05.01.12, 00:47
Słucham radia PiK. Temat dotyczy bydgoskiego lotniska, a prowadząca audycje telefonuje do Torunia, żeby się dowiedzieć dlaczego w nazwie lotniska, na jego internetowej stronie, nie ma nazwiska patrona. Słucham radia PiK, a prowadzący chcąc uzyskać odpowiedź dotyczącą bydgoskiego szpitala klinicznego telefonuje do Torunia, gdzie plotą androny i się wymądrzają . Słucham radia PiK, a prowadząca audycje telefonuje do Torunia, żeby ustalić jak to jest z rodzinnymi domami dziecka w Bydgoszczy. I tak bez końca. Czy to nie jest żenująca? Komu, oprócz Jana Rulewskiego i Konstantego Dombrowicza, mamy za to podziękować?

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • tech80 Re: Żenada. 05.01.12, 07:58
      Do listy "zasłużonych" oprócz wymienionych (Dombrowicza i jego lobbysty Rulewskiego) dopisałbym Hartwicha, Jakutę ( jeszcze z okresu bycia w RM Bydgoszczy).
      Wina też leży po stronie mediów, które łaszą się do Całbeckiego i co rusz wyrażają swoją wdzięczność za zamieszczane u nich reklamy.
      Winni są też prawdziwi dziennikarze ( nie wielu ich już pozostało) pobłażliwym okiem patrzący na działania toruńskiej sitwy.
      Winne są też chore tkanki w bydgoskich elitach, które kolaborowały z Dombrowiczem i Całbeckim.
      • frych47 Re: Żenada. 05.01.12, 08:44
        PO prostu Bydgoszcz kojarzona była jako miasto robotnicze czyli lewicowe a Toruń jako katolickie(RM) prawicowe a że teraz rządzi prawica i kościół kat. to jest jak jest czyli czarne chmury nad Bydgoszczą. Tak samo np. Łódź przegrywa z Krakowem.
    • maly_rzadzi_wiekszym Re: Żenada. 05.01.12, 13:58
      nie wiem, czy bardziej uwielbiasz sie wypłakiwac na forum, czy słuchac radia PIK.
    • odziadek Re: Żenada. 05.01.12, 14:22
      Poza politykami największe "zasługi" mają tu jednak właśnie MEDIA... moim zdaniem.
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Żenada. 05.01.12, 17:54
      Semeon napisal:
      > Komu, oprócz
      > z Jana Rulewskiego i Konstantego Dombrowicza, mamy za to podziękować?

Zadzwon do Torunia i zapytaj;)

• frych47 Re: Żenada. 05.01.12, 17:57
        dziewczynka.z.zapalkami1 napisał:

> Semeon napisal:
        > > Komu, oprócz
        > > z Jana Rulewskiego i Konstantego Dombrowicza, mamy za to podziękować?
        >
        > Zadzwon do Torunia i zapytaj;)
        >
        Albo do radia PiK to to samo.
        • semeon Re: Żenada. 05.01.12, 23:07
          Lepiej będzie jak zadzwonię do regionalnej telewizji "bydgoskiej". Oni na pewno znają prawdę i obiektywnie, na antenie, zmieszają mnie z błotem.

• ababyd Re: Żenada. 06.01.12, 00:03
      Komu dziękować? Wyborcom! Kto to taki? Bydgoszczanie! Kim są bydgoszczanie? To my!
      Może ockniemy się? Wszystkiego dobrego w AD 2012, w Roku Leona Wyczółkowskiego, który może uwrażliwić na, nie tylko na sztukę.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • semeon Re: Żenada. 06.01.12, 01:40
        Panie Andrzeju / też mam to samo imię/ napisz pan wreszcie coś konkretnie, a nie tak opłotkami, bezdrożami, ogólnikami i tym podobnymi drogami. Mówmy tak, tak, nie , nie. Kto ma dać przykład? Ja nie jestem tym od C.K. Norwida, który napisał, iż dobry przykład daje najwięcej praw, ale pan pewnie nim jesteś. To do boju, bo inaczej to co po nas zostanie?

• ababyd Re: Żenada. 06.01.12, 10:49
          Szanowny Panie Andrzeju, jeśli dobrze zrozumiałem.
          Nie rozumiem Pana wpisu? Cenię za mądre, refleksyjne, ważne, przekazywane myśli, choć szkoda, że anonimowe. Sądzę, że wypowiadam się bardzo konkretnie, tak-tak, nie-nie /to mój pogląd/, tym bardziej, że podpisuję się.
          Chętnie doprecyzuję, ale:
          1. zbyt dużo miejsca to zajmie na forum
          2. lubię rozmawiać z konkretnymi osobami
          3. forum nie zawsze zasługuje na szacunek i powagę
          ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
          Z uszanowaniem, Andrzej Adamski.
      • frych47 Re: Żenada. 06.01.12, 06:54
        ababyd napisał:

> Komu dziękować? Wyborcom! Kto to taki? Bydgoszczanie! Kim są bydgoszczanie? To
        > my!
        > Może ockniemy się? Wszystkiego dobrego w AD 2012,
        > Andrzej Adamski

A jak ktoś oszukuje wyborcę albo ukrywa swoje zamiary.
        • ababyd Re: Żenada. 06.01.12, 10:53
          "frych..", dziwne tłumaczenie, szczególnie w naszym wieku, po takich doświadczeniach.
          AD 2012, Rokiem Leona Wyczółkowskiego. To wydarzenie może nas uwrażliwić na kulturę, patrzenie duchem. "Bydgoski salon" na razie tego nie chce, woli PR - za naszych czasów propagandę.
          Mam nadzieję, że rozumiemy się?
          Z szacunkiem, AA.
      • friedmar AA. czy było dementi pisu? 07.01.12, 11:41
        Być może się mylę, ale w kilku naszych wspólnych wątkach ktoś Cię atakował sugerując że jesteś asystentem pisowskiego posła Kosmy Złotowskiego. Jeżeli tak, to pamiętając happeningi z laniem kubłów wody i wrzucaniem programu platformy do kosza, proszę powiedz co Twój szef za heppenig urządził gdy przeczytaliśmy że nr. 3 czy 4 na jego liście warszawski spadochroniarz z ROPU w PISIE stwierdził, że metropolia Bydgoska jest jedynie bytem brzytwy Ockhama.

Czy Bydgoski PIS sam ze sobą ma problemy czy spójnie uważa że Bydgoszcz może być metropolią jedynie z Bydgoszczą?

Podpowiem - PO ostatnimi ruchami wcale przeze mnie nie lubianych polityków lokalnych zdradza aktywność w kierunku metropolii Bydgoskiej - przynajmniej na poziomie Bydgoskich Platformersów jest to widoczne. A jak jest w pisie? Czy ROPNIAK wyszedł przed jazdę czy palnął nieprawdziwą gafę?
        • ababyd Re: AA. czy było dementi pisu? 07.01.12, 20:21
          Jeśli "AA" to do mnie, to atakowany jestem /ciągle nie wiem dlaczego/ w wielu wątkach. To forum jest dyskusyjne, a ja trochę inaczej pojmuję dyskusje jak można to zauważyć tutaj. No cóż, każdy zachowuje się jak potrafi, dając świadectwo, wyłącznie o sobie.
          Nigdy nie byłem NICZYIM asystentem. Nie byłem i nie jestem w żadnej partii, a poglądy mam prawicowe, chrześcijańskie. Mam swoje zdanie na temat PiS, "spadochroniarzy", pana Kosmy Złotowskiego, metropolii bydgoskiej, na temat PO oraz polityków lokalnych. To tyle.
          Z szacunkiem, Andrzej Adamski.
      • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Żenada. 07.01.12, 16:43
        ababyd napisal:
        >moze ockniemy sie...
        No pewnie,najwyzszy czas,wstawaj;)
    • violavip Re: Żenada. 07.01.12, 10:32
      Czytam wpisy i kątem oka oglądam TVN 24 Omena Mensah rozmawia o pogodzie,za chwile pojawia sie mapa wszystkie miasta wojewódzkie i Toruń - to dopiero jest żenada.Dlaczego przez tyle lat nie można tego zmienić , jak również tego ,że w RMF FM w porannym programie od zawsze podaje się pogodę dla Poznania,Warszawy...Torunia. Kto może to zmienić?
      • dziwny22 Re: Żenada. 07.01.12, 11:03
        Nasza bierność w tej kwestii to woda na młyn megalomaństwa mieszkańców potęgi morskiej.
      • frych47 Re: Żenada. 07.01.12, 11:30
        violavip napisała:

> Czytam wpisy i kątem oka oglądam TVN 24 Omena Mensah rozmawia o pogodzie,za chw
        > ile pojawia sie mapa wszystkie miasta wojewódzkie i Toruń - to dopiero jest żen
        > ada.Dlaczego przez tyle lat nie można tego zmienić , jak również tego ,że w RM
        > F FM w porannym programie od zawsze podaje się pogodę dla Poznania,Warszawy...T
        > orunia. Kto może to zmienić?

A kto ma to zmienic jak nasi bydgoscy wybrańcy z list wyborczych bez toruńskiego błogosławieństwa bez szans na miejsca na liście.
        • violavip Re: Żenada. 07.01.12, 11:49
          ...i bez odwagi !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka