negativum 03.07.26, 19:28 www.youtube.com/shorts/MKhwFXWyx-k Dworzec Wrocławski jest mało oblegany, tylko 30 mln pasażerów. Zapanować nad tym. Belgijki z XIII posterunku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Nie potrafisz wskazac winnego ? 03.07.26, 19:47 negativum napisał: > Dworzec Wrocławski jest mało oblegany, tylko 30 mln pasażerów. Nie potrafisz wskazac winnego, ze Dworzec Swiebodzki - nieslusznie zamkniety potrzebuje jeszcze 3 lat na jego otwarcie ? Dlaczego to sie tak slimaczy ? - 2 km torow nie potrafia zbudowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Nie potrafisz wskazac winnego ? 03.07.26, 20:05 j-k napisał: > negativum napisał: > > > Dworzec Wrocławski jest mało oblegany, tylko 30 mln pasażerów. > > > Nie potrafisz wskazac winnego, ze Dworzec Swiebodzki - nieslusznie zamkniety po > trzebuje jeszcze 3 lat na jego otwarcie ? > > > Dlaczego to sie tak slimaczy ? - 2 km torow nie potrafia zbudowac ? Ruszy, pewnie będą tam też belgijki. będą strzegły podróżnych. Ze Świebodzkiego tylko 800 metrów pod ratusz. Ale Gądów woła. A to dopiero jest potęga z Brochowem. Balcerowicz zaorał wszystkie. Liberał od Herr Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ja troche o czym innym... 03.07.26, 20:24 > Balcerowicz zaorał wszystkie. Liberał od Herr Donalda. to ja wiem, - byly takie czasy, ze chciano zamknac polowe istniejacych dworcow POlsce. - ale dzis pieniadze (glownie unijne ) na rozwoj kolei sa. postanowiono o ponownym otwarciu Dworca Swiebodzkiego w roku 2023 odbudowa torow (2 km) i remont dworca powinny zajac 2 - max. 3 lata. a ma byc otwarty dopiero w r. 2029. dlaczego to sie tak ciagnie ? - przeciez tam nie sa potrzebne zadne , zgody inspekcje itd.... wystarczy tylko wziac sie do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: ja troche o czym innym... 03.07.26, 22:28 j-k napisał: > > Balcerowicz zaorał wszystkie. Liberał od Herr Donalda. > > > > to ja wiem, - byly takie czasy, ze chciano zamknac polowe istniejacych dworcow > POlsce. > > - ale dzis pieniadze (glownie unijne ) na rozwoj kolei sa. > > postanowiono o ponownym otwarciu Dworca Swiebodzkiego w roku 2023 > > odbudowa torow (2 km) i remont dworca powinny zajac 2 - max. 3 lata. > > a ma byc otwarty dopiero w r. 2029. > > dlaczego to sie tak ciagnie ? - przeciez tam nie sa potrzebne zadne , zgody ins > pekcje itd.... wystarczy tylko wziac sie do roboty... Ślązacy dadzą radę. Można było szybko pociąć tory. Tylko, że Świebodzki to Lalka. Każdą inwestycję trzeba konsultować z Konserwatorem. Nawet wbicie gwoździa. Dlatego się to tyle ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Dalej nie chwytam... 03.07.26, 23:14 negativum napisał: Tylko, że Świebodzki to Lalka. zgoda. ale tory kladzie sie tam - gdzie one juz byly. - nie trzeba na to zadnej "zgody srodowiskowej" kawiarnie z hali glownej i peronow sie po prostu wyrzuca - bo i tak byli tam goscinnie. vidze bezsilnosc Wladz Miasta i Wladz Kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Dalej nie chwytam... 04.07.26, 18:06 j-k napisał: > negativum napisał: > > Tylko, że Świebodzki to Lalka. > > > > zgoda. ale tory kladzie sie tam - gdzie one juz byly. > > - nie trzeba na to zadnej "zgody srodowiskowej" > > kawiarnie z hali glownej i peronow sie po prostu wyrzuca - bo i tak byli tam go > scinnie. > > vidze bezsilnosc Wladz Miasta i Wladz Kolei. Lalka Położenie torów to tydzień. A Konserwator zabytków to kilka lat. Targ na Torach – Dworzec Świebodzki: Największy Targ Staroci we Wrocławiu! Ale co zrobić z tymi ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Nie potrafisz wskazac winnego ? 03.07.26, 20:11 j-k napisał: > negativum napisał: > > > Dworzec Wrocławski jest mało oblegany, tylko 30 mln pasażerów. > > > Nie potrafisz wskazac winnego, ze Dworzec Swiebodzki - nieslusznie zamkniety po > trzebuje jeszcze 3 lat na jego otwarcie ? > > > Dlaczego to sie tak slimaczy ? - 2 km torow nie potrafia zbudowac ? Jeszcze przykrócić ruch barek. Odpowiedz Link Zgłoś