Dodaj do ulubionych

VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady rozd...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 22:43
Wyszko rulezzz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kala85 VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady rozd... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 22:43
      no no
    • Gość: Wojtek Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.ryd.student.liu.se 30.09.04, 22:48
      P.T. Komisja Egzaminacyjna zadbała, żeby się nie nudzić słuchająć kilkaset razy
      tego samego :)
    • Gość: Nokia LK VII L.O. IP: *.tvgawex.pl 01.10.04, 17:18
      Po wylosowaniu była możliwość zmiany tematu, tylko trzeba było iść do
      nauczyciela, a nie gazety.
      Zostawcie VII L.O. w spokoju!
      • unsatisfied6 to po co było losowanie ? 12.10.04, 12:20
        Gość portalu: Nokia LK napisał(a):

> Po wylosowaniu była możliwość zmiany tematu, tylko trzeba było iść do
        > nauczyciela, a nie gazety.
        > Zostawcie VII L.O. w spokoju!

kpina ? to po co było to losowanie ?
    • Gość: Rafał Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 17:33
      Artykuł jest jedną wielką bzdurą!!!! Opisano tylko wywiady z osobami, które
      krytycznie wypowiedziały się na temat losowania tematów, choć wywiad
      przeprowadzono z kilkunastoma innymi uczniami i nauczycielami, którzy byli z
      tej formy wyboru tematu zadowoleni. U nas w klasie (maturalnej) w ankiecie
      odnośnie formy losowania tematów z j.polskiego 100% uczniów napisało że forma
      im odpowiadała, tak samo jak wylosowane tematy. Komu temat nie odpowiadał, bez
      problemu zamienił się na inny.
      Dzięki formie losowania zachowano porządek i unieknięto "burdelu" (dosłownie)
      przy wyborze tematów maturalnych, który był wszechobecny w innych bydgoskich
      szkołach, ale o tym już nikt niestety nie napisał.....
      • Gość: magda Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 17:36
        czy wszedzie jest taki bajzel, czy tylko u nas?
        • Gość: Rafał Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 17:51
          U nas nie jest jeszcze najgorzej....... :DDDDD
      • unsatisfied6 ale kpiny !!! 12.10.04, 12:26
        Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Artykuł jest jedną wielką bzdurą!!!! Opisano tylko wywiady z osobami, które
        > krytycznie wypowiedziały się na temat losowania tematów, choć wywiad
        > przeprowadzono z kilkunastoma innymi uczniami i nauczycielami, którzy byli z
        > tej formy wyboru tematu zadowoleni. U nas w klasie (maturalnej) w ankiecie
        > odnośnie formy losowania tematów z j.polskiego 100% uczniów napisało że forma
        > im odpowiadała, tak samo jak wylosowane tematy.

ankietę wypełniali pod dyktando nauczyciela ? skoro 100% odpowiadała
        forma losowania , to skąd wzięli się niezadowoleni .

> Komu temat nie odpowiadał, bez
        > problemu zamienił się na inny.

kpisz ??? piesz , że 100% zadowolonych , to kto chciałby zmieniać temat -
        może wszyscy co chcieli w ilości 0 uczniów ?
    • Gość: Dziki Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 01.10.04, 17:38
      Ja jestem maturzystą VII LO w Bydgoszczy i nie wydaje mi się żeby sposób w
      jaki zostały przydzielone nam tematy był nieodpowiedni.Losowanie było
      przeprowadzone szybko i bez niepotrzebnych kłótni o tematy.Każdy miał możliwość
      wymiany temtu.Ja wylosowałem temat "Środki językowe tekstów popularnych
      piosenek.Omów je i oceń na podstawie utworów wybranego zespołu" i pomimo
      tego ,że na dzień dzisiejszy brakuje mi koncepcji na jego zrealizowanie to po
      rozmowie ze swoim nauczycielem od języka polskiego będę wiedział jak mam się do
      niego zabrać!
      Moim zdaniem opinia "Czujemy się oszukani" jest zbędnym i niepotrzebnie
      wywołała takie zamieszanie!
    • Gość: bezsenna /A.M./ Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: 212.122.207.* 01.10.04, 17:54
      Artukuł ten został napisany z pominięciem wszystkich możliwych zasad... czy
      choćby etyki dziennikarskiej. Zostały do niego wybrane wypowiedzi tylko
      fragmentaryczne, zupełnie wyrwane z kontekstu... Autorka zapomniała napisać o
      godzinnej konwersacji z nauczycielką języka polskiego, jak też o rozmowie z
      dyrektorem szkoły, którzy gruntownie wyjaśnili sprawę, niepozostawiając
      wątpliwości co do zgodności z prawem tego przedsiemwzięcia. Zostały także
      przemilczane liczne głosy młodzieży zadowolonej z formy wyboru tematów
      maturalnych. Znaleziono tanią sensację, która w żeczywistości jest kaczką
      dziennikarska... Dziennikarze w tym kraju cieszą się wolnościa słowa, lecz jak
      pokazuje ten przykłąd zdażają sie drastyczne przykłady naruszenia etyki i
      wypisywanie informacji wyssanych z palca... Mam nadzieję że pani, która
      wypisała takie bzdury zostanie pociagnięta do odpowiedzialności za te brednie i
      więcej nie poważy się na taką manipulację... Takimi posunięciami psuje opinię o
      wszystkich dziennikarzach, a szkoda, bo nie wszyscy są jej pokroju...
      • Gość: :D Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:48
        Tak, popieram Cie Ala!!! A tak na marginesie, czy artykuł nie został napisany
        przez panią, która miała praktyki u nas w zeszłym roku...... ???? Czyżby jej
        sie coś nie powiodło..... ???
        • Gość: bezsenna Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: 212.122.207.* 01.10.04, 19:07
          Dokładnie tak... Ale jakoś sie kobieta musiała dowartościować, szkoda, że
          naszym kosztem...
          • Gość: Rafał Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:09
            Apeluje do wszystkich uczniów 7dmki i ich rodzinek o BOJKOT!!!!!!!
            wyborczej..... !!!!!
    • Gość: Agniecha B. Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: 62.244.143.* 01.10.04, 18:35
      Uczę się w siódemce i uważam, że losowanie było najsprawiedliwszą formą
      dostarczenia nam tematów!!! Każdy oczywiście mógł wymienić temat, a że tego nie
      zrobił, to już jest jego osobisty problem, który jak widzimy załatwił w
      nieodpowiedni sposób. Życzę wszystkim powodzenia w opracowywaniu tematów!
    • Gość: paulina Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 18:53
      Jestem jedna z osób, z ktora dziennikarka z owej gazety przeprowadzala rozmowe
      dotyczaca mojego tematu z jezyka polskiego. Niestety mialam
      to "szczescie" ,ze "moja" wypowiedz ukazala sie w gazecie... Szkoda tylko, ze
      ja nie pamietam zebym cos takiego powiedziala. Bylam rowniez przy rozmowie
      dziennikarki z moimi kolegami ,ktorych wypowiedzi rowniez znalazly sie w
      gazecie. Zadne z nas nie powiedzialo wielu rzeczy ktore dzis moglismy
      przeczytac. Moze pani, z ktora rozmawialismy powinna zmienic zawod...po tym co
      dzis przeczytalam uwazam ,ze ma swietne predyspozycje by zostac pisarka (nie
      musalaby wtedy podawac prawdzieych informacji), grunt to wyobraznia - na pewno
      uzyla jej piszac ten artykul. Nie wiem dlaczego jest tyle szumu zwiazanego z
      losowaniem tematow. Uwazam, ze bylo to sprawiedliwe. Jezeli komus temat sie nie
      podobal mogl przeciez go wymienic. Wielu z moich znajomych tak zrobilo i
      wszyscy jestesmy zadowoleni. Gazwt Wyborcza po raz kolejny "dala plame" A tak
      poza tym ja i moi koledzy czujemy sie pokrzywdzeni, zaskoczylo nas to co
      dzisiaj przeczytalismy. Z pewnoscia tego tak nie zostawimy.
    • madziara_pl Kitaj rulezzzz :) 01.10.04, 18:54

• Gość: Rafał Re: Kitaj rulezzzz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:00
        Dyrek nie jest niczemu winien, tak samo jak poloniści..... tym bardziej że
        uczniowie są zadowoleni z efektów losowania. Wszystko było zorganizowane
        ok... :D Całusy dla klas lingwistycznych ....... :DDD
      • Gość: Nokia LK Re: Kitaj rulezzzz :) IP: *.tvgawex.pl 01.10.04, 19:03
        "Gazeta" nie ma o czym pisać, więc wymysla problemy
      • vviosna Re: Kitaj rulezzzz :) 02.10.04, 12:20
        madziara_pl napisała:

>
        glupia szmata dziennikarka z koziej wolki targnela sie z motyka na slonce
        chyba debilka nie wie, kogo oczernila i nie wie tez, ze ma teraz przeciw sobie
        slowo i zdanie wszyskich wychowankow Profesora Kitajgrodzkiego!!!!!!!!!!!!
    • Gość: uczennica VII LO Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:08
      To co Wy napisaliscie w tej gazecie , jest totalna bzdura!!!!!!, jestem
      uczennica tej szkoly i wiem ze koledzy i kolezanki sa zadowoleni z tematów
      które wylosowali , a pozatym polonisci sie pytali po kilkadziesiat razy czy
      chca jeszcze cos zmienic , bo byla mozliwosc zmiany tematu. Ladnie przekrecacie
      wypowiedzi, normalnie szok!!!!
    • meg.18 Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro 01.10.04, 19:58
      To co dziś ukazało się w Gazecie Wyborczej jest zasługą uczniów 7LO,a raczej
      ich rodziców.To oni zrobili z tego szum,bo ich dzieciom nie spodobał się
      temat.Trzeba radzić sobie w życiu i można było sobie wymienić temat a nie
      odrazu lecieć do rodziców i się skarżyć!Ja również chodzę do 7LO i nie
      widziałam problemu w takim rozwiązaniu jakie wybrał dyrektor!To było jedyne
      logiczne rozwiązanie tego problemu,jeśli komuś się to nie podoba to niech
      zmieni szkołę!!!
      • meg.18 Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro 01.10.04, 20:02
        wszyscy,którzy uważają,że losowanie to nie był dobry pomysł są skończonymi
        idiotami!Jeśli mają problem to niech zgłoszą się do najbliższego psychiatry!
        Nikt was nie zatrzymuje,więc możecie wynieść się z tej szkoły.Przynajmniej
        będzie więcej miejsca dla nas!
        • Gość: Rafał Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 20:56
          mocne Gocha, popieram !!!!!!! :DDDDDD
          • Gość: uczennica 7 lo wielka ściema IP: 212.122.214.* 01.10.04, 21:03
            ale tu bzdury napisaliście... dziennikarka, która to pisała, chyba nie wie co
            ona pisze.... raczej... jak się przeprowadza wywyiad, to się pisze to, co mówi
            odpowiadający... czy to taka trudna zasada??
            • Gość: Rafał Re: wielka ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:08
              Niektórzy, jak widać, nie nadają się do tej pracy.....
      • unsatisfied6 a może lepiej zmienić kraj? 12.10.04, 12:30
        meg.18 napisała:

> To co dziś ukazało się w Gazecie Wyborczej jest zasługą uczniów 7LO,a raczej
        > ich rodziców.To oni zrobili z tego szum,bo ich dzieciom nie spodobał się
        > temat.Trzeba radzić sobie w życiu i można było sobie wymienić temat a nie
        > odrazu lecieć do rodziców i się skarżyć!Ja również chodzę do 7LO i nie
        > widziałam problemu w takim rozwiązaniu jakie wybrał dyrektor!To było jedyne
        > logiczne rozwiązanie tego problemu,jeśli komuś się to nie podoba to niech
        > zmieni szkołę!!!

ma zmienić szkołę ? a może lepiej zmienić kraj ?
    • Gość: Ewelinka Kamilka Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 22:28
      Ewelina:Myślę,ze albo pani pomylily sie zawody,albo gazecie cos nie wyszlo.Z
      tego co wiem pani Dulcet studiuje romanistyke,ale w tej dziedzinie tez jej nie
      wychodzi.Nie przekreca sie DROGA PANI cudzych slow-rada na
      przyszlosc.Powodzenia na studiach,byle nie dziennikarskich.Chyba nalezaloby
      przeprosic...
      Kamilka:Szanowna Pani Dulcet, chyba nie powiodly sie pani praktyki w naszej
      szkole...ale od razu taka zemsta??? Prosze zarezerwowac sobie rubryke w
      nastepnym numerze wyborczej na sprostowanie tych bzdur.Nie dosyć ze robi pani
      afere z nieslusznej sprawy i przekreca nasze slowa, a tych dobrych opini nie
      umieszcza to jeszcze przysluguje sie pani do tego by maturzysci z naszej szkoly
      przezywali dodatkowe stresy.Za taką laskawość serdecznie dziekujemy.Wydawala
      sie pani byc w porządku jednak pozory często mylą o czym mozna bylo sie
      przekonac. Zycze powodzenia w dalszej karierze dziennikarskiej , choć cięzko to
      widze. Moze powinna pani pisac po francusku a nie po polsku?? Prosze sie nad
      tym zastanowić, bo wybor jest bardzo istotny.Ale bez losowania bo jeszcze pani
      poczuje sie skrzywdzona a ktoś w wyborczej napisze ze jest pani happy. A
      wyborczej gratulujemy dziennikarki.Unia wam nie sluży!! Pozdrawiamy wszystkich
      z lo 7, glowy do gory, wy skonczycie lepiej!!!
    • Gość: :D Re: VII Liceum Ogólnokształcące złamało zasady ro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 10:30
      Ania (N) rulezzzzzzzzzzzz !!!!!!! :DDDDDDDD
    • Gość: absolwentka VII LO Kitaj jest OK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 07:58
      Dajcie mu spokuj szanowni dziennikarze (?) ...
    • unsatisfied6 i co ? padł blady strach kierowany obawą o wynik ? 12.10.04, 12:45
      gazeta podała kilka nazwisk uczniów .

czy może dziwić teraz fakt wielu postów zarzucających autorce artykułu
      nieprawdę - ja się temu nie dziwię , też przeszedłem przez polską szkołę i
      wiem czym może grozić jakakolwiek krytyka - to wszyscy wiedzą włącznie
      z uczniami udzielajacymi inforamcji .

pewnie ci sami uczniowie , co rozmawiali z autorką artykły wypisują
      pochwały swej szkoły i dyrekcji - to PRAWDZIWE OBLICZE POLSKIEJ SZOŁY .
      • Gość: Kleo w obronie siódemki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:36
        jestem absolwętką VIILO, ale też byłam szykowana do nowej matury i też mialo to
        przebiegać w taki sposób, czyli na bazie losowania, gdyż nikt nie wymyślił
        innego rozwiązania, jeśli ktoś ma pomysł jak zrobic aby w jedym dniu zebrało się
        około 200 uczniów i każdy wybrał zadawalający go temat to prosze o propozycję
        ,ja sie nad tym zastanawiałam z moją polonistką (nie wymienię tu jej nazwiska bo
        nie wiem czy by sobie tego yczyła, ale jest to już doświadczony pedagog i bardzo
        szanowany ) i doszłam do wniosku, żn ajlepiej to samemy napisać sobie temat, bo
        tak mo.żna, tylko że uczniowie to są leniwi i nie chce im się myslec, a to
        bardzo pożyteczne zajęcie, polecam
        • unsatisfied6 brak pomysłów ? zaproponuję tematy 13.10.04, 11:24
          Gość portalu: Kleo napisał(a):

> jestem absolwętką VIILO, ale też byłam szykowana do nowej matury i też mialo
          to
          > przebiegać w taki sposób, czyli na bazie losowania, gdyż nikt nie wymyślił
          > innego rozwiązania, jeśli ktoś ma pomysł jak zrobic aby w jedym dniu zebrało
          si
          > ę
          > około 200 uczniów i każdy wybrał zadawalający go temat to prosze o propozycję
          > ,ja sie nad tym zastanawiałam z moją polonistką (nie wymienię tu jej nazwiska
          b
          > o
          > nie wiem czy by sobie tego yczyła, ale jest to już doświadczony pedagog i
          bardz
          > o
          > szanowany ) i doszłam do wniosku, żn ajlepiej to samemy napisać sobie temat,
          bo
          > tak mo.żna, tylko że uczniowie to są leniwi i nie chce im się myslec, a to
          > bardzo pożyteczne zajęcie, polecam

nie wiem na czym polega problem wybrania tematów przez maturzystów - czy musi
          się to odbyć w jednym czasie i w jednym miejscu ? czy każdy z tematów ma
          limit osób mogących go wybrać ?

sprawa zrealizowania tego wydaje się prosta - można np. napisać prosty programik
          na lekcjach informatyki który załatwił by sprawę - to wykluczyłoby problem
          ewnetulnych nieobecności gdyby uczeń mógł wybrać przez internet . na pewno
          sprawę można również rozwiązać tradycyjnymi metodami .

w świetle zjwiska , które można zaobserwować na podstawie postów dotyczących
          problemu - wszystkie niemalże broniące stanowiska szkoły , można byłoby
          się zastanowić , co skłania uczniów do pisania opinii pochlebnych o szkole ,
          czy faktycznie nie jest to ewidentny przykład na strach uczniów o ich
          wyniki które w ich opinii są narażone na zaniżenie ze względu na krytykę
          umieszoną w gazecie - proponuję zatem tematy :

1.respektowanie praw uczniowskich vs respektowanie praw obywatelskich
          2.kształtowanie postaw obywatelskich w szkole
          3.krytyka i samodzielne kreatywne myślenie obywatelskie vs lojalność wobec tez
          reprezetowanych przez wyższe autorytyty na przykładach szkolnych .
          4.jakie cechy powinny charakteryzować obywatela w demokracji
          5.czy może istnieć demokracja bez krytycznie i kreatywnie myślącego
          obywatela ?
          • unsatisfied6 morda w kubeł - efekt poslkiego szkolnictwa 15.10.04, 12:05
            proponuję udział w seminarium z udziałem obcokrajowców .
            zauważycie , że uczestnicy z Polski nie zadają pytań -
            z wyjątkiem chyba dziennikarzy .

przy oprowadzaniu anglików po politechnice gdańskiej ,
            "ochotnicy" do zadawania pytań zostali wyznaczeni przez
            pracowników politechniki .

w spotkaniu z Clintonem kilka lat temu , emitowanym przez tv ,nie padło żadne
            pytanie ze strony uczestników spotkania .

powtórzę swoje spostrzeżenie i uwagę dotyczące odpowiedzi na post:
            w artykule padły nazwiska osób krytykujących szkołę .
            te osoby mogą czuć się zagrożone . ogólnie wiadomo ,
            że z instytucją w naszym kraju nie wygrasz ( mówi się
            "z nauczycielami nie wygrasz" ) . znam wiele przypadków
            potwierdzających słuszność tej opinii .

z drugiej strony większość wpisów pochlebia szkole -
            nie zdziwiłbym się , gdyby autorami ich byli właśnie
            ci uczniowie wymienieni w artykule krytykujący szkołę .
            jedna z uczennic podała nawet mocny sprzeciw i niechęć
            w stosunku do krytykujących pisząc , że jak im się
            nie podoba , niech zmienią szkołę - na jaką ? uczennica
            pisze o kolegach i koleżankach ze szkoły, że nie chce ich w swojej
            szkole ? niespotykane zapewne zjawisko w innych krajach
            demokracji , a znane mi z lat komunizmu - obywatelka Piszczyk ,
            córka obywatela Piszczyka ?

bez wykształconego obywatela świadomego swoich praw w duchu solidarnosci
            z innymi członkami grupy , nie może istnieć państwo w którym są respektowane
            prawa obywatelskie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka