Dodaj do ulubionych

Piotrowska i Olszewski o inwestycjach

03.09.11, 17:20
Jestem ciekawy, co tez rewelacyjnego mowili bydgoscy parlamentarzysci o inwestycjach w Bydgoszczy. Pewnie chwalili sie inwestycjami ale w Toruniu.
Kto glosuje na PO, ten glosuje na Torun

www.portalbydgoski.pl/blekitna-sobota-po-mowi-o-inwestycjach
Obserwuj wątek
    • heniekstar Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 03.09.11, 18:48
      no ja wiem
      1. hala w Toruniu dla bydgoskich lekkoatletów
      2. most w Toruniu dla bydgoszczan i calego kraju
      3. remonty ADMów na starówce żeby bydgoszczanie mieli gdzie jeść (ze szczurami) na wycieczce
      4. spalarnia śmieci tak duża że pół Polski by swoje syfy mogło spalać
      5. Kolejka dla torunian do lotniska
      6. tramwaje w Toruniu i plany zaplanowania tramwaju do Fordonu

na pewno nie o obietnicach sprzed wyborów samorządowych o S5 i dworcach PKP
      • arafat11 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 03.09.11, 21:27
        . hala w Toruniu dla bydgoskich lekkoatletów

szkoda, ze szkodnik wolsztynski dalej dumny jest ze swoich osiagniec...
      • strasznypyknik Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 03.09.11, 22:38
        Dodać należy spopielarnię zwłok w podtoruńskich Białych Błotach. Oczywiście koło podtoruńskiej Bydgoszczy.
        Całbecki daj dofinansowanie!!!
        Przecież dobrze napisałem!!!!
        PLIIIIIZZZZZZ!!!!
    • irizar Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 03.09.11, 22:17
      Może to dobra wiadomość? W końcu może dowiemy się o tych inwestycjach. To na pewno złośliwa prasa nie chce pisać o ogromnych inwestycjach PO w Bydgoszczy. Liczę na to, że pan poseł sprostuje wreszcie to wszystko i okaże się, że S5 jest już na ukończeniu, przetarg na przebudowę dworca PKP w Bydgoszczy jest już dawno rozstrzygnięty, a inwestorzy potajemnie kupują właśnie grunty pod nowe fabryki, tylko wszystko trzymane było w tajemnicy, żeby się pan Lenc nie dowiedział...Na razie cicho, sza.
      • dziwny22 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 03.09.11, 22:55
        Bydgoscy posłowie, a szczególnie ci z PO robią sobie, przysłowiowe, jaja z bydgoszczan, a ci i tak wybiorą ich na kolejną kadencję. Ludzie zawsze wolą słodycz kłamstwa od goryczy prawdy, a im kłamstwo bezczelniejsze tym bardziej w nie wierzą, dzieje się tak na zasadzie: tak wielkie kłamstwo nie jest możliwe czyli to musi być prawda. Właśnie w myśl tej zasady posłowie PO opowiadają o bydgoskich /niezrealizowanych/ inwestycjach. Tramwaj do Fordonu na papierze, ale jaki sukces. Biblioteka w budowie bez udziału posłów z PO, ale jaki partyjny sukces, lotnisko w rozsypce, ale będzie lepiej, kilkaset metrów linii tramwajowej budują dłużej niż 30 km /ok. 3mld zł/ obwodnicy autostradowej we Wrocławiu, ale sukces!!!, remont dworca na liście rezerwowej, ale będzie remontowany po 2030 roku, o S5 szkoda pisać, a powrót AMB do Bydgoszczy, a toruńska spalarnia za bydgoskie pieniądze, obrośnięta dziwnymi zależnościami i układami oraz haniebną umową toż to dopiero sukces. I tak dalej. Nie wiem jaki trzeba mieć charakter, żeby wmawiać publicznie i bezpośrednio bydgoszczanom, ze powyższe i masa innych "osiągnięć" to ogromne sukcesy inwestycyjne ostatnich 4 lat.
        • dziwny22 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 04.09.11, 00:55
          Tytułem uzupełnienia poprzedniego, mojego wpisu, pragnę zapytać posłów PO, gdzie w Bydgoszczy inwestycje na miarę tych realizowanych w dwukrotnie mniejszym Toruniu. Mam na myśli budowę A1, której trasa powinna przebiegać pomiędzy Bydgoszczą, a Toruniem, gdzie inwestycja na miarę dwóch toruńskich mostów / autostradowy i drogowy z pełnym układem drogowym/ gdzie inwestycja na miarę dwóch hal: widowiskowej i sportowej z bieżnią /budowaną ponoć na na życzenie bydgoszczan/, gdzie inwestycja na miarę obwodnicy autostradowej Torunia, trasy średnicowej w Toruniu, rewitalizacji toruńskiego gotyku, inwestycji w UMK, rewitalizacji toruńskich dworców i całej masy innych toruńskich inwestycji. Nie wstyd wam "bydgoscy" posłowie PO?
          • dziwny22 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 04.09.11, 01:28
            A kończąc ten tryptyk moich wypowiedzi przytoczę jedną powszechnie znaną prawdę, która, moim zdaniem, wielce tutaj pasuje: " w sprawach małych jesteśmy wielcy, a w sprawach wielkich jesteśmy mali".
    • bydbyk Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 05.09.11, 01:10
      Piotrowska i Olszewski gó... robią dla naszego miasta!!! Co więcej gó... wiedzą o Bydgoszczy i swoich wyborcach, mamy tak słabich posłów ze nawet o zwykla droge s- nie potrafia powalczyc

• dziwny22 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 05.09.11, 01:29
        A najgorsze jest to, że bydgoszczanie znowu ich wybiorą na posłów, czyniąc sobie samym ogromna krzywdę. Czyż to nie jest dziwne?
    • zibuumgo Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 04.10.11, 13:16
      Wybierajcie tych z najwiekszych plakatow , a potem nie miejcie pretensji. Jak przedmowca napisal i tak ich wybierzecie , a oni beda sie smiali z was. Powodzenia !
      • rr111 Re: Piotrowska i Olszewski o inwestycjach 04.10.11, 22:45
        Piotrowska na plakacie jest 2x większa niż w rzeczywistości,nadyma na nim swoje usteczka
        jakby chciała powiedzieć;Co masz dla mnie wyborco bo ja dla ciebie NIC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka