marci-nkuch Jak Mobilis zamraża pasażerów 07.01.11, 15:08 Jest zima więc musi być zimno to chyba logiczne, a poza tym mobilis nie będzie ponosił dodatkowych kosztów tylko dlatego że jest zimno, ludzie i tak nie mają wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Jak Mobilis zamraża pasażerów 07.01.11, 15:20 Jakoś u innych przewoźników nie każą oszczędzać na oleju, np grzejąc oszczędnie... Odpowiedz Link Zgłoś
m.gerszewski Jak Mobilis zamraża pasażerów 07.01.11, 15:49 bzdury, nigdy nei było mi zimno w 69, a często jeżdżę rano. Zimno jest w tramwajach. Ten kto jeździł 3 o tej 6 rano wie jak tam piździ. w 69 jest wtedy cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
urzednik-1 Bydgoskie tramwaje to dopiero grzeją. 07.01.11, 16:02 W 69 rzeczywiście jest zimno ale nie tak jak bydgoskich tramwajach. Pod krzesełkami zainstalowano elektryczne grzełki, które w ogóle nie grzeją. W większości drugich wagonów drzwi są nieszczelne. A jeszcze bardziej mnie wkurza, że i motorniczy, i kierowcy autobusów palą papierosy w pojazdach, zaczynają już na na trzy przystanki przed końcowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pete_dablju zimne autobusy mobilisu 07.01.11, 16:37 przyczyna jest "arcybolesnie" prosta ;-) 1. kierowcy sami skrecaja ogrzewanie przy cichym przyzwoleniu kierowniczki, aby trole (czyt. smierdzacy bezdomnni) nie jezdzili w kolko autobusami, a wybieraja czesto wlasnie linie 69 2. aby dogrzac zima przestrzen dla pasazera trzeba miec wlaczone dodatkowe ogrzewanie (webasto) ktore powoduje znaczny wzrost zuzycia paliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
darmati79 Jak Mobilis zamraża pasażerów 10.01.11, 07:47 Niestety na jakość usług naszych przewoźników w Bydzi można by napisać książkę... Mistrzostwo mają kierowcy linii nr 80. Oni chyba jeżdżą za karę albo mają wyroki na jazdę... Średnio dwa razy w tygodniu spóźniam się przez nich do pracy... Bo sobie nie jadą... Albo rozkład to dla nich rzecz fikcyjna... Wymieniać można by wiele... Nie będę pisał o umiejętnościach jazdy... Bo to jest w ogóle tragedia... Może czas żeby ZDMiKP się zajęło weryfikacją tych usług. Bo to co jest teraz to woła o pomstę do Boga... Odpowiedz Link Zgłoś
dekoder16 Jak Mobilis zamraża pasażerów 12.01.11, 17:56 Co? W autobusach Mobilis zimno? W nich zawsze jest ciepło a bardzo często jeżdżę nimi. Mobilis chce jak najlepiej dla pasażerów ale zawsze się znajdą osoby, którym nie pasuje nic. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Jak Mobilis zamraża pasażerów 12.01.11, 22:32 Po artykule webasto chodzi non stop, aż się przegrzać można :) Odpowiedz Link Zgłoś
jazss Re: Jak Mobilis zamraża pasażerów 13.01.11, 00:01 Jeszcze dodam, że 69 jeździ prawie z taką częstotliwością jak metro! Zdarza się, że podjeżdżają 3 - 69 i jeden 64. Nie wiem jak oni to robią , że im się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
debilis Jak Mobilis zamraża pasażerów 28.03.11, 20:43 UWAGA!!!! TO SĄ ZŁODZIEJE!!!! PRACOWAŁEM TAM- MOBBING NA 102!!! Odpowiedz Link Zgłoś