Dodaj do ulubionych

Biedronka i traktowanie klienta

04.04.12, 16:40
Tak się zastanawiam czy kasjerzy są szkoleni z zasad dobrego zachowania,
albo czy wogóle zwracają uwagę na klienta. Sytuacja wygląda podobnie w
dwóch sklepach, wczoraj zrobiłam zakupy za około 200zl wieczorem, bardzo
niekomfortowo się czułam gdy kasjerka skanowała bardzo szybko produkty,
potem w trakcie pakowania dokonałam zapłaty i chciałam spakowac resztę
swoich produktów, które cały czas leżały na ladzie, kasjerka nie
zwracając wogóle uwagi że się pakuje zaczęła skanować następną
osobę która zaczęłała się lekko przepychać zabierając moje miejsce
do spakowania. Czułam się tak jakbym to ja miała się jak najszybciej
wynosić z tego sklepu, takie szybkie skanowania działa denerwująco na
klienta który czuje się jak na jakimś sprincie, jakby ktos jakąś
presje wywierał i zaraz jak najszybciej miał opuścić sklep. Jako klient
nie mam ochoty robić już tam zakupów, jest wiele innych sklepów gdzie
sprzedawca jeszcze zagada, spokojnie poczeka aż sie spakuje, nie musi się
sztucznie uśmiechać czy nawet pomagać , ale mi chodzi o szacunek i nie
stresowanie przy pakowaniu.

To w końcu klienci są mile widziany w sklepach biedronki i mogą w
spokojnego przyjaznej atmosferze zrobić spokojnie zakupy?? Za granicę
dodam było by to nie do pomyślenia, jakby ktoś tak skanował i nie
czekał na spakowanie klienta to klienci zrobili by zaraz głośna na cały
sklep aferę.

Może warto zamiast sztucznego "zapraszamy ponownie" które wypowiadane do
każdego klienta brzmi bardzo nienaturalnie i wymuszenie, nieco zwolnić
skanowanie i dać klientowi odczucie szacunku i pozwolić mu się SPOKOJNIE spakować??
Obserwuj wątek
    • frych47 Re: Biedronka i traktowanie klienta 04.04.12, 17:09
      Lepiej po zapłaceniu szybciej zwijać swój towar bo może czasem nam coś zniknąć, następny klient moze nam coś zgarnąć przez pomyłkę.
      • kibic.zalogowany Re: Biedronka i traktowanie klienta 04.04.12, 19:48
        my forumowicze i "klyenci" dyskontów dozgonnie jesteśmy tobie wdzięczni, że uraczyłeś nas taką niesamowicie yntelygjentną poradą, na która nigdy w życiu byśmy nie wpadli!
        bardzo ciebie prosimy o więcej tak błyskotliwych wskazówek, które pokażą nam czym mamy się kierować w życiu!
        jesteś geniuszem intelektualnym!!!
        • frych47 Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 06:21
          kibic.zalogowany napisał:

> jesteś geniuszem intelektualnym!!!

Bo ukończyłem UMK.
          • kibic.zalogowany Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 12:32
            frych47 napisał:

> kibic.zalogowany napisał:
            >
            > > jesteś geniuszem intelektualnym!!!
            >
            > Bo ukończyłem UMK.

ehhh... ty jestes większy jełop niż sądziłem...
    • intervention Re: Biedronka i traktowanie klienta 04.04.12, 17:38
      Jak mnie wkurzają tacy anemiczni klienci. Jak kasjerka kasuje to zamiast pakować to się gapią jej na ręce. Góra produktów rośnie rośnie. Następuje w końcu punkt kulminacyjny kasjerka mówi ile do zapłaty(zawsze zdziwienie u klienta jakby myślał, ze tym razem nie będzie musiał płacić). Zamulacz chwile się głupio gapi po jakichś 30 sekundach wyjmuje banknot z portfela i zaczyna w w tempie żółwia pakować te swoje sprawunki... Ludzie z życiem!!!!!!
      • kumuruski Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 08:57
        Najfajniejsze są kobiety (u mężczyzn zdarza się to rzadko), które po usłyszeniu ile mają zapłacić, otwierają torebkę, grzebią w niej, znajdują portmonetkę, otwierają, grzebią, i wyciągają po złotówce, po pięć groszy, po grosiku.
        Zawsze podziwiam cierpliwość kasjerek w takich chwilach. Ale może ich - też przecież kobiet - to nie dziwi?
        • intervention Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 09:17
          Kasjerki jak kasjerki ale następni klienci w kolejce to mają już "gula":)
          • moriax Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 21:32
            zgadzam się z autorką - podejście - pakuj się i ....

A do tępiących ,,anemików'' .....A nie pomyśleliście, że świat nie składa się tylko z szybkich,
            silnych, co to w trymiga się spakują ?? (Wow!)
            Jesteście super faceci, tak szybko się w markecie spakować fiu fiu
            są też starsi, chorzy, mniej sprawni - czy to intelektualnie czy fizycznie
            (to tak samo jak wkurzają mnie przymierzalnie w niektórych - ciasne, bez miejsca do siedzenia-
            a jak ktoś jest mniej sprawny?chodzi o kulach?)
            • foczafoka Re: Biedronka i traktowanie klienta 05.04.12, 22:10
              Co do tych , którym się spieszy zawsze w życiu i również na zakupach.

Na zachodnie w sklepach jest taka zasada że jak stoi w kolejce więcej niż 1 klient to sklep ma bodajże 3 minuty na otwarcie następnej kasy, czasem 1 minute itp, zależy od sklepu więc nie wymagajcie szybszej pracy czy to kasjera czy szanownego klienta ;) tylko otwarcia następnej kasy. Takie są reguły dużych sklepów spożywczych i tego również powinniśmy wymagać w innych sklepach, nie mówie to o małych sklepikach osiedlowych gdzie pracuje jedna osoba.
              • ka_zet Re: Biedronka i traktowanie klienta 06.04.12, 09:51
                foczafoka napisała:

> Co do tych , którym się spieszy zawsze w życiu i również na zakupach.
                >
                > Na zachodnie w sklepach jest taka zasada że jak stoi w kolejce więcej niż 1 kli
                > ent to sklep ma bodajże 3 minuty na otwarcie następnej kasy, czasem 1 minute it
                > p, zależy od sklepu więc nie wymagajcie szybszej pracy czy to kasjera czy szano
                > wnego klienta ;) tylko otwarcia następnej kasy.

A teraz zapoznaj się ze znaczeniem słowa "dyskont". :)
              • fryzjer_lysych Re: Biedronka i traktowanie klienta 08.12.14, 22:54
                foczafoka napisała:

> Co do tych , którym się spieszy zawsze w życiu i również na zakupach.
                > Na zachodnie w sklepach jest taka zasada że jak stoi w kolejce więcej niż 1 kli
                > ent to sklep ma bodajże 3 minuty na otwarcie następnej kasy, czasem 1 minute it
                > p, zależy od sklepu więc nie wymagajcie szybszej pracy czy to kasjera czy szano
                > wnego klienta ;) tylko otwarcia następnej kasy. Takie są reguły dużych sklepów
                > spożywczych i tego również powinniśmy wymagać w innych sklepach, nie mówie to o
                > małych sklepikach osiedlowych gdzie pracuje jedna osoba.

Takie są wyobrażenia o zachodzie ludzi, którzy nigdy czterech liter poza swoją miedzę NIE RUSZYLI.
                • hassleader Re: Biedronka i traktowanie klienta 18.12.14, 01:17
                  fryzjer_lysych 08.12.14, 22:54

Takie są wyobrażenia o zachodzie ludzi, którzy nigdy czterech liter poza swoją miedzę NIE RUSZYLI.

> Rozumiem, że ty jesteś na tyle światowy, że to przeżyłeś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka