Dodaj do ulubionych

Bruski kontra Złotowski w II turze

06.11.10, 18:40
Z nieoficjalnych badań przeprowadzonych przez studentów jednej z bydgoskiej uczelni wyższej na próbie 1000 osób (sondaż uliczny) wynika, że w II wyborów na prezydenta Bydgoszczy spotkają się Bruski ze Złotowskim. Blisko tej dwójki jest Szopiński, zaś obecny prezydent Dombrowicz wyprzedza zdecydowanie Ciemniak, ale jest za plecami kandydata SLD.
Przepraszam, ale nie mam upoważnienia do ujawnienia studenci jakiej uczelni przeprowadzili te nieoficjalne badania i proszę o to nie pytać.
Mimo wszystko uważam, ze wynik nie jest niespodzianką.
Obserwuj wątek
    • ababyd Re: Bruski kontra Złotowski w II turze 06.11.10, 21:57
      To mało prawdopodobne, ale ja od kilkunastu tygodni oceniam sytuację podobnie. Tak widzę drugą turę i nawet podzieliłem się tym, w locie, z panem Kosmą Złotowskim. Tylko czy On i Jego sztab w to wierzą?
      Uważam nawet, że przy świadomym wyborze Kandydata pro bydgoskiego, porządnego / bez afer korupcyjnych, obyczajowych /, dobrze przygotowanego - doświadczonego, a zarazem młodego, porządnie wykształconego /jakość /, z bydgoskimi korzeniami, bez uwikłań ze służbami minionej epoki, ma szansę zostać Prezydentem Bydgoszczy.Byłoby to rozwiązanie optymalne, przy tej "ofercie" Kandydatów. Głosujemy na człowieka, nie na partię.
      NA CZŁOWIEKA.
      Coraz mniej rozumiem Jego ugrupowanie, ale mam zbyt mało wiedzy, aby dawać się ponosić emocjom.
      Jedynym problemem każdego zwycięzcy / także pana Złotowskiego/ jest dobranie ekipy, ale z racji Jego atrybutów jest najmniejszym ryzykiem, choć /widząc, co widzę/ ryzykiem jest.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • zdrajca1 ababyd napisał: 07.11.10, 11:25
        ababyd napisał:

bez afer korupcyjnych, obyczajowych /,
        > a człowieka, nie na partię.
        > NA CZŁOWIEKA.

Pamięć krótka.A sprzedaż ogródków działkowych dla Geanta poprzez Kościół Rektorski to nie jego pomysł jak był Prezydentem.Wiem ,wiem zrealizował również czysy jak łza Sapalski.
        • ababyd Re: ababyd napisał: 07.11.10, 13:37
          "zdrajco" Szanowny. Nie wiem kogo zdradzasz, ale to co piszesz jest ważne. Jeśli to budząca wątpliwości cząstka prawdziwego życiorysu p Złotowskiego, to proszę uszczegółowić, a jeśli były nieprawidłowości, proszę przypomnieć. To potrzebna wiedza przed wyborami, ale proszę o fakty i rzetelność, najlepiej nie anonimowo.
          Proszę, Andrzej Adamski
    • piotr_kb Re: Bruski kontra Złotowski w II turze 06.11.10, 22:16
      Bruski kontra Złotowski, albo Bruski kontra Szopiński, bez Dombrowicza w drugiej turze ? Oby tak było.
      • ababyd Re: Bruski kontra Złotowski w II turze 06.11.10, 22:46
        Wolę pierwsze, ze zwycięstwem drugiego, choć widać mało wiary i woli zwycięstwa?
        A A
    • urzednik-1 Ciekawe, ale czy prawdziwe ? 06.11.10, 22:51
      To, że tysiąc osób uczestniczyło o niczym nie świadczy. Liczy się sama metoda pomiaru, trafność, podtekst zadanego pytania, miejsce - osiedle, przedział wiekowy itd. może więcej informacji, z jakiej przyczyny szkoła wyższa robi nieoficjalne sondaże, dla kogo ?

Wydaje mi się, że II tura będzie jednak między Bruskim, a Dombrowiczem. Choć co do jakości kampanii można jasno stwierdzić, że obie są bez strategii, polotu, wyboru i dotarcia docelowego elektoratu. A poza tym główni kandydaci wydadzą więcej pieniędzy, aniżeli pozwala na to ordynacja. Tylko skąd je mają ?
      • ababyd Re: Ciekawe, ale czy prawdziwe ? 06.11.10, 23:08
        To prawda, kampanie /nie tylko tych dwóch panów/ są bez strategii, polotu. Uważam, że to świadczy o lekceważeniu wyborców, o zastosowaniu prostackich metod propagandy obrazkowej.Gdzie jest kalendarz spotkań z Kandydatami /wszelkiej maści/, debat, życiorysy,...
        ULOTKA PRAWDĘ CI POWIE!
        Szkoda, że tak ważne "zawody", brzemienne w skutkach na lata, że potworne publiczne pieniądze, powierzymy, kolejny raz, z nikłą świadomością, osobom mało znanym, często szkodnikom, "..ale zawsze wiem, co to jest nadzieja." /St P/.
        A A
    • kry-osk Ani jeden ani drugi 07.11.10, 07:58
      Ani jeden ani drugi oni już byli w ratuszu i nic nie pokazali jedyny który nie był i ma dobry program to Szopiński
      • ababyd Re: Ani jeden ani drugi 07.11.10, 09:55
        Czy to może być kryterium?
        Sprawdź p Szopińskiego, kim był, ale szczegółowo?
        A A
        • kry-osk Re: Ani jeden ani drugi 07.11.10, 14:36
          Sprawdziłem jest czysty jak niemowlak
          • ababyd Re: Ani jeden ani drugi 07.11.10, 16:45
            Widać są różne miary czystości.
            A A
          • bydgoszczakk Re: Ani jeden ani drugi 07.11.10, 18:42
            Czysty jak niemowlak z pełnym pampersem :-)
            • ababyd Re: Ani jeden ani drugi 07.11.10, 19:22
              Trudno mnie rozśmieszyć, szczególnie w obecnych czasach. Udało się. Dzięki.
              A A
    • bydgoszczakk Re: Bruski kontra Złotowski w II turze 07.11.10, 21:41
      Mam kolegę, który pracuje przy kampanii Dombrowicza, potwierdził duży ruch i chaos w sztabie . Nie dziwi się, że sondażu nie publikują, ale Konstanty i jego geniusze, stwierdzili, że to wina złego plakatu, więc pośpiesznie robili nową sesję zdjęciową, aby zmusić Konstantego aby przynajmniej udawał , że sie uśmiecha. Ale ciężko mu pozbyć się zacisniętych zębów, tyle lat je miał , to nie pozbędzie się tego tak, od niechcenia.
      • kuromiot1 Re: Bruski kontra Złotowski w II turze 09.11.10, 21:35
        Dombrowicz ma tak duzy negatywny elektorat, że taki układ jest bardzo mozliwy,
        chociaż Szopiński jest tez poważnym graczem.
        Tak powinno być druga runda bez Dombrowicza !
        Bydgoszczanie wytrzymajmy jeszcze tylko niecały tydzień !!!
        zachecajmy wszystkich znajomych do głosowania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka