Dodaj do ulubionych

Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku?

24.11.10, 17:01
Czy to miasto nie wyzdrwieje ? Co za glupie pytania do mieszkancow ? Dlaczego nikt nie sluchal glosow bydgoszczan przez ostatnie lata ? Czy to kolejny etap kampanii prezydenckiej ? Czy to jest przygotowanie mieszkancow, do przeniesienia lotniska do Torunia ? Kto chce dalszego upadku miasta Bydgoszczy ? Puk, puk, obudzcie sie , szkoda tylko tak naprawde pieknego miasta Bydgoszcz.
Obserwuj wątek
    • krzysztofaz Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 24.11.10, 20:38
      Dla dobrego samopoczucia mieszkańców i włodarzy sławnej w całym świecie miejscowości Bydgoszcz trzeba z publicznych pieniędzy dofinansować i utrzymywać przy życiu bydgoskie lotnisko, przepraszam Airport International, of course ! W nadzwyczaj wiekomiejskiej Bydgoszczy port lotniczzy jakoś z własnych przychodów utrzymać się nie może. Najmniejsza ilość przewozów pasażerskich, minimalne przychody, zawrotne koszty i niewyobrażalnie wielkie straty finansowe. Czy nikomu nie przyjdzie do głowy, że tego się utrzymywać dalej nie da! Port lotniczy w normalnym świecie jest przedsiębiorstwem ! I jeśli nie przynosi stosownych przychodów - szybko podejmuje się decyzję o likwidacji niedochodowej firmy. W rzeczonym przypadku jest i przez jakiś jeszcze czas będzie inaczej: będzie występować wzrastająca presja na bezmyślny drenaż publicznych pieniędzy. I nie ma tutaj znaczenia czy środki publiczne pochodzą z Warszawy, Torunia, czy Brukseli. One są tracone tylko po to, aby zodowolić jakąś, czasem egzotyczną zachciankę jakiejś społeczności. Wielka Bydgoszcz bez lotniska, to trudno sobie wyobrazić !
      • thomas-3 Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 24.11.10, 21:01
        Ale dla stolicy morskiej, stolicy kultury swiatowej i pepka swiata, najwazniejsza jest i byla orkiestra wojskowa, ktora jest tak dochodowa i tak wazna dla calego wojewodztwa, ze az naczelny oszolomon torunski musial jechac do Warszawy i sie przed Klichem wdzieczyc i blagac. Co do pieniedzy, ktore ida na PLB to sa srodki unijne a w budzecie samorzadowym, 65% pochodzi z Bydgoszczy, wiec zlikwiduj najpierw wasza egotyczna orkiestre zanim zaczniesz jazgotac o czyms, o czym masz pojecie jak kura na grzedzie.
        Dla pozbycia wlasnych frustracji, kup sobie drzwi od stodoly i zbuduj Airport International -Rydzykow w Toruniu a na otwarcie popros orkiestre wojskowa.
        • bydmen Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 24.11.10, 21:28
          Brawo thomas-3...lepiej tego ująć nie można!!! A do tego frustrata zza miedzy lotnisko jest dla całego regionu i żal tylko ,że sie uważasz za światowca a chcesz jeździć wołami ....Co do przedsiebiorstwa to najpierw trzeba inwestycji potem zysków.pozdro
          • krzysztofaz Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 24.11.10, 22:26
            Zuważyłem już jakiś czas temu, że krytyka czegokolwiek, co odnosi się do Bydgoszczy wywołuje powódź obelg skierowanych w toruńską stronę. Piszący te słowa - ani z Torunia, ani z Bydgoszczy. Czy światowość to latanie samolotami ? Kiedyś kogoś, kto przypadkowo trafił na lotnisko w Bydgoszczy odbierałem z tego lotniska i poczułem iście swiatowy powiew: odór alkoholu i tanich papierosów unoszący sie w tej nie dużej hali.
            Kolego, jeżeli firma ma jakieklwiek perspektywy to nieomal każdy bank da pieniądze na inwestycje. Nie ma takiego banku, który dałby kasę na rozwój bydgoskiej awiacji z powodu, który już w spokojnym słowie określiłem. Zbyt mała miejscowość, zbyt mizerne perspektywy rozwoju tego miasta. Co do regionu - ludzie z Włocławka i nawet z Torunia mają ogromną ofertę lotów z Łodzi, czy z Poznania. Aktualna oferta lotów z Bydgoszczy jest śmieszna ! Poza tym za moment skończą się - moim zdaniem - pieniądze na takie fantasmagorie. Brytyjski premier, który skutecznie zablokował w ostatnich dniach budżet UE miał powiedzieć: koniec z pieniędzmi na asfalt.
            • ramboost Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 25.11.10, 03:39
              Jeśli chodzi o ilość połączeń., to chyba temat był wystarczająco często wałkowany? Działania protoruńskiego Całbeckiego w połączeniu z działaniami protoruńskiego Dombrowicza musiały w końcu przynieść wymierne efekty? Widzę, że nastaje powoli czas drugiego etapu dawno przewidzianego planu zakładającego próbę likwidacji "nierentownego" z powodu działań nieudaczników lotniska w Bydgoszczy i przejście do etapu trzeciego - budowy lotniska w Toruniu. Czyż nie takie są założenia wasze, pytam?

A właśnie - nie zastanowiło cię nigdy, że twoja "powódź obelg skierowanych w toruńską stronę" jest odpowiedzią na chamskie wypowiedzi trolli w stylu szlachcica, czy kida_kasidiego vel "chomik", vel 1000 nicków? Obrażanie bydgoszczan nie mogło pozostać bez echa, więc efekty są widoczne.
              Mnie kiedyś też to "zwisało". ale po paru wypowiedziach chomikojebca szlag mnie trafił i zmienił się mój światopogląd. Tzn, stałem się zwolennikiem separatyzmu w sprawie BiT.

A odór alkoholu i tanich papierosów to już twoja fantazja - sam dobrze o tym wiesz, więc przestań trollować, OK?

Normalnie, jakbym czytał wymiociny szlachciury...

A brytyjskiego premiera do tego nie mieszaj jak nie wiesz o co chodzi.
              • vojnik Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 25.11.10, 17:24
                ramboost napisał:

> Mnie kiedyś też to "zwisało". ale po paru wypowiedziach chomikojebca szlag mnie
                > trafił i zmienił się mój światopogląd. Tzn, stałem się zwolennikiem separatyzm
                > u w sprawie BiT.

Ty jednak masz cos z deklem
                skad sie biora takie matołki ?
                • thomas-3 Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 25.11.10, 17:42
                  Jak to nie wiesz, z rydzykowa sie biora.

vojnik napisał:

> Ty jednak masz cos z deklem
                  > skad sie biora takie matołki ?
                  • vojnik Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 25.11.10, 17:50
                    Tomus, odnosze ostatnio wrazenie, ze Ty czasami przymulony jestes :)
                    Wdychasz cos ?
                • ramboost Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 26.11.10, 01:08
                  vojnik napisał:

> ramboost napisał:
                  >
                  > > Mnie kiedyś też to "zwisało". ale po paru wypowiedziach chomikojebca szla
                  > g mnie
                  > > trafił i zmienił się mój światopogląd. Tzn, stałem się zwolennikiem separ
                  > atyzm
                  > > u w sprawie BiT.
                  >
                  > Ty jednak masz cos z deklem
                  > skad sie biora takie matołki ?

Przeczytaj parę razy mojego posta, to może odmulisz mózg na tyle, żeby zrozumieć tekst.
            • tlss Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o rydzykach 25.11.10, 22:30
              Te śmieszne grosze które łaskawie przeznaczył marszałek przed wyborami na Bydgoskie lotnisko po uwaleniu iluś tam połączeń przez toruńskich fachowców to kpina. Kpina w porównaniu z środkami przeznaczonymi na pacykowanie torunia czy poprawę i nadrabianie lat zastoju i nieudacznictwa w dziedzinie rozwoju infrastruktury medycznej, drogowej, sportowej czy kulturalnej.
              Słusznie ktoś zauważył że dla wielkiego obrońcy orkiestr wojskowych ważniejsze było latanie po ministerstwie obrony niż solidnie podejście do negocjacji z Irlandzkim przewoźnikiem w styczniu i lutym.
              Także daruj sobie te żale.
              Żale to możemy mieć my i całe województwo do toruńskiego pajacowania za samorządowe środki. Most w Solcu olany, S10 nie ruszone tylko ciągle słyszę o powiatowym moście w toruniu czy o lotniskach zapasowych w toruniu o czym bredził specjalista od obrony orkiestr wojskowych przed laty w Brukseli. Tam mu powiedzieli że na toruńskie fanaberie środków z UE nie będzie i żeby wracał już do domu.
      • clough Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 24.11.10, 22:03
        Chłopie, ty wyraźnie się marnujesz. Dowcip przenikliwy aż do bólu. Przyznaję, że powaliłeś mnie, nie wiem czy do jutra dojdę do siebie.
        • clough Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 24.11.10, 22:05
          To było oczywiście do tego błyskotliwego gościa z Torunia.
    • bederyk Głupie pytanie, podrzędnego dziennikarzyny 24.11.10, 22:09
      Taka jest procedura aby uzyskać dofinansowanie.
    • mojamagna Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 25.11.10, 02:25
      Podniebny PKS do Londynu to mus! No i ewentualnie gdzieś do rzeszy, bo od V.2011, w związku z dynamicznym rozwojem miasta, takie połączenie będzie miało olbrzymie obłożenie.
      • ramboost Re: Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 25.11.10, 03:45
        mojamagna napisała:

> Podniebny PKS do Londynu to mus! No i ewentualnie gdzieś do rzeszy, bo od V.201
        > 1, w związku z dynamicznym rozwojem miasta, takie połączenie będzie miało olbrz
        > ymie obłożenie.

Znaczy się, że toruń chce do tego terminu zlikwidować lotnisko w Bydgoszczy i uruchomić w toruniewku? Żeby mieć większe obłożenie lotów z racji braku perspektyw zatrudnienia w podpaskach?
        Cóż za przenikliwość... brawo...
    • emeryt21 Pytają bydgoszczan: Co myślisz o lotnisku? 25.11.10, 08:27
      Podzielam zdanie "krzysztofaz".Nic dodac nic ujac.
      Lotnisko nie ma szans i ladowanie w nie publicznych pieniedzy to fanaberia naszych lokalnych politykow.Dotacja z Unii to tylko powod do wydania naszych pieniedzy,ktore powinny byc przeznaczone na cos pozytecznego,np druga nitke Kamiennej w kierunku Osowej Gory.
      Kamienna powinna zmienic nazwe na "Korkowa"....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka