas malowania jajek, siania rzeżuchy i tuczenia animalsów (jakieś danie głowne musi w końcu być) Wszyscy mamy nadzieje,żę ta cała sprawa ucichnie, wszyscy wprost marzą o tym aby "słynna" autorka jeszcze bardziej słynnego dzieła otrzymała jakiś ciekawy prezent na nadchodzące święta...terroryzm jest na czasie, więc mam nadzieje, że mały ładunek wybuchowy w koszyczku nie bedzie przeszkodą do kontynuowania wspaniałych i radosnych świąt. Właśnie takie powinny być lecz nie Nam pisany taki los...Życzę wszystkim poszkodowanym w mniejszym jak i większym stopniu tego co najlepsze, Wróćcie za tydzień do 4 LO z nową mocą i siła, albowiem tylko one pomogą Wam miło przeżyc kolejny kończący sie rok szkolny...Trochę refleksji wkradło się tutaj, więc nie będę juz się rozwodzić....Niech zapanuje teraz spokój i ogarnie Was wszystkich miłość i proszę Was bardzo nie przesadzajcie z laniem wody..deficyt tej prasubstancji coraz większy a My nie mamy w niczym umiaru..Daliśmy tego dowód na tym właśnie forum ;))) Jeszce raz ALLELUJA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepan Re: Alleluja !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 22:14 amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżaga! Re: Alleluja !!!! IP: 212.122.214.* 07.04.04, 22:49 Moje imię rozpoczyna się na K, kończy na A (przyznam,iż jest to bardzo dźwięczne imię);)))Odkrywam przed Wami wszystkie karty. To dla Was moi mili, z okazji świąt, nie chcę abyście żyli w niewiedzy..ktoś kiedyś powiedział..." Każdy poziom niewiedzy doprowadza do szaleństwa" co nie zmienia faktu, że forum zamieniło się w istoną wieżę Babel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @g@ Re: Alleluja !!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.04.04, 23:04 K...Amasz swieta racje co sie stało to sie nie odstanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @g@ Re: Alleluja !!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.04.04, 11:12 Zapomniałam:Wesołych świąt wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś