Gość: Stefan IP: *.tvgawex.pl 24.08.04, 20:03 Skandal! Teraz wyszlo szydlo z worka. to fordoniacy utrzymuja tych darmozadow z ZDMiKP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mas Nie chcemy prywatnych IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.08.04, 21:24 Jeśli dzwonił przez cały dzień to jakiś świr, nie ma się czym przejmować. Nie chcemy prywatnych przewoźników, zniszczą MZK i tyle. Nic dobrego z tego nie będzie. Prywaciarze zawsze działają kosztem MZK. Pojawiają się na 1min przed autobusem MZK, urządzaja sobie wyścigi itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nie chcemy prywatnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:01 Czy czasem nie pracujesz w Zarządzie Dróg?? Skąd takie bzdury z "wyścigami"? Odpowiedz Link Zgłoś
lewskiy WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! 25.08.04, 12:26 Gość portalu: mas napisał(a): > Jeśli dzwonił przez cały dzień to jakiś świr, nie ma się czym przejmować. Nie > chcemy prywatnych przewoźników, zniszczą MZK i tyle. Nic dobrego z tego nie > będzie. Prywaciarze zawsze działają kosztem MZK. Pojawiają się na 1min przed > autobusem MZK, urządzaja sobie wyścigi itd.. MZK to się samo zniszczy.Jestem tylko mieszkańcem Bydgoszczy korzystającym z usług między innymi tej firmy.Skoro płace 2,20 za bilet i jadę brudnym tramwajem albo śmierdzącą Ikarobombą to chyba trudno ode mnie oczekiwać abym miał się martwić o kondycję MZK , skoro prezes tejże nie dba o dobry wizerunek firmy w oczach klientów.Jak się non stop myśli tylko o autobusach na które co rusz trzeba brać kredyty i spłacać dłużej niż okres eksploatacji autobusów to nic dziwnego że MZK źle stoi. Kolejna kwestia to status ZDMiKP. Okazuje się że ta instytucja nie dba o dobro mieszkańców tylko o to by ich kosztem nabijać sobie kabzę.Dlaczego ZDMiKP utrzymuje taki system połączeń aby Bydgoszczanie musieli się jak najczęściej przesiadać albo dlaczego w Bydgoszczy nie ma biletów według taryfy czasowej ??O czymś takim jak tramwaj do Fordonu czy do Dworca PKP to tylko wiecznie się mówi. Odpowiedź jest prosta - Zarząd pasożytuje na mieszkańcach Bydgoszczy. WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Re: WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.08.04, 13:27 > Skoro płace 2,20 za bilet i jadę brudnym tramwajem albo śmierdzącą > Ikarobombą to chyba trudno ode mnie oczekiwać czyli liczysz na to, że kiedy prywatni przewoźnicy odbiorą klientów MZK to autobusy będą bardziej zadbane, bo MZK przybędzie pieniędzy? Doprawdy bardzo logiczne :( > albo dlaczego w Bydgoszczy nie ma biletów według taryfy czasowej ?? Bo to się w miastach średniej wielkości nie sprawdza. > O > > czymś takim jak tramwaj do Fordonu czy do Dworca PKP to tylko wiecznie się mówi Jeżeli masz pieniądze na inwestycje to wyłóż.., mieszkańcy Fordonu będą Ci dozgonnie wdzięczni. Odpowiedz Link Zgłoś
lewskiy Re: WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! 25.08.04, 15:16 Licze na to że jeśli obok MZK zacznie działać konkurencja to pan prezes tej firmy wreszcie przejrzy na oczy.Bo jak dotąd to MZK działa jak monopolista i ma gdzieś pasażerów.Niektóre autobusy czy tramwaje to tak wyglądają że jazda nimi urąga godności ludzkiej.Jak pasażer zobaczy brudny autobus MZK i czysty np. z For-Busu to który wybierze ???.Niby dlaczego mam troszczyć się o interes firmy która ma w d... pasażera ??. Co do taryfy czasowej - skąd tak niby wiesz że w mieście takim jak Bydgoszcz to by się nie sprawdziło ?? W niewiele większym Gdańsku jakoś się sprawdza taryfa czasowa.Może to tak wygodnie że się doi pasażerów z pieniędzy ?? Pieniądze na linie tramwajowe - A od czego są fundusze UE ?? Skoro w takim Elblągu opłaca się dofinansowanie na budowę linii tramwajowych i prawdopodobnie Elbląg te pieniądze dostanie to niby jak to się może nie opłacać w Bydgoszczy. Kiedyś do Dworca jeździłem tramwajem i byłem zadowolony a teraz mam zapchany koszmar o numerze 79. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Re: WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.08.04, 16:15 Z człym szacunkem ale trójmiasto... Lepszym porównaniem byłaby Częstochowa, Lublin, Katowice. > Jak pasażer zobaczy brudny autobus MZK i czysty np. z > For-Busu to który wybierze ???. Od tego nie przybędzi pieniędzy w MZK, a co za tym idzie środków na serwis. Ciekawe czy zobaczysz For-Busy na niedochodowych trasach...? (rozumiesz sarkazm) A tak się składa, że brudne MZK, musza obsługiwac także i te trasy.. Dojdzie do tego, że wyniki finansowe MZK spadną i będzie postępować likwidacja niedochodowych linii. I zapewniam Ciebie, że na niedochodowych liniach nie pojawia się ani czyste, ani brudne - autobusy prywatne. I to bedzie "wilekie" udogodnienie dla mieszkańców miasta. heh Odpowiedz Link Zgłoś
lewskiy Re: WYP..... TYCH PASOŻYTÓW Z ZDMiKP !!!!!!!!! 25.08.04, 21:42 Jednego nie rozumiem - dlaczego MZK mają być brudne ??. Pan prezes Dębicki to powinien w końcu pogonić całe towarzystwo do roboty.No bo jak można tolerować brudne tramwaje czy autobusy.A może tak wszyscy kochają syf ??!! Jest takie powiedzenie że natura nie znosi próźni - jak na przykład zamykają jakąś linię kolejową to właściciele busów zacierają ręce bo będą mieli klientów.Podobnie będzie z przewozami w mieście.A poza tym od tego właśnie jest ZDMiKP i ta firma powinna czuwać aby jakaś część miasta nie była "odcięta".Tylko nie rozumiem dlaczego mam płacić drożej skoro mógłbym płacić taniej tym bardziej że cena za przejazd nie jest adekwatna co do jakości świadczonej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś