Dodaj do ulubionych

Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza

• poznanczyk-to-ja Wreszcie coś do czego się nadaje :) 09.01.12, 10:20
      W polityce zagranicznej nie ma sukcesów a raczej same wpadki i porażki to chociaż na polu tropienia śmieciarzy będzie miał osiągnięcia.

Swoją drogą ciekawe skąd wziął kapitał na ten swój dworek...
      • rasklaat Re: Wreszcie coś do czego się nadaje :) 09.01.12, 15:09
        poznanczyk-to-ja napisał:

> Swoją drogą ciekawe skąd wziął kapitał na ten swój dworek...

Robil w Nowym Jorku na azbestach pare lat i jak wrocil to dulary byli wiecej warte niz tera a stare zrujnowane dworki tanie. I za dulary z hameryki kupiół se ten dworek i wyrychtowal se go, tej. Teraz juz by nie kupiół tak tanio, ni...
    • ha-je Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 10:21
      A czy nikt przypadkiem nie wpadł na to, że na wsi na prawdę nie ma co zrobić ze śmieciami? Dlaczego na wsiach nie ma śmietników? Dlaczego gmina, wójt albo inna lokalna władza nie jest ustawowo zobowiązana się tym zajmować? Ludzie nie mają co zrobić ze śmieciami albo muszą płacić jakieś chore pieniądze za wywózkę (które nie wszyscy mają) i wyrzucają śmieci gdziekolwiek.
      • wykiwany Czym się różnią śmieci wiejskie od miejskich? 11.01.12, 20:29
        W miastach wszyscy płacą chore pieniądze za wywóz śmieci.
        Dlaczego ba wsi ma to być za darmo? Czyli miasto ma zapłacić za miejskie i wiejskie śmieci?
    • ha-je Śmietnik postawić a nie ścigać ludzi. 09.01.12, 10:23
      A czy nikt przypadkiem nie wpadł na to, że na wsi na prawdę nie ma co zrobić ze śmieciami? Dlaczego na wsiach nie ma śmietników? Dlaczego gmina, wójt albo inna lokalna władza nie jest ustawowo zobowiązana się tym zajmować? Ludzie nie mają co zrobić ze śmieciami albo muszą płacić jakieś chore pieniądze za wywózkę (które nie wszyscy mają) i wyrzucają śmieci gdziekolwiek.
    • arahat1 do pijanych bydlakow za kierownica aut jakos nie 09.01.12, 10:34
      mozna sie dobrac to moze te bydlo wysypujace smiecie do lasu zacznie beczec za swoje iscie wposlmilosierne zasmiecanie lasu (czy to ten 1 % inaczej wierzacych z 99% poulacji katolickiej nad wisla>?)))
    • kyjothe Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 10:55
      namierzenie samochodu po numerze rejestracyjnym powinno zająć nie wiecej niz 3 minuty. A tu sledztwo jakies
    • pogodny100 Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 10:56
      Brakuje tylko komorki, aha zostala przypadkowo w samochodzie do sprzedania na przetargu.
    • drakaina Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 11:13
      To powinna być akcja ogólnopolska. Może ministrowie itd. przyjadą w Beskidy i zobaczą zaśmiecone lasy, a podejrzewam, że w innych regionach Polski jest podobnie...
    • vitek_1 szubińscy policjanci nie mają skrzynki e-mailowej 09.01.12, 11:49
      Za to na bank mają z 15 "suszarek", które w Polsce stały się głównym narzędziem pracy tzw. policjantów
    • ekoobywatel Katastrofa w odpadach nie spadła z nieba... 09.01.12, 12:08
      Przynajmniej Premier nie powinien rżnąć głupa, że nie wie skąd się wzięła katastrofa w odpadach domowych i klęska dzikich wysypisk - już cztery lata temu dostał list w którym była teza, że brak nadzoru służb specjalnych nad procesem legislacyjnym w odpadach prowadzi do pogłębiania patologii - czytać więcej tutaj
    • chaha Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 12:21
      kto jak kto, ale gość z w. brytanii powinien być nawykły do "fur śmieci"
    • ryanmdusa Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 12:27
      Niestety wschodnio europejska koncepcja estetyki, czystosci i higieny jest specyficzna. Tego nie zmienia fakt posiadania mercedesa, ktory nie przeszedl TUV, co potwierdza slowa jednago z liderow, ze Europa jest koncepcja geograficzna, nie kulturowa.
    • wrd6611 Re: Minister spraw zagranicznych na tropie śmieci 09.01.12, 13:02
      Oj tez sie zdaza - opony. Problem plastikowych butelek mozna rozwiazac wprowadzajac na nie kaucje.
    • kaliksta2 Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 13:59
      A ja czekam czy wśród gospodarzy miasta znajdzie jeden inteligentny i doprowadzi do:
      a/ uporządkowania targowiska na Bartodziejach, które wygląda jak wysypisko śmieci i slumsy w jednym
      b/ rozwiąże tak strasznie trudny problem jak postawienie pojemnika na śmieci na cmentarzu przy ul.Wiślanej blisko kaplicy, tam gdzie zawsze leży kupa śmieci roznoszona wiatrem.
      To taki test. Cała reszta Bydgoszczy to też bród smród ubóstwo i gó...ane nieestetyczne reklamy, ale czekam na te dwie rzeczy już kilka kadencji. Jeśli ktoś sobie z tym poradzi zacznę może poważnie traktować te władze, ale jak do tej pory olewam, bo te dwa problemy przerastają każdego. Kto da radę? A kto bierze kasę za darmo i nic nie robi? Wstydzę się że tu mieszkam. Pozdrawiam architekta miejskiego to musi być "gość" . hehehehehe
    • kaczorowski Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 15:16
      Co prawda nie bardzo lubię TEGO właśnie Ministra, ale przyłączam się do akcji ścigania tych, co wyrzucają śmieci gdzie popadnie.
    • bolekxlolek Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 09.01.12, 16:13
      A ja opowiem taka historię.
      Idę sobie z psem o godz. 22. Facet zasuwa z taczką pełną gruzu i wywala ją w lasku 100 m od swojego domu. Podchodzę mówię, zeby to sprzatnął bo zawiadomię straż gminną. Śmieje się. Natępnego dnia rano telefon do straży, której wizyta u mnie po południu. Jedziemy na miejsce. Nastepnego dnia ponowna wizyta straży. Dowiaduję się, ze facet się wypiera i nie ma umowy na wywóz smieci. Podpisuje zeznanie i zgodę na wystąpienie w sądzie. Sąd mnie nie wzywa ale, po kilku miesiacach czytam w gazecie, że sąd zasądził karę 3.5 tys. Świnia ze mnie, prawda?
    • ekoobywatel Ścigać mafię, która przez dziesięć lat blokowała.. 09.01.12, 17:03
      Należy ścigać mafię, która przez dziesięć lat blokowała zmiany legislacyjne umożliwiające likwidację patologii - czytać tutaj więcej...
      • borytucholskie Re: Minister 09.01.12, 23:59
        Można powiedzieć że jestem sąsiadem Sikorskiego,czasami widuję go na spacerze z synami. Ten Pan mieszka w Chobielinie od lat i zapewne widywał już góry śmieci w lasku przy drodze do Paterka(tam go kiedyś spotkałem),w samym Paterku(dokładnie w lasach koło Paterka) oraz na łąkach w kierunku do Występu. Nigdy nie słyszałem by publicznie reagował lub nawoływał do akcji przeciwko śmieciarzom.Wczoraj widziałem tą tablicę o zabieraniu śmieci ze sobą, no cóż, wywołała u nas delikatnie mówiąc uśmiech ponieważ adresaci tej odezwy to ludzie niereformowalni. Oni są nauczeni od pokoleń, że śmieci wyrzuca się do lasu, łąki podpala na wiosnę, a psa trzyma się na metrowym łańcuchu.Szkoda ,że Pan minister użył swoich wpływów dopiero jak to jemu podrzucili śmieci prawie pod płot no ale lepiej późno niż wcale!.Z artykułu wynika, że jakiś szarak już zgłaszał to wysypisko i dopiero interwencja Vipa poruszyła tych co miała poruszyć i nastąpiła właściwa reakcja.Dobre i to,życzyłbym sobie by nasz sąsiad częściej włączał się w życie lokalnej społeczności choćby z tego powodu, że on więcej może, a nas nikt nie słucha. Wielokrotnie rozmawiałem z lokalnymi radnymi o zaśmiecaniu lasów wokół Paterka oraz o postawieniu radarów na ruchliwej ulicy Kcyńskiej i co? i nic. Podpowiem jeszcze Panu Ministrowi, że kilometr od jego domu idąc wzdłuż Noteci młodzież urządza sobie eskapady krosowe płosząc zwierzynę i niszcząc tereny które są, jak Pan Minister zapewne wie ,ostoją zwierzyny płowej.Liczę na interwencję.
        • ekoobywatel Ministrowie od dziesięciu lat rżnęli głupa... 14.01.12, 15:03
          Ministrowie od dziesięciu lat rżnęli głupa po podpisaniu unijnych zobowiązań akcesyjnych w zakresie standardów gospodarki odpadami, że chcąc wykonać te zobowiązania mogą nie implementować unijnych zasad systemowych zarządzania gospodarką odpadami komunalnymi... Nawet listy otwarte do premiera o przeprowadzenie unijnego programu naprawczego pozostawały bez echa (czytać tutaj)... ... A teraz chociaż implementacja unijnych mechanizmów systemowych organizacji i finansowania doszła do skutku - to dalej rżnie się głupa i niewiele się robi aby wdrożyć ten program naprawczy... (czytać tuta - kliknąć)
    • semeon Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 10.01.12, 00:37
      I znowu jak zwykle - nieważne co się mówi, ale ważne kto mówi. Dlaczego tak mało pan minister zabiera głos w sprawie metropolii bydgoskiej?

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/
    • friedmar a Prezydent Komorowski? 10.01.12, 18:03
      skoro do sprawy włączyły się czynniki rządowe, oczekuję że w odpowiedzi na inicjatywę Ministra Spraw Zagranicznych nasz Pan Prezydent Komorowski da obywatelom prawo do odstrzału.

Uważam, że powinniśmy mieć, nadane przez Prezydenta RP prawo do jednego odstrzału takiego szkodnika rocznie, z wyłączeniem paśnika oczywiście:)
    • seboc Wreszcie znalazł swoje miejsce 11.01.12, 20:47
      Wreszcie znalazł swoje miejsce właściwe. Na śmietniku.
      Zbierają / ogłaszając śmieci może wreszcie osiągnie sukces.
      Podbydgoskie śmietniska to nie żart, Panie Ministrze Spraw Zagranicznych Bolandu.
      Trzeba ogłosić to w Brukseli.

S.
    • sselrats Dziekujemy Panie Ministrze za dbalosc o polskie 11.01.12, 23:26
      lasy. To wzruszajaca wiadomosc, ze Jasnie Wielmozny Pan Mister zainteresowal sie zwylkym polskim lasem.

"Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski przyłączył się do leśników, policjantów i wójtów walczących z narastająca plagą wywożenia śmieci do podbydgoskich lasów."
    • spondeo Re: Minister spraw zagranicznych na tropie śmieci 11.01.12, 23:43
      Nie usprawiedliwiajac zasmiecania lasow i parkow oraz innych wolnych terenow w naszym kraju przyznam, ze jednak mozna sie spodziewac, iz ludzie w ramach inaczej pojetej oszczednosci nie beda chcieli placic wysokich kosztow za wywoz smiecii odpadow gospodarstwa domowego.
      Wlasciciele kazdej posiadlosci borykaja sie ze zmora ZBYT drogich uslug oraz nieterminowosci ich wykonania.
      W C-nku legalna umowa, to legalne ignorowanie odbiorcy uslug, zarowno w kwestii wywozu nieczystosci stalych, a takze zawalanie terminow usuwania nieczystoci plynnych.
      • spondeo Re: Minister spraw zagranicznych na tropie śmieci 12.01.12, 00:04
        Poniewaz widze, ze moje zdanie nie jest odosobnione dopisze zatem, ze w miastach nagminnie odbywa sie podrzucanie smieci.
        Pan minister nie zdaje sobie sprawy z tego, ze ten temat zyje wlasnym zyciem.
        Pod prywatna szkola pod moimi oknami, rodzice oddajac dzieci wsiadaja do samochodow i kika metrow dalej oprozniaja bagazniki masowo wyrzucajac smieci w osiedlowym smietniku (jedynym nie zamknietym na klodke, pozostale osiedla smietniki zamykaja !!). Jak mozna zamykac smietniki, przeciez nawet bedac na spacerze mozna miec pampersa czy ogryzek do wyrzucenia, ale blokowiska robia to dlatego, ze nie chca placic za nadwyzki smieci z obcych zrodel. Obce zrodlo generuje wysoki koszt wywozu smieci. I tak powstaje kwadratura kola.
        Co sie dziwic, jedni wybieraja osiedlowy, jeszcze nie zamkniety klodka smietnik, drudzy wybiora las, bo do miasta daleko.
        Wies wypuszcza nagminnie smieci kominem. Absolutnie nie mozna powiedziec, ze jest ekologiczny sposob ale czasem jedynie mozliwy, gdyz gmina jw. nie wywiazuje sie z podpisanej umowy i zostawia gospodarstwo rolne z pelnym kontenerem i czesto pelnym szambem na dlugie tygodnie. Co wtedy mozna zrobic ? Rachunki oplacono, z kanalizy nie mozna korzystac, wiec chociaz smieci sie spali, bo jak przyjada nie wezma nadwyzki powstalej z ich winy. Rzut beretem (uzdrowisko C-nek, Raciazek, Nieszawa oraz okoliczne wsie).
        Dziwia sie potem miastowi, ze na wsiach znowu jak za krola Cwieczka ulicami plyna scieki, nie kazda nieruchomosc podpieta jest do kanalizacji miejskiej a pelne szambo ma to do siebie, ze poziom sie podnosi. Tak wiec na kiju drugi koniec kija, bardzo zintegrowany z samym kijem.
    • sselrats A Macierewicz smieci w lesie nie widzial? 12.01.12, 00:09
      ...
    • leslaw28 Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 12.01.12, 04:48
      wiejska holota bez wyobrazni, brudasy i smierdziele
    • leslaw28 Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 12.01.12, 04:49
      z tropiciela antysemityzmu na smieciowego, upadek wielki
      • szto_tawariszczi Re: Minister spraw zagranicznych na tropie śmieci 12.01.12, 05:59
        aj waj dzielny nasz minister

nawet nie chcę myśleć co będzie

jak znajdzie w lesie np. egzemplarz "Pana Tadeusza"

nota protestacyjna do rządu Litwy pewna...
    • rafnal Minister spraw zagranicznych na tropie śmieciarza 12.01.12, 06:58
      Też kiedyś przesłałem zdjęcia z dzikich wysypisk śmieci w Chorzowie i Kochłowicach. Działanie różnych urzędów polegało na przerzucaniu odpowiedzialności kto za to odpowiada: straż miejska, lasy państwowe itp. NIE ZROBIONO NIC! Raz wezwano mnie na przesłuchanie na policję jak zrobiłem zdjęcie samochodu dostawczego jeżdżącego po lesie... 3 godziny przesłuchania i....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka