Dodaj do ulubionych

Chazarzy i Kult Phallusa

08.02.11, 07:06
Coraz bardziej mi sie podobaja ci Chazarzy. Szkoda ze moj przodek
Wareg z Norwegii pld, Danii czy gdzie on tam dal sie zwerbowac do Europy wschodniej,
pomogl ksieciu kijowskiemu ich pogonic won w 865r. Bylo sie dac rezakowi nieco przykrocic
i uprawiac ow slodki kult do dzisiaj.

www.youtube.com/watch?v=zLpBGjL6lsQ&feature=fvw
Obserwuj wątek
    • tlss Re: Chazarzy i Kult Phallusa 08.02.11, 10:57
      Chazarami faktycznie kierowali żydzi, którzy napuszczali ten związek plemion na inne aby mieć stały dopływ niewolników do dalszej sprzedaży. W końcu miarka się przebrała i Kniaź Kijowski zrobił z tymi pijawkami porządek. Bo nikomu nie odpowiadał stan wiecznej małej wojny na granicach.
      Podobną rolę mieli żydzi w podtrzymywaniu małej wojny i wiecznej pożogi na pograniczu tatatrsko polsko rosyjskim (dzikie pola).
      A to w pamięci zostaje. Nie ma się co dziwić słusznemu zresztą antysemityzmowi a tamtych regionach.
      Do tej pory zresztą żydzi pogardzają Karaimami czyli koczownikami którzy przeszli na judaizm (to właśnie potomkowie tych Chazarów).
      • swiniopas6 Re: Chazarzy i Kult Phallusa 08.02.11, 13:38
        Ciekawe uwagi. Ja tekst powyzszy puscilem niejako przy okazji dyskusji
        na emigranckiej sciepie. Chcialem podksztalcic zone bydgoskiego politykiera,
        ktora jeszcze pare lat temu przekonywala mnie, ze jestem polskim Zydem.
        Otoz nie jestem a nawet owych Chazarow bijalem jakies 11 wiekow temu
        jako zaciezny bandyta ze Skandynawii. Zreszta wychowalem sie w domu
        kresowiakow gdzie jako dziecko poznawalem jezyk rosyjski. Otoz pierwsza
        moja ksiazka to Slovo o Polku Igorievie, stalinowskie wydanie. Pamietam
        do dzis rycine pieknej Ksiezniczki jak macha chusteczka z wiezy owemu
        Ksieciu Kijowskiemu. Facet wyprawial sie wlasnie rezac Chazarow- rzecz
        nader czesta w Rezunlandii.
        Minelo jakies 55 lat i wiele sie zmienilo. Slovo o Polku Igorievie okazalo sie byc
        carska falszywka. Rosyjski archeolog odkryl stolice Chazarii gdzies na terenie
        Miedzymorza(Czarne-Kaspijskie). Ja odkrylem ze jestem Waregiem a czlowiek
        co dla mnie pracowal dzielnie tutaj przez 4 mies. i ma do dzis wlasna wies
        szlachecka na Mazowszu- Zydem prawdziwym, pokrewnym ksieciu saudyjskiemu
        czyli Semita. No i ze prawdziwi Zydzi to dzisiejsi Palestynczycy a Ashkenazim
        to wlasnie Chazarzy.
        Jedno jest pewne w tych dziwnych czasach: ja mamw sejfie komplet sztuccow srebrnych prosto od cesarskiego zlotnika w Wiedniu. A na nim herby plutokratow chazarskich, zawierajacych zwiazek finansowo-malzenski, majacy pomnozyc ten zdolny narodek. Znalazlem
        on-line w Zydowskiej Encyklopedii> to Rotszyldowie i deWorms, nababowie austriackich Chazarow. Cale szczescie, ze ten glup dyrektor z bydgoskiego muzeum odrzucil moja hojna propozycje by srebra tam skladowac. Rotszyldowie pewnie dobrze zaplaca by wyrwac dowod upadku ktoregos z Naszych spowrotem k'sobie.
        Pozdrawiam.
        • tlss Re: Chazarzy i Kult Phallusa 08.02.11, 14:40
          Jest taka ciekawa pozycja "Słowianie Wschodni" nieżyjącego już niestety Andrzeja Michałka. Polecam - bogato ilustrowana przez autora. Cała seria jego książek to głównie o waregach, słowianach i normanach.
          • swiniopas6 Re: Chazarzy i Kult Phallusa 08.02.11, 17:34
            Dziekuje, zamowie w Polsce. Polacy maja o tych sprawach slabe pojecie ale Rosjanie powracaja
            ostatnio do swych korzeni i o Waregach(Variag) u nich glosno. Co do Normanow to ja mam wsrod nich sporo kuzynow, jak sie okazuje ale to ludzie co w zasadzie poszli na zachod i zasiedlili Normandie. Pan Skarbek Kozietulski oglosil jednak ostatnio ciekawa koncepcje, ze niedorzniety w bitwie pod Hastings syn Haralda mial, wraz ze swoja druzyna, szukac na naszych terenach wsparcia w odzyskaniu tronu i pewnie tu zostawil swoje kosci (i plemniki).
            Wcale bym sie nie zdziwil skoro- cytuje z pamieci- siostra Mieszko I byla poslubiona bodajze do Anglii? Krol Kanute? Z tym Mieszkiem i Piastami tez podejrzana historia. Kiedys wreszcie wyrwa staremu zab na Wawelu do zbadania czy tez ktoremus z jego zstepnych. Moze sie wtedy okazac, ze zaden to" Z chlopa Krol" ale zwyczajny uzurpator normanski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka