Dodaj do ulubionych

rozkosze piwosza

15.09.11, 20:48
Jako, że zamknęli bydzia.pl , i w związku z zalewem zewsząd masowym sikiem zwanym piwem (aczkolwiek często nie ma to nic z nim wspólnego), a także z okazji zbliżających się jesiennych wieczorów gdzie warto po ciepłej strawie posilić się nieco chmielowym trunkiem proszę o podawanie jakiś ciekawych propozycji piw mniej znanych, które warte są uwagi (chętnie widziane regionalne rarytasy)

Obserwuj wątek
    • takmaniak Re: rozkosze piwosza 15.09.11, 21:16
      na dzisiaj okocim porter i czerwony smok :-)
    • semeon Re: rozkosze piwosza 15.09.11, 23:17
      Ciechan pszeniczny, Ciechan porter /9%, 18,1% ekstraktu/, Ciechan miodowy, Obłon pszeniczny /Ukraina/ Magnat /Ukraina/, Alhambra reserva /Hiszpania/ - jedno z nielicznych piw dojrzewające przez pół roku w dębowych beczkach.
      • poklepywacz Re: rozkosze piwosza 20.09.11, 21:12
        semeon napisał:

> Ciechan pszeniczny, Ciechan porter /9%, 18,1% ekstraktu/, Ciechan miodowy, Obło
        > n pszeniczny /Ukraina/ Magnat /Ukraina/, Alhambra reserva /Hiszpania/ - jedno z
        > nielicznych piw dojrzewające przez pół roku w dębowych beczkach.

Ciechany już przepite, ale muszę przyznać że fajny browar, oby oparł się zakusom jakiś korporacyjnych gigantów...a gdzie Sameon można ów Alhambra reserva nabyć??? jasny lager czy coś innego??
        ..trafiłem wczoraj na Raciborskie (Browar Zamkowy Racibórz), inne w smaku, ale dziwnie mocno gazowane co popsuło ogólne doznania.
        • semeon Re: rozkosze piwosza 21.09.11, 00:12
          W Niemczu przy ulicy Bydgoskiej 84
    • strasznypyknik Re: rozkosze piwosza 16.09.11, 09:06
      Może samemu zrobić z brewkita? Tylko gdzie w Bydzi można kupić (poza alledrogo)?
      • poklepywacz Re: rozkosze piwosza 20.09.11, 21:13
        strasznypyknik napisał:

> Może samemu zrobić z brewkita? Tylko gdzie w Bydzi można kupić (poza alledrogo)
        > ?

słyszałem, narazie zbyt leniwy jestem, ale kto wie może w końcu mnie przydusi
    • arafat11 Re: rozkosze piwosza 21.09.11, 00:54
      ja polecam wymieniane juz piwa z browaru fortuna, a zwlaszcza fortune czarna

oraz piwa z browaru boss witnica a zwlaszcza black bossa...niestety raczej ciezko dostepne w regionie...
    • arafat11 Re: rozkosze piwosza 21.09.11, 23:41
      dobre sa tez piwa z jedynego browaru w naszym regionie czyli Krajana, ale ostatnio rzadko je widuje w sklepach niestety...
      • poklepywacz Re: rozkosze piwosza 28.09.11, 21:43
        arafat11 napisał:

> dobre sa tez piwa z jedynego browaru w naszym regionie czyli Krajana, ale ostat
        > nio rzadko je widuje w sklepach niestety...

właśnie coś Krajan zniknął z półek niektórych sklepów.mam nadzieję że nie zawieszą produkcji, a jak już się trafią to okrojony wybór.

dziś trafiłem na "Białe Czernihowskie" z Ukrainy. rewelacyjne piwo pszeniczne z dodatkiem kolendry.delikatne ale nietypowe pszeniczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka