Dodaj do ulubionych

Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu

06.02.13, 07:35
A wiecie jaki jest okres oczekiwania w Szp. Dziecięcym w Bydgoszczy na zabieg laryngologiczny dla dziecka? Nie mniej niż 3,5 roku... a do tego czasu dziecko ma się udusić!
Obserwuj wątek
    • selica Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu 06.02.13, 07:48
      I to jest sensowna inwestycja, a nie jakaś kolejka linowa do punktu widokowego na moście.
    • mamaronja1 Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu 06.02.13, 08:05
      Już widzę jak w tych salach naustawiają po 4, 6 łóżeczek dla dzieci, już widzę ten ścisk i rodziców śpiących na krzesełkach (bo przecież są gdzieś tam daleko miejsca noclegowe dla rodziców), i ten personel traktujący rodziców z łaską, skoro mają szczęście leczyć dzieci w tak nowoczesnej klinice ( a tym czasem to po prostu normalny standard, taki, jak jest wszędzie w krajach cywilizowanych). Nie wierzę, że nasza służba zdrowia potrafi zrobić coś dobrego z takich możliwości. Popatrzcie na stosunkowo niedawno oddany wieżowiec w Juraszu, co tam się dzieje, a też miało być jak z bajki. No a oni będą winić za to, jak zwykle, brak środków, a nie będą widzieć własnego marnotrastwa i braku chęci do zmian.
      Życzę, żeby w tym przypadku było inaczej.
      • margonik Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 07.02.13, 10:13
        > Już widzę jak w tych salach naustawiają po 4, 6 łóżeczek dla dzieci, już widzę
        > ten ścisk i rodziców śpiących na krzesełkach (bo przecież są gdzieś tam daleko
        > miejsca noclegowe dla rodziców),

Też o tym pomyślałam. Czemu te sale są takie wielkie? Standardem powinny być pokoje przystosowane do 1-2 dzieci i ich rodziców, zakwaterowanych w tej samej sali, a nie na 6 łóżek. Szpitale pediatryczne znane są z tego, że dzieci się tam zarażają zapaleniem płuc, rotawirusami i innymi paskudztwami. Po co tworzyć wielkie sale, na których będzie po 6 pacjentów + non stop po 6 rodziców na krzesełkach, gdzie wszelkie zarazy będą krążyć, jak szalone?
    • zadowolony49 Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu 06.02.13, 10:07
      Cieszyć się należy,że podjęto decyzję o budowie nowego szpitala dziecięcego w Bydgoszczy.Kibicuję postępom w pracach budowlanych zewnętrznych (bo takie widać z zewnątrz bryły budynków) .Mam nadzieję,że personel zagwarantuje dzieciom najlepszą opiekę medyczną.
      Jednocześnie widzę,że już ujawniło się malkontencwo w poprzedniej opinii.Zobaczymy jak to wszystko zacznie działać i wtedy można wystawić opinię szczegółową.Personelowi życzę dużo radości i zaangażowania aby dzieciom uśmiech gościł na ustach a rodziny były zadowolone.
      • wentyl77 Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 06.02.13, 16:07
        > Jednocześnie widzę,że już ujawniło się malkontencwo w poprzedniej opinii.Zobacz
        > ymy jak to wszystko zacznie działać i wtedy można wystawić opinię szczegółową

Przypomniał mi się kawał, jak to mama optymisty i pesymisty robiła dzieciom prezenty na święta. Pesymista dostał przepiękną kolejkę, jednak dla drugiego dziecka zabrakło funduszy, więc mama zapakowała do jego paczki końskie g...
        Gdy przyszedł moment otwierania paczek, pesymista powiedział: - O, jaka piękna kolejka. Ale pewnie jest 'made in China', niedługo mi zardzewieje. Optymista, zobaczywszy końskie g... wykrzyknął: - O boże, dostałem konia. Tylko gdzie on spier...?
    • buraczyk Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu 06.02.13, 10:20
      Pan Cabecki to przypomina mi Edwarda Gierka jak towarzysz jeździł wizytować PGRy to nawet krowy szamponem do włosów myli.
      • buttheadslayer Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 06.02.13, 21:40
        buraczyk napisał:

> Pan Cabecki to przypomina mi Edwarda Gierka jak towarzysz jeździł wizytować PGR
        > y to nawet krowy szamponem do włosów myli.

Masz rację w tym sensie, że piastując funkcję marszałka działa jak komuszy aparatczy, tyle że szyld z PZPR na PZPO. Przykładów bez liku. Natomiast to, że przyjechał zobaczyć co się dzieje na budowie interpretuję zgoła odmiennie. Znają jego organiczną nienawiść do Bydgoszczy i Bydgoszczan oraz jego chamskie zagrania z pieniędzmi, które zamiast w B lądują w T w relacji 1:3 na nasą niekorzyść wyobrażam sobie, że każda złotówka jaka nie idzie na jego megalomańskie piernikowo przyprawia go o piekielne katusze w związku z czym ruszył tył i na miejscu obejrzał ze zgrozą gdzie wyrzucił, z jego punktu widzenia, w błoto, kasę, której już nie dało się nie dać naszemu miastu.
        • ludwika2012 Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 07.02.13, 00:02
          Przy tej okazji - żenująco niski poziom wypowiedzi.
          • tortor5 Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 07.02.13, 00:11
            No niestety, to jest taki lokalny prymityw.
            • buttheadslayer Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 07.02.13, 00:53
              tortor5 napisała:

> No niestety, to jest taki lokalny prymityw.

A trolltroll co robi na bydgoskim forum? Idź rozsiewać fetor w swojej wiosce, w waszym zabitym dechami zadupiu to naturalny składnik lokalnego "kolorytu".
          • buttheadslayer Re: Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dach 07.02.13, 00:49
            ludwika2012 napisała:

> Przy tej okazji - żenująco niski poziom wypowiedzi.

Dlatego dziwię się tobie, że pomimo świadomości własnych słabości zdecydowałaś się zabrać głos na forum publicznym. Wystarczy, że będziesz tak jak do tej pory "uszczęśliwiać" jakością swojej swady i erudycji bliskich w zaciszu domowym. Z pewnością to docenią.
    • najlepszy-miecio No to biegusiem z pretensjami do NFZ! 06.02.13, 11:38
      Widocznie taki jest limit przyjęć ograniczony tzw. punktami z NFZ - dlaczego nikt nie chce tego zrozumieć?! Najlepiej wieszać psy i wyżywać się na personelu...
      • dzejsej1101 Re: No to biegusiem z pretensjami do NFZ! 06.02.13, 19:29
        Co miesiąc płacę olbrzymie składki do ZUS-u, co miesiąc odprowadzam spore pieniądze na podatki, z których lekarze i personel szpitala ma płacone wynagrodzenie więc w nosie mam bieganie po NFZ-tach, nie interesują mnie przyznawane punkty i inne biurokratyczne zapisy. Jako obywatel tego państwa i jeden z tych, którzy łożą na utrzymanie państwowych posad mam prawo oczekiwać normalnego, ludzkiego traktowania zarówno przez lekarzy jak i pielęgniarki, które pracują w szpitalach. Łaski nie robią. I tu nie chodzi o malkontenctwo - tak wyglądają biznesowe relacje w cywilizowanym świecie. W szpitalu jestem klientem, za którym idą pieniądze do tegoż szpitala więc skoro płacę - wymagam, ale chyba moje wymagania nie wykraczają poza możliwości pracowników - chcę być tylko traktowana z szacunkiem, kulturą, bez wywyższania się i traktowania mnie przedmiotowo, a tak niejednokrotnie w naszej służbie zdrowia wyglądają relacje. Można mieć najlepszy sprzęt, można mieć ekskluzywnie wyposażone sale, ale podstawą powinna być kultura ludzi, którzy przy tym sprzęcie stoją. A tego niestety brakuje - tu jesteśmy daleko za Europą.
        • belphegor-pisu Re: No to biegusiem z pretensjami do NFZ! 06.02.13, 21:51
          Twoje "olbrzymie" składki i podatki są minimalną częścią uposażenia prezesa JarKacza. Chciałbym ci przypomieć ,że Polska leży w Europie i standardy tu panujące są normalnymi standardami europejskimi, obieżyświacie znad Kanału Bydgoskiego.
          (Pozdrowienia dla Izy)
          • hassleader Re: No to biegusiem z pretensjami do NFZ! 07.02.13, 01:26
            Ty, belmondo-pisu, przepustkę dostałeś?
    • azazel66 basen to chyba dla burżuazji lub .... 06.02.13, 22:20
      obcokrajowców, ewentualnie dzieci tysięcy radnych.
    • ababyd Szpital dziecięcy z basenem i ogrodem na dachu 06.02.13, 23:47
      Artykuł oddaje tylko namiastkę tego co dzieje się oraz tego co ma być efektem tej inwestycji. To prawdziwy skok cywilizacyjny w bazę leczniczą Bydgoszczy i regionu. Biorąc pod uwagę, trwające od lat, warunki urągające człowiekowi - szczególnie małym pacjentom, szpital dziecięcy w Bydgoszczy będzie jak z bajki. Oby NFZ i znakomity personel szpitala dali sobie radę z narzędziami, które będą w ich dyspozycji.
      ŁĄCZY NAS BYDGOSZCZ
      Andrzej Adamski
      • szczam.napis Piszesz to z punktu widzenia kujawsko-pomorskich 07.02.13, 16:42
        inwestycji medycznych czy raczej tak, prywatnie?
    • tylko_fakty kto mija się z prawdą, skąd pieniądze na szpital? 07.02.13, 14:29
      z Gazety
      "To największa od lat inwestycja medyczna w regionie. Starsza część - będzie zmodernizowana. Inwestycja pochłonie 155 mln zł z Regionalnego Programu Operacyjnego. Ma być gotowa przed końcem roku."

Cały tekst: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,13352957,Szpital_dzieciecy_z_basenem_i_ogrodem_na_dachu.html#ixzz2KDfXltSz

Z Expressu
      "- Spodziewamy się, że koszty tej inwestycji wyniosą około 220 milionów złotych - zdradza marszałek Piotr Całbecki. - Taka jest szacunkowa wartość przedsięwizięcia.

Pieniądze pochodzą z pożyczki Europejskiego Banku Inwestycyjnego, którą województwo spłać będzie przez najbliższe 25 lat. Zakończenie inwestycji planowane jest na rok 2014."
      express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2365&NrSection=1&NrArticle=237701&IdTag=3790
      i komu tu wierzyć
      • buttheadslayer Re: kto mija się z prawdą, skąd pieniądze na szpi 07.02.13, 15:09
        tylko_fakty napisał:

> z Gazety
        > "To największa od lat inwestycja medyczna w regionie. Starsza część - będzie zm
        > odernizowana. Inwestycja pochłonie 155 mln zł z Regionalnego Programu Operac
        > yjnego
        . Ma być gotowa przed końcem roku."
        >
        > Cały tekst: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,13352957,Szpital_dzieciecy_z_basenem_i_ogrodem_na_dachu.html#ixzz2KDfXltSz
        >
        > Z Expressu
        > "- Spodziewamy się, że koszty tej inwestycji wyniosą około 220 milionów złot
        > ych
        - zdradza marszałek Piotr Całbecki. - Taka jest szacunkowa wartość prze
        > dsięwizięcia.
        >
        > Pieniądze pochodzą z pożyczki Europejskiego Banku Inwestycyjnego, którą
        > województwo spłać będzie przez najbliższe 25 lat. Zakończenie inwestycji planow
        > ane jest na rok 2014."
        > express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=2365&NrSection=1&NrArticle=237701&IdTag=3790
        > i komu tu wierzyć

Jak to komu? Oczywiście, że łysemu. Przecież nie może to być, że przedstawiciel moherowej wioseczki, a więc wzorca moralności, posunąłby się do czegoś tak małego i niskiego jak kłamstwo. Ale przede wszystkim nie zapominaj, że gęślarek jest członkiem PZPO a więc partii, której miłościwie nam panujący lider ustanowił i skrupulatnie przestrzega najwyższe standardy determinowane przez prawdomówność i szczerość.
    • kaliksta2 słuzba zdrowia 07.02.13, 16:37
      Pozdrawiam panią z PRZYCHODNI na KOSZALIŃSKIEJ na Bartodziejach. Nie chciała wydać mojej 80 letniej matce banalnego wyniku badania krwi, każąc zapierniczać do domu po dowód osobisty. Życzę tej pani aby ją reumatyzm pokręcił już teraz, a nie po 70-tce i to może zrozumie jak ciężko jest starszym schorowanym osobom. Dziękuję tez za brak możliwości zapisania się do okulisty od jakiegoś roku czy dwóch lat każą polować na dzień zapisów, ale jak się zadzwoni zawsze jest za późno. Czy nie wiecie czemu panie w rejestracji mają zawsze krzywe miny? Może brzuch je boli. Albo denerwują je telefony których nie odbierają godzinami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka