Dodaj do ulubionych

TORUŃSKOŚĆ ?!

16.09.04, 17:57
Oto kolejny cytat ze strony torun-bydgoszcz.pl Ukazuje typowo toruńskie
zachowania, sposób myślenia i postępowania.

„Znamienny jest tutaj przykład miasta Nieszawy – leżąc na przedmieściu,
stanowiło konkurencję dla toruńskich flisaków. Torunianie wymogli na królu
zburzenie miasta i jego ponowne wybudowanie 30 km dalej, na terenie
dzisiejszej Nieszawy. Dzisiejsza dzielnica podmiejska Torunia, Mała
Nieszawka, będąca pozostałością ówczesnego grodu, jest dowodem bodaj jedynego
takiego wydarzenia w ówczesnej Europie i świadectwem siły politycznej
miasta.”

Niektórzy torunianie pewnie chcieliby także z Bydgoszczą zrobić to samo ...
Obserwuj wątek
    • Gość: "jątrzący leszek" uwaga: "jątrzący leszek"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 20:37
      uwaga: "jątrzący leszek"!!!

• leszek21 Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! 16.09.04, 22:43
        Polowanie na czarownice wciąż trwa...
        • Gość: edi Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:26
          pozdro dla Bydgoszczy od Torunia! Ja lubie Bydgoszcz.

Ale jak znam zycie, zaraz sie przypałęta jakiś "jątrzący Leszek Z." i zacznie
          udawac a to "alfa" a to kogos innego i udowadniać, ze Torun jest zły, a
          nasza przyjaźn nieszczera.
          • leszek21 Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! 16.09.04, 23:33
            "Ja lubie Bydgoszcz"
            Naprawdę ???!!!

"zaraz sie przypałęta jakiś "jątrzący Leszek Z." i zacznie
            > udawac a to "alfa" a to kogos innego i udowadniać, ze Torun jest zły"

Polowanie na czarownice trwa w najlepsze!
            • Gość: edi Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:44
              a ja mam wrażenie że pewien "jątrzący leszek Z." 45 letni bydgoski prawnik z
              Jarów (zreszta po UMK) ciągle jatrzy i próbuje do kazdego wątku bydgoskiego i
              innego właczać Torun i to zawsze w negatywnym świetle.
              Pisał nawet komentarze "A pocałujcie wy mnie w **pę!" - teraz sie tego wypiera.
              Pisał: "Torunn zabiera Bydgoszczy TV3!" - co jest przecież nieprawdą. Czy my
              Torunianie piszemy: "Bydgoszcz zabiera multikino", bo Wy takie macie, a my
              budujemy?

Jest dużo ludzi lubiących sie nawzajem, ale niektórym bardzo zalezy na
              zniesławieniu sąsiada albo storpedowaniu długo wykluwającego sie porozumienia.

Dla takich ludzi nienawiśc jest celem samym w sobie. To nic, ze ja jako
              Torunianin powiem: "niech bedzie w Bydzi uniwerek, albo politechnika".
              Dla Leszka Z. oznacza to zawsze: "Torun jest chory z nienawiści" (to jego
              ulubione porównanie).

O podszywaniu sie pod inne nicki (alfa, mix, ksero, gość, czasem nawet ala) -
              nie rozpisuje sie. Wielu to juz pisało. Udowodnił to m.in. odpowiadając
              jako "leszek" na posty do "alfa" (po prostu sie pogubił).

Bydgoszczanie! My Torunianie, a przynajmniej większosc z nas, nie mamy nic do
              Bydzi. Chcemy porozumienia, dogadania, współpracy. Ale uciszcie takich
              krzykaczy, bo to tylko prowokuje niepotrzebne wzajemne animozje. Leszek Z. nie
              jest wart ani waszej pięknej Bydgoszczy, ani naszego Torunia. W takim tonie
              wypowiadał sie m.in. radca, mądry Bydgoszczanin, m.in. na watku o STOWARZYSZENIU

Ciekawe, jakie to "choroby z nienawiści do Bydgoszczy" znajdzie tym razem w tej
              mojej wypowiedzi "jątrzący Leszek Z."
              • leszek21 Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! 16.09.04, 23:58
                Ale fajna prowokacja pod moim adresem. Dr J. Goebbels może być dumny że ma
                takich naśladowców.

I ciekawe dlaczego dyskusje o stosunkach Bydgoszczy z Toruniam kończą się
                zawsze takimi atakami na moją osobę? Zwrócili na to uwagę nawet inni
                forumowicze. Szczytem wszystkiego było założenie ostrzegawczego wątku na forum
                toruńskim. Leszkofobia czy polowanie na czarownice?
                • Gość: edi Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 00:03
                  Ja gdybym spotkał takiego Torunianina nie byłbym z niego dumny, lecz
                  zawstydzony.

A ty, drogi Bydgoszczaninie Leszku Z. (o wielu twarzach) poczytaj własne posty,
                  ataki, podszywanie sie pod innych, i jątrzenie Bydgoszczan przeciw Toruniowi.

Moze zrozumiesz źródła "leszkofobii". Bydgoszczanie powinni sie Ciebie wstydzić.
                  • leszek21 Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! 17.09.04, 18:21
                    Wobec nieustającej nagonki na moją osobę ze strony niejakiego „ediego – ad –
                    andrew - maxa” wyjaśniam - to jedna i ta sama osoba. Na forum GW i na forum
                    torun-bydgoszcz.pl są jej identyczne wypowiedzi. Teksty te same tylko różnie
                    podpisane .

Dziwi mnie twoje zachowanie: na forum bydgoskim jesteś za współpracą, zgodą,
                    pojednaniem. Ale wystarczy tylko przejść do działu „Toruń”, a najlepiej na
                    forum strony www.torun-bydgoszcz.pl aby przekonać się ile jest tam twoich
                    wojowniczych i złośliwych postów pod adresem Bydgoszczy. Czyżby schizofrenia?
                    Nie myśl, że wszyscy forumowicze są bezmyślnymi idiotami. Na szczęście na forum
                    GW nie ma cenzury i nie można zmieniać lub usuwać cudzych wypowiedzi tak jak na
                    forum www.torun-bydgoszcz.pl

W walce ze mną posunąłęś się do zakładania „wątków ostrzegawczych” przed moją
                    osobą, wkładania mi w usta wypowiedzi których nie napisałem, a nawet do
                    podszywania się pod mój nick (!) co miało miejsce wczoraj. Zauważyli to nawet
                    inni forumowicze. To tylko świadczy o twojej osobie i stanowi kolejny argument
                    potwierdzający moje stanowisko.

Ja w swoich postach staram się podawać rzeczowe argumenty, fakty, liczby, daty.
                    Wystarczy poczytać wątki o Akademii Bydgoskiej, urzędach w B i T czy o tym
                    które miasto jest historycznym ośrodkiem administracji. Natomiast twoje
                    wypowiedzi sprowadzają się tylko do prób zniesławiania mojej osoby, oraz prób
                    prowokacji. Gdzie się tego nauczyłeś – w KW PZPR czy SB? A nawet jeśli już
                    starasz się pisać coś konkretnego to są to tylko wycinki tekstów ze strony
                    www.torun-bydgoszcz.pl, umieszczone na forum na zasadzie „wytnij”- „wklej”
                    Niczym wycinki z katechizmu, albo dzieł Lenina.

Twoja działalność na forum opiera się o ZASADĘ ZNIEKSZTAŁCANIA – jest to jedna
                    z zasad propagandy która nakazuję przy każdej okazji dyskredytować oponenta
                    metodą ośmieszania, grubego obsmarowywania, obrzucania błotem i parodiowania.

Skala akcji „antyleszkowej” dowodzi także, iż moja działalność jest chyba
                    zagrożeniem dla autorów tej stronki www (?).

Tak naprawdę ataki osoby używającej nicków „ad – edi – andrew – max” itd. są
                    skutkiem tego, że ośmieliłem się zakwestionować „święte prawdy” z
                    antybydgoskiej propagandowej strony www.torun-bydgosz.pl Nie mam nic przeciwko
                    ukazywaniu historii stosunków B i T. Gdyby ta strona przedstawiałe obiektywnie
                    całe zagadnienie to nie miałbym ŻADNYCH zastrzeżeń. Niestety jest inaczej i
                    potwierdzają to nawet forumowicze z Torunia. Jestem bardzo ciekaw komu mogło
                    zależeć na roznieceniu wzajemnych animozji? I kto finansuje tę stronę, w tym
                    również jej reklamy w bydgoskiej prasie.
                    • Gość: edi Re: uwaga: "jątrzący leszek"!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 00:03
                      jestes chory na antytorunskosc
                      własne metody , wtym wiele nicków, króe używasz (leszek-alfa-mix-ksero)
                      usiłujesz wcisnąc w ręce róznych (!) torunian, w tym mnie.
                      ktos ci to juz parę razy udowodnił...
                      jacys bydgoszczanie pisali "leszek-daj spokój"...
                      ty nie wyciagasz wniosków
                      ja sie wyłaczam już definitywnie z tych twoich pyskówek
                      zmądrzej, wydoroślej, naucz sie przynosic chlube swej ukochanej do bólu
                      Bydgoszczy

tu powinien byc siarczysty epitet - bo tak oceniam twój poziom
                      znam takie przypadki z własnej pracy
                      choćbys nie wiem co zarzucił - nie masz racji. wyluzuj chłopie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka