ilka80 12.12.11, 12:27 czy ktoras z mam ma moze do sprzedania stroj krola w rozmiarze 110 lub 116 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusiadyk Re: Pilne!!! strój króla 12.12.11, 13:34 Ja nie mam. Ale możesz wypożyczyć np w wikolandii w Lisim Ogonie. Albo możesz sama zrobić. Ja własnie robię Króla Heroda. Koronę wycinam z tektury i oklejam folią aluminiową. Na to naklejam "drogie kamienie" z pasmanterii po 40 groszy sztuka. Moją bordową chustę ze złotą nitką przerabiam na królewski płaszcz bo robię ozdobne zapięcie ze złotych guzików i frędzelków od zasłon (mógłby być też jakiś znaleziony "lis" po babci na szyi). Do tego jakiś ozdobny pas za który syn włoży miecz. I już - Król Herod Siedmioletni! Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Pilne!!! strój króla 12.12.11, 16:17 ja też robiłam sama - no, z pomocą mamy - materiał na płaszcz kupiłam w lumpeksie, koronę wycięłam z tektury i okleiłam, berło - to pałka drewniana - kuchenna oklejona folią :) w zeszłym roku sama zrobiłam rycerza :) ile satysfakcji z takiego stroju! Odpowiedz Link Zgłoś