walburga 26.02.11, 14:58 to może zrobić go też zastępcą prezydenta Torunia - też nie będzie przecież konfliktu interesów bo dwa rożne miasta - a doświadczenie zdobyte -rzecz bezcenna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frych47 Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 14:58 To tak jakby redaktor TV pracował i w TVN i w Polsacie. --Gdańsk nie ma interesu aby bydgoski port się rozwijał bo odbiera im pasażerów. Bydgoszcz spełnia wszystkie kryteria aby móc samodzielnie utworzyć metropolię. METROPOLIA BYDGOSKA łączy Odpowiedz Link Zgłoś
realnyzbyd Z jednej dziury to .... 26.02.11, 15:25 No i mu się nie dziwię. Skoro ma taki background, że wszędzie się wepchnie to dlaczego ma nie pracować to tu, to tam. Cała sprawa świadczy tylko o tym, że Bruski źle dobiera sobie co niektórych zastępców, a właściwie to źle ich dobrał Olszewski. Tym bardziej, że nie jest to pierwsza wpadka po słynnym Drzewieckim. Zastępca Kosiński powinien zrezygnować ze stanowiska w Bydgoszczy lub z działania, z innych konkurencyjnych zajęć. Wówczas sprawa będzie jasna, bez niedomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 15:59 W niczym mi nie przeszkadza jak ktoś pieniądze ,zarobione w Gdańsku, zostawia w sklepach w Bydgoszczy a nawet mi się to podoba - choć nie prowadzę sklepu :). W niczym mi też nie przeszkadza, jak ktoś nabywa wiedzę i doświadczenie w ośrodkach większych, bardziej rozwiniętych i tą wiedzę, doświadczenie, wykorzysta dla dobra lotniska w Bydgoszczy. Jeśli mi coś przeszkadza, to: dyletanci i łamiący prawo. A w omawianej sytuacji, tego nie ma. Pozdrawiam Was ( też miłośniczka Bydgoszczy ). Odpowiedz Link Zgłoś
bezczelny_typ Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 26.02.11, 16:03 baby to tylko o zakupach ... ale poza zakupami jest też coś takiego jak etyczne zachowanie i unikanie konfliktu interesów Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Kochany typie..... 26.02.11, 16:13 Przecież ja nie mówię o swoich zachciankach zakupowych a o tym by handel w Bydgoszczy nie upadał ( np. by ul. Dworcowa też kwitła ). Przy konflikcie interesów- masz rację ( może być ) - Gdańsk może stracić - my tylko zyskać. Będzie Cię martwić, jak zyskamy? Chyba nie sądzisz, że może być odwrotnie: że jakąś dochodową strategię lotniskową ten Pan z Bydgoszczy do Gdańska przeniesie?! Aby przenieść - trzeba mieć co przenieść. :) Pozdrawiam Cię Mężczyzno któremu baba zakupy robi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Kochany typie..... 26.02.11, 16:25 Mnie by nie martwiło gdyby pracował ma lotnisku w Rzeszowie ale Gdańsk czy Poznań odpada, tu nie ma współpracy tu jest konkurencja o pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
poganiacz_bydla Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 26.02.11, 20:41 Kosiński wydaje pieniądze w Poznaniu! ---- POgonić POpaprańców! Odpowiedz Link Zgłoś
znakomix Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 27.02.11, 21:47 W niczym mi też nie przeszkadza, > jak ktoś nabywa wiedzę i doświadczenie > w ośrodkach większych, bardziej rozwiniętych > i tą wiedzę, doświadczenie, > wykorzysta dla dobra lotniska w Bydgoszczy. Gdańsk nie jest bardziej rozwiniętym ośrodkiem, a konflikt interesów jest ewidentny. Poza tym ten Pan powinien działać, a nie dopiero się uczyć nie na tym stanowisku ;). Jeszcze lepszy teks dał P. Całbecki 'Liczę na wskazówki pana prezydenta, jak usprawnić działanie naszego portu" ten ja nie wie co robić i jak nie ma doradców to po co kupił udzialy w tym porcie - teraz powinien P. Kosińskie wciągnąć do zarządu Portu dla równowagi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz4 Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 16:09 Czepiacie się Kosińskiego, a cóż to za problem. Każdy musi gdzieś pracować. Jeśli już jeteście tak skrupulatni, to dlaczego nie ma oświadczenia majątkowego przewodniczącego Jasiakiewicza. Kiedyś gazeta strasznie pilnowała i zaglądała w oświadczenia tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Szanowny Czwórkowiczu 26.02.11, 16:40 To jest wątek o lotnisku a nie każdej dobrej i dochodowej działalności Pana Jasiakiewicza który kiedyś, po odejściu z UM, nie przeszedł na garnuszek ZUS czy Powiatowego Urzędu Pracy a prowadził działalność gospodarczą i to z sukcesem ( dla siebie ale i dla tych z którymi współpracował ). Ty byś chciał mieć szefa, który w swoim PIT ma dochód z chorowania (ZUS ) lub z niemożności ( PUB ) ? Ty lubisz mieć za szefa osobę biedną lub niezaradną ? Tak sobie tylko pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz4 Re: Szanowny Czwórkowiczu 27.02.11, 00:04 Droga b.kobieto, jeśli tak mogę rzec. Przeczytaj soboie trochę o historii lub idź nba zakupy, wybór należy do Ciebie. www.sport.pl/sport/1,69628,2713551.html Odpowiedz Link Zgłoś
kretby Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 18:03 "Bydgoskie lotnisko musi znaleźć sposób, żeby zachęcić mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego do latania właśnie stąd." Ktoś ma wyjątkowe poczucie humoru. Żeby do czegoś zachęcać trzeba mieć coś do zaoferowania? Gdzie mamy latać? Co miesiąc do Londynu na zakupy a w lipcu do Birmingham na wakacje? Odpowiedz Link Zgłoś
violavip Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 18:35 Moim zdaniem , tak na dziś, trzeba patrzeć i wyciągać wnioski.Na oceny jest dziś za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 26.02.11, 18:59 Ewidentnie zachodzi tu konflikt interesów. W normalnych urzędach za takie coś się wylatuje! Zobaczymy co będzie u nas. Wątpię, że zostaną wyciągnięte jakieś konsekwencje. Zapewne to dobry znajomy prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
bara.nek Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 19:35 albo Bydgoszcz albo Gdańsk naklezy wybrać? dla kogo sie pracuje chyba ? BO TAK NIE WIADOMO KOMU SIĘ LOBBUJE Odpowiedz Link Zgłoś
farcry555 Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 26.02.11, 20:25 Polska norma :-( już mam dosć tego kraju, polityków wszelkiej maści, urzędników "kręcących lody".... w Egipcie załatwili sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
malo1 Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 22:30 Oczywiście polskim zwyczajem należy dopatrywać się dziury w całym. Nie przyszło Wam do głowy,że to specjalista! Brak takich ludzi w polityce.Brawo dla Bydzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
poganiacz_bydla Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 27.02.11, 21:19 a dlaczego tego specjalistę nie zatrudniono w Poznaniu? Był profesorem na wydziale prawa renomowanego uniwersytetu, właścicielem znanej kancelarii adwokackiej, uczestniczył w wielu radach, komisjach, komitetach.... I wszystko to porzucił dla takiej sobie posady wiceprezydenta, całkowicie uzależnionej od "łaski pańskiej" prezydenta.Zdumiewające! Odpowiedz Link Zgłoś
bigcharles Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 23:07 Marszałek Województwa błysnął, bo w końcu chce współpracować. Mam nadzieję, że współpraca zaowocuje. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 26.02.11, 23:44 To są jakieś jaja. Czy u nas nic nie może być normalne? Przecież ta sytuacja jest przynajmniej dwuznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Czy facet złamał prawo ? 27.02.11, 00:35 Nie, a więc odczepcie się od niego. Jesli komuś się ten pan nie podoba, to niech go PO odwoła i powie mu to w twarz. W gazecie nic przypadkiem się nie dzieje, oj nie Odpowiedz Link Zgłoś
aras34 Re: Czy facet złamał prawo ? 27.02.11, 01:04 Matko Boska, dobrze że nie pracuje dla ZSRR. A tak poza tym to kto kręci parola na tego człowieka. Komu podpadł że taka na niego nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Czy facet złamał prawo ? 27.02.11, 01:23 Jeżeli chodzi o mnie to nie jestem elementem żadnej nagonki, a tylko stwierdzam oczywisty fakt, że ta sytuacja jest co najmniej dwuznaczna. MB nie ma nic do rzeczy. Miliony ludzi są w naszym kraju bez pracy, często ludzi wykształconych, doświadczonych i mądrych i wcale jeden gość z układami nie musi mieć 13 stanowisk, wystarczy mu jedno i tak świetnie opłacane za ten lichy czas i zaangażowanie, które mu poświęca. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 27.02.11, 21:19 ..ale jaja! swietnie wszyscy panowie nie widza problemu. Jesli nie widzicie problemu to znaczy nie widzicie tez interesu tego miasta i regionu. Odstawiacie PARODIE ..nic tylko wkleic ten artykulik na zagraniczne fora niech narody maja ubaw z waszych nadetych i glupich wypowiedzi. I wy chcecie przyciagnac zagranicznych inwestorow? Przeciez zachowujac ten stan rzeczy sracie we wlasne gacie, tylko nie dziwcie sie potem ze smrod bedzie nieprzyjemny. Moj komentarz jest krotki.. to poczatk konca tego lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Re: Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla G 28.02.11, 01:12 Tak niestety wygląda nasza, polska rzeczywistość i to już od 22 lat. Ci sami ludzie, te same teksty, te same działania, prawie zero zasad moralnych, puste słowa, prywata, hipokryzja i świat pozorów. Dziwne to zaiste, ale nic nie zapowiada zmian na lepsze. Próby, nawet małej niezgody na istniejący stan rzeczy, kończą się zawsze tym samym - krytykant zostaje uznany za oszołoma, ekstremę lub osobnika niezrównoważonego psychicznie i tak to trwa. Zadowoleni są coraz bardziej zadowoleni, mają coraz więcej władzy i wpływów, a cała reszta ma coraz mniej do powiedzenia. Niektórzy nazywają to nawet demokracją. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Do: Szanowny Czwórkowicz 27.02.11, 21:33 Szanowny Czwórkowiczu; Ty mi wczoraj (godz. 00:04) doradzałeś: mam sobie poczytać lub zakupy zrobić lub oznacza alternatywę pl.wikipedia.org/wiki/Alternatywa Chciałam z Twojej rady skorzystać ale mi się nie udało. I poczytałam ( w tym i to, co zalecałeś ) i zakupy zrobiłam i ugotowałam i posprzątałam i jeszcze na kilka innych i czas znalazłam. :) Logika ( dziedzina nauki a nie potoczne jej rozumienie ) określa co znaczy lub a co oznacza i :) Z przykrością stwierdzam, że link, który mi zaleciłeś ma się nijak do logiki, w tym i do logiki tego wątku: ani się lub ani się i nie trzyma. Ale to nic. Nie denerwuj się, nie załamuj i nie idź w agresję. Jest tyle szkół, uczelni, studiów, kursów itd... ( w tym i finansowanych z UE ) na których podstaw logiki uczą, że Ty, taki ambitny, z pewnością na któryś z nich się zapiszesz. Życząc Ci sukcesów studenckich ( może i naukowych ?) wracam do miłych zajęć babskich ( bo noc się zbliża ). :) Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Szanowny Czwórkowiczu ( uzupełnienie ).... 27.02.11, 22:13 Bardzo Cię przepraszam za to, że: w nawale zajęć babskich robiłam i choć mi zalecałeś lub. Przez to: zapomniałam dodać link o koniunkcji. Ale przecież przepraszam i się poprawiam: link o koniunkcji wklejam. pl.wikipedia.org/wiki/Koniunkcja_(logika) Miłego wieczoru życzę każdemu ( więc i Tobie i sobie też ). :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanalarz4 Re: Szanowny Czwórkowiczu ( uzupełnienie ).... 28.02.11, 09:55 Je też Tobie czegoś życzę. Dużo, ale to dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 27.02.11, 22:52 Już z samej wypowiedzi rzecznika lotniska w Gdańsku wynika, że to ich (Gdańska) problem. Śmieszy mnie hipotetyczna sytuacja w której pan Kosiński próbuje na radzie nadzorczej wykorzystać doświadczenia bydgoskiego portu. Sytuacja odwrotna już nie jest śmieszna, tyle że dla Gdańska. Mnie by pasiło. Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Do Clough 27.02.11, 23:47 Ja, dzisiaj, jeszcze tyle koniunkcji mam ( bo i zaplanowałam i muszę ) :) że nie mam czasu na głoszenie długich pochwał. Dlatego tylko pochwałę krótką ( u Ciebie podpatrzoną ! ) ślę = mnie też pasi. A paszenie takowe mam zawsze, gdy można ( gdy się da ) uczyć od większych i skuteczniejszych. :) Bardzo Cię pozdrawiam ( Młodzieńcze ) i Ci życzę aby tak się wszystko układało by nam ( wszystkim ) pasiło. :) ----- A Młodzieńcze dodałam ( choć nie wiem ile masz lat ) bo taki młodzieńczy ( więc nie betonowy ) pogląd wydałeś: osadzony w aktualnych realiach, w tym i ekonomicznych. Pozdrawiam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
mimiomi Re: Do b.kobieta 03.03.11, 19:57 chyba Cię coś łączy z EK skoro bronisz Go jak lwica?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
fumi-komi Konflikt intersów: Kosiński pracuje też dla Gda... 28.02.11, 09:10 Niestety póki lotniska w Polsce są państwowe/Publiczne będzie dochodzić do takich sytuacji. Prywatny właściciel z pewnością nie zatrudniłby pracownika konkurencyjnego portu lotniczego. I taką logiką trzeba się kierować w tym przypadku. W Łodzi jest podobna sytuacja - w radzie nadzorczej zasiada osoba z krakowskiego lotniska. Niezbyt to etyczne biznesowo. --- randki przez Internet, gry przez Internet, tablety Odpowiedz Link Zgłoś
b.kobieta Do Komi.... 28.02.11, 11:59 A gdybym ja miała prywatne lotnisko to bardzo bym chciała swojego pracownika do rady nadzorczej ( konkurencji ) wprowadzić albo zatrudnić takiego, który już w radzie nadzorczej ( konkurencji ) jest. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poganiacz_bydla Re: Do Komi.... 28.02.11, 15:37 Czyj interes reprezentuje w Bydgoszczy pan Kosiński to się dopiero okaże. ---- POgonić POpaprańców! Odpowiedz Link Zgłoś