Dodaj do ulubionych

W Toruniu pytają o sens Air Portu w b

25.07.14, 16:15
bydgoszcz.gazeta.pl/szwederowo/1,112632,16376532,W_Toruniu_pytaja_o_sens_utrzymywania_bydgoskiego_lotniska.html?bo=1#LokBydTxt
Juz dawno pisałem,że to nie ma u nas sensu, te kępę traw trzeba skosic i sprzedac jakiemus developerowi pod osiedla labo kolejne Centrum Handlowe, trza cały ten cyrk z małpami zamknąc na 4 spusty, mam rację?
Obserwuj wątek
    • zintegrowany31 Re: W toruniu pytają o sens Air Portu w b 25.07.14, 16:42
      A nie pytają o sens tego województwa? Bo do wszystkiego muszą dopłacać, czy będziemy wtedy jedynym województwem bez lotniska?
      • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W toruniu pytają o sens Air Portu w b 25.07.14, 17:38
        zintegrowany31 napisał(a):

> A nie pytają o sens tego województwa? Bo do wszystkiego muszą dopłacać, czy będ
        > ziemy wtedy jedynym województwem bez lotniska?

Widzisz............ po jakie licho utrzymywac sztucznie tego trupa? ( lotnisko) Marszałek miliony wyrzuca w błoto,a mozna za te kasę zrobic cos pozytecznego. Lotnisko i tak padnie więc pies je trącał. Bydgoszcz czy z lotniskiem czy bez straciła juz dawno swoje znaczenie, jest dnem ( jesli mozna tak powiedziec w sensie metropolii czy biznesowym). Jesli nie widziałes rankingu zamożności to sobie popatrz, to jest wykładnik tego gdzie znajduje się Bydgoszcz.
        Poza tym jak napisał kiedys semeon, to szpetna ,prowincjonalna wiocha.
        • zintegrowany31 Re: W toruniu pytają o sens Air Portu w b 25.07.14, 17:59
          czlowiek_z_bydgoszczy napisał(a):

> Widzisz............ po jakie licho utrzymywac sztucznie tego trupa? ( lotnisko)
          > Marszałek miliony wyrzuca w błoto,a mozna za te kasę zrobic cos pozytecznego.

Ale o co ci chodzi asfalt już macie położony na motoarenie to na co jeszcze potrzebujecie?
          • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W toruniu pytają o sens Air Portu w b 25.07.14, 18:55

> czlowiek_z_bydgoszczy napisał(a):
            >
            > > Widzisz............ po jakie licho utrzymywac sztucznie tego trupa? ( lot
            > nisko)
            > > Marszałek miliony wyrzuca w błoto,a mozna za te kasę zrobic cos pozytecz
            > nego.
            >
            > Ale o co ci chodzi asfalt już macie położony na motoarenie to na co jeszcze pot
            > rzebujecie?

Myśle,ze Bruskiemu jak i pozostałym chodzi o to,zeby ten doskonale połozony asfalt delikatnie zdjąć z Motoareny( tak to sie pisze) i polozyc go zamiast tego bubla na Trasie Uniwersyteckiej, myśle,że znając nieco Toruńczyków, ten asfalt wytrzyma dłuzej niż kazdy inny na bydgoskich ulicach.
    • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 26.07.14, 03:18

> Juz dawno pisałem,że to nie ma u nas sensu, te kępę traw trzeba skosic i sprzed
      > ac jakiemus developerowi pod osiedla labo kolejne Centrum Handlowe, trza cały t
      > en cyrk z małpami zamknąc na 4 spusty, mam rację?

Ależ oczywiście, że masz rację! Twoja wieś aż się prosi o to! Ten kawałek niezaoranego ugoru przy wiosce Toruń, która służy za lądowisko dla latawców, jest absolutnie do niczego niepotrzebna. Moim zdaniem masz całkowitą rację, można go zaorać o sprzedać Urzędowi Miasta Torunia pod budowę socjalnych namiotów; niech chociaż plebs z Trollunia ma gdzie mieszkać. Może i ty dostaniesz tam swoją kwaterę? Podobno, jeśli złożysz podanie, to dostaniesz darmowy, socjalny internet. Działaj w tym kierunku, bo ilość zgłoszeń ograniczona. Ograniczona do trzech osób z IQ powyżej 80, więc chyba ty się nie załapiesz. Ale próbować możesz. Powodzenia! :)
    • johnyflaszka Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 26.07.14, 09:29
      Nigdy nie głosowałem na PO, ponieważ marginalizuje moje miasto na rzecz mniejszego Torunia.
    • zintegrowany31 Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 06.08.14, 06:06
      Chcecie latać z Gdańska tylko zapomnieliście o korkach na A1.
      • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 06.08.14, 07:52

> Chcecie latać z Gdańska tylko zapomnieliście o korkach na A1.

Pani Minister juz myśli jak rozwiązac ten mały problem. Głębboko wierzę,że ta zdoną kobieta rozwiążę to do konca wakacji.
        • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 06.08.14, 21:17

> Pani Minister juz myśli jak rozwiązac ten mały problem. Głębboko wierzę,że ta z
          > doną kobieta rozwiążę to do konca wakacji.

Pewnie rozwiążę, rozwiążę tę probblemę, nie? Po prostu wytłumaczy wam, że Trolluń ma g... do powiedzenia w sprawie lotniska. A nie przyszło ci do tej makówy, że może Moraczewski być wezwany na dywanik, dlaczego nic nie zrobił od trzech lat? A mógł? I w końcu popłynie z prądem historii.

Klawiatura, jak główka, dalej szwankuje? Teraz nie tylko L ale i Alt? Ja ci już dawno mówiłem; NIE PIJ TYLE i nie rozlewaj jaboli na klawiaturę, to i zacinać się nie będzie.
          • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 07.08.14, 10:04
            z tym "nie pij tye" to powinienes do semeona ,a nie do mnie. Pokręcio ci sie w tej mautkiej główce chopczyku ? Mnie to nie dziwii, musisz być jakąs krzyzówką kundla z osica bo tylko takieindywidum mogło powstac z tego związku , chłopczyku :))))))))))))))))))))))))
            • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 07.08.14, 23:30

> z tym "nie pij tye" to powinienes do semeona ,a nie do mnie.

No,jednak nie. Wolę ciebie punktować za alkoholizm.

> Pokręcio ci sie w
              > tej mautkiej główce chopczyku ?

Dalej Ł nawala? Nie wyczyściłeś klawiatury po ostatniej bibie, chłoptasiu od czyszczenia tyłu?

Mnie to nie dziwii, musisz być jakąs krzyzówką
              > kundla z osica bo tylko takieindywidum mogło powstac z tego związku , chłopczyk
              > u :))))))))))))))))))))))))

Sprawdziłeś kiedyś swoje geny? Bo to może być ciekawe doświadczenie. Możesz przecież być potomkiem markietantki i radzieckiego żołdaka, wyzwoliciela Torunia spod władzy nacji, którą witaliście w 39 kwiatami?. A twoja piana na forum jest wynikiem nieudanego dzieciństwa, bo jakieś dziecko rzuciło ci gliną w oko za to właśnie w 45?. I pomyślałeś, że było z Bydgoszczy? Przemyśl to, przeanalizuj, i przyswój. I przestań. Przestań smrodzić.
              • jedrek95 Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 20:42
                wyzwoliciela Torunia spod władzy nacji, którą witaliście w 39 kwiatami?
                Wg takiego " rozumowania" to u Was żegnano wojsko strzałami ?!
                • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 22:19
                  jedrek95 napisał:

> wyzwoliciela Torunia spod władzy nacji, którą witaliście w 39 kwiatami?
                  > Wg takiego " rozumowania" to u Was żegnano wojsko strzałami?

Ze wspomnień mojego dziadka, to tak. Żegnano ich bardzo, ale to baardzo ozięble; wręcz lodowato, bo na inną wdzięczność ruscy nie zasługiwali. Ale , jak było w Toruniu, to nie wiem, pewnie tam dalej oferowano kosze pełne kwiatów. Co za różnica dla was przecież?
                  • jedrek95 Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 10.08.14, 15:53
                    No nie udawajcie kolego ze nie wiecie o jaki miesiąc i rok chodzi ! W roku 1939 to jeszcze ruskich nie było ale strzały na pożegnanie ( wg waszej kwiatowej logiki ) to i owszem
                    • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 10.08.14, 18:22
                      jedrek95 napisał:

> No nie udawajcie kolego ze nie wiecie o jaki miesiąc i rok chodzi ! W roku 1939
                      > to jeszcze ruskich nie było ale strzały na pożegnanie ( wg waszej kwiatowej lo
                      > giki ) to i owszem

Ale chyba nie zaprzeczysz, że wojska hitlerowskie w 39 roku witano u was, w Toruniu, kwiatami? Jak wyzwolicieli?
                      • jedrek95 Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 11.08.14, 20:20
                        Ale chyba nie zaprzeczysz, że wojska polskie w 39 roku żegnano u was, w Bydgoszczy strzałami ? Jak .... A w rzeczywistości u Was strzelała a u nas rzucała kwiaty ta sama nacja - więc po co to ?
                        • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 19.08.14, 23:15
                          jedrek95 napisał:

> Ale chyba nie zaprzeczysz, że wojska polskie w 39 roku żegnano u was, w Bydgosz
                          > czy strzałami ? Jak .... A w rzeczywistości u Was strzelała a u nas rzucała kwi
                          > aty ta sama nacja - więc po co to ?

Ależ nie zaprzeczę. Bo strzelała sama śmietanka niemiecka. Wiem, bo mi babcia opowiadała (dziś św. pamięci). Dziadek też wspominał o wystrzałach z wieży kościoła na dzisiejszym placu Wolności i z kościoła na Placu Kościeleckich. Czytałem kilka lat temu opracowanie tego zdarzenia napisane i wydane w 45 roku, dzisiaj absolutnie niedostępne i bez reprintów. Ciekawe, czemu? Słyszałeś o V kolumnie? Pewnie tak. No to już wiesz. I o "Krwawej bydgoskiej niedzieli?" Nie było trudno strzelać do Polskiego Wojska ewakuującego się z Bydgoszczy przez dobrze uzbrojonych partyzantów/zdrajców niemieckich. Dużo ludności niemieckiej zasiedlało Bydgoszcz w tym czasie. Jakieś 30%, a może nawet i więcej. Ale to i tak tylko mały incydent w naszej historii. Nie ma co wracać do tego. Więc odpuść sobie. Bo znowu wyjdzie na moje.
      • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 09.08.14, 09:15
        A właśnie, po jakiego grzyba zbudowano A1, skoro na bramkach trzeba czekać do usranej śmierci? Ostatnio jechałem z Gdańska do Łodzi. A ponieważ nie robię tego często, pomyślałem: zaszaleję i pojadę A1. W końcu omija Toruń, nie? Warto wydać te parę groszy.
        I to chyba był mój błąd. Na każdym zjeździe oczekiwanie na bramkach na zapłacenie haraczu. Pal diabli te pieniądze, myślę. Może będzie szybciej? No i nie. A najgorzej właśnie przy Toruniu. Tam czekałem 20 minut. "O take Polske" walczyliście?
        Według TomToma, szybciej było by przez miasta i wsie. I taniej.
        • zintegrowany31 Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 09.08.14, 14:08
          hassleader napisał:
          A n
          > ajgorzej właśnie przy Toruniu. Tam czekałem 20 minut. "O take Polske" walczyliś
          > cie?
          > Według TomToma, szybciej było by przez miasta i wsie. I taniej.
          >
          >
          A oni jeszcze chcą latać z lotniska w Gdańsku bo twierdzą, że szybciej i taniej jak z Bydgoszczy, to tylko Toruńczyk może coś takiego wymyślić.
    • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 10:12
      A tak w ogóle, o co ci chodzi? A co ma do powiedzenia wioska Toruń w sprawie lotniska 50 km od siebie i do tego w dwa razy większym mieście Bydgoszczy? Zastanów się i walnij baranka w ścianę po raz kolejny. Że 30 % akcji ma gąsior-rasista? Pogonić go i PLB rozwinie skrzydła.
      Pytać to sobie możesz, o co chcesz. Odpowiedzi nie oczekuj, bo ułomom odpowiada się na idiotyzmy jedynie uśmiechem. Pobłażania.
      • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 17:36
        hassleader napisał:

> A tak w ogóle, o co ci chodzi? A co ma do powiedzenia wioska Toruń w sprawie lo
        > tniska 50 km od siebie i do tego w dwa razy większym mieście Bydgoszczy? Zastan
        > ów się i walnij baranka w ścianę po raz kolejny. Że 30 % akcji ma gąsior-rasist
        > a? Pogonić go i PLB rozwinie skrzydła.
        > Pytać to sobie możesz, o co chcesz. Odpowiedzi nie oczekuj, bo ułomom odpowiada
        > się na idiotyzmy jedynie uśmiechem. Pobłażania.

Aha, dlatego sie wszyscy z ciebie mołtku śmieją i pobłażają twoje debilne posty? :)))))))))
        • uwoj.bydgoszcz mŁotku, pobŁażają 08.08.14, 17:52
          jakie wybiórcze defekty.
        • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 19:13

> hassleader napisał:
          >
          > > A tak w ogóle, o co ci chodzi? A co ma do powiedzenia wioska Toruń w spra
          > wie lo
          > > tniska 50 km od siebie i do tego w dwa razy większym mieście Bydgoszczy?
          > Zastan
          > > ów się i walnij baranka w ścianę po raz kolejny. Że 30 % akcji ma gąsior-
          > rasist
          > > a? Pogonić go i PLB rozwinie skrzydła.
          > > Pytać to sobie możesz, o co chcesz. Odpowiedzi nie oczekuj, bo ułomom odp
          > owiada
          > > się na idiotyzmy jedynie uśmiechem. Pobłażania.

Myśl czasem, i twórz nowe inwektywy, bo powtarzanie starych źle wpływa na możliwości wyborcze twoich idiotów.
    • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 10:25
      I jeszcze tylko jedno, małe pytanko.
      Czy ty umiesz posługiwać się językiem polskim w miarę biegle, czy musisz wrzucać obcojęzyczne pojęcia, aby pozorować inteligencję, której nie posiadasz?
      Bo z tego, co większość Polaków wie, to miejsce, gdzie lądują samoloty, to lotnisko, lub pas startowy, a nie jakiś Air Port. Bo nie wiadomo, o co ci chodzi, Yogi Ba booo.
      • czlowiek_z_bydgoszczy Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 17:37
        hassleader napisał:

> I jeszcze tylko jedno, małe pytanko.
        > Czy ty umiesz posługiwać się językiem polskim w miarę biegle, czy musisz wrzuca
        > ć obcojęzyczne pojęcia, aby pozorować inteligencję, której nie posiadasz?
        > Bo z tego, co większość Polaków wie, to miejsce, gdzie lądują samoloty, to lotn
        > isko, lub pas startowy, a nie jakiś Air Port. Bo nie wiadomo, o co ci chodzi, Y
        > ogi Ba booo.
        >
        >
        gdyby nie to ,że posiadasz wrodzony debilizm, może i bym cito wytłłumaczyła,ale tak? Sam rozumiesz,ze takiemu czemus jak ty niiewarto poświęcać tyle czasu. Goń się leszczu!
        • johnyflaszka Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 18:11

może i bym cito wytłłumaczyła,

Ktoś tu naśladuje Annę Grodzką.
        • hassleader Re: W Toruniu pytają o sens Air Portu w b 08.08.14, 18:31

> gdyby nie to ,że posiadasz wrodzony debilizm, może i bym cito wytłłumaczyła,ale
          > tak? Sam rozumiesz,ze takiemu czemus jak ty niiewarto poświęcać tyle czasu. Go
          > ń się leszczu!

Jak widać, klawiatura szwankuje coraz bardziej. Czy przyczyną jest fakt, iż twój pracodawca płaci ci coraz mniej, co odbija się na jakości wypowiedzi, czy to, że twoje zwoje kory mózgowej wymagają dopracowania? Jednako, musisz się zgłosić do poradni, koleżanko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka