Dodaj do ulubionych

Matowska jest kozłem ofiarnym

02.06.11, 21:40
Uważam, że Matowska jest kozłem ofiarnym, a sprawa z festiwalem niepokorni ma jakieś drugie dno, jak sprawa powołania i odwołania wiceprezydenta z Poznania. Matowska jako pełnomocnik wykonywała to, do czego upoważnił ją prezydent. Teraz ani on, ani dziennikarze nie pozwolili jej zabrać głosu w swojej obronie. Jak to się ma do rzetelności dziennikarskiej? Uważam, że Bruski przegra na tej rozgrywce jako prezydent, bo będzie musiał ją przeprosić. A o odwołaniu Matowskiej morze tylko pomarzyć, bo miałby przeciwko sobie radną Matowską, nie mówiąc o posłance Piotrowskiej, która razem z Hartwichem działa u Lenza ŁubuDubu w zarządzie toruńskiej platformy. Trochę pokory wobec tej pani panie prezydencie.
Obserwuj wątek
    • poganiacz_bydla Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 02.06.11, 22:56
      Widać, że pani Matowska wysyła sygnały ostrzegawcze.
      ----
      POgonić POpaprańców!
      • ludwika-ciemna MM 02.06.11, 23:52
        MM - to prawie jak Merlin Monroe, a prawie czyni jednak niewielką różnicą.
        Ale do rzeczy. Czy prezydent Bruski popełnił błąd wrzucając projekt "Niepokornych" do kosza? Nie! Miał do tego jego święte prawo. To on odpowiada za finanse miasta i to on będzie na koniec kadencji rozliczany z każdej wydanej złotówki. A historia i tak zapomni o MM, bo jej poczynania w tym zakresie są od początku funta kłaków warte. Pełno(nocnik) - jak to brzmi? Moim, skromnym zdaniem - beznadziejnie. I tu chciałabym podpowiedzieć prezydentowi by na przekór wszystkim i wszystkiemu awansował MM na stanowisko wiceprezydenta. Ale niech mu do głowy nie przyjdzie dokładać dodatkowych obowiązków poza kulturą. Chyba, że może jakiś kurs języka angielskiego w stopniu zaawansowanym. Mielibyśmy wówczas w ratuszu Grześkowiaka w spódnicy. Czy to nie zabawne?
        Ale głupia jestem, co mi też do głowy przyszło. Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony.
    • brods Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 01:21
      hartwich i piotrowska to toruńskie szkodńiki , wiedzą o tym dzieciaki w bydgoskich przedszkolach .A Matowska " gra" blondynkę , miała zapewne dostać "działkę" tylko pazerność orgańizatorów na kasę ich zgubiła , a i wiewiórki doniosły Bruskiemu co w trawie piszczy. Palantami z toruńskiego PO nie ma co się przejmować , w tych wyborach na POpaprańców nie głosujemy, za całokształt i za to co z Bydgoszczy zrobili ...... , A Matowską postawić do "pionu", myślała baba że lody będzie kręcić .... z rykowskim......
    • trochepokory Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 08:05
      Tylko dlaczego gazety pisały, że w mediacje z Bruskim włączy się Jasiakiewicz. Co on ma do tego, jako przewodniczący rady. Moim zdaniem grupa Jasiakiewicz, Matowska, Piotrowska i jeszcze trochę innych pokona ekipę Bruski - Olszewski w wyborach na prezydenta za 3 lata, bo zasługi dla Bydgoszczy Olszewskiego są dość znane. A Jasiakiewicz będzie grał swojego chłopa , do którego można przyjść ze sprawami na prezydenta.
      • frych47 Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 08:24
        Co niektórzy próbowali się zaprzedać Toruniowi aby dostać się na listę do senatu.
        • poganiacz_bydla Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 08:56
          Pełnomocnik ds. kultury a wiceprezydent ds. kultury, odnośnie kompetencji nie ma żadnej różnicy. Stara zagrywka , by pokazać dla durnego ludu, że zastępców jest mniej.
          Jasiakiewicz już się wiekowo osuwa, za 3 lata będzie stary dziad.
          ---
          POgonić POpaprańców!
      • patrz_realniej Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 11:26
        jeśli Bruski nadal bedzie tak aktywny i dynamiczny, to nie będa musieli się zbytnio wysilać- po prostu sam przepadnie za brak jakichkolwiek efektów pracy
      • grydanowa Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 11:51
        o jakich zasługach olszewskiego kolega pisze? , cała ta menażeria z bydgoskiego PO to smutasy , nadające się tylko do utylizacji. A Bruski? , tak trzymać , jak na razie jedyny który próbuje , i mu się udaje coś zmienić. W tych wyborach żaden z przedstawicieli PO i PISu głosu nie otrzyma , ańi ja , ańi moi znajomi na nich nie zagłosujemy , dlaczego ? , za całokształt , za to jak margenalizuje się nasze miasto......
        • irizar Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 15:56
          grydanowa napisała:

> o jakich zasługach olszewskiego kolega pisze? , cała ta menażeria z bydgoskiego
          > PO to smutasy , nadające się tylko do utylizacji.

Obstawiam, że kolega wcześniej zapomniał postawić cudzysłowu przy "zasługach" pana Olszewskiego. To byłoby przełomowe wydarzenie, gdyby ktoś potrafił wymienić jakieś znaczące zasługi pana Olszewskiego dla Bydgoszczy.
    • dlugi0330 Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 03.06.11, 14:25
      Podoba mi się określenie MM. Tak sobie obserwuję reakcję MM, czyli jej brak, porównując reakcję Mira przyłapanego na lodach kręconych z Sobiesiakiem. Miro od razu się tłumaczył, bo wiedział, ze Donald go wywali, a dalej żyć trzeba i liczy się opinia publiczna. MM się w ogóle nie tłumaczy, bo wie, że Bruski może jej skoczyć na pukiel. W relacji tv z realizacji inicjatywy Jasiakiewicza stołów wielkanocnych ra rynku MM chwaliła się, że Piotrowska robi jej zakupy, bo MM taka zalatana. Takich pań się nie wyrzuca z posad.
      Choć dla MM nic już nie będzie jak beztroskie, kiedyś.
    • dlugi0330 Miasto kupowało u Rykowskiego i Hetmana 03.06.11, 20:15
      Znalazłem jeszcze coś. Na stronach UM nie ma informacji o przetargu na organizację festiwalu, o którym wspominał Bruski, a powinno być w tej sprawie jakieś zarządzenie. Także o ewentualnym odstąpieniu od przetargu.

Tymczasem ogłoszenie o przetargu z wolnej ręki na organizację autorskiej imprezy artystycznej pod nazwą Festiwal Niepokorni, na kwotę 886.000 PLN płatnej firmie Made in Poland Hetman Rykowski, jako podmiotowi, który dysponuje wyłącznymi prawami autorskimi i majątkowymi do tej imprezy, ukazało się 17 maja 2011 r. na niemieckim portalu portalu gospodarczym icc-hofmann ( zbieżność nazwisk chyba przypadkowa).

Link do ogłoszenia:
      www.icc-hofmann.de/NewsTicker/201105/ausschreibung-153583-2011-PL.txt
      Warto przebrnąć przez gmatwaninę tekstu, by doczytać nazwiska pracowników UM tworzących dokument, opis uprawnień Rykowskiego i Hetmana i oczywiście cenę, jaką miasto chciało, a nie musiało, za to zapłacić. Jeżeli wszystko odbywało się bez wiedzy prezydenta, to mu współczuję.

Może ktoś odpowie mi na pytanie:
      - jak to się stało, że ogłoszenie o zakupie z wolnej ręki przez miasto organizacji festiwalu niepokorni u Rykowskiego i spółki zostało wysłane z urzędu miasta do niemieckiego portalu?
      - gdzie na stronie urzędu miasta znajduje się informacja o tym postępowaniu i treść wysłanego do Niemiec dokumentu,
      - czy informacja o postępowaniu została wysłana do UZP (z dokumentu wynika, że wysłano ją 12 maja).
      Może odezwie się jakiś dyżurny gulczas albo ivica.
      • szczerban Re: Miasto kupowało u Rykowskiego i Hetmana 04.06.11, 09:53
        Co chcesz, jaki ci urząd miasta da taki wpis, to cie uwiarygadnia i daje możliwość zbierana kasy na inne projekty.
    • trochepokory Re: Matowska jest kozłem ofiarnym 04.06.11, 19:07
      To akurat chyba wynika z procedur unijnych - zawiadomienie o zamiarze udzielenia zamówienia. Ale i tak ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka