alf79 06.10.11, 15:43 lepiej powiedz co z S5 , czy KDP , a nie głupoty opowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
friedmar suchar ale z dystansem do siebie 06.10.11, 16:09 Widać że Pan Sikorski ma dystans do samego siebie. Ale wcale nie śmieszy mnie że prezes największej partii opozycyjnej darzy większą sympatią stadionowych bandytów niż swoich wybranych demokratycznie wolą narodu politycznych partnerów. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: suchar ale z dystansem do siebie 06.10.11, 16:51 friedmar napisał: > Widać że Pan Sikorski ma dystans do samego siebie. > Ale wcale nie śmieszy mnie że prezes największej partii opozycyjnej darzy więks > zą sympatią stadionowych bandytów niż swoich wybranych demokratycznie wolą naro > du politycznych partnerów. Szkoda. Środowisko tych jak mówisz demokratycznie wybranych partnerów odeszło bardzo daleko od chrześcijańskich i solidarnościowych ideałów jakie je wykreowały. PO odeszła bardzo daleko także od swoich obietnic wyborczych. Co pozostało z tego PO, które wybieraliśmy 4 lata temu? Prawie nic. Od czasów gdy rozważano koalicję PO-PIS dzieli nas jakby epoka i to ze względu na fakt jak daleko na lewo zdryfowała PO usiłując utrzymać władzę i studiując sondaże. PIS pozostał taki sam. Wierny narodowym i chrześcijańskim wartościom. A że to się nie podoba lewackim, postkomunistycznym mediom, to już wtórna sprawa. Przykłady debilnych zachowań w PIS-ie tego nie zmienią. Jeżeli partia opiera się na jakiś wartościach czytelnych dla części społeczeństwa, to jest dla tej części wiarygodna. PIS jeżeli będzie trzymał się swojego moralnego kręgosłupa, przetrwa z mniejszym lub większym poparciem dziesiątki lat, nawet w opozycji. PO rozpadnie się w kilka miesięcy po utraceniu władzy bo tych ludzi poza władzą i strachem przed PIS-em (a częściowo przed skuteczną lustracją) niewiele łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar PIS partią bez kręgosłupa. To zaczadzony kaleka 06.10.11, 17:03 irizar napisał: Nie słyszałem by ktoś z PO kumał się z bandziorami dla paru procent poparcia. Nie słyszałem by po przegranej sprawie przed niezawisłym sądem, ktoś z liderów PO mówił o potrzebie rozwiązania tych nagle komunistycznych złogów bezprawia Nie słyszałem by ktoś z PO i tak dalej i tak dalej. Gdzieś pisałeś że masz dużo dzieci - to PO czy PIS głosował przeciwko ulgom rodzinnym i becikowemu? Polacy zasługują na więcej niż tak rachityczna opozycja małych ludzi zaślepionych żalem i nienawiścią. > Środowisko tych jak mówisz demokratycznie wybranych partnerów odeszło bardzo da > leko od chrześcijańskich i solidarnościowych ideałów jakie je wykreowały. PO od > eszła bardzo daleko także od swoich obietnic wyborczych. Co pozostało z tego PO > , które wybieraliśmy 4 lata temu? Prawie nic. > Od czasów gdy rozważano koalicję PO-PIS dzieli nas jakby epoka i to ze względu > na fakt jak daleko na lewo zdryfowała PO usiłując utrzymać władzę i studiując s > ondaże. PIS pozostał taki sam. Wierny narodowym i chrześcijańskim wartościom. A > że to się nie podoba lewackim, postkomunistycznym mediom, to już wtórna sprawa > . Przykłady debilnych zachowań w PIS-ie tego nie zmienią. Jeżeli partia opiera > się na jakiś wartościach czytelnych dla części społeczeństwa, to jest dla tej c > zęści wiarygodna. > > PIS jeżeli będzie trzymał się swojego moralnego kręgosłupa, przetrwa z mniejszy > m lub większym poparciem dziesiątki lat, nawet w opozycji. PO rozpadnie się w k > ilka miesięcy po utraceniu władzy bo tych ludzi poza władzą i strachem przed PI > S-em (a częściowo przed skuteczną lustracją) niewiele łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: PIS partią bez kręgosłupa. To zaczadzony kal 06.10.11, 19:59 Ja tam się nie bratam z bandziorami dla paru procent poparcia. Ja się bratam z bandziorami z premedytacją, bez żadnych wymiernych korzyści :) Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: PIS partią bez kręgosłupa. To zaczadzony kal 06.10.11, 23:05 nie wiem z kim się bratasz. Beata Kempa poręczyła osobiście za bandytę stadionowego. Była ministrem sprawiedliwości. Rozumiem że Staruch w rządzie PIS dostanie tekę ministra kultury? irizar napisał: > Ja tam się nie bratam z bandziorami dla paru procent poparcia. Ja się bratam z > bandziorami z premedytacją, bez żadnych wymiernych korzyści :) > Odpowiedz Link Zgłoś
for_educational_purposes_only Re: suchar ale z dystansem do siebie 06.10.11, 17:03 > PIS pozostał taki sam. Wierny narodowym i chrześcijańskim wartościom. A > że to się nie podoba lewackim, postkomunistycznym mediom, to już wtórna sprawa > . Przykłady debilnych zachowań w PIS-ie tego nie zmienią. Jeżeli partia opiera > się na jakiś wartościach czytelnych dla części społeczeństwa, to jest dla tej c > zęści wiarygodna. Tylko, że narodowe i chrześcijańskie wartości to nie takie, jakie reprezentuje się na wiecach, marszach czy audycjach RM, w których uczestniczą politycy PiS. To raczej wypaczenie i ośmieszenie tych wartości, jakaś ksenofobiczna i groteskowa ich karykatura. A przykłady debilnych zachowań w PIS zmieniają właśnie bardzo wiele, bo jak mam traktować potencjalnego przyszłego premiera, który obraża przywódcę sąsiedniego państwa, obecnego sojusznika, z którym wiążą nas ważne kontakty gospodarcze? Jest to dla mnie osoba nieodpowiedzialna i niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: suchar ale z dystansem do siebie 06.10.11, 20:06 Możesz zawsze głosować na obecnego. Jego na pewno będą klepać po plecach. A do Bydgoszczy Tusk przyjedzie, obieca ponownie z uśmiechem S5 za kolejne kilka lat i tak w kółko. Do skutku. Ile tylko razy uda się Bydgoszcz oszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Znowu kłamiesz, czy tym razem piszesz prawdę? 06.10.11, 23:09 Nie pamiętam żeby Tusk tu przyjechał i obiecywał 5. Możesz dać link do jego wypowiedzi na ten temat? Pamiętasz słynne 12 obietnic Jarosława Kaczyńskiego przed wyborami po których jego brat został Prezydentem a on Premierem? Nie spełnił żadnej obietnicy mimo globalnego prosperity. Głosowoał przeciwko becikowemu i nie zagłosował za ochroną życia. W warunkach gwarantujących zwycięstwo. Czy pisowi chodzi o biadolenie czy realizację programu? Dlaczego nie głosowali za swoim programem w warunkach gwarancji powodzenia w koalicji z lpr i samoobroną? irizar napisał: > Możesz zawsze głosować na obecnego. Jego na pewno będą klepać po plecach. A do > Bydgoszczy Tusk przyjedzie, obieca ponownie z uśmiechem S5 za kolejne kilka lat > i tak w kółko. Do skutku. Ile tylko razy uda się Bydgoszcz oszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
clarissa.vaughan Re: suchar ale z dystansem do siebie 06.10.11, 22:57 irizar napisał: > Środowisko tych jak mówisz demokratycznie wybranych partnerów odeszło bardzo da > leko od chrześcijańskich i solidarnościowych ideałów jakie je wykreowały. A co Kaczyński ma wspólnego z Solidarnością oprócz Śniadka nieudacznika, który nawet na związkowców sie obraził? Solidarność młody człowieku to więzienie za przekonania i ideały wolności, którego Jarosław Kaczyński nawet w stanie wojennym nie zaznał. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar To pis odszedł od ideałów, choć to bezideowcy. 06.10.11, 23:03 Odpowiedz mi kolego na jedno pytanie: DLACZEGO ZAWISZA I JUREK ODESZLI Z PISU PO GLOSOWANIU ZA OCHRONA ŻYCIA? KTO ZDRADZIŁ IDEAŁY? CZY JAROSŁAW KACZYŃSKI PODNIÓSŁ ŁAPKĘ ZA USTAWĄ? irizar napisał: > friedmar napisał: > > > Widać że Pan Sikorski ma dystans do samego siebie. > > Ale wcale nie śmieszy mnie że prezes największej partii opozycyjnej darzy > więks > > zą sympatią stadionowych bandytów niż swoich wybranych demokratycznie wol > ą naro > > du politycznych partnerów. Szkoda. > > Środowisko tych jak mówisz demokratycznie wybranych partnerów odeszło bardzo da > leko od chrześcijańskich i solidarnościowych ideałów jakie je wykreowały. PO od > eszła bardzo daleko także od swoich obietnic wyborczych. Co pozostało z tego PO > , które wybieraliśmy 4 lata temu? Prawie nic. > Od czasów gdy rozważano koalicję PO-PIS dzieli nas jakby epoka i to ze względu > na fakt jak daleko na lewo zdryfowała PO usiłując utrzymać władzę i studiując s > ondaże. PIS pozostał taki sam. Wierny narodowym i chrześcijańskim wartościom. A > że to się nie podoba lewackim, postkomunistycznym mediom, to już wtórna sprawa > . Przykłady debilnych zachowań w PIS-ie tego nie zmienią. Jeżeli partia opiera > się na jakiś wartościach czytelnych dla części społeczeństwa, to jest dla tej c > zęści wiarygodna. > > PIS jeżeli będzie trzymał się swojego moralnego kręgosłupa, przetrwa z mniejszy > m lub większym poparciem dziesiątki lat, nawet w opozycji. PO rozpadnie się w k > ilka miesięcy po utraceniu władzy bo tych ludzi poza władzą i strachem przed PI > S-em (a częściowo przed skuteczną lustracją) niewiele łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepionkipowodujaraka Re: suchar ale z dystansem do siebie 07.10.11, 15:32 "nie ma społeczeństwa, które konsumuje więcej niż samo wytwarza" tym krajem jest USA, jada caly czas na pozyczkach Odpowiedz Link Zgłoś
szumi50 Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 06.10.11, 19:17 Jaki minister takie dowcipy Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 06.10.11, 19:31 Dowcipas Pan Radek moglby tu doprecyzowac, dlaczego obaj panowie na S byli tak nielubiani. "Tamten" Sikorski na przyklad, zasluzony general w Bitwie W-skiej, okazal sie byc agentem wplywu sluzb francuskich. Usilowal wykorzystac swoje wplywy by opchnac Polsce francuskie Blerioty z demobilu podczas gdy w zywotnym interesie panstwa byla budowa od podstaw przemyslu lotniczego. "Ten" Sikorski nie spodobal sie jako kandydat na Ministra Spraw Zagranicznych Kaczorowi. Do dzis nie moge sie doczekac odpowiedzi dlaczego. Swe obowiazki ministra sprawuje wzorowo ale jesli to jurgieltnik obcego mocarstwa, rzecz nader powszechna w kazdej fazie rozwoju Polski, to chce wiedziec czy od pobranych od obcych szekli odprowadza Pan Minister podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 06.10.11, 19:42 swiniopas6 napisał: >Swe obowiazki ministra sprawuje wzorowo ale jesli to jurgieltnik obcego mocarstwa, rzecz >nader powszechna w kazdej fazie rozwoju Polski, to chce wiedziec czy od pobranych od >obcych szekli odprowadza Pan Minister podatki. Ewidentnie wyczuwa się u ciebie wpływ prozy Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
cinel Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 06.10.11, 23:21 kłamczyński natomiast jest kontynuatorem polityki Stalina i Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Tusk czy Kaczyński? 06.10.11, 23:30 Jarosław Kaczyński ojciec polskiej demokracji celnie wypunktował Niesiołowskiego insynuując że na Stalinowskich przesłuchaniach Niesiołowski sypał już po pierwszych torturach. Sęk w tym że ten jedyny sprawiedliwy swoją działalność opozycyjną ograniczył do patriotycznych wieczorków w bibliotece miejskiej z udziałem dziewic nie z wyboru....Ale czy to że mimo braku konkurencji (bo prawdziwi mężczyźni siedzieli w więzieniach) pozostał prawiczkiem czyni go bohaterem i ojcem narodu? cinel napisała: > kłamczyński natomiast jest kontynuatorem polityki Stalina i Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
kilo118 Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 06.10.11, 19:54 Panie ministrze, proszę lepiej powiedzieć kiedy S5 dotrze do Bydgoszczy, bo ten dowcip to straszny suchar jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bart8777 Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 07.10.11, 10:15 Zapytaj się też, gdzie była S8 za rządów Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
kilo118 Re: Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Ka 07.10.11, 21:51 bart8777 napisał: > Zapytaj się też, gdzie była S8 za rządów Kaczora... Co mnie obchodzi za rządów Kaczora S8? Mnie interesuje S5 za rządów Tuska i opowiadanie dyrdymałów pod dworcem PKP. Panie Ministrze, miejsce na liście rezerwowej na Pana już czeka. Zaraz obok dworca i S5. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Jaki Piłsudski taka Kasztanka! 06.10.11, 22:59 I w tym miejscu serdecznie pozdrawiamy moherowe wierzchowce na których głosach Jarosław Kaczyński marzy pocwałować do władzy. Pamiętamy że za czasów Premiera Marcinkiewicza i Prezydenta Bliźniaka, Pan Jarosław pełnił krótko funkcję naczelnika - np. głośna afera wynoszenia akt służb specjalnych wynoszonych z pominięciem Premiera do małego naczelnika właśnie. Sen o naczelnikowaniu prysł, gdy Marcinkiewiczowi zaczęły rosnąć notowania wówczas Jarosław Kaczyński enty raz złamał słowo dane wyborcom (nie będę Premierem gdy wybierzecie mojego brata na Prezydenta). Odpowiedz Link Zgłoś
cinel Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Kacz... 06.10.11, 23:10 kłamczyński NIGDY NIE DOROSNIE Panu Marszałkowi do pięt! Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny5 Co laczy sikorskiego i pilsudskiego ? ;-))))))))) 07.10.11, 14:37 Zalosny dowcip panie sikorski. Ja pana naucze opowiadania dowcipow. . Co laczy sikorskiego i pilsudskiego ? obaj mieli za zony zydowki ;-))))))))))))))))))))) i obaj byli puppetami zydowskiej finansjery. I obaj bez zydowek byliby NIKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
seboc Dno 07.10.11, 14:56 @sikorskiradek sięgnął dna, już nie jako minister, tylko człowiek. Nic więcej nie potrafię dodać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
countingcrows Sikorski opowiada, co łączy Piłsudskiego z Kacz... 07.10.11, 20:29 Zajmij się pan poważnymi sprawami,a nie głupoty opowiadasz.Tak na marginesie daleko Panu do obu bohaterów Pana zresztą żałosnego dowcipu...A niedawną wypowiedzią o dzielnych powstańcach Warszawy,tylko Pan się skompromitował w nie tylko mojej ocenie-Wstyd mi za Pana.Co Pan zrobiłeś dla Bydgoszczy i regionu przez 4lata??Pytam się...Dość nieudolnych rządów ugrupowania Porażki Obywatelskiej-PRECZ Z PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś