Dodaj do ulubionych

gratulacje dla UTP

18.03.13, 21:40
Konsekwentnie do celu. Cieszę się bardzo.
Obserwuj wątek
    • facetzpomorza gratulacje dla tvp bydgoszcz 18.03.13, 22:16
      tu z "Wprost"

Oto najlepszych 10 miejsc w rankingu:
      1. Politechnika Warszawska
      2. Politechnika Wrocławska
      3. Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisław Staszica w Krakowie
      4. Politechnika Śląska w Gliwicach
      5. Uniwersytet Warszawski
      6. Szkoła Główna Handlowa
      7. Politechnika Gdańska
      8. Politechnika Łódzka
      9. Politechnika Poznańska
      10. Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

a tu z tvp bydgoszcz

Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy wśród najlepszych uczelni technicznych w kraju. Tygodnik „Wprost” opublikował ranking, w którym bydgoska uczelnia deklasuje wiele znanych szkół wyższych, m.in. w Gdańsku czy Poznaniu. Studenci UTP wybierają właśnie tę uczelnię, bo daje duże szanse na szybkie podjęcie pracy.
      • alfred_prawdomowny Re: gratulacje dla tvp bydgoszcz 18.03.13, 23:27
        Przeczytaj cały artykuł, zobacz inne tabele i zastanów się, gdzie jest UMK. Dlaczego tak mało? Chemia UTP lepsza od UMK. Co to się dzieje na tym świecie.
      • naubyd Re: gratulacje dla tvp bydgoszcz 19.03.13, 07:03
        Pomyliles zestawienia matolku
      • naubyd matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 07:25
        szkoly.wprost.pl/obiekt/id,300/ide,27/idk,28/edycja-2012-Uniwersytet-Technologiczno-Przyrodniczy-im-Jana-i-Jedrzeja-Sniadeckich-w-Bydgoszczy.html?abused=?abused=
        I wszystko jasne

Nie mozesz przezyc co? I cale twoje klapanie szlag trafil. Wyszedles na matola totalnego piszac wczesniej te swoje glupoty o bydgoskich uczelniach. Ciekawe jak tamszlachcic.
        • bydgoski_pastuch Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 08:55
          wiesz co , naubyd ?
          ten ranking to sobie mozesz o kant d... rozbic
          nieuwzglednienie w nim (w pierwszej 10) takich dobrych uczelni technicznych jak Politechnika Warszawska czy AGH , osmiesza i czyni niepowaznym zarowno jego autorow , jak i sam ranking !
          kolego , tak wiec wiecej pokory i rozsadku zycze
          • alfred_prawdomowny Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 11:00
            Pomijając wszelkie rankingi i nie oceniając ich wiarygodności nasuwa mi się jedno. Jak w rankingach jest UMK na wysokich pozycjach to oczywiście ranking wiarygodny, jak nie ma to do d....
            Dlaczego ten ranking mniej wiarygodny od innych? Przecież wielokrotnie odwolujecie sie do Perspektyw i Wprost kiedy mowa o UMK.
            PS. Napisz do autorow jaką zastosowali metodologie badań i wtedy ewentualnie, zapewne jako doskonaly metodolog będziesz mógł rozbijać o kant...
          • naubyd Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 15:09
            To jest jeden z 2 wiarygodnych rankingów uczelni. Oba klasyfikują też UMK. I wtedy są dobre tak? Czy może jakoś coś pomyliłem drogi matołku ze stolicy wszechwiedzy.
    • semeon Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 01:48
      Dołączam się do gratulacji do mojej uczelni, i chociaż kiedyś się inaczej nazywała to jednak jestem dumny z mojej szkoły.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/
      • pan_ziutek Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 07:00
        semeon napisał:

> Dołączam się do gratulacji do mojej uczelni, i chociaż kiedyś się inaczej nazyw
        > ała to jednak jestem dumny z mojej szkoły.

No tak, jak była WSI to była szkoła a teraz to chyba uczelnia, proponuję fuzję z UMK by podnieść rangę tej uczelni oraz wsparcie finansowe przez państwo będzie takie jak dla UMK.
        • semeon Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 16:05
          Dla ścisłości. Jak ja kończyłem ta szkołę /wszak uczelnie to tez szkoły/ to nazywała się Akademia Techniczno-Rolnicza.

Co do UMK to nie warto. Jeszczę kilkanaście lat i będzie to jedna z najgorszych uczelni w karaju do tego pozbawiona tego co zagrabiła od bydgoszczan, gdyż CM zostanie przemianowane na Bydgoski Uniwersytet Medyczny.
    • tech80 Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 07:47
      Gratulacje dla UTP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka