Dodaj do ulubionych

Maseczka do włosów

25.01.07, 14:40
Jaką maseczkę byście wybrały? Która nie obciąża włosów i nie uczula skóry głowy.
Mam na oku:
OSMO ESSENCE Sea Extract and Henna Mask
The Body Shop- Brazil Nut
Obserwuj wątek
    • shameeka Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 15:36

ja polecam ta osmo :)
      moja ulubiona :)
      • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 15:46
        www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16631&cat=401&page=3
        www.estyl.pl/sklep/customer/product.php?productid=16949&cat=401&page=3
        A dlaczego na jednym pudełku napisane jest Osmo a na drugim Options? To nie jest ta sama firma?
        • shameeka Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 15:50

jedna jest regeneracyjna a druga nawilzajaca...
          • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 16:01
            No to mam dylemat, którą wybrać.
            • shameeka Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 16:12
              ja uzywam nawilzajacej- tej niebieskiej!! :)
        • kola1987 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 20:14
          drogie troche te maseczki, ja uzywam maribel perfect za 7 zł i jestem
          zadowolona:)
          • omniabulgari Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 20:19
            ja juz dwa lata mam na oku osmo nawilzajaca ale zawsze ostatecznie wybeiram cos
            innego, ale mysle ze osmo to bardziej profesjonalan marka ktora chyba lepiej
            wplynei na wlosy bo to ich specjalizacja a body shop to wszytsko po trochu,
            fajne kosmetyki ale nei jakies extra profesjonalne. Jezeli wlosy Twoje nei sa
            mocno zniszcozne to lepsza nawilzajaca jesli bardzo to ta druga. Slyszalam same
            dobre opinnei o tych maseczkach
            • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:00
              Moje włosy niestety są bardzo zniszczone. Czy lepiej jeśli wybiorę tę białą?
              • omniabulgari Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:14
                wiec zdecydowanie ta regenerujaca, i moze przydaloby sie cos na koncowki serum
                lub jedwab. Ja zawsze gdy juz mam strasznei przesuszone i przydaloby sie
                podciecie(a zapuszczam) to wtedy prawie codziennei wcieram tlyko w same konce i
                przedluzam w ten sposob o jakis czas podciecie.
                • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:24
                  Ja też wybrałabym się do fryzjera, ale...Mam dosyć długie już włosy, ale są tak pocieniowane, że na czubku głowy są jeszcze krótkie. Wygląda to okropnie. Po każdym umyciu głowy włosy mam tak poniszczone. :( Już patrzeć na siebie nie mogę.
                  • omniabulgari Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:36
                    dobra profesjonalan pielegnacja potrafi czynic cuda, wiem to po swoich wlosach,
                    naprawde, codziennei rano myje i susze wiec jak to je niszczy ale da sie to
                    oszukac bo wlasnei serum an kocowki i wygladaja cudownie, raz na tydzien maska
                    i ogolnei lepsze szampony co nei znacyz drogie bo teraz wiele jest w skelpach
                    fryzjerskich po bardzo dobrych niskich cenach. Mysle ze bedziesz zadowolona z
                    tej maski ja teraz gdy po nai sie wybralam kupilam jednak taka kokosowa firmy
                    genera z aok 20 zl, ma litr i z tego co bserwuje po uzywaniu raz na tydzien
                    sadze ze bede ja miala ponad rok, z reguly maska mi na tle stracza. Jest
                    swietna i nie obciaza wlosow
                    • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:39
                      A mogłabyś polecić dobre serum i szampon? Podać konkretną firmę? Mam jeszcze jeden problem: każdy szapmon (oprócz dziecięcych) wywołuje u mnie uczulenie. Może te profesjonalne tego nie będą powodowały?
                      • omniabulgari Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 21:48
                        wiec tak uzywalam keidys serum kerastase ale 100 zl a ze uzywam wsyztsko raczej
                        profesjonalne i myje wlosy codziennei to byl spory wydatek a byteleczka
                        malutka, potem loreal-sklad ten sam a butla wieksza i cena o polowe mneijsza a
                        teraz odkrylam seruum rene blanche w moim ulubionym fryzjerskim sklepie (wawa-
                        ul. daleka) sprzedawca fryzjer uswiadomil mnei ze to ma rowneiz taki sam sklad
                        a pojemnosc-125ml!! i rzeczywiscie dziala tak smao a przez dwa miesiace prawie
                        nic niezuzyte, lub czasem zmaiast serum jedwab biosilk ok 8 zl i niesamowiecie
                        wydajny starcza na pol roku. Szampony bardo lubei firmy farouk, jeden komplet
                        typu volume drugi regenerujacy (szampon plus odzywka) i raz na dwa tyg szampon
                        oczyszczajacy. Ale poprawe wlosow zauwazaylam po jakims czasie, nei po
                        pierwszym tyg stosowania, teraz mijaja ok dwa lata i naprawde mam bardoz ladne
                        wlosy, w dorym stanie, czasem lepszy trafie szampon czasem gorszy, bardzo
                        jestem rozczarowana loreal i kerastase a ten farouk bardzo mi sluzy cena za
                        szampon ok 30 zl. Ale te kosmetyki sa neisamowiece wydajne, widzialam tam
                        szampony poltora litorwe za ok 30 zl rene blanche tak wiec mysle ze warto na
                        takei sie przezucic bo to nei tlyko sa te drogie marki wiele mzona znalezc
                        neidorgich produktow a nprawde skutecznych.
                        • lemon55 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 22:02
                          Dziękuję bardzo. Na pewno skorzystam z Twoich rad :) Ciężko było mi się na cokolwiek zdecydować.
                          • omniabulgari Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 22:06
                            miło mi, pozdrawiam.
    • mroofka2 Re: Maseczka do włosów 25.01.07, 22:42
      z dwóch podanych przez ciebie-osmo;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka