Dodaj do ulubionych

Janusz S. straci pracę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:27
Czas w końcu zacząć rzeczywiście tępić bezmózgowców, ktorzy pijani zasiadają
za kierownicą i są potencjalnymi mordercami. Muszą jeszcze odczuć i to
dotkliwie skutki swej bezmyślnosci. Szpital powinien przedstawić sprawcy
wypadku rachunek za leczenie ofiar. Dlaczego za "wyczyny" pijaków za
kierownicą mają wszyscy ponosić koszty?
Obserwuj wątek
    • Gość: MAVERICK PL Re: Janusz S. straci pracę IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.09.04, 21:58
      Byłem na proteście we wtorek, byłem też w czwartek w miejscu wypadku, i pewnie
      za dużo to nie da. To pewnie jest takie działanie symboliczne, ale dobrze że
      Gazeta Wyborcza też chce w jakiś sposób pomóc. Co prawda niestety nie bedzie to
      miało żadnego wpływu na zdowie Adama, ale proponuje dla pana Janusza S. POŻĄDNĄ
      kare, tak aby następnym razem wszyscy się zastanowili. Przecież gdyby Adam nie
      miał kasku to pewnie by nie żył. A solidna kara dla "pijaka" powinna być dla
      przyszłych pijanych kierówców dużą przestrogą. Za takie potrącenie pod wpływem
      alkoholu i z takimi skutkami można dostać z 10 lat, i prawde mówiąc nie żal mi
      go będzie, gdyż jak się dowiedziałem na tym proteście i w czwartek, to podobno
      szanowny pan kierowca nawet nie podszedł do Adama i nie zainteresował się jego
      stanem zdrowia. ADAMIE ŻYCZYMY JAK NAJSZYBSZEGO POWROTU DO ZDROWIA I RADOŚCI W
      ŻYCZIU. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO.
      • ewatu Re: Janusz S. straci pracę 04.09.04, 00:17
        Ktos kto pod wpływem alkoholu wsiada za kierownice jest dla mnie potencjalnym
        mordercą. Nie bez winy są również osoby które pozwalają takiemu osobnikowi
        spokojnie odjechać. To współwinni i śledztwo powinno również ich objąć. Może
        gdyby ktoś się sprzeciwił, gdyby ktoś zareagował :"stary, nie jedź !Piłeś "
        Może...gdyby....więcej wyobraźni.
        Adamie, mam nadzieję że wyjdziesz z tego!
      • kaisog Re: Janusz S. straci pracę 04.09.04, 11:33
        Gość portalu: MAVERICK PL napisał(a):

> Byłem na proteście we wtorek, byłem też w czwartek w miejscu wypadku, i
        pewnie
        > za dużo to nie da. To pewnie jest takie działanie symboliczne, ale dobrze że
        > Gazeta Wyborcza też chce w jakiś sposób pomóc. Co prawda niestety nie bedzie
        to
        >
        > miało żadnego wpływu na zdowie Adama, ale proponuje dla pana Janusza S.
        POŻĄDNĄ
        >
        > kare, tak aby następnym razem wszyscy się zastanowili.

Dokładnie tak, Maverick. Może unikniemy kolejnych tragedii, a przede wszystkim
        tych z udziałem pana Janusza S. Jak wynika z różnych źródeł, ten człowiek nie
        stronił od alkoholu i nie raz wsiadał podpity za kierownicę. Chociaż prawie 2
        promile, to znacznie więcej niż zakłada definicja słowa "podpity". Myślę, że
        jeśli i teraz nie poniesie surowych konsekwencji tego co zrobił, znowu nie
        będzie mu się chciało dzwonić po taksówkę. Może nie za miesiąc, ani za dwa, ale
        po roku... czemu nie, przecież to tylko kawałek, nic się nie stanie.... Szkoda
        tylko, że w tak oczywistej sprawie, niektórzy potrzebują nacisku mediów i
        opinii publicznej.

Adaś, czekamy!
    • Gość: noname Jak GW respektuje prośbę rodziny ofiary!!!! IP: 62.244.143.* 04.09.04, 11:29
      Gazeta Wyborcza niczym nie różni się od Tabloidów ! udaje tylko gazetę poważną,
      rodzina ofiary prosiła o nie podawanie informacji o stanie zdrowia ofiary
      pijanego kierowcy, ale dla GW to żerowisko. WSTYD!!!!!
      • Gość: Budzik Re: Jak GW respektuje prośbę rodziny ofiary!!!! IP: *.crowley.pl 04.09.04, 12:18
        Informacja ze Adam jest w śpiączce pojawiła sie w internecie jeszcze przed publikacja, a zdaje sie rzadne inne informacje nie zostały podane. Zas co do zarzutów - tylko dzięki GW pa., a zreszta jaki pan, morderca S. juz nie ma pracy i mam nadzieje niedługo trafi do wiezienia. Tylko dzięki GW prokuratura uznała ze jednak jest on zdemoralizowany i powinien trafić do wiezienia. Musze przyznac ze ten arykuł był pierwszym od dawna który poprawił mi humor. Oczywiscie Adamowi nic to nie pomoze, ale moze pomoze nastepnym, których uratuje przed mordercami??? Gdyby jeszcze to wszystko zdarzyło sie bez interwencji Gazety, to pomyslał bym ze zyje w normalnym kraju a tak... ehhh, szkoda...
      • kaisog Re: Jak GW respektuje prośbę rodziny ofiary!!!! 06.09.04, 08:51
        Pierwsze słyszę, żeby rodzina wyraziła taką prośbę. Z tego co wiem to działania
        przyjaciół Adasia i śwadomość, że tyle osób o nim myśli, dodaje rodzinie otuchy
        i wiary, że wszystko dobrze się skończy. A poza tym uważam że artykuły w
        gazecie, są taktowne i nie mają wydźwieku sensacji. Gazeta raczej skupiła się
        na kwestii dotyczącej właściwego potraktowania sprawcy zdarzenia, w żadnym
        artykule nie podano szczegółów dotyczących stanu zdrowia Adama, jedynie ogólne
        informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka