Dodaj do ulubionych

Nikodem Łada oczarował prezydenta Torunia

17.01.12, 11:42
Były prezes ADM i jeden z najbliższych współpracowników prezydenta Konstantego Dombrowicza od grudnia kieruje Referatem Usług Komunalnych. W Urzędzie Miasta Torunia.
Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mimowolnie. – Pan Łada aplikował w konkursie na szeregowe stanowisko. Jednak okazało się, że jego kompetencje wykraczają poza wymogi stawiane zwykłemu inspektorowi – mówi Aleksandra Iżycka, rzecznik prasowy prezydenta Torunia.
Byłemu szefowi ADM zaproponowano więc pełnienie od 1 grudnia funkcji kierownika Referatu Usług Komunalnych. – Pan Łada kieruje referatem w zastępstwie pracownika, który jest na długotrwałym zwolnieniu lekarskim, co najmniej do kwietnia – dodaje Aleksandra Iżycka.

Nikodem Łada jest absolwentem UMK i studiów podyplomowych w Wyższej Szkole Bankowej w Toruniu. Od 2003 roku pracował w Urzędzie Miasta Bydgoszczy, m.in. był dyrektorem Kancelarii Prezydenta i szefem Wydziału Promocji Miasta. Od 2010 roku był prezesem Administracji Domów Miejskich. Stanowisko stracił po przegranych przez Konstantego Dombrowicza wyborach prezydenckich.

..no to jesteśmy w domu...hihihihih
Obserwuj wątek
    • tylko_fakty Re: Nikodem Łada oczarował prezydenta Torunia 17.01.12, 12:02
      to Łada negocjował tak bardzo "korzystną" dla Bydgoszczy umowę na Aquapark ?
    • niekorzystamztejskrzynki Re: Nikodem Łada oczarował prezydenta Torunia 17.01.12, 13:01
      cały tekst znajdziecie na bydgoszcz24.pl/artykul/nikodem-lada-oczarowal-prezydenta-torunia
    • dziwny22 Re: Nikodem Łada oczarował prezydenta Torunia 17.01.12, 14:20
      I pomysleć jakie to wspaniałe kompetencje można zdobyć jeżdżąc swoim samochodem obklejonym materiałami wyborczymi swojego przyszłego szefa.
      • coooler1 Re: Nikodem Łada oczarował prezydenta Torunia 17.01.12, 21:24
        Dokładnie. O tym samym pomyślałem. Wystarczy obklejony samochód, a kompetencje? Kto się dzisiaj tym przejmuje.
        Porażka. Chory kraj.
        Mimo wszystko, życzę panu, panie Łada, jak najgorzej :) Oby noga się powinęła.
        • coooler1 Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mimowol 17.01.12, 21:26
          I jeszcze ten tekst: "Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mimowolnie" brrrr.... aż ciary po plecach przechodzą :/
          • mark.byd Re: Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mi 20.01.12, 09:23
            to stary urzedniczy trik...
            1 wiadomo swoich trzeba wspierac..
            2 zazwyczaj na jakieś płatne, ale mało ważne stanowisko
            3 urząd winien ogłosic konkurs na tą obasdę ... /tylu chętnych by było i z Bydg i Toruń. wykształconych, elokwentnych, z doświadczeniem.... nasz by nie przeszedł/
            4 zjawia się niespodziewany "ktoś" na byle co i byle skąd ... i nagle geniusz takiego trzeba windować, zatrudnić bo go "Bille Geits" hihihi zdmuchnie sprzed nosa
            5 zaprzyjaźniona prasa strzeli artykulik ... "supernowa w Toruniu"
            6 ... i nikt nie zapyta dlaczego na dane stanowisko - bo rozumiem że to był wakat, chyba że stworzono nowy stołek sd hoc - nie ogłoszono konkursu...
            7 sprawa przycichnie ... kasa płynie

..tylko ciekawe ze spadachron podano w Toruniu....
            • arafat11 Re: Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mi 21.01.12, 01:40
              ..tylko ciekawe ze spadachron podano w Toruniu....

tak samo jak grzeskowiakowi...nie zdziwie sie, jak nagle dombrowicz znajdzie prace w urzedzie marszalkowskim...
              • kumuruski Re: Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mi 21.01.12, 12:53
                No nieee, panie kolego - Grześkowiak to zupełnie inna półka. Grześkowiak nie musi zostawać nikim "mimowolnie", gdyż Grześkowiak wygrywa ogłaszane konkursy. Zatem wygrał konkurs na szefa promocji regionu, tak samo jak wcześniej - na dyrektora bydgoskiej TV. Po prostu - konkurencję wyprzedza o trzy długości stuły (albo golfowego kija) :)
                • dziwny22 Re: Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mi 21.01.12, 16:10
                  Ten Nikodem pewnie poszedł szlakiem swego wielkiego poprzednika /tego od Dołęgi Mostowicza/, ale widać ogromną różnicę poziomu i klasy, chociaż szkoła podobna.
                • arafat11 Re: Nikodem Łada został w Toruniu kierownikiem mi 22.01.12, 00:03
                  fakt, zapomnialem,ze zna angielski...to sprawia, ze w naszym regionie praktycznie nie ma konkurencji;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka