Dodaj do ulubionych

Jestem zdruzgotany

04.04.14, 15:00
Jak można być takim naiwniakiem i sprzedać swoje miasto dla paru groszy?
Obserwuj wątek
    • chton Re: Jestem zdruzgotany 04.04.14, 16:53
      Aj waj. Jak żyć? Proponuję by całe to wasze śmieszne stowarzyszonko z metropolią w nazwie dokonało samospalenia przed urzędem marszałkowskim a Cyprys popełnił seppuku na znak protestu. Przynajmniej nie ośmieszycie się tak jak na ostatniej "manifie" w Bydgoszczy gdzie przyszło nie więcej niż 50 os na 350tys miasto.

Ach wy w tej Bydgoszczy nigdy się nie nauczycie. Teraz widzicie ile warta jest "metropolitalna" potęga waszej miejscowości. Wystarczyło jedno spotkanie w ministerstwie i już jest spokój. Cała awantura o ZIT to burza w szklance wody będąca wstępem do kampanii wyborczej Bruskiego. Widocznie Bruski stwierdził, że z Jasiakiewiczem nie ma co się ścigać na oszołomstwo i zacietrzewienie tylko trzeba dla kontrastu zająć stanowisko bardziej umiarkowane a z drugiej strony udawać, że jednak coś tam się wywalczyło mimo, że od początku było wiadomo, że bez kompromisu z Toruniem nic się nie da zrobić.
      • tupolej154 Re: Jestem zdruzgotany 04.04.14, 18:49
        chton napisał:

od początku było wiadomo, że bez kom
        > promisu z Toruniem nic się nie da zrobić.

A masz to od kogoś na piśmie, że takie były wytyczne czy to ci wujek powiedział.
        Inna sprawa, że jest to porażka SMB
      • hassleader Re: Jestem zdruzgotany 04.04.14, 20:18
        chton napisał:

> Cała awantura o ZIT to burza w szklance wody będąc
        > a wstępem do kampanii wyborczej Bruskiego.

Jak na moje, to właśnie oddał fotel prezydenta walkowerem. Bo chyba nie myśli, że tę zdradę Bydgoszczy w imię partyjnych interesów Torunia ktoś mu wybaczy???
        Miał szansę i przegrał na całej linii.
        A o Bydgoszcz już się nie martw. Jak będziemy mieli prezydenta z jajami, to papa, Toruń sam płaci za swoje paprotki.
        Nawet ten zdradziecki ZIT zwiąże wam te złodziejskie macki w większym stopniu, niż dotychczas.
        • dawid.be Re: Jestem zdruzgotany 04.04.14, 20:23
          hassleader napisał:

>.....
          > Nawet ten zdradziecki ZIT zwiąże wam te złodziejskie macki w większym stopniu,
          niż dotychczas.

Jakbym słyszał Antoniego M.
        • bydofan Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 11:31
          Kto wie czy Bruski nie przestał wierzyć w reelekcje i dlatego sprzedał nas w zamian za jakąś ciepłą posadkę.
          • hassleader Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 11:53
            bydofan napisał(a):

> Kto wie czy Bruski nie przestał wierzyć w reelekcje i dlatego sprzedał nas w za
            > mian za jakąś ciepłą posadkę.

Też tak sądzę. Miał jednak wielką szansę i jej nie wykorzystał. A tak, cóż, zostanie wiceprezesem jakiejś spalarni, bo prezesem gąsior przecież :)
      • wchodzi Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 11:09
        chton napisał:

> Aj waj. Jak żyć? Proponuję by całe to wasze śmieszne stowarzyszonko z metropoli
        > ą w nazwie dokonało samospalenia przed urzędem marszałkowskim a Cyprys popełnił
        > seppuku na znak protestu. Przynajmniej nie ośmieszycie się tak jak na ostatnie
        > j "manifie" w Bydgoszczy gdzie przyszło nie więcej niż 50 os na 350tys miasto.
        >
        > Ach wy w tej Bydgoszczy nigdy się nie nauczycie. Teraz widzicie ile warta jest
        > "metropolitalna" potęga waszej miejscowości. Wystarczyło jedno spotkanie w mini
        > sterstwie i już jest spokój. Cała awantura o ZIT to burza w szklance wody będąc
        > a wstępem do kampanii wyborczej Bruskiego. Widocznie Bruski stwierdził, że z Ja
        > siakiewiczem nie ma co się ścigać na oszołomstwo i zacietrzewienie tylko trzeba
        > dla kontrastu zająć stanowisko bardziej umiarkowane a z drugiej strony udawać,
        > że jednak coś tam się wywalczyło mimo, że od początku było wiadomo, że bez kom
        > promisu z Toruniem nic się nie da zrobić.

Ach wy w tym Toruniu zawsze będziecie zakłamani, nigdy nie umieliście walczyć z otwartą przyłbicą. Mieliście i zawsze będziecie mieli zakute krzyżackie łby
        • dawid.be Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 12:10
          Lepiej krzyżackie niż burackie :)))))
    • dawid.be Re: Jestem zdruzgotany 04.04.14, 20:24
      Jakie miasto sprzedaliście?
    • semeon Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 00:44
      Wstyd, hańba, kompromitacja - tylko tak można określić postawę bydgoskich radnych PO i tego jednego nawiedzonego.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/04/wypowiedz-profesora-dariusza.html
      • tupolej154 Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 06:26
        semeon napisał:

> Wstyd, hańba, kompromitacja - tylko tak można określić postawę bydgoskich radny
        > ch PO i tego jednego nawiedzonego.
        >
        Czy aby na pewno bydgoskich?
        • frych47 Re: Jestem zdruzgotany 05.04.14, 12:45
          Zaważył jeden głos z Barcina bo zagłosował tak jak Porażka Obywatelska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka