marjan17 22.10.10, 08:54 Nie kompromituj się dombrowicz, jakbyś nie zauważył dopalaecze w Polsce już nie są sprzedawane .Więc przestań się pienić i znajdź jakies pożyteczne zajęcie , a te twoje prostackie gierki do nikogo nie trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ababyd Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 09:25 Panowie Kandydaci, jesteście z "jednej rodziny", nie bawcie się Bydgoszczą.Jeden Pan udaje, że troszczy się o nas, a drugi miał, w przypadku kandydowania, zrezygnować z krzesła. To kłótnia w rodzinie. Mam nadzieję, że Bydgoszczanie nauczyli się już dobrze w "bydgoskiej szkole propagandowej", jakie są cele bałamucenia nas. Dajmy szansę umęczonej, spychanej na margines, Bydgoszczy. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
ajszabk Dombrowiczowi dziękujemy 22.10.10, 10:02 Nie szanuję pana Bruskiego jako człowieka(za dużo wiem o nim priv),ale w kwestii dopalaczy nie musi nic robić.Jakby "chłop z Ludowic"nie wiedział to powstały akty prawne wyższego rzędu niż uchwała Rady Miasta,która reguluje te kwestie.A do pana Bruskiego,UW cały czas jest przechowalnią dla pana kolegi z UKSi portalu NAsza Klasa,który ma zarzuty o przestępstwo umyślne...Ja rozumiem,ze panowie bez zasad i kręgosłupa moralnego po 40 przeżywają drugą młodość i potem wspólne kłamstwa ich łączą,ale pan RK chyba powinien się pozegnać z UW i nie żyć na koszt podatników Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Fekalia wypływają 22.10.10, 10:21 forumowiczu ajszabk. Śmierdzi okrutnie!!! Z taki szambem najlepiej iść do samego wojewody, może oczyści ten twoj rynsztok. Odpowiedz Link Zgłoś
bosyantek1 Podobnie to widzę 22.10.10, 12:23 Wiem ale nie powiem, skąd my to znamy. A co do Dombrowicza to wyszło szydło z worka. Nie chodziło o zdrowie i życie małolatów, tylko o niezgodną z prawem uchwałe rady miasta o zakazie sprzedaży tzw. dopalaczy, którą wojewoda z racji pełnionych obowiązków musi zablokować, bo... jest niezgodna z prawem. Dombrowicz "zyskuje" wizerunek gościa walczącego z dopalaczami, któremu przeszkadza wojewoda. PiS czeka i wzywa z daleka. Kariera murowana! Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Podobnie to widzę 22.10.10, 13:05 Rzeczywiście, to wygląda na chwyt poniżej pasa, ze strony pana Dombrowicza, ale to tylko kłótnia w rodzinie panów ze "wspólnym mianownikiem". Bądźmy roztropni. Wśród Kandydatów jest Osoba godna ryzyka Bydgoszczan. A A Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Podobnie to widzę 22.10.10, 16:43 ababyd napisał: > Rzeczywiście, to wygląda na chwyt poniżej pasa, ze strony pana Dombrowicza, To samo jest z nagłą ochroną biur poselskich w naszym mieście. Chyba Straż Miejska jest bardziej gdzie indziej w mieście potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Dombrowiczowi dziękujemy 22.10.10, 10:25 Ciekawe. Jeśli to prawda, warto mówić. Wyborcy powinni być świadomi. Fakty, nazwiska, życiorysy, cele - to klucz do normalności. Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
bederyk Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 10:17 Panie Dombrowicz zaczynam tracić kompletnie szacunek dla Pana. Kto to Panu podpowiedział, aby ta sprawa była elementem gry politycznej? Strzelił Pan sobie bramkę. Chciałbym tylko Panu przypomnieć za co dawał Pan czerwoną kartkę Jasiakiewiczowi, za długi, tylko, że wtedy było ok 43%. Dzisiaj może nam ukłonić się zarząd komisaryczny. To jaką kartkę Pan sobie daje? Odpowiedz Link Zgłoś
ceja1974 Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 10:59 Wychowałem się i bardzo często wracam do Bydgoszczy - tu tez będę głosował na Prezydenta. Zdazyło się jednak w moim zyciu tak ,ze poznałem i mieszkałem 'przez trochę" w Ludowicach - bo sadzę,ze mówimy o tych blisko Wąbrzeźna gdzie mieszkam i pracuję przez 5 dni w tygodniu. Czytajac to forum jak i np. Posła Olszewskiego jest mi po prostu wstyd . Jakie znaczenie dla oceny człowieka ma fakt gdzie się urodził? Czy jeśli mam nadzieję urodzony w Bydgoszczy np.Pan Poseł Olszewski jest "be" to wszyscy bydgoszczanie są "be" - co za logika. P.S. W Ludowicach nie specjalnie pamiętają p.Dombrowicza i robia na to nazwisko duze oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 12:50 "ceja..", Dzięki. Próbuję to mówić od zawsze, choć trudno mi, bo nawet nie wiem gdzie jest ta miejscowość. Ty mówisz wiarygodnie, bydgoszczanin, związany także z Ludowicami. Dobrze wiedzieć, gdzie, kto się urodził, jakiego jest pochodzenia,...,jaki ma życiorys. To klucz do podejmowania decyzji wyborczych. Wstyd mi za tych, którzy dyskryminują Ludowice, Bydgoszcz, Toruń, Łowicz,.... . Takie poglądy powinny zdyskwalifikować każdego Kandydata, tak panowie z PO, panie Olszewski - juniorze, panie Bruski -Kandydacie. To obrzydliwe, aby dyskwalifikować kogoś ze względu na miejsce urodzenia, pochodzenie. Największy z Polaków, Stefan kardynał Wyszyński, Prymas Tysiąclecia, Niekoronowany Król Polski, urodził się w Zuzeli. I co?! Wstydzę się za bydgoszczan gardzących polskimi gniazdami życia. Zostawcie sprawy publiczne, nie reprezentujcie nas, Bydgoszczan, Polaków. Pan Dombrowicz nie powinien zostać wybrany kolejny raz, bo udowodnił wielokrotnie, że nie kocha Bydgoszczy i nie lubi Jej Mieszkańców. Walczę z tym poglądem od kilku lat, ale prawie każdy dzień pokazuje, że celem tego Pana jest coś innego, jak Bydgoszcz, PR. Z "oferty" Kandydatów wybierzmy człowieka z porządnym życiorysem /także przodków/, pro bydgoskiego, ambitnego, odrzucającego korupcję, skandale obyczajowe i narzędzie zwane propagandą /choć narzędzie to jest potrzebne, ale marginalnie/. Wśród Kandydatów jest Osoba godna ryzyka Bydgoszczan. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Jeszcze raz, zapewne w imieniu pewnej grupki-może dużej grupy-przepraszam Ludowiczan, Łowiczan,.... Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 16:51 ababyd napisał: > Z "oferty" Kandydatów wybierzmy człowieka z porządnym życiorysem /także przodkó > w/, pro bydgoskiego, ambitnego, odrzucającego korupcję, skandale obyczajowe i n > arzędzie zwane propagandą /choć narzędzie to jest potrzebne, ale marginalnie/. > Wśród Kandydatów jest Osoba godna ryzyka Bydgoszczan. > ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Zgadzam się z Tobą, że to jest tylko Rafał Bruski. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 22:06 Rozumiem, że zgoda jest, co do kryteriów, a nie co do Kandydata. Interesuje mnie "jabłoń" p Bruskiego, rzekomo ciekawa, bardzo ciekawa? Obecna moja wiedza powoduje, że najpoważniejszym Kandydatem jest p Kosma Złotowski /jabłoń jest ważna, szczególnie w moim pokoleniu/. Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 17:08 ababyd napisał: > Wśród Kandydatów jest Osoba godna ryzyka A może masz na myśli Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 22:13 "frych", masz dobre żarty, ale Bydgoszcz jest zbolała od lat, nie jest sobą, została zepchnięta i trudno żartować. To prawda, że bardzo cenię Redemptorystę z Torunia, o dra Tadeusza Rydzyka, chylę czoło przed Jego Dziełami. Trudno mi wyobrazić sobie Polskę gdyby, jedyną postacią ugniatającą opinię publiczną, był Adam Michnik i Jego dzieła. Z uszanowaniem dla Twego poczucia humoru, Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
for_educational_purposes_only Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 23.10.10, 18:49 > To prawda, że bardzo cenię Redemptorystę z Torunia, o dra Tadeusza Rydzyka, chy > lę czoło przed Jego Dziełami. Trudno mi wyobrazić sobie Polskę gdyby, jedyną p > ostacią ugniatającą opinię publiczną, był Adam Michnik i Jego dzieła. > Z uszanowaniem dla Twego poczucia humoru, Andrzej Adamski. Jestem praktykującym katolikiem, jednak "wiara" w wydaniu pana Rydzyka (nie ojca, bo to obraza dla powołań), polegająca na prowadzeniu biznesu i polityki, może tylko odpychać od Kościoła ludzi świadomych prawdziwej istoty wiary. A jeśli chodzi o ugniatanie opinii publicznej, to rzeczywiście tuby propagandowe pana Rydzyka stanowią ciekawy przykład, jak nie powinny zachowywać się wolne media - szczyt manipulacji i jednostronnej wizji rzeczywistości, zero obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
1a40 Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 11:00 Pan Dombrowicz, Pan Bruski, Pan Zlotowski, Czas tych panow juz przeminal. Wszyscy byli juz prezydentami i swojej szansy niewykorzystali. Bydgoszcz, nasze miasto potrzebuje lokomotywy, dynamicznego, pelnego wigoru czlowieka,ktory wspolnie z mieszkancami bedzie w stanie, myslac o przyszlosci, pchnac nasze miasto w MB, do szybkiego rozwoju. Patrzenie za siebie,za Wisle,nie przysporzy mojemu miastu rozkwitu, klopoty beda sie poglebialy. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Dombrowicz uderza w Bruskiego dopalaczami 22.10.10, 13:00 Jakie masz zastrzeżenia do pana Kosmy Złotowskiego? Może nie znam prawdy, a z analizy Kandydatów wynika, że to godny ryzyka Bydgoszczan człowiek na fotel Prezydenta naszego miasta. Ważna jest prawdziwa wiedza o wszystkich Kandydatach, to nasza przyszłość, przyszłość Bydgoszczy. A kogo i dlaczego, Ty nominujesz? Pragnienia Twoje są pragnieniami moimi, myślę, że większości Bydgoszczan. OTWIERAJMY SOBIE OCZY, zostawmy propagandowe wizytówki. Tylko fakty, życiorysy, cele, rozliczenie z obietnic, odpowiedzialność. ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
andy_ko Dombrowiczowi dziękujemy 22.10.10, 17:03 Dombrowiczowi dziękujemy i Bruskiemu również bo się stocz... i nie myli się Odpowiedz Link Zgłoś