walburga 23.06.13, 15:17 Brawo niech wreszcie bydgoszczanie decydują o Bydgoszczy a nie politykierzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odziadek Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 16:36 ... bycie "zapleczem ludnościowym" dla innego miasta to prosta droga do marginalizacji. Dobrze, że przypomniano te słowa. Oby nie było za późno na refleksję. Odpowiedz Link Zgłoś
torun-pany Ojej i co teraz 24.06.13, 12:19 Smiech na sali, Metropolia Bydgoska- Stowarzyszenie ludzi odsunietych od stołka którzy nie mają pojęcia jak wyglądaja sprawy:) Pisza coś, a Gazeta ma co drukować, zdanie 20 leśnych dziadków :) Chcesz coś zmienić wystartuj na Prezydenta i zmień. Dodatkowo tworza jakaś nagonke na Toruń, a to Bydgoszcz zawsze była bardziej tolerancyjna i miała mały Toruń w nosie, a teraz banda wieśniaków z okolicznych gmin pod flaga Bydgoszczy truje o swoich kompleksach do Torunia. Kilka cyfr milionowych, ktorych nikt nie sprawdzi rzucić może każdy. Co oni by zrobili jakby GW tego nie umieściła ? :) Zakładam Stowarzyszenie Trucia Dupy Media - Metropolia Szubińsko Biało Błotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: Ojej i co teraz 24.06.13, 12:59 torun-pany napisał: > Smiech na sali, Metropolia Bydgoska- Stowarzyszenie ludzi odsunietych od stołka > którzy nie mają pojęcia jak wyglądaja sprawy:) Nie będzie metropolii bydgoskiej , nawet jakbyście przyłączyli do niej Piłe i Chojnice. Nigdy wasz ZIT nie bedzie konkurencja dla Poznania, Łodzi czy Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Ojej i co teraz 24.06.13, 14:28 facetzpomorza napisał: > Nie będzie metropolii bydgoskiej , nawet jakbyście przyłączyli do niej Piłe i C > hojnice. Nigdy wasz ZIT nie bedzie konkurencja dla Poznania, Łodzi czy Trójmias > ta. Tym się nie martw niech cię o to głowa nie boli, zajmij sie swoja wioską. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Ojej i co teraz 24.06.13, 14:14 torun-pany napisał: > Zakładam Stowarzyszenie Trucia Dupy Media - Metropolia Szubińsko Biało Błotowa. Lepiej kombinujcie z Bieńkowską jak tu zmienić kryteria aby z waszego grajdoła zrobic metropolię, kasę na to wam załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 16:37 Brawo Stowarzyszenie Metropolia Bydgoska. To jest kolejna manipulacja MRR i proba uzyskania zgody bydgoszczan na powstanie zalazku przyszlego BiT na rownych prawach, czyli na torunskich zasadach. Nie dajmy sie poraz kolejny oszukac, tutaj chodzi tylko o zapewnienie Toruniowi mozliwosci otrzymywania kolejnych srodkow na swoj rozwoj, kosztem Bydgoszczy i innych miast regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 16:50 thomas-3 napisał: Nie dajmy sie poraz kolejny oszukac, tuta > j chodzi tylko o zapewnienie Toruniowi mozliwosci otrzymywania kolejnych srodko > w na swoj rozwoj, kosztem Bydgoszczy i innych miast regionu. > Zgadza się, potem będą nam wmawiać, że nie umiemy pisać wniosków o środki unijne i sami wszystko zgarną. Odpowiedz Link Zgłoś
grydanowa Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 17:03 nareszcie głos rozsądku . A co ma to radńi ? , klakierstwo? , wazelina ?, brak własnego zdania?. Bruski dla mnie , to polityczna wazelinka , myślałam że facet z charyzmą , pomyliłam się . Co do pańi Bieńkowskiej jej bezczelność i tupet jest porażający , mam nadzieję że bydgoscy radńi wyartykułują coś z siebie ...... . Panie Jasiakiewicz czy oprócz Pana i pana Cyprysa są jeszcze osoby które nie boją się głośno mówić o problemach naszego miasta. Propozycja Bieńkowskiej to typowy przykład manipulacji , za którą mamy .... my bydgoszczanie zapłacić. Tylko się zapytam gdzie była Bieńkowska jak caubecki dzielił kasą?, czy proporcje ludnościowe tylko w ponoszeniu kosztów? . Pańi Bieńkowskiej pomyliły się czasy caratu z rzeczywistością, daleko jej do Carycy Katarzyny by grożić i straszyć nas , Bieńkowska co najwyżej może mnie w tyłek pocałować , pod warunkiem że jej na to pozwolę .... Odpowiedz Link Zgłoś
12komar Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 17:07 Sprawa przyjęcia uchwały jest właściwie przesądzona. Na ostatnim spotkaniu prezydent Bruski zapewniał SMB, że nie ma powodów do niepokoju. Dodał też, że - Bez takich analiz właściwie stracimy szansę na pozyskanie unijnych pieniędzy w kolejnej perspektywie finansowej. Badania nie mają na siłę udowodnić, że taki związek międzygminny z Toruniem jest konieczny. W pierwszym rzędzie badany będzie osobno potencjał obszaru funkcjonalnego Bydgoszczy, osobno Torunia - a dopiero potem wspólnego terytorium. Wobec powyższego apel SMB to bicie głową w mur, choć zajęcie oficjalnego stanowiska zawsze ma jakąś wymowę. Na koniec niedzielnopopołudniowa refleksja: ech, czasami ciężko być bydgoszczaninem;) Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 18:06 gdyby tylko o badania chodziło byłoby OK. Ale nie będzie tu panie Bruski osobnych badań dla Torunia i Bydgoszczy bo nie uwzględniono Szubina i innych gmin podbydgoskich. BARDZO PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZE OPUBLIKOWANIE LISTY RADNYCH WRAZ Z PRZYNALEŻNOŚCIĄ PARTYJNĄ, GŁOSUJĄCYCH ZA PRZYJĘCIEM TEJ HAŃBIĄCEJ UCHWAŁY Odpowiedz Link Zgłoś
knowakrubin Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 20:32 W całośći popieram p.Cyprysa. Bruski zaczyna przynośić wstyd miastu . głosowałem na pana , a teraz uważam , że jest pan takim samym burakiem , jak toruński sympatyk z Ludowic. Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 18:19 Zgadzam się z Panem Thomasem. To wszystko to tylko podstęp aby znowu mieć gdzieś zdanie mieszkańców i wprowadzić decyzję jedynie słusznej, nieomylnej koncepcji panującej nam miłościwie PO. Zaraz zaraz czy myśmy tego nie przerabiali kilkadziesiąt lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztooofff97 Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 18:49 Po co takie idiotyczne uchwały, niech wszystko rowija się naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 18:56 krzysztooofff97 napisał: > Po co takie idiotyczne uchwały, niech wszystko rowija się naturalnie. Ale wierchuszka tak chce czyli szefy PZPO nie panimajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 19:17 Generalnie ustroje wyglądają tak- * Maoizm: mam trzy krowy; rząd zabiera wszystkie, zabija i mięso dzieli po równo. * Komunizm: mam trzy krowy; rząd zabiera je do kołchozu, gdzie zdychają. * Narodowy socjalizm: mam trzy krowy; rząd zabiera dwie i zamienia je na armaty. * Faszyzm: mam trzy krowy; rząd ustanawia cenę maksymalną na mleko, a krowy każe zakolczykować, bym ich nielegalnie nie zjadł. * Socjalizm: mam trzy krowy; rząd odbiera mi pod przymusem mleko, które potem mogę kupić w państwowym sklepie na kartki. * Socjaldemokracja: mam trzy krowy; rząd skupuje ode mnie mleko i rozdaje za darmo w szkołach, gdzie dzieci wylewają je do zlewu. * Państwo opiekuńcze: mam trzy krowy; muszę sprzedać jedną, by starczyło na badania weterynaryjne i podatki od dwóch pozostałych. * Eurosocjalizm: mam trzy krowy; rząd każe mi zabić jedną, bo krów jest za dużo i drugą, bo krowa sąsiada jest chora na pryszczycę. * Kapitalizm: mam trzy krowy; sprzedaję jedną i kupuję byka! Odpowiedz Link Zgłoś
bydgostianin Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 19:44 Odwalić tą uchwałę za wszelką cenę. Uchwała jest po prostu bezczelna wobec Bydgoszczy - udział w finansowaniu proporcjonalny do liczby ludności a udział w korzyściach 4 do 1 dla Torunia - czyli tak jak do tej pory. Radni obudźcie się! Te oczy Bieńkowskiej - bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 20:00 Czy pani minister nie wie o zapłaconych już badaniach zleconych PAN. Czyli zdecydowanie ważniejszej instytucji od pacaników którzy przeprowadzą badańka na podstawie widzimisię i googla. Ma gotowe wyniki analiz przeprowadzonych przez naukowców w tym socjologów. Czy pani do ... nędzy nie może polegać na tym badaniu czy może toruńscy politycy zrobili pani już taką wodę z mózgu, że sama pani już się pogubiła? PO CO 2 RAZY ROBIĆ TE SAME BADANIA I ANALIZY? Odpowiedz Link Zgłoś
12komar Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 20:08 Szanowny naubydzie, bo badania robi się... aż do skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
lancer77 Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 20:12 Już nawet w UE nagadali, że Bydgoszcz i Toruń tworzą święty związek... Teraz albo okaże się, że mamy wspólny potencjał i dostaniemy kasę, albo dadzą nam rozwód i odetną od kasy. Swoją drogą, żeby tak kryterium ludności było brane pod uwagę w podziale pieniędzy, a nie tylko w partycypacji kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 21:02 a dlaczego te badania muszą trwać aż 1,5 roku? Nie wiecie? Każde działania w kierunku rozdziału ZITów (przecież nie chodzi by Toruń zostawić poza ZIT) będzie kwitowane "poczekajmy na wyniki badania bo tego wymaga UE" No i jesteśmy ugotowani. A na czym te półtoraroczne badania będą polegać? Głowę dam, ze na konsultacjach z Urzędem Marszałkowskim, zarządem Torunia i Bydgoszczy. No i mamy 2:1 a wiedząc o ugodowości naszych polityków to nawet 3:0 przy czym 0 dla mieszkańców Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
bydfan Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 20:11 Nie mam nic do Prezydenta Bruskiego, ale styl rządów PO w województwie nakazuje wzorem innych miast rozważyć odwołanie Prezydenta Bruskiego za pośrednictwem referendum. Może Elbląg, Warszawa może i Bydgoszcz. Pozdrowienia dla Bydgoszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Panie Jasiakiewicz, najwyższy czas na donos do UE! 23.06.13, 22:01 Uważam, że jak najszybciej powinien Pan wysłać do stosownej agendy UE skargę na: a) działania łysego złodzieja udającego marszałka województwa a będącego w rzeczywistości agentem pierdziszewa na stolcu marszałka, okradającego nasze miasto przy podziale środków unijnych w relacji 4:1 na niekorzyść Bydgoszczan i jej mieszkańców (2 x mniejsze zadupie dostaje per capita ponad 2 x więcej środków unijnych niż Bydgoszczanie) b) działania blondkretynki Bieńkowskiej godzące w idee samorządności lokalnej oraz diprowadzające do narzucania społeczności Bydgoszczy rozwiązań dla niej wybitnie niekorzystnych i niechcianych c) działania ministra Boniego z uzasadnieniem jak w pkt. b d) premiera RP w związku z intencjonalnym pomijaniem 8-go co do wielkości miasta Polski w dostępie do nowoczesnej sieci drogowej (niekończąca się epopea z "budową" S5) e) sprzeniewierzeie środków unijnych przez Całegoubeckiego poprzez cyniczne i konsekwentne pomijanie Bydgoszczy w przydziale środków unijnych prz jednoczesnym bezsensownym pompowaniu wioski pod Lubiczem co skutkuje brakiem efektów tych wydatków. f) prezydentów Bydgoszczy (KonDom i Bruski) w związku z planowanym sprzeniewierzeniem środków unijnych i miejskich na budowę niepotrzebnej spalarni odpadów. Jednocześnie o powyższych faktach powinien Pan niezwłocznie zawiadomić prokuraturę oraz CBŚ wraz NIK-iem. Nie ma już co dłużej czekać. Uważam także, że Pan, jako Przewodniczący Rady Miasta Bydgoszcz ma moralny obowiązek jak najpilniejszego zorganizowania (najleipiej wraz z SMB) referendum w sprawie bezzwłocznego odwołania Bruskiego z funkcji Prezydanta Miasta. Bruski nie okazał się niczym innym jak tylkol posłuszną partyjną kukłą karnie i ulegle wykonującą polecenia z centralki trolluńskiej oraz centrali ryżego oberłgarza w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Radni Bydgoszczy! Ta uchwała nie ma prawa powstać! 23.06.13, 22:11 Jej treść jest wysoce szkodliwa i da nienawistnikom z PZPO kolejny pretekst do wciskania Bydgoszczy niechcianej współpracy z pierdziszewem pod Lubiczem. Co więcej, będzie to wykonana rękami bydgoskich radnych zasłona dymna dla dalszego okradania Bydgoszczy przez nienasyconego trolluńskiego pasożyta wraz z oberzłodzejskim tasiemcem Całymubeckim! [u]Do głosowania nad tą uchwałą nie można dopuścić! Jeśli jednak do tego dojdzie powinno się ją odrzucić oraz przeprowadzić głosowanie nad inną uchwałą, w której radni miasta Bydgoszcz zdecydują o SAMODZIELNYM rozwoju Miasta i Metropolii Bydgoszcz w ramach samodzielnego ZiT[/u] Wszelkie związki z krzyżackim motłochem są toksyczne dla Bydgoszczy i skończyć się mogą tylko śmiercią naszego miasta. Głosowanie nad obiema uchwałami musi być imienne i jawne a jego wyniki wraz z informacją kto jaki głos oddał ogłoszone na portalu bydgoskiego UM oraz w prasie bydgoskiej. W ten sposób zidentyfikujemy toruńskich agentów (jeśli są wśród radnych miejskich a z pewnością są) i ustrzeżemy się przed ew. karygodnym obdarzeniem naszym zaufaniem takich sprzedawczyków w trakcie zbliżających się kolejnych wyborów do Rady Miasta i na Prezydenta.! Odpowiedz Link Zgłoś
stapor1 Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 22:14 Popieram SMB i Pana Cyprysa. Mam też nadzieje że Pan Jasiakiewicz zrobi wszystko aby radni miejscy odrzucili uchwałę narzuconą nam przez PO i torunskich kacyków. Pan Bruski już nie jest moim prezydentem, on jest marionetką i posłusznym wykonawcą poleceń PO . RADNI MIASTA BYDGOSZCZ , pokażcie że jesteście bydgoszczanami i nie pozwólcie na marginalizacje naszego miasta,nie pozwólcie żeby Bydgoszcz była zapleczem ludnościowym dla Torunia jak chce zalewski, nie pozwólcie żeby nas pacyfikowano jak chciałby lenz z PO, nie pozwólcie żeby nasze miasto było kat. B jak chce marszałek torunski -calbecki. Przyszłosc BYDGOSZCZY w waszych rękach !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 23.06.13, 23:34 Znając oportunizm (ugodowość) większości bydgoskich radnych oraz ich troskę o dalsze bycie radnymi to niestety obawiam się, że radni zagłosują za tą uchwałą. Ale wówczas należy nazwiska tych co tak zagłosują wypisać na wielkich banerach, aby bydgoszczanie wiedzieli na kogo więcej nie głosować. dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 23.06.13, 23:56 dobry pomysł. Ile kosztuje takie wydrukowanie i umieszczenie na banerach? Serio pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 24.06.13, 00:29 Nie wiem, ale może to uczynić, np. SMB, a my możemy wesprzeć taką inicjatywę wykupieniem cegiełek, każdy z chętnych kupi ich tyle na ile go stać. dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_fakty czy radni będą głosowac za marginalizacją Bydgoszc 24.06.13, 07:55 warto zapisać, zapamiętać kto jak będzie głosował i przypomnieć wyborcom za rok, Metropolia wykazała się znowu czujnością i bardzo dobrze, że mamy takie stowarzyszenie bo prezydent Bruski schował się w swoich gabinetach i zapomniał o świecie ajego urzednicy wyprodukowali KNOTA KTÓREGO TRZEBA KONIECZNIE UWALIĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 08:46 ja proponuje chłopaki zorganizować protest w warszawie ;DDDDDDD z chęcią się pośmieje z waszych inteligentnych twarzy ogladając wieczorne fakty - pod koniec zawsze są materiały z humorem :PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 08:53 Nie możesz pojąć, że bydgoszczanie nie chcą związków z Toruniem? Kogo byś w mieście nie zapytał to się skrzywi na samą myśl. Zrozum w końcu, że mamy prawo do wyrażania swoich poglądów i dbania o interes swojego miasta. Dobrze, że są takie stowarzyszenia. U Was chyba nie ma. Wszyscy, bez względu na przynależność, płaszczą się przed byłym aparatczykiem PZPR. A przydałby się u Was głos rozsądku. nie bylibyście tak bezsensownie zadłużeni. Nie o kwotę chodzi tylko cel. Gdy pojawia się u Was jakiś ruch obywatelski natychmiast go prezydent niszczy, skarży itp. No zobacz. gdybyś zadał sobie trud i poczytał listy SMB i może jeszcze je zrozumiał, doszedłbyś do wniosku, że nie ma tam pieniactwa, demagogii itp. Wszystko ma swoje uzasadnienie, nigdy nie jest pochopne. No ale Ty oczywiście masz swoje zdanie bo wystarczy Ci tylko analiza nazwy organizacji i zapamiętanie nazwiska przewodniczącego. reszta to zbędny trud. i tak wiesz swoje. Mógłbyś choć raz zapoznać się z działalności organizacji zanim wylejesz pomyje. Odpowiedz Link Zgłoś
saudarkar Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 13:02 daj spokój - nie wiem po co ta bezproduktywna gadka i tak wiadomo że wasz urząd przeglosuje sprawdzenie związków międzygminnych. Oni w przeciwienstwie do tych waszych smiesznych stowarzyszen muszą choć trochę sobą reprezentować. Bydgoszcz sama nie będzie metropolią chyba ze nagle wyroslyby wam elity na miarę drugiej warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 13:21 NIe chodzi o metropolię a o ZITy. Przecież o wiele lepiej mieć swój ZIT niż na spółkę z Bydgoszczą czyli po 1 o połowę mniej kasy a po drugie konieczność uzgadniania wszystkiego z drugim miastem. Ale myślę, ze zrozumiałeś o co mi chodzi? Akurat SMB jest lepiej merytorycznie przygotowane niż Urząd Marszałkowski. UM jedzie na tym, że ma władzę i czy konsultacje wypadają tak czy tak i tak chcą zrobić po swojemuy. Niedługo nastąpi zmiana włądzy i może się wszytsko zmienić więc nie rozumiem tej arogancji włądz. A może wiesz dlaczego badania mają trwać 1,5 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
irizar Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 18:38 saudarkar napisał(a): > daj spokój - nie wiem po co ta bezproduktywna gadka i tak wiadomo że wasz urząd > przeglosuje sprawdzenie związków międzygminnych. Oni w przeciwienstwie do tych > waszych smiesznych stowarzyszen muszą choć trochę sobą reprezentować. > Bydgoszcz sama nie będzie metropolią chyba ze nagle wyroslyby wam elity na miar > ę drugiej warszawki. "Urząd" może by przegłosował ten projekt, bo dla urzędników klepanie pomysłów marszałka daje komfort nicnierobienia. Wszystkie scenariusze realizują się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Tylko skutki dla Bydgoszczy i regionu są opłakane. Na szczęście tego projektu nie będą głosowali urzędnicy, tylko Rada Miasta Bydgoszczy. Może nie rozumiesz różnicy, pleciesz co ci ślina na język przyniesie, ale przy okazji chyba mimo woli napisałeś jedną ciekawą rzecz, z którą się zgodzę. To głosowanie to test dla naszych miejskich elit. Ty uważasz, że ich nie ma i że się nagle nie pojawią. Ja uważam, że Rada Miasta Bydgoszczy ma dużo wyższą wartość niż się tobie wydaje. Mam nadzieję, że się w środę o tym przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: czy radni będą głosowac za marginalizacją Byd 24.06.13, 18:50 saudarkar napisał(a): > Bydgoszcz sama nie będzie metropolią chyba ze nagle wyroslyby wam elity na miar > ę drugiej warszawki. Warszawskie elity to jest zbieranina polityków z całego kraju jak maja być u nas elity kupione za pieniądze to lepiej nie będzie jak jest i niech mieszkańcy decydują w wyborach i referendach. Odpowiedz Link Zgłoś
marekwlodzimierz Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 24.06.13, 11:35 Państwo Radni, liczymy na Was! Ta droga na którą "nas wpycha" pani Bieńkowska, daje bardzo złe efekty, nie idźmy nią! Odpowiedz Link Zgłoś
babilot Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydgos... 24.06.13, 12:31 Wielkie uznanie i szacunek dla SMB , Pana Cyprysa i Pana Jasiakiewicza . Mam nadzieję że do tego grona dołączą też radni miejscy i pokażą środkowy palec arogantom z PO a szczególnie tej bezczelnej pani z wytrzeszczem wzroku . Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Metropolia Bydgoska nie chce uchwały ws. Bydg 24.06.13, 14:32 babilot napisała: . Mam nadzieję że do tego grona > dołączą też radni miejscy i pokażą środkowy palec > arogantom z PO a szczególnie tej bezczelnej pani > z wytrzeszczem wzroku . Ten wytrzeszcz to od patrzenia na unijną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Radni - nie ugionajcie się przed szantarzem !!! 24.06.13, 13:23 To zwykłe drańswto. Co będzie badane 1,5 roku? Ja myślę że to raczej czas na wymyślanie projektó i CAŁKOWITE ZAMKNIĘCIE MOŻLIWOŚCI DYSKUSJI O ZICIE. Będzie tłumaczenie, że czekamy na pracę konsultantów. I umoczeni aż do decyzji czyli na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
fryzjer_lysych Re: Radni - nie ugionajcie się przed szantarzem ! 25.06.13, 00:11 Radni - nie ugionajcie się przed szantarzem !!! - po jakiemu to? Po wolsku? Odpowiedz Link Zgłoś
znmpdn ale nudy!!! 24.06.13, 18:42 Chłopaki, czy tylko na to was stać? Gdzie wasz esprit? Gdzie wasza robotnicza przebiegłość? :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: ale nudy!!! 24.06.13, 18:53 znmpdn napisał(a): > Chłopaki, czy tylko na to was stać? Gdzie wasz esprit? Gdzie wasza robotnicza p > rzebiegłość? :) Ci robotnicy poszli jako elity do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: ale nudy!!! 25.06.13, 11:05 znmpdn napisał(a): > Chłopaki, czy tylko na to was stać? Gdzie wasz esprit? Gdzie wasza robotnicza p > rzebiegłość? :) Jak chcesz wiedziec w któryn mieście są mądrzejsi to sobie poczytaj i porównaj wPISy łysego fryzjera i irizara która uczlnia jest wyzej w rankingu umk czy UKW? Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: ale nudy!!! 25.06.13, 11:08 frych47 napisał: > > Jak chcesz wiedziec w któryn mieście są mądrzejsi to sobie poczytaj i porównaj > wPISy łysego fryzjera i irizara Ja tam wole czytac wpisy bulteriera bo to kultura bydgoska w czystej postaci :) Odpowiedz Link Zgłoś
fryzjer_lysych Re: ale nudy!!! 25.06.13, 11:11 Poniżej aktualna wersja nicków używanych przez dwóch czołowych wPiSywaczy bydgoskich. Jeden jest przewodniczącym klubu gazetki wolskiej, a drugi był członkiem komitetu wyborczego kosmy lenia-złotowskiego: buttheadslayer – hassleader - wagram6 - frych47 - sugarmice - ktosmadrzejszy – auroquaestio - szczam.napis – naubyd - arafat11 - jazur - ramboost - noisenation1 - poganiacz_bydla - Lukiiiii – peecmaker – ramboost - puchu.1 – wchodzi – johnyflaszka – wielkistar - janosik61 - slade1972 - farcry555 – janeknadaje - syn_biskupa - fajny.mysz - dziwny22 - stapor1 - jerzy040948 - 1athena - stanczyk1511 – bwddd – facetzkujaw - inform24pl - kapitan_popczyk – jozef.ok - kapa-rol - gilotyna1981 – bigcharles – virtualrogu – melonwl – kumuruski – biebrzanska – marsianin – toxicwaltz - ka_sia_zu - czarnykot82 - nikon-f4s – dziedekl - toffikus - dan1-000 - meco3 - rewski56 - hans_bromberger - bydgoszczanka31 - blogin105 - hassleader2 – ameridoo – newonly - 1avalon - tylko_bydgoszcz - czlowiek_z_torunia – vargas - dlugi0330 - laszny - redhat83 – bwddd - forrestgump123 - manipulacja_malp – kominstary – wojewodzkitorun – bandism - pietele - volt2000 - manipulacja_malp - farcry555 - wierny_nie_poddany - przemo_ba - mark.byd - bigcharles - tomasztomek1969 – berun - dul-in - tupolej154 – observ-atorka - zenchorst – kaczylocik - stanczyk1511 – korespodent – archiwumxxx – wiecholek - jan_ges – buraczyk – znadbrdy – nizinny - vincent33 – ht - stanczyk1511 – maciejgniewek – tassar – piehemoth - obi-1 - bodzio.62 - fija7 – winkelrid - petroniusz60 – bidia - czlowiek_z_marburga - arte_2 – alfred_prawdomowny - noam8 - pit771 – kermitpb - stapor1 – arius9 – trollbyd – herbertj – modysta_z_zawiercia – ggargi - last-posener - kibic.zalogowany - bik4done - mil45 - noob_buster – glogauer - rokis60 - komuno_won - super.johny - flashthunder - krzysztooofff97 - milosnik_komunikacji_miejskiej - bydzior - czarny_kwadrat - kaspron – thundercatcher - obraza.uczuc.religijnych - krzysiozboj - zupa775 - ma_we – foczafoka - bartdab - tylko_fakty - walburga - kropkanadzet - costamholik – zjas - 30procentbezrobociawtoruniu – irizar - mieszkaniec_bb - rewski56 - silad - czarnykot82 - brods - tylko_bydgoszcz - neronek1 - bruner - oferma_obywatelska - Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_fakty Bydgoszczanie na obrady Rady Miasta - jutro 9.00 25.06.13, 12:19 zobaczmy jak głosowac bedą wybrańcy Odpowiedz Link Zgłoś