Dodaj do ulubionych

PREZYDENT Bydgoszczy

21.04.02, 18:30
Natrafilem na ciekawa sonde w - www.info.bydgoszcz.pl
oto ona ;

" Sondaż

Kto powinien zostać prezydentem Bydgoszczy?

34%
Ktoś inny (357)

30%
Stefan Pastuszewski (312)

13%
Roman Jasiakiewicz (139)

11%
Jan Rulewski (119)

4%
Grażyna Ciemniak (47)

4%
Eugeniusz Kłopotek (46)

3%
Antoni Tokarczuk (31)

Liczba oddanych głosów: 1051 "

----------------------------------------

Jest to bardzo interesujace.Ja rowniez oddalem swoj glos w sondzie.
Bylem bardzo zdziwiony,ze wiekszosc glosow pokrywala sie jednak z moja opinia.

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: fiodor Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.04.02, 19:48
      to prawda radco, w Bydgoszczy nie ma osoby godnej piastowania urzędu
      prezydenta, jest to przerażające kontekscie zbliżających się wyborów
      samorządowych, elity polityczne nie były ani też nie są w stanie wygenerować
      prawdziwej osobowości politycznej znanej nie tylko w naszym regionie, ale i w
      kraju taka osoba powinna również budzic szeroki szacunek społeczny,
    • Gość: LilSnake Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.auc.dk / *.i4.auc.dk 21.04.02, 22:06
      Ta sonda byla przeciez przez bardzo dlugi czas na stronce Wyborczej w
      Bydgoszczy. Wyniki byly jednak przez 95% czasu zupelnie inne- 17% Rulewski, 15%
      Jasiakiewicz, Pastuszewski na szarym koncu. Az tu nagle sam Pastuszewski lub
      jakas jego bojowka przypuscila szturm na sonde i wywindowala Pastuszewskiego na
      te 30%, co jednak zupelnie nie odzwierciedla opinii mieszkancow. Pastuszewski
      to taki typ, ktory umie wietrzyc prawdziwe i wymaiginowane (najczesciej) afery
      i protestowac przeciw wszystkiemu co rada miasta ma zamiar przeglosowac i na
      tym usiluje zbijac swa popularnosc. Mam nadzieje, ze po nadchodzacych wyborach
      juz tego pajaca nie zobaczymy.
      • Gość: fin Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.04.02, 07:52
        Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> Ta sonda byla przeciez przez bardzo dlugi czas na stronce Wyborczej w
        > Bydgoszczy.

Radca się pomylił. Ta sonda była i jest na bygdoskich stronach GW. Na infobydgoszcz jest inne
        pytanie: "Czy wybierany w wyborach bezpośrednich Prezydent Bydgoszczy powinien być
        przedstawicielem partii ".

> Wyniki byly jednak przez 95% czasu zupelnie inne- 17% Rulewski, 15%
        > Jasiakiewicz, Pastuszewski na szarym koncu. Az tu nagle sam Pastuszewski lub
        > jakas jego bojowka przypuscila szturm na sonde i wywindowala Pastuszewskiego na
        > te 30%, co jednak zupelnie nie odzwierciedla opinii mieszkancow.

Własnie kolego. Także kilka dni temu zauważyłem nagły i niespodziewany wzrost ilosci głosów na
        Pastuszewskiego. W pełni podzielam Twoje zdanie: Pastuszewskiego w Bydgoszczy nie popiera
        prawie nikt i wynikt tej sondy jest smieszny.
        Pozdr
        • Gość: zonia Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.04.02, 11:47
          Zgadzam sie zupelnie z FINEM: p. Pastuszewski nie cieszy sie powszechnym
          autorytetem politycznym (nie wypowiadam sie co do tworczosci poetyckiej). Bedac
          Wiceprezydentem byl mocno krytykowany. Nic szczegolnego nie zdzialal wiec tez
          nie wiem, skad to nagle zainteresowanie! Co najmniej dziwne.
          • radca Re: PREZYDENT Bydgoszczy 22.04.02, 18:02
            Autor: Gość portalu: fin
            Data: 22-04-2002 07:52 adres: *.atr.bydgoszcz.pl

--------------------------------------------------------------------------------
            Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> Ta sonda byla przeciez przez bardzo dlugi czas na stronce Wyborczej w
            > Bydgoszczy.

Radca się pomylił. Ta sonda była i jest na bygdoskich stronach GW. Na
            infobydgoszcz jest inne
            pytanie: "Czy wybierany w wyborach bezpośrednich Prezydent Bydgoszczy powinien
            być
            przedstawicielem partii "

Fin ma oczywiscie racje - pomylilem sie .To wszystko jest zawarte w GAZECIE
            WYBORCZEJ - na bydgoskiej stronie.

Za pomylke z mojej strony bardzo przepraszam.

pozdrawiam serdecznie
            radca
            • blondynka Re: PREZYDENT Bydgoszczy 23.04.02, 22:48
              A ja nawet czytałam te jego wiersze (tylko kilka, dalej nie dałam rady) i nawet
              całą jedną książkę - ludzie, ratunku!
              • lokator Re: PREZYDENT Bydgoszczy 26.04.02, 12:51
                Pastuszewski był dobry do 1981 roku, gdy był redaktorem tygodnika "Kujawy" (mam
                nadzieję, że pamięć mnie nie zawodzi). Był tam wojującym opozycjonistą, pisał
                ciekawie, nie był przeżarty chciwością i żądzą władzy. Później zaniknął.
                Objawił się publicznie po 1989. Ale to już nie ten sam Pastuszewski.
                Pastuszewski jest kimś tam (dyrektorem? właścicielem? prezesem?) w Instytucie
                Wydawniczym "Świadectwo" i wiem, że jest nie fair (łagodne określenie) w
                stosunku do ludzi, z którymi ma do czynienia reprezentując IW.
        • Gość: serwal Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.cps.pl 27.04.02, 21:25
          Gość portalu: fin napisał(a):

> Gość portalu: LilSnake napisał(a):
          >
          > > Ta sonda byla przeciez przez bardzo dlugi czas na stronce Wyborczej w
          > > Bydgoszczy.
          >
          > Radca się pomylił. Ta sonda była i jest na bygdoskich stronach GW. Na infobydgo
          > szcz jest inne
          > pytanie: "Czy wybierany w wyborach bezpośrednich Prezydent Bydgoszczy powinien
          > być
          > przedstawicielem partii ".
          >
          > > Wyniki byly jednak przez 95% czasu zupelnie inne- 17% Rulewski, 15%
          > > Jasiakiewicz, Pastuszewski na szarym koncu. Az tu nagle sam Pastuszewski l
          > ub
          > > jakas jego bojowka przypuscila szturm na sonde i wywindowala Pastuszewskie
          > go na
          > > te 30%, co jednak zupelnie nie odzwierciedla opinii mieszkancow.
          >
          > Własnie kolego. Także kilka dni temu zauważyłem nagły i niespodziewany wzrost i
          > losci głosów na
          > Pastuszewskiego. W pełni podzielam Twoje zdanie: Pastuszewskiego w Bydgoszczy n
          > ie popiera
          > prawie nikt i wynikt tej sondy jest smieszny.
          > Pozdr

No właśnie.A może to nie bojówkap.P.a manipulacja admina strony?
          • Gość: fin Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.atr.bydgoszcz.pl 28.04.02, 12:45
            Gość portalu: serwal napisał(a):

> No właśnie.A może to nie bojówkap.P.a manipulacja admina strony?

Nie sądzę, żeby akurat GW wspierała Pastuszewskiego. Ale z drugiej strony po tym, jak GW
            promuje bigbradera, to już chyba wszystkiego można się spodziewać.
            Pozdr
    • Gość: Andrzej Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 17:51
      radca napisał(a):

> Natrafilem na ciekawa sonde w - www.info.bydgoszcz.pl
      > oto ona ;
      >
      > " Sondaż
      >
      >
      > Kto powinien zostać prezydentem Bydgoszczy?
      >
      > 34%
      > Ktoś inny (357)
      >
      > 30%
      > Stefan Pastuszewski (312)
      >
      > 13%
      > Roman Jasiakiewicz (139)
      >
      > 11%
      > Jan Rulewski (119)
      >
      > 4%
      > Grażyna Ciemniak (47)
      >
      > 4%
      > Eugeniusz Kłopotek (46)
      >
      > 3%
      > Antoni Tokarczuk (31)
      >
      > Liczba oddanych głosów: 1051 "
      >
      > ----------------------------------------
      >
      >
      > Jest to bardzo interesujace.Ja rowniez oddalem swoj glos w sondzie.
      > Bylem bardzo zdziwiony,ze wiekszosc glosow pokrywala sie jednak z moja opinia.
      >
      >
      > radca

W sondzie zauwazylem nazwisko Stefana Pastuszewskiego, znam wiersze Stefana
      Pastuszewskiego z Bydgoszczy, czy o niego chodzi?
      • Gość: fin Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.atr.bydgoszcz.pl 25.04.02, 10:26
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):
        > W sondzie zauwazylem nazwisko Stefana Pastuszewskiego, znam wiersze Stefana
        > Pastuszewskiego z Bydgoszczy, czy o niego chodzi?

Tak kolego, wlasnie o niego. Ja się na poezji współczesnej znam jak wilk na gwiazdach.
        Więc powiedz mi kolego sznowny, co sądzisz na temat poezji pana Pastuszewskiego? Bo może
        my tu w Bydgoszczy oceniamy ją nieobiektywnie ("przez pryzmat autora").
        Pozdr
        • Gość: Andrzej Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 23:02
          Gość portalu: fin napisał(a):

> Gość portalu: Andrzej napisał(a):
          > > W sondzie zauwazylem nazwisko Stefana Pastuszewskiego, znam wiersze Stefan
          > a
          > > Pastuszewskiego z Bydgoszczy, czy o niego chodzi?
          >
          > Tak kolego, wlasnie o niego. Ja się na poezji współczesnej znam jak wilk na gwi
          > azdach.
          > Więc powiedz mi kolego sznowny, co sądzisz na temat poezji pana Pastuszewskiego
          > ? Bo może
          > my tu w Bydgoszczy oceniamy ją nieobiektywnie ("przez pryzmat autora").
          > Pozdr

Czytałem parę lat temu zbiór wierszy Pana Pastuszewskiego, nie pamiętam tytułu
          (może ktoś z Bydgoszczy pamięta), były naprawdę dobre, większość o tematyce
          miłosnej. Kupiłem wtedy kilka tomików i podarowałem znajomym. Uważam ,że książki
          są wspaniałymi prezentami na każdą okazję.Zapamiętałem nazwisko autora i
          przyjemny, terapeutyczy nastrój jaki powstawał podczas czytania wierszy. Myślę ,
          że pisał je człowiek bardzo wrażliwy. Pozdrawiam.
          • Gość: fin Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.atr.bydgoszcz.pl 26.04.02, 09:07
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Czytałem parę lat temu zbiór wierszy Pana Pastuszewskiego, nie pamiętam tytułu
            > (może ktoś z Bydgoszczy pamięta),

To było cos z "różą", chyba "Pierscień i róża", nie czytałem tego, ale kiedys wpadła mi w ręce praca magisterska,
            pisana przez człowieka z WSP. Własnie na temat poezji Pastuszewskiego (tak, tak, już prace magisterskie na ten
            temat powstają, ha, ha).

> były naprawdę dobre, większość o tematyce
            > miłosnej... Zapamiętałem nazwisko autora i
            > przyjemny, terapeutyczy nastrój jaki powstawał podczas czytania wierszy. Myślę
            > , że pisał je człowiek bardzo wrażliwy.

No proszę proszę, kto by pomyslał ;)))))))
            Gdybym nie wiedział, że to jest ten sam człowiek, to nigdy bym nie uwierzył. W swojej dzialalnosci w polityce i w
            samorządzie jawi się zupelnie inaczej.

Pozdr
          • da.killa Re: PREZYDENT Bydgoszczy 26.04.02, 12:56
            to moze teraz pare slow od ''ex-fachowca''. gdy studiowalem filologie polska
            wszyscy sie goraco nabijali z tej wysoce grafomanskiej ''tworczosci'' pana
            pastuszewskiego... ale wiersze to jeszcze nic! zajrzyjcie do jego prozy!!! :)))

da.grafoman.killa
    • maxland Re: PREZYDENT Bydgoszczy 25.04.02, 23:45
      LUDZIE! Wielka szkoda, ze zajmujecie miejsce na forum takimi bzdurami. Tak,
      bzdurami!
      Smiesne sa Wasze komentarze, ale mamy demokracje... z ktorej takze korzystam,
      wypowiadajac sie tutaj. Zajmijcie sie powaznymi sprawami, np. praca, a nie
      komentujecie takie bzdury, na ktore i tak nie macie wplywu. Nie odpowiada wam
      beznadziejna poezja pana Pastuszewskiego, nie glosujcie na niego! A z reszta,
      co mu da to, ze "przeglosuje" ankiete? Nie rozumiem was ludzie. Zycie ucieka a
      wy takimi pierdolami sie przejmujecie...

max
      • Gość: adek Re: PREZYDENT Bydgoszczy IP: *.ic.net.pl 26.04.02, 08:04
        I do tego m.in. jest forum kolego max. Masz ochotę wylać swe żale to je
        wylewasz. Ty zrobiłeś dokładnie to samo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka