Dodaj do ulubionych

Wpadki "Gazety" - skandal

01.11.12, 15:58
Od czasu do czasu kupuję papierowe wydanie gazety wyborczej. Wczoraj kiedy przeglądałem strony bydgoskiego dodatku wmurowało mnie. Według Gazety oststnio odszedł od nas Profesor Edmunt Trempała. To akurat zgadza się, tylko, że umieszczono zdjęcie Profesora Janusza Trempały syna zmarłego. Jestem ciekaw kto za to beknie i już nie da się tego zmienić, papier to nie wersja elektroniczna.
Druga wpadka to w kontekście nowego viceprezydenta. W tytule bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,12779599,Nowy_wiceprezydent_Bydgoszczy__Urzad_ma_byc_jak_firma.html pojawia się słowo "firma". Widać, że osoba pisząca ten artykuł nie ma zielonego pojęcia o podstawowych pojęciach z zakresu ekonomii.
Obserwuj wątek
    • naubyd Re: Wpadki "Gazety" - skandal 01.11.12, 18:32
      Z tym zdjęciem to naprawdę niezła wpadka. Przynajmniej taki materiał powinien pisać ktoś poważny. Być może jednak autor tylko napisał a zdjęcia wklejali inni. Niemniej jakiś red. wydania chyba jest i przyklepuje takie materiały.
    • bydofan Re: Wpadki "Gazety" - skandal 01.11.12, 23:45
      Ale co się dziwić ten tekst jest autorstwa naszego wielkiego przyjaciela Krzysia Aładowicza.
      • moriax Re: Wpadki "Gazety" - skandal 03.11.12, 20:59
        Edmunt ? alfred - chyba właśnie zaliczyłeś wpadkę ...
        • brat_naubuda [...] 04.11.12, 00:11
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka