Dodaj do ulubionych

Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama...

03.01.13, 09:04
Zdjęcia super, szkoda tylko że nic na nich nie widać. Możeby tak wrzucić nieco większe?
Obserwuj wątek
    • ababyd Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama... 03.01.13, 09:21
      Uszanowanie dla pana Łukasza.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
    • bt.htx.01 Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama... 03.01.13, 10:32
      Chciałem powiedzieć że jesli teraz nie pomyśli się o stałej internetowej kamerze ( b. dobrej jakości) do oglądania panorany Bydgoszczy na pylonie nowego mostu od strony pólnocnej ( koło PKS) bez względu na porę roku to będzie to BARDZO DUŻY BŁĄD.
      Bydgoszczy stała by się pierwszym miastem w kraju z taką panoramą !
      Ja osobiście deklaruję się z sumą 20 złp na zakup nowej kamery.
      Ten skrót dedykuje Ojcom Miasta Bydgoszcz oraz Metropolii Bydgoskiej.
      bt.htx
      • saudarkar Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 03.01.13, 10:49
        no i co wy tu widzicie ładnego... ?????;D
        no na siłę może i można się czegoś doszukać... hmm?
        • kr88 Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 03.01.13, 11:32
          Do kubełka.
          • tortor5 Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 05.02.13, 00:59
            Piękno to rzecz względna, więc ja też proszę o pomoc. Na którym to konkretnie zdjęciu Bydgoszcz jest piękna?
            • semeon Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 05.02.13, 01:44
              Każdy patrzy jak umie i widzi to co chce zobaczyć. Jest rzeczą powszechnie wiadomą, że na świecie nie ma nic ładniejszego niż toruński gotyk na dotyk. Żal mi was ograniczeni umysłowo, zawistni, mali, lecz megalomańscy, torunianie.
              A w poniższym linku i linkach powiązanych trochę prawdy historycznej o Toruniu i o Bydgoszczy:

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2013/01/bydgoszcz-prawda-i-mity-czesc-4.html
            • buttheadslayer Do sandała i trolltrolla 05.02.13, 02:57
              Piękne jest każde zdjęcie, na którym nie ma błaznów z moherowego kmiotkowa, np takich jak wy.
            • clough Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 05.02.13, 20:57
              tortor5 napisała:

> Piękno to rzecz względna, więc ja też proszę o pomoc. Na którym to konkretnie
              > zdjęciu Bydgoszcz jest piękna?

Jeżeli z perspektywy pylonu tego nie widzisz, to może tutaj zobaczysz trochę piękna:

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=305704&page=6
              Podejrzewam jednak, właściwie jestem pewny, że tobie nikt nie jest w stanie pomóc.
              • buttheadslayer Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 05.02.13, 21:08
                clough napisał:

> tortor5 napisała:
                >
                > > Piękno to rzecz względna, więc ja też proszę o pomoc. Na którym to konkr
                > etnie
                > > zdjęciu Bydgoszcz jest piękna?
                >
                > Jeżeli z perspektywy pylonu tego nie widzisz, to może tutaj zobaczysz trochę pi
                > ękna:
                >
                > www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=305704&page=6
                > Podejrzewam jednak, właściwie jestem pewny, że tobie nikt nie jest w stanie pom
                > óc.

Jakbyś pokazał mu zdjęcie, na którym łysy wielką szypą nagarnia bydgoską kasę w toruński nienażarty otwór gębowy to ten moher natychmiast by poczuł błogość graniczącą z orgazmem (choć w rydzykowie to słowo z pewnością wstrętne i zakazane) i natychmiast taki obrazek zidentyfikowałby jako piękny.
                • fryzjer_lysych Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 21:41
                  Jak zwykle dla ciebie, wpis twoj to wyraz pisowskiego chamstwa. Kliknąłem na kosz, bo tylko tam jest miejsce dla twego rynsztoku.
          • naubyd Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 05.02.13, 10:48
            nie przesadzaj
    • bydgoski_pastuch @justanotherguy 05.02.13, 07:53
      justanotherguy napisał:

> Zdjęcia super, szkoda tylko że nic na nich nie widać. Możeby tak wrzucić nieco większe?

mowisz i masz (kilka przykladow):
      Tekst linka 1
      Tekst linka 2
      Tekst linka 3
      Tekst linka 4
      • naubyd Re: @justanotherguy 05.02.13, 10:55
        super miejscówki. Dobrze, że ktoś to dokumentuje. Znikają stare budynki, zmienia się otoczenie i krajobraz. Warto prowadzić taką stronę. Przed Kolegium nauczycielskim np. obecnie trwa budowa bloków mieszkalnych, domów na Ułańskiej w większości już nie ma. Znika Bydgoszcz jaką znają weterani. Pojawia się nowe. Naturalna kolej rzeczy w miastach.

Dzięki za linki.
        • bydgoski_pastuch Re: @justanotherguy 05.02.13, 11:50
          cala przyjemnosc po mojej stronie :)
          • hassleader Re: @justanotherguy 06.02.13, 03:36
            Wiesz o tym, że jesteś głupkiem toruńskim?
            A ja ciebie kiedyś uważałem za kolesia, który chce zmusić do myślenia. Owszem zmusiłes mnie do myślenia i teraz cię uważam za trolla toruńskiego. Sorry, stary....
            Może nowy nick ci pomoże... proponuję toruński_antagonista. Powinno zadziałać na jakieś dwa tygodnie.
      • semeon Re: @justanotherguy 06.02.13, 02:20
        Twoja "miłość" do Bydgoszczy mnie, nie po raz pierwszy, zadziwia. A już zacząłem mieć /chociaż pamiętam wszystkie chamskie odzywki i .... w twoim wykonaniu pod moim adresem/ ambiwalentne uczucia, wszak nie jestem pamiętliwy, ani mściwy, gdyż wiem, że te uczucia zawsze obracają się przeciw tym co je przynosi. Niestety kolejny raz mnie srodze zawiodłeś i na długo już dam sobie z tobą spokój i nawet twoje niewątpliwe przebłyski intelektu tego nie zmienią. Tylko świniopasa żal.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2013/01/znani-i-nieznani-bydgoszczanie-49.html
    • ubujan Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama... 06.03.13, 07:03
      Chciałbym sam wykonac podobne foto . Jan
      • j363 phi 15.05.13, 18:04
        ja Bydgoszczanka pracująca w Monachium uważam,ze Bydgoszcz to jest mieścina przeciętna i nie ma tam nic do oglądania szczegulnego.co innego Monachium.
        • buttheadslayer Re: phi 15.05.13, 18:19
          j363 napisała:

> ja Bydgoszczanka pracująca w Monachium uważam,ze Bydgoszcz to jest mieścina pr
          > zeciętna i nie ma tam nic do oglądania szczegulnego.co innego Monachium.

Jako Bydgoszczanin, którem zdarzyło się pracować i bywać w różnych miejscach świata uważam, że Bydgoszcz jako miasto może i niczym specjalnym się nie wyróżnia ale jest to moja Bydgoszcz, szczególnie, że to jest moja mała ojczyzna. Są miejsca wymagające natychmiastowej reakcji władz miasta ale są i takie, z których możemy być dumni. Z pewnością jednak nie jest to Monachium, najbogatsze miasto z najbogatszego kraju Europy, który dzięki więkom ciemiężenia, podbojów, wykorzystywania i rabunków dokonywanach na innych narodach budowało swój dobrobyt. Nie doświadczyło też "cudownych efektów" przebywania przez pół wieku w orbicie sowieckiej jak miało to miejsce w przypadku Bydgoszczy i całej Polski. Życzę powodzenia choć to zawsze obczyzna a nie ojczyzna.
          • fryzjer_lysych Re: phi 15.05.13, 21:54
            Odezwał się znany mi osobiście "obieżyświat". Z wieży widokowej w lesie w Myślęcinku to widać tylko czy się pali las. Nie wiesz jednak w te bajdy o Monachium. Pod poniższymi linkami możesz się dowiedzieć na ile jest zadłużone Monachium, które oszczędza na wszystkim. Apogeum zadłużenia wyniosło w roku 2005 3,4 miliardów euro. Aktualne zadłużenie na głowę mieszkańca wynosi 960 euro.
            www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Stadtkaemmerei/Haushalt/Schuldenstand.html
            de.wikipedia.org/wiki/München
        • ubujan Re: phi 15.05.13, 20:32
          Rzeczywiście dla tych co szczególny piszą przez u otwarte
        • semeon Re: phi 15.05.13, 23:22
          j363 napisała:

nic do oglądania szczegulnego.co innego Monachium.

"szczegulnego" to na pewno nie, gdyż takiego słowa nie ma. A co do pochodzenia to pewnie pomyliły ci się różne strony tej samej rzeki.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com
    • ubujan Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama... 15.05.13, 20:35
      363 brawo , tym co uderzyło Monachium do głowy niech tam zostaną na zmywaku.
      • j363 Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 21:24
        ubujan napisał:

> 363 brawo , tym co uderzyło Monachium do głowy niech tam zostaną na zmywaku.

haha przez zmywak przeszłam 8,5 roku temu. przebrnęłam wszystkie etapy
        Ale jakby nie patrzeć Bydgoszcz jest także moją małą ojczyzną-jak pisze poprzednik,bo tu mam własne mieszkanie i działke i rodzine i koleżanki szkolne.Ale Bydgoszcz nie powala na kolana.Choć zmieniło się ostatnio bardzo wiele na plus.
        Jednak ci co pracuję juz długo za granicą i dojeżdzają właśnie do Bydgoszczy autobusem czy autem widać różnicą pomiędzy miastami niemieckimi a polskimi.
        • buttheadslayer Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 21:27
          Przyczyny tej "lepszości" i różnic in plus na korzyść Monachium i innych wyłożyłem jasno w swoim wpisie ditto.
          • fryzjer_lysych Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 21:55
            jestem wciąż pod wrażeniem twej wyrywkowej wiedzy.
          • j363 Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 22:01
            owszem,przeczytałam i wiem o tym doskonale,aczkolwiek to nie jest* wina *mojego pokolenia.Co ja na to poradzę,że Niemcy napadli na Polskę,wymordowali,zburzyli,rozkradli.Teraz ja tam pracuję i dobrze mi tam.Czy mam unieśc się honorem i pracować w PL za śmieszne pieniądze i śmieciowe umowy tylko dlatego,że Niemcy napadli ponad 70 lat temu na nasz kraj.

buttheadslayer napisał:

> Przyczyny tej "lepszości" i różnic in plus na korzyść Monachium i innych wyłoży
            > łem jasno w swoim wpisie ditto.
            • buttheadslayer Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 22:06
              j363 napisała:

> owszem,przeczytałam i wiem o tym doskonale,aczkolwiek to nie jest* wina *mojego
              > pokolenia.Co ja na to poradzę,że Niemcy napadli na Polskę,wymordowali,zburzyli
              > ,rozkradli.Teraz ja tam pracuję i dobrze mi tam.Czy mam unieśc się honorem i pr
              > acować w PL za śmieszne pieniądze i śmieciowe umowy tylko dlatego,że Niemcy nap
              > adli ponad 70 lat temu na nasz kraj.
              >

Oczywiście nie - to by nie miało absolutnie żadnego sensu. Zresztą nie mam tu na myśli tylko II WŚ ale także całokształt kilku minionych stuleci, dzięki którym aktualny Bayern i Monachium nieprawdopodobnie się wzbogaciły (jak i całe państwo niemieckie) kosztem i łzami państw ościennych. Jeszcze raz powodzenia.
              >
              • j363 Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 15.05.13, 22:14

>
                > Oczywiście nie - to by nie miało absolutnie żadnego sensu. Zresztą nie mam tu n
                > a myśli tylko II WŚ ale także całokształt kilku minionych stuleci, dzięki który
                > m aktualny Bayern i Monachium nieprawdopodobnie się wzbogaciły (jak i całe pań
                > stwo niemieckie) kosztem i łzami państw ościennych. Jeszcze raz powodzenia.

Dziękuje.
                Każdy szuka szczęścia(i pracy) gdzie indziej.
                Pozdrawiam
        • ubujan Re: Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panora 16.05.13, 07:28
          Otrzeżwienie przyszło , chwała ci.
    • miasto_z_wiezowca Zobacz, jak piękna jest Bydgoszcz. Oto panorama... 29.11.14, 21:09
      więcej panoram Bydgoszczy na
      www.miastozwiezowca.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka