naubyd 18.03.13, 21:40 Konsekwentnie do celu. Cieszę się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
facetzpomorza gratulacje dla tvp bydgoszcz 18.03.13, 22:16 tu z "Wprost" Oto najlepszych 10 miejsc w rankingu: 1. Politechnika Warszawska 2. Politechnika Wrocławska 3. Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisław Staszica w Krakowie 4. Politechnika Śląska w Gliwicach 5. Uniwersytet Warszawski 6. Szkoła Główna Handlowa 7. Politechnika Gdańska 8. Politechnika Łódzka 9. Politechnika Poznańska 10. Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki a tu z tvp bydgoszcz Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy wśród najlepszych uczelni technicznych w kraju. Tygodnik „Wprost” opublikował ranking, w którym bydgoska uczelnia deklasuje wiele znanych szkół wyższych, m.in. w Gdańsku czy Poznaniu. Studenci UTP wybierają właśnie tę uczelnię, bo daje duże szanse na szybkie podjęcie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Re: gratulacje dla tvp bydgoszcz 18.03.13, 23:27 Przeczytaj cały artykuł, zobacz inne tabele i zastanów się, gdzie jest UMK. Dlaczego tak mało? Chemia UTP lepsza od UMK. Co to się dzieje na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: gratulacje dla tvp bydgoszcz 19.03.13, 07:03 Pomyliles zestawienia matolku Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 07:25 szkoly.wprost.pl/obiekt/id,300/ide,27/idk,28/edycja-2012-Uniwersytet-Technologiczno-Przyrodniczy-im-Jana-i-Jedrzeja-Sniadeckich-w-Bydgoszczy.html?abused=?abused= I wszystko jasne Nie mozesz przezyc co? I cale twoje klapanie szlag trafil. Wyszedles na matola totalnego piszac wczesniej te swoje glupoty o bydgoskich uczelniach. Ciekawe jak tamszlachcic. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoski_pastuch Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 08:55 wiesz co , naubyd ? ten ranking to sobie mozesz o kant d... rozbic nieuwzglednienie w nim (w pierwszej 10) takich dobrych uczelni technicznych jak Politechnika Warszawska czy AGH , osmiesza i czyni niepowaznym zarowno jego autorow , jak i sam ranking ! kolego , tak wiec wiecej pokory i rozsadku zycze Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 11:00 Pomijając wszelkie rankingi i nie oceniając ich wiarygodności nasuwa mi się jedno. Jak w rankingach jest UMK na wysokich pozycjach to oczywiście ranking wiarygodny, jak nie ma to do d.... Dlaczego ten ranking mniej wiarygodny od innych? Przecież wielokrotnie odwolujecie sie do Perspektyw i Wprost kiedy mowa o UMK. PS. Napisz do autorow jaką zastosowali metodologie badań i wtedy ewentualnie, zapewne jako doskonaly metodolog będziesz mógł rozbijać o kant... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: matoł z ciebie i tyle 19.03.13, 15:09 To jest jeden z 2 wiarygodnych rankingów uczelni. Oba klasyfikują też UMK. I wtedy są dobre tak? Czy może jakoś coś pomyliłem drogi matołku ze stolicy wszechwiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 01:48 Dołączam się do gratulacji do mojej uczelni, i chociaż kiedyś się inaczej nazywała to jednak jestem dumny z mojej szkoły. dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pan_ziutek Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 07:00 semeon napisał: > Dołączam się do gratulacji do mojej uczelni, i chociaż kiedyś się inaczej nazyw > ała to jednak jestem dumny z mojej szkoły. No tak, jak była WSI to była szkoła a teraz to chyba uczelnia, proponuję fuzję z UMK by podnieść rangę tej uczelni oraz wsparcie finansowe przez państwo będzie takie jak dla UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: gratulacje dla UTP 20.03.13, 16:05 Dla ścisłości. Jak ja kończyłem ta szkołę /wszak uczelnie to tez szkoły/ to nazywała się Akademia Techniczno-Rolnicza. Co do UMK to nie warto. Jeszczę kilkanaście lat i będzie to jedna z najgorszych uczelni w karaju do tego pozbawiona tego co zagrabiła od bydgoszczan, gdyż CM zostanie przemianowane na Bydgoski Uniwersytet Medyczny. Odpowiedz Link Zgłoś