Dodaj do ulubionych

W TVB - równa forma od lat

05.07.14, 22:26
Wesoły sanitariusz ze Zbliżeń TVB znów powalił mnie swą melodeklamacją na kolana. Region tętnił walkami rycerzy i to w różnych miejscowościach. Z niespodzianek - jest gorąco i trzeba pić więcej wody. Może jednak zacznę płacić abonament? - pomyślałam...
Nie mają pieniędzy na żadnego dziennikarza, to może trzeba jakoś pomóc?
Obserwuj wątek
    • hassleader Re: W TVB - równa forma od lat 06.07.14, 08:09
      gliceryna napisała:

> Nie mają pieniędzy na żadnego dziennikarza, to może trzeba jakoś pomóc?

Daj spokój. Wpływy z Piano są tak wysokie (4,95 zł miesięcznie), że wystarczy na opłacenie artykułów proporcjonalnie do ich jakości. Znaczy się, beze mnie szacuję, bo strata 0,99 zł na te gnioty była by nieodżałowana. Wolę hot-doga w IKEI za tę cenę.
      Jakbyś oczekiwała wyższego poziomu, to polecam Express lub Pomorską. Bo tu to raczej już nie... Ale najważniejsze, że mają dobre samopoczucie i jadą równo z jedynie słuszną linią protoruńską.
      • zintegrowany31 Re: W TVB - równa forma od lat 06.07.14, 10:35
        hassleader napisał:

Ale najważniejsze, że mają dobre samopoczucie i jadą równo z j
        > edynie słuszną linią protoruńską.

Za to łapią wszystkie możliwe nagrody i premie, ciągle się medalują i jadą jedynie słuszną linią
        Płaczą ciągle od telewidzów o abonament a patrzą na kasę marszałka.
    • frych47 Re: W TVB - równa forma od lat 07.07.14, 19:59
      Jako, że TVB jest telewizją publiczną płacę regularnie abonament na utrzymanie stacji więc powinienem coś więcej wiedzieć o osobach publicznych tam zatrudnionych, skąd pochodzą, gdzie się urodzili oraz jaką posiadają edukację, chyba że jest to owiane tajemnicą.
      • belphegor-pisu Re: W TVB - równa forma od lat 08.07.14, 14:23
        Ty płacisz ? To ale nowość dla mnie.
      • examin Re: W TVB - równa forma od lat 08.07.14, 14:44
        W kwestii abonamentu.
        Miałem telewizor, ale matryca "poszła" teraz nie mam - ale nieraz jak odwiedzam kogoś, to telewizor gra, a ja - chcę czy nie chcę - słucham i oglądam.
        Ale nie płacę! I to jest nie w porządku.
        Powinienem zapłacić, przecież oni tam się męczą i trudzą, nie dojadają i nie dopijają, byle tylko uraczyć wszystkich (w tym mnie) jak najlepszym programem!
        Zawsze mi z tego powodu głupio - chyba wyślę im trochę na konto.
        • belphegor-pisu Re: W TVB - równa forma od lat 08.07.14, 15:23
          Sąsiad sobie rolosy założył i nie możesz oglądać?
        • red.bmx Re: W TVB - równa forma od lat 29.07.14, 09:26
          Złodziej!!!
          Ale u Was to normalne.
          Na 400 tys mieszkańców za wywóz śmieci płaci 318 tys.
          • hassleader Re: W TVB - równa forma od lat 31.07.14, 01:18
            red.bmx napisał:

> Złodziej!!!
            > Ale u Was to normalne.
            > Na 400 tys mieszkańców za wywóz śmieci płaci 318 tys.

Za to musimy płacić za całe 200 tys. z Torunia. Ciekawe, od kiedy Bydgoszcz ma 400 tys?
    • pan_ziutek Re: W TVB - forma rośnie 08.07.14, 19:53
      Chyba zacznę oglądać telewizję regionalną TVB, powiało świeżością, super prezenterka, oglądajcie dzisiejsze Zbliżenia, żeby nam tylko Warszawa nie zabrała tak jak Lewczuka.
      • tupolej154 Re: W TVB - forma rośnie 09.07.14, 09:24
        Wiem pewnie chodzi o panią Magdę Zalewską, młoda, ładna, miła i sympatyczna o barwnym i wyraźnym głosie aż chce sie oglądać
        • examin Re: W TVB - forma rośnie 09.07.14, 13:32
          Obejrzałem sobie na stronie TVB Zbliżenia w jej wydaniu - nazywa się Marta Zalewska.
          Na pewno to jakiś oddech od burej codzienności, ale żebym jakiś szok przeżył - nie powiem.
          Niestety - sztampa taka sama jak u wszystkich innych, widać, że szkolona przez tę zapyziałą ekipę z XX wieku. Ale choć buzia nowa, młoda i sympatyczna - tych telewizyjnych mamutów nie da się już ani słuchać, ani tym bardziej oglądać.
          • belphegor-pisu Re: W TVB - forma rośnie 09.07.14, 16:51
            Jak cię nudzi telewizja polecam ci dwie pozycje Rafała Budzbona: antologię poezji "Noc jak dzień" www.skutecki.pl/mowibydgoszcz/ludzie.php i arcydzieło "Niezależne inicjatywy obywatelskie i społeczno-kulturalne bydgoskiej młodzieży w latach 1979-1989" wydane przez Akant.
            • hassleader Re: W TVB - forma rośnie 09.07.14, 23:35
              Ale z ciebie kolo. Podobno nie znosisz gościa, ale reklamę mu robisz o jakiej tylko może pomarzyć.
              • belphegor-pisu Re: W TVB - forma rośnie 12.07.14, 13:18
                Niech marzy, należy mu się.
    • zintegrowany31 Re: W TVB - brakuje pudru 14.07.14, 09:40
      W te upały za bardzo świecą się twarze prezenterom w TVB.
      • examin Re: W TVB - brakuje pudru 14.07.14, 10:15
        To nie od upałów, tylko od wazeliny :)
    • johnyflaszka Re: W TVB - równa forma od lat 26.07.14, 09:38
      Nigdy nie głosowałem na PO, ponieważ marginalizuje moje miasto na rzecz mniejszego Torunia.
    • frych47 Re: W TVB - równa forma od lat 29.07.14, 08:55
      Ja wiem, że do Superstacji nam daleko ale prosimy o odświeżenie prezenterek i prezenterów oraz pogodynek, prosimy o więcej pani Marty Zalewskiej
      • wieslaw-74 Re: W TVB - równa forma od lat 03.08.14, 22:16
        Dziś też Marta Zalewska prowadziła Zbliżenia. Bardzo lubię ją oglądać. Jest taka naturalna. Zresztą materiały też robi na wysokim poziomie - rzetelne, ciekawe, często wesołe. Oby więcej takich osób w TVP!
        • konradmalinowski1965 Re: W TVB - równa forma od lat 10.08.14, 18:23
          Zastanawiam się tylko, dlaczego Pani Marta Zalewska jest tak rzadko na wizji. Jak kogoś lubią widzowie to chyba powinno TVP brać to pod uwagę?
          • wieslaw-74 Re: W TVB - równa forma od lat 10.08.14, 19:00
            myślą, że jak kogoś od 10 lat pokazują to jest dobry. a mylą się i przejęzyczają ci "doświadczeni" ciągle. w przeciwieństwie do młodej a mimo to profesjonalnie podchodzącej do pracy kobiety-pani Zalewskiej
            i uśmiech-czarujący
            • frych47 Re: W TVB - równa forma od lat 10.08.14, 19:38
              wieslaw-74 napisał(a):

> myślą, że jak kogoś od 10 lat pokazują to jest dobry. a mylą się i przejęzyczaj
              > ą ci "doświadczeni" ciągle. w przeciwieństwie do młodej a mimo to profesjonalni
              > e podchodzącej do pracy kobiety-pani Zalewskiej
              > i uśmiech-czarujący

Może pani Marta jest na urlopie albo już porwała ją Warszawa.
          • zintegrowany31 Re: W TVB - równa forma od lat 10.08.14, 19:27
            konradmalinowski1965 napisał(a):

> Zastanawiam się tylko, dlaczego Pani Marta Zalewska jest tak rzadko na wizji. J
            > ak kogoś lubią widzowie to chyba powinno TVP brać to pod uwagę?
            Tam wygląda tak, Adamski, Rogatty, Rogatty, Adamski, Rogatty ,Rogatty, Adamski, Rogatty, Rogatty, Lewandowski i od nowa Adamski Rogatty....
    • johnyflaszka Re: W TVB - równa forma od lat 04.08.14, 05:42
      Jak prowadzi pani Marta Zalewska to oglądam od deski do deski te Zbliżenia nawet o Toruniu a resztę prezenterów wysłałbym do radia Toruń.
    • tupolej154 Re: W TVB - równa forma od lat 04.08.14, 06:13
      Pani Marta nie tylko wyróżnia się urodą ale także sama przygotowuje programy i reportaże.
    • syrenka1000 Re: W TVB - równa forma od lat 04.08.14, 07:16
      Zawsze lubiłem oglądać i słuchać pani Urszuli Guźleckiej, za ładna i za bardzo pro bydgoska więc nie pasowała i poszła na wczesną emeryturę a pani Janina na przykład Paraduje w Warszawie po wszystkich mediach i ma się dobrze.
    • zintegrowany31 Re: W TVB - równa forma od lat 11.08.14, 19:24
      Polecam dzisiaj Zbliżenia g.22.00
    • pan_ziutek Re: W TVB - równa forma od lat 02.09.14, 08:19
      Mistrzostwa coraz bliżej naszego miasta coraz więcej gości odwiedza nasze miasto a w TVB po staremu nawet pani redaktor Zalewskiej nie widać. Czym tu mamy sie pochwalić?
    • zintegrowany31 Re: W TVB - równa forma od lat 02.09.14, 08:28
      Widziałem jak ZIT oblał się kubłem wody.
      www.tvp.pl/bydgoszcz/aktualnosci/rozmaitosci/kubel-wody-na-glowy-prezydentow/16661550

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka