bydofan
19.01.14, 17:18
Jestem głęboko przekonany, że aby zawalczyć o nasze własne interesy Bydgoszcz musi wykonać tzw. "pracę u podstaw". W dniu dzisiejszym większa część mieszkańców Bydgoszczy nie interesuje się sprawami miasta. W takim stanie w jakim dziś jesteśmy przegramy każdą batalię o inwestycje dla miasta. Aby to zmienić nasi przedstawiciele muszą mieć interes aby o sprawy miasta zawalczyć w parlamencie, ministerstwie lub w jakiejkolwiek innej formie. Co zrobić aby ich zmotywować do walki? Przede wszystkim zmusić aby polityka bydgoska to nie były wczasy wypoczynkowe ale ciężka praca na rzecz miasta. Dobra, fajne hasło ale co zrobić aby ich zmusić? Na dzień dzisiejszy mam tylko jeden pomysł i chcę go Wam przedstawić. Otóż...
Zakładamy GAZETKĘ, której zadaniem będzie uświadomienie mieszkańców o faktycznym stanie naszego miasta. Czytelnik powinien znaleźć tam info o tym kto z polityków jest aktywny a kto bierny. Muszą poznać tych, którzy jawnie plują nam w twarz. Kto jest winien takiego stanu rzeczy.
Gazetka będzie drukowana na jednej kartce papieru A5 po obydwu stronach. Ze względu na brak kasy będzie miała charakter podziemnej "bibuły" a nie kolorowych pism. Oczywiście sam tego nie jestem w stanie zrobić. Gazetka byłaby dostarczana do skrzynki pocztowej a pracę listonosza trzeba będzie wykonać samemu. Potrzeba do tego ok. 20 osób. Zapraszam do kontaktowania się ze mną na tym wątku. Jeszcze w tym tygodniu odwiedzę SMB bo chciałbym to robić w oparciu o ich autorytet, biuro i za ich pośrednictwem. Zapraszam do współpracy w tworzeniu gazetki.