Dodaj do ulubionych

Studenci Akademii Medycznej mają problem

IP: *.hnet.pl / *.crowley.pl 26.10.04, 22:31
Prawda stara jak swiat, ginekologie trudno zdac. Sprawa wyglada tak:
ginekologia to najtrudniejszy egzamin na studiach w AMB. Profesor Szymanski
wymaga (moim zdaniem) zbyt duzej wiedzy, co tlumaczy (choc nie calkowicie)
przekladanie terminu zdawania przez studentow. Atmosfera na egzaminie tez nie
jest dobra, czekanie wiele godzin pod drzwiami to norma, a pomylka w jednym
lacinskim wyrazie czesto konczy sie bania albo odeslaniem. Moja propozycja to
test, albo wieksza ilosc egzaminatorow.
Powodzenia dla tych co jeszcze nie zdali. Chyba w czwartek zdajecie, bede
trzymac kciuki.

PS. Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nikt z wladz uczelni nie widzi
problemu. Bo prawda jest taka, ze nawet ci, ktorzy zdali ten egzamin w
czerwcu, nie wspominaja go dobrze.
Lezka w oku mi sie kreci, jak rozmawiam z ludzmi, ktorzy przeniesli sie do
Bialegostoku. Oni wszystko mieli juz zdane w czerwcu...
Obserwuj wątek
    • Gość: dziobak Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 26.10.04, 23:14
      a ja tam nie widze prolemu, zdalem juz dawno i milo wspominam egzamin. A jak
      sie komus podoba w Bialymstolu to nie tam sie przeniesie - powodzenia. A tym
      ktorzy chca sie przekonac co to sa meczarnie i jak mozna traktowac studentow
      proponuje zdanie egzaminu z pedagogiki na AB u prof.zw. dr hab. Teresy
      Hejnickiej-Bezwińskiej. Czekanie u niej na egzamin w parugodzinnych kolejkach,
      kaprysy i stronniczosc to STANDARD. Kto nie wierzy niech sie spyta tych
      studentow ktorych oblala, a sa ich SETKI!!!!!
      • Gość: Absolwent Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.com 26.10.04, 23:40
        DZIEKANIE GERARDZIE jak zawsze najlepiej dokopac studentom????????????
        Lepiej niech Pan zobaczy jak merytorycznie sa prowadzone zajecia na gineksach,
        ile czasu studentom poswiecaja asystenci, jak wygladaja seminaria, cwiczenia a
        potem dopiero bedzie Pan mogl krytykowac studentow.
        Skoro prof.Wiesław nie ma czasu to niech pyta docent Grabiec, prof. emeryt
        Kłyszejko. Niech Pan tak Prof. Szymańskiego nie obciąża bo jak widać coraz
        mniej energii w nim jest i szkoda jakby podupadł na zdrowiu.

• Gość: zdalam niedawno do absolwenta piszacego do dziekana IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 27.10.04, 00:07
          Dziekan Drewa jest akurat tym, ktory nie kopie studentow!
          A moi koledzy ktorzy jeszce sie mecza z egzaminami to nygusy, ktore w koncu
          ktos wylapal- nie mozna przymykac oczu na leniuchow i nieukow a ci ktorzy
          jeszce maja egzamin do zdania zawsze zdawali w 3 terminie. Co do cwiczen to nie
          jest tak zle ale seminaria to rzeczywiscie lipa. Poza Marcinem Socha, ktorego
          seminarium to prawdziwy popis majstersztyku wykladowego, cala reszta byla do
          bani. choc wiekszosc sie nie odbyla. skorzystalam do egzaminu tylko z notatek z
          semnarium dr kazdepki i ulubienca kliniki (hihi) dr.sochy.
        • Gość: studentka x69 kliniczne brylanty IP: *.amb.bydgoszcz.pl 27.10.04, 10:53
          zgadzam sie z powyższmi opiniami tylko częściowo . Jest nadzieja .Wśród
          miernych asystentów jast prawdziwy diament ( dr W. Dobrzański )wspaniały
          człowiek i fachowiec, wysoka kultura, przyjaciel studentów. Tak trzymać Panie
          Doktorze.
          • Gość: studentka Re: kliniczne brylanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:31
            POPIERAM!DOKTOR DOBRZYŃSKI I DR JEŻEWSKA TO WYJĄTKOWI ASYSTENCI_JEDYNI!
    • Gość: absolwent2004 papaWieslaw IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 26.10.04, 23:56
      Ludzie!
      Co wy wypisujecie! to jasne ze egzamin z ginekologii jest baardzo trudny ale
      jak sie porzadnie przygotowac i umiec tyle ile student konczacy akademie
      medyczna powinien wiedziec to prof.Wieslaw zaliczy egzamin! on jest uczciwym i
      pracowitym facetem! ze jest czasem hamem... no coz nie kazdy sie urodzil
      wysoko. jeszce gorzej niz studentow traktuje swoich asystentow. chcielibyscie
      tam pracowac? a egzamin to dopiero bedzie koszmarem jak do wladzy dojdzie jego
      szalony synalek! to bedzie jazda wiec poki co cieszmy sie ze to prof wieslaw
      szymanski egzaminuje. swoja droga klyszejko to powinien pojsc na emeryt bo nie
      jarzy a grabiec... kto to jest. nikt. prof szymanski to slawa
    • Gość: 6 rok Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 27.10.04, 00:30
      jednostka w ktorej jest szefem Prof. Szymanski to Katedra i Klinika
      Poloznictwa, Chorob Kobiecych i Ginekologii Onkologicznej a nie jak wyborcza
      jak zwykle poprzekrecala
      a Socha ma na imie Maciej a nie Marcin i jest dobry i lubi uczyc ludzi ale i
      tak ma predyspozycje na hama i gnojka
      • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 27.10.04, 07:44
        Zabawnie sie czyta o przygodach studentow bydgoskiej szkolki dla felczerow.
        Sam studiowalem w W-wie. Nie tylko poziom ginekologii byl tam przyzwoity ale i
        studenci znali dobrze jezyk polski, nie mowiac juz o nazewnictwie lacinskim.
        Nikt tam by nie pomylil, jak wyzej, bydgoszczanina(Cham) z szynka angielska (ham),
        jak koledzy powyzej. Chyba ten profesor Szymanski czy jak mu tam, ma racje ze
        was gnoi!
        • Gość: Student Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 82.160.68.* 27.10.04, 14:23
          napisz nam jeszcze "kolego" z warszawy jak to jest byc zwyklym stolecznym
          dupkiem, ktory widac mysli, ze pozjadal wszystkie rozumy jak ty ? Pewnie bys
          palancie tego egzaminu w Bydgoszczy nie przeszedl. Jak masz problemy z erekcja
          to idz to fachowca a nie wyzywaj sie na forum.
        • Gość: lekarz z torunia Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:29
          jeżeli studiowałeś medycynę to powinieneś wiedzieć ,ze prof. Szymański pierwszy
          zaczął na szerszą skalę przeprowadzać sztuczne zapłodnienia w Polsce - jeszcze
          w Białymstoku. Dlatego nie rozumiem określenia - " czy jak mu tam .." wszyscy
          wiemy,że bydgoska AM nie była na czele rankingu , ja sam np. studiowałem w
          poznaniu, ale nazywanie jej szkółką dla felczerów to lekkie chamstwo. co
          najmniej kilka klinik prezentuje przyzwoity poziom. w tej masie absolwentów
          jaką wypuszcza warszawka ogólna liczba felczerów z tytułem lek. med jest wyższa
          niż w bydgoszczy.
          • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.access.uk.tiscali.com 27.10.04, 16:03
            Wszelako przyznasz, "lekarzu z torunia" ze jest pewna roznica w studiach w
            dawnym dobrym prusackim Posen a zakuwaniem ginekologii w prowincjonalnym
            Bromberg am Brahe?
            Chociazby w lepszej znajomosci jezyka lokalnego, co widac po tobie- vide kwestia
            Cham versus ham,j.w?
            • Gość: do Kagan Chazar [...] IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 27.10.04, 16:52
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Kagan Chazarewicz [...] IP: *.access.uk.tiscali.com 27.10.04, 17:51
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: lekarz z torunia Re: prowincjonalna bydgoszcz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 21:36
                  no to sobie porozmawialiscie jak doktor z doktorem. co do szneki z glancem - to
                  nie jest lokalne bydgoskie. w toruniu mowimy tak samo. a to ze medycyna
                  poznanska reprezentuje wyzszy poziom niz bydgoska - coz, nie od razu krakow
                  zbudowano. poza tym poznanskie slawy z gineksu za moich czasow - partyjny
                  profesor tadeusz pisarski, autor slynnego kompendium dla poloznych lub porabany
                  wielbiciel koni i ulanow - stary Baron, tzw. harrisy z polnej, to byla
                  popelina po prostu.
                • Gość: Skibka bydgoska Brawo Rumcajs! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 04.11.04, 07:44
                  Ty chyba nadal dzielnie przewodzisz bydgoskiej redakcji GW, brodaczu?
                  Bo jesli tak to gratuluje pogonienia tego chamidla z warsiawki, owego
                  Kagana Chazarewicza. Tak jest, towarzyszu: wyciac tego luja, pogonic
                  won ze stron bydgoskich, ocenzurowac.
                  Tak trzymac! Nie bedzie Chazar dzieci nam tumanil.
            • Gość: Warszawiak w AMB Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.iweb.pl 28.10.04, 18:57
              Chyba nie jesteś prawdziwym Warszawiakiem a jakimś "napływowym chamstwem".
              Tak się składa, że ja jestem rdzennnym mieszkańcem Stolicy i studiuje medycynę
              w Bydgowszczy i właśnie tacy ludzie jak Ty psują zdanie o warszawiakach.
              Dla Twojej wiadomości w Bydg. jest kilka katedr na Europejskim poziomie dużo
              lepszych od Warszawskich a inne są lepsze w Wawie i to nie jest powód żeby
              komukolwiek ubliżać. Mam kontakt z wieloma studentami z Wawy, dlatego wiem jaki
              jest tam poziom a jaki w Bydg. i np. taka ginekologia i patomorfa jest na DUŻO
              wyższym poziomie niż w Wawie i nie oznacza to wcale, wbrew temu co Ty uważasz
              że tu studiują wyłącznie "matoły".
        • Gość: Rozmaryn Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.iweb.pl 28.10.04, 19:58
          Zadufany w sobie Warszawiaku!!! Pewnie,u Was w stolicy wszystko jest
          najlepsze,a w Bydgoszczy są same nieuki,jasne ;)szkoda tylko,że nie miałeś
          okazji tu postudiować, myśle, że nie tylko z ginekologią miałbyś problemy, bo w
          tej akademii są, naprawdę, duże wymagania. A z tym egz. z
          ginekologii,hmm...prawda leży pewnie po środku...ja myśle, że najlepszym
          rozwiązaniem (i najbardziej obiektywnm) byłoby wprowadzenie egzaminu
          testowego!!!
          • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 29.10.04, 08:41
            O moj Rozmarynie!
            Chyba zes sie okowity opil albo przysypial pod lawka gdy w szkole na lekcjach
            logike wykladali. Wybieraj- albo poziom bydgoskiej ginekologii jest wysoki albo-
            jak zaraz twierdzisz- pewnie by lepiej bylo wprowadzic egzaminy testowe bo(w
            domysle) egazminuje jakis uszkodzony na muniu przy wlasnym porodzie kleszczowym
            pojeb rodem z Bialegostoku.
            Tertium non datur, kwiatuszku logiki bydgoskiej.
        • Gość: taormina5 Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 195.85.209.* 05.11.04, 13:19
          A co ty kur... wiesz o studiowaniu w Bydgoszczy!!!!Sam list twoj swiadczy o tym
          zes ty warszawista cholerny nieodrozniajaacy B-Blokerow od ACEI(a wiesz chociaz
          coto ty matole z warszawki)Sprobuj matole zdac u nas neure albo wlasnie
          ginekologie albo patomorfe... moge wyliczac wiecej.Zwatpilbys w sens
          studiowania matole!!!

• Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.access.uk.tiscali.com 05.11.04, 14:56
            Chyba do mnie pije ten Kuba ale jakze to zenujace!
            Zaiste, sloma z butow wylazi u tego kujawskiego buraka.
            Prawdziwy bromberger untermensch wychyla sie zza budki z piwem.
            He he he, wlasnie odkryl co to Beta blockers, co to Ace inhibiotors
            i musi sie teraz z radosci wykrzyczec na cala wioske.
            Paszol won, buraku!
      • Gość: benek Socha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 23:25
        He,he Socha...On nie ma predyspozycji-on JEST chamem i gnojkiem.Mieszkałem z nim w mieszkaniu na Fordonie w akademiku.Strasznie po nim jechali bo był zarozumiały i chamski.Maciuś,pamiętsz to?:"My name is Socha,nikt mnie nie kocha..."...
        • Gość: Hackenkreutz Re: Socha... IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 29.10.04, 10:10
          Mam swinski ryj w worku, hoduje w nim rozne robale i pluskwy.
          Planuje podrzucic owa bron biologiczna gdzies w Bydzi.
          Bracia Torunianie, pomozcie mi wyszperac u wroga jakas otwarta
          studzienke wody pitnej a ja juz sie postaram aby polowa mieszkancow
          owego obrzydliwego miasteczka poniosla zasluzona kare!
        • Gość: PIVO Re: Socha... IP: 62.148.82.* 03.11.04, 20:10
          Łapki precz od Maciusia. Socha nie raz i nie jednemu uratował tyłek.
    • Gość: maciej Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 62.244.137.* 27.10.04, 12:48
      Biedni studenci, teraz z kazda duperela beda biegac do gazety. Co za paranoja!!!
      • Gość: bydzia Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:41
        cala ta ginekologia to jakas farsa!traktuja czlowieka jak zero!siedzisz 8
        godzin pod gabinetem po czym wychodzi prof.SZ. i mowi ze idzie do gabinetu
        prywatnego i wroci za godzine lub dwie!a dziekan na to nic!jak mozna zdawac cos
        po 10 godzinach czekania?ale oczywiscie sa tez osoby ktore nie byly nawet na
        egzaminie a zdaly...
        • charlesbabbage Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem 27.10.04, 14:50
          To juz powazne oskarzenie!
        • Gość: rain Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.proxy.aol.com 28.10.04, 11:15
          no i peklo! ludzie ja zdawalem ten egzamin 8 lat temu a widze ze nic sie nie
          zmienilo... nygusem nie bylem, srednia ze studiow mialem ponad 4. egzamin
          zdawalem 6 razy, pierwszy raz bania za trudnosci ze znalezieniem wlasciwego
          slowa a potem 4 razy odsylany i wreszcie za 6 razem zdalem. w sumie miedzy
          czerwcem a pazdziernikiem siedzialem pod gabinetem 13 razy w godzinach od 7 do
          17 i nie przekladalem egzaminow. to co ludzie pisza o traktowaniu to swieta
          prawda. czlowiek ze wsi wyjdzie ale wies z czlowieka nigdy panie psorze! pan
          dziekan Drewa chyba jednak nie wie co sie dzieje, a przeciez syn tez zdawal,
          tylko chyba na innych warunkach???
    • Gość: Lizawieta Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.tele2.pl 27.10.04, 15:13
      Na oddziale ginekologicznym w szpitalu Biziela można prawie umrzeć. Dlatego, że
      wspaniali lekarze z tego oddziału kładą człowieka na ginekologię, bo boli
      brzuch. Usłyszałam "Jak kobietę boli brzuch - to albo ciąża albo rak". Był rak,
      che, che, panie doktorze. Brzuch mnie bolał, bo miałam znacznie powiększoną
      śledzionę. Niestety, trafiłąm na oddział w piątek popołudniu, więc reakcja
      jakakolwiek była dopiero w nocy z niedzieli na poniedziałek, bo pielęgniarki
      się bały zejścia na oddziale. I nagle się okazało, że mają pacjentkę w ciężkim
      stanie zagrożenia życia. Że to ostatnie stadium raka, okazło się po miesiącu,
      zupełnie gdzie indziej. Dziekuję hematologom z tego szpitala i RCO w
      Bydgoszczy, że nie dali mi umrzeć. I prosze, drodzy studenci medycyny,
      odróżnijcie przypadłości ginekologiczne od śledziony.
      • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.access.uk.tiscali.com 27.10.04, 15:52
        Elizavieta, zal mi ciebie kobitko.
        Czy ten szpital Biziela to dawny Szpital Wojewodzki No 1?
        Trzeba bylo zaplacic za taksowke i stamtad uciekac, chociazby do Torunia.
        Nawiasem mowiac, dawno, dawno temu moja kolezanka szkolna, slodka blondynka
        zreszta, miala tam dyzur lekarski na oddziale polozniczym. Przylapano ja, w
        sztok pijana, w meskiej ubikacji w trakcie stosunku plciowego z anestezjologiem.
        A tak sie dobrze zapowiadala dziewczyna! Czy na pewno nic takiego nie mialo tam
        miejsca gdy ty tam Elizavietko lezalas?
        • Gość: Elizawieta Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.tele2.pl 27.10.04, 15:59
          Chyba tak - dawniej Szpital XXX lecia PRL to był.
          Uwierz mi, byłam w takim stanie, że już mi było wszystko jedno.
          Lekarz się zainteresował, bo mój ojciec go poszarpał i pielęgniarki zaczęły
          panikowac..
          Nigdy więcej tego szpitala, a przede wszystkim tego oddziału ginekologicznego.
        • Gość: Dżezabel Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 30.10.04, 12:06
          ojojoj... tylko się nie utop w tym swoim "przeintelektualizmie"... jej, ale Ci
          zazdroszczę. też chciałabym być taka madra i używać takich mądrych słów. Ale
          nie jestem, a słów używam z reguły zrozumiałych dla mnie i otoczenia...
          pozdrawiam
    • Gość: adam Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 27.10.04, 16:33
      1/ Wszystkie egzaminy testowe!!! +
      2/ Wszystkie egzaminy ustne nagrywane!!!
      Czy tak trudno to wprowadzić
      Nikt nie MUSI byc wykładowcą w zwłaszcza na Uniwersytecie!

A ten egzamin przynajmniej 11-12 lat temu nie jest ani trudny merytorycznie,
      ani wiedza nie jest przydatna w praktyce.
      Może nowy prorektor po połączeniu coś zmieni w tej szkółce- co byście
      powiedzieli na A. Jawienia>>
    • Gość: absolwentka Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.speed.planet.nl 27.10.04, 19:25
      Kupe lat temu zdawalam egzamin z ginekologii u prof Szymanskiego. Po
      przeczytaniu tego artykulu wrocily wspomnienia ... Ginekologia byla moim
      ostatnim egzaminem. Chcialam go zdac jak najpredzej i jechac na wakacje.
      Niestety calymi dniami siedzialam pod gabinetem czekajac na audiencje. Kazdego
      dnia pan prof mial albo ciezka operacje, albo spotkanie z I sekretarzem KW
      PZPR, albo inne tego typu "problemu".Przychodzil z zakrwawionymi rekami na I
      pietro do swojego gabinetu i z usmieszkeim komunikowal, ze dzis tez nie ma dla
      nas czasu. Gdy juz w koncu z kolezanka i kolega dostapilismy zaszczytu i
      moglismy zdawac egzamin, pan prof tez nie mial czasu nas sluchac, bo prowadzil
      jaks wazna rozmowe przez telefon. Widze, ze niewiele sie zmienilo. Jedynie I
      sekretarz KW i PZPR znikneli z horyzontu.
      Z tego co wiem, to on nigdy nie pracowal w Bialymstoku. Przyszedl do Bydgoszczy
      z Lublina.
      Powodzenia na egzaminie
    • Gość: Mobango z Yemenu Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.com 27.10.04, 19:39
      To nie jest wina Pana Profesora tylko jego asystentów, którzy totalnie
      zaniedbuja swoje obowiązki.Nie pamietam zajęć , które poprowadzone byłyby
      rzetelnie, oprócz Pana Prof.Junika oraz dr Bronisz którzy wystepują gościnnie.
      A jak prof.Szymański sie nie skapnie , jakich ma cwaniaków to mu któregoś dnia
      wbija nóż w plecy.I nawet go nie zdąży ostrzec jego bystry syn.

Ps. Ważniaku z Warszawy nie ublizaj Akademii W Bydgoszczy bo twoi koledzy po
      Wspaniałej warszawskiej Akademii ktorzy ze mna pracuja nie wiedza do jakiej
      grupy leków Isoptin i Enarenal należy..... dla nich to B-blokery(hahahah
      zawsze mam z tego ubaw) Taka to wspaniala i o wysokim stopniu nauczania jest
      warszawska uczelnia. A połowa z was to u nas pewnie by co roku kiblowala bo by
      nie byla w stanie zdac egzaminu. A o egzaminie z gineksow to by sobie tylko
      mogli pomarzyc....
    • Gość: absolwent Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.man.bydgoszcz.pl / *.man.bydgoszcz.pl 27.10.04, 21:33
      co wy wiecie o trudnych egzaminach, chamach, przekretach, placeniu i zalatwianiu
      egzaminow na tej wspanialej uczelni? Klan szymanow to male piwko w porownaniu z
      naczelna qwa amb czyli renatka s. (az sie boje to nazwisko napisac) z patomorfy!
      to dopiero jest chodzacy przekret! i ratunek dla budzetu uczelni :) a od
      szymanka to wara bo on moze i troche twardy, burakowaty jest ale jeszcze w
      historii nikogo nie upierniczyl, ma chlop swoje zasady i sie ich trzyma!
      • Gość: Megi Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 23:40
        Zgadzam się Sója to ku.. jakiej świat nie widział!!!I żeby było śmieszniej należy do kółka różańcowego.Przysięgam,znam ludzi(tłuków,naprawdę)którzy nie byli na egzaminie a mają 4,5 z patomorfy!Ludzie...Czy naprawdę nie ma sposobu żeby coś z nią zrobić?Obawiam się że jest tylko jeden-worek na łeb i do lasu...
      • Gość: ja! Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 28.10.04, 08:14
        ŚWIETA PRAWDA!!!
    • Gość: absolwentkaK. Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:30
      Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi nasunął mi się jeden smutny wniosek.Ja
      sama jestem absolwentką AMB i choć zdałam ginekologię u prof.Szymańskiego za
      pierwszym razem, nie wspomninam najmilej tego egzaminu. Jeśli chodzi o spory
      dotyczące wyższości poszczególnych uczelni w Polsce, to myślę, ze wszędzie jest
      podobnie, bo zawsze znajdzie się jakiś "kłopotliwy" profesor.To samo dotyczy
      absolwentów- poznałam zarówno osoby, które będą na pewno dobrymi specjalistymi
      oraz takich, do których nie miałabym sumienia wysłać żadnego pacjenta.Jedno
      jest pewne-zarówno absolwentom AM w Warszawie, jak i ( niestety)w Bydgoszczy(na
      szczęście nie wszystkim) brakuje troszkę kultury osobistej.Bo jak napisał J.J
      Rousseau):"Obelgi to argumenty tych, którzy nie mają argumentów".
      • Gość: Pawlik Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.cvx.algx.net 28.10.04, 12:06
        michutor napisał:
        > jesli nasze uczelnie nie bede ksztalci wysokich specjalistow
        > to nie bedzie naplywu ludzi z niemiec, nie bedzie u nas takich
        > technologii...

Będzie napływ fachowców z Orientu, bo freblówki bydgoskie wykształciły
        niedouczonych bezrobotnych.

Orientalni będą porozumiewać się angielskim i angielski stanie się językiem
        urzędowym tak jak jest w Kamerunie, Polacy.

Nie namawiam do do studiowania w Rosji. Tam była dobra szkoła filmowa w
        Leningradzie i szkoły muzyczne w Moskwie, no i jeszcze balet Kirowa, ale to też
        było wszystko. Reszta była tak jak “największy samolot świata” Tupolew, co się
        roztrzaskał na wystawie lotniczej w Paryżu.

W Berlinie jest najwyższa, najwspanialsza kultura chrześcijaństwa XXI wieku.
        Uczelnie tamtejsze - wśród najlepszych jakie ludzkość ma - są dostępne dla
        bydgoskich studentów na wyciągnięcie ręki.

Jeżeli tego odmawiasz swojemu dziecku, to co Ty jesteś, jakas zwyrodniałą hieną?

O ZYCIE NASZYCH DZIECI
        List otwarty do Prezydenta Miasta Bydgoszczy Konstantego Dombrowicza

Szanowny Panie Prezydencie,

Pan lubi miasto Knossos i Heraklion. Ja również, dlatego wierzę, że
        zrozumielibyśmy się w mig jak rodowici bydgoszczanie, ktorzy wzrośli w
        układności postwiktoriańskiego mieszczaństwa.
        (NB twórcą wiktoriańskiego splendoru był książę Albert, mąż królowej
        Wiktorii, z Coburga w Bawarii, gdzie stoi kopia rzeźby naszego
        wodotrysku „Potop” z parku Jana Kazimierza.)

Dizś leży mi na sercu zakwaterowanie 2 tysięcy bydgoskich studentów w
        Berlinie.

Dowiedziałem się po rozmowach w rektoratach Freie Universität zu Berlin
        (Uniwersytetu Humboldta) i Technische Universität w Berlinie, że obie
        uczelnie chętnie przyjmą te dwa tysiące, ponieważ w przyszłym roku
        akademickim 2005/06 będą miały tyle miejsc nawet gdyby przyszło powiększyć
        wydziały.

Studentenwerk również zapewnia, że zajmie się zakwaterowaniem, wyżywieniem,
        poradnictwem i pośrednictwem zarobkowych prac studentów. Zwiększenie
        tegorocznej liczby 40.000 studentów o 2 tysiące w przyszłym „spielt keine
        Rolle”.

Pozostaje więc wybrać „trójkę murarską” w Urzędzie Miasta, która zbierze
        pieniądze na stypendia i czesne, dojazdy, zakwaterowanie, wyżywienie, pomoce
        szkolne i odzież. Pieniędzy jest w bród. Rząd warszawski brodzi w naszych
        pieniądzach, np. wysłał żolnierzy do Iraku. Jest też nie kończąca się liczba
        fundacji w kraju i zagranicą.

Resztę zrobią studenci bydgoscy: pojadą i będą się uczyć.

W rok po pierwszej fali 2 tysięcy poślemy następną falę, tak że w Berlinie
        polski będzie się słyszało częsciej niż niemiecki.

Obecnie jedzie się do Berlina koleją nie mniej niż 11-15 godzin, co jest
        skandalicznym sabotażem ministerstwa komunikacji i antypolskich sił
        politycznych funkcjunujących podziemnymi kanałami.

Niemcy przygotowali wymianę szyn pod szybki pociąg Intercity 480 km/godz
        Berlin-Poznan-Bydgoszcz-Gdańsk już w 2001 roku.

Powstaje pytanie, dlaczego Urząd Miejski nie „kibicował” zrealizowaniu tego
        przedsięwzięcia mnistra komunikacji Niemiec. Przecież to nas by nic nie
        kosztowało. Koszt pokryliby Niemcy. Chodziło wówczas ich neokomunistom o
        wyeliminowanie kosztu budowy Transrapidu, żeby Niemcy mieli dość pieniędzy na
        zapłacenie uzbrojenia jak np. czołgi na kołach „Fuchs” dla zagranicznych
        przyjaciół.

Tej okazji Urząd Miasta nie zauwazył w roku 2001 ani później, chociaż
        wiadomo nawet dzieciom szkolnym w Bydgoszczy, że dopóki nie będzie szybkiego
        połączenia z Berlinem, Bydgoszcz będzie Kopciuszkiem (a Toruń z nią).

Tak jak kolej ucywilizowała Chicago, San Francisco i cały Dziki Zachód
        Ameryki, tak szybka linia kolejowa będzie blogosławieństwem dla wzrastającego
        pokolenia, które, zapewniam Pana, Panie Prezydencie, będzie całować Pana po
        rękach do Jego późnej - oby jak najdłuższej! - starości.

Zebrałem sporą garść informacji, ponieważ chciałem zadowolić moje dzieci.
        One to zwróciły moją uwagę na bliskość jednego z najznamienitszych w świecie,
        Uniwersytetu Humboldta.

Wyrzucenie pieniędzy na produkowanie niedouczonych bezrobotnych i wolnych
        najmitów, których robocizny nikt nie będzie chciał, w miejscowych
        „uczelniach” jest de facto molestowaniem niewinnych dzieci i ich
        uwstecznieniem.

Rektor zaprosił do „Akademii” Bydgoskiej dziennikarza o wysoce wątpliwej
        konduity i bardzo kontrowersyjnym profilu.

Ten dziennikarz, a nie minister szkolnictwa wyższego, miał przekonać nasze
        dzieci chcące wejść w życie przez pilność i pracę, że choć daleko, bardzo
        daleko, tej „Akademii” do Uniwersytetu w Heidelbergu, to dla Bydgoszczy
        freblówka uniwersytecka wystarczy.

(Ten osobnik stawił się przed młodzieżą „na cyku”, co zdradza zdjęcie z tego
        spotkania. Może dlatego był on taki szczery w zachwalaniu cynicznego
        pragmatyzmu warszawskiej władzy.)

Bydgoszcz ma tradycje najwyższej kultury świata i mamy obowiązek wobec
        naszych dzieci je wskrzesić.

Tym bardziej, że to jest realne, słuszne i konieczne, a przede wszystkim
        dlatego, że od nas zależy, czy dzieci bydgoskie dostaną rzetelne
        wykształcenie i przygotowanie do godnego życia.

Knossos było kolebką naszej cywilizacji i chociaż istniało tysiące lat temu,
        to
        jego cywilizacja wykwitła na hellenistyczną, rzymską i chrześcijańska
        kulturę.
        Obecnie broni się dostępu do tej kultury naszym dzieciom w Bydgoszczy,
        posyłając nasze podatki do Wilanowa na budowę kryształowego Disneylandu dla
        opresyjnych skrobipiórków brukselskich.

Rektor „zorganizował” sobie hałturę kosztem 10.000 tysięcy dzieci. Widzę w
        tym podstawę do oskarżenia go o kryminalne molestowanie niewinnych dzieci.

Dlatego, oburzony tak jak tysiące bezbronnych rodziców, proszę Pana
        Prezydenta o natychmiastowe zaprzestanie procederu cynicznego uwsteczniania
        Polakow w n a s z y m regionie i skierowanie sprawe tej karygodnej
        działalności do zrewidowania przez Prokuraturę, a podjęcie wszechstronnych
        negocjacji dla przygotowania i umieszczenia bydgoskich studentów w FU i TU
        Berlin.

Z uszanowaniem
        Zdzisław Poręba

Uniwersytet Humboldta (ang.)
        www.fu-berlin.de/en/
        Uniwersytet Humboldta (niem.)
        www.fu-berlin.de/
        Politechnika Berlinska oczekuje bydgoskich studentow (niem.)
        www.tu-berlin.de/
        Politechnika Berlinska oczekuje bydgoskich studentow (ang.)
        translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=www.tu-berlin.de/&prev=/search%3Fq%
        3DTU%2BBerlin%26num%3D50%26hl%3Den%26lr%3D

Akademia Medyczna oczekuje bydgoskich studentow (niem./ang.)
        www.medizinische-akademie.de/
        180.000 kwater w Berlinie czeka na bydgoskich studentow (niem.)
        www.studentenwerke.de/main/default.asp?id=07100
        180.000 kwater w Berlinie czeka na bydgoskich studentow (ang.)
        translate.google.com/translate?
        hl=en&sl=de&u=www.studentenwerke.de/&prev=/search%3Fq%3DStudentenwerk%
        26num%3D50%26hl%3Den%26lr%3D
        • Gość: jasiek Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:14
          I prosze jak jeden artykul wywolal wilka z lasu!!! Ciekawe czy kiedys doczekamy
          sie kulturalnej dyskusji na temat edukacji w AMB. Czas juz najwyzszy zaczac nas
          uczyc dobrze i skutecznie!!! Co na to rektor, dziekani i pozostale wladze
          uczelni? Wezmy troche przykladow z zachodu i niech one dotycza nauczycieli i
          studentow!!!! Obie strony niech sie uderza w piersi!!!
    • Gość: xxxxx Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.amb.bydgoszcz.pl 28.10.04, 20:06
      W kraju Millera,Rywina i Kwaśniewskiego już nic mnie nie zaskoczy.

Moja opinia apropos artykułu i AMB :

1)Prof.Szymański to może i dobry fachowiec ale pozatym cham,prostak o
      PSYCHOPATA (cham wyszedł ze wsi ale wieś z cham nie za bardzo ;)

2)Drewa to sk.. w białych rękawiczkach .( kto chce się pośmiać niech sobie
      przeczyta recenzję jego podręcznika do genetyki zamieszczoną w Swiecie Nauki
      hie hie .Gdyby ktoś tak skomentował moją książkę to bym łeb do d.. schował ze
      wstydu :)

3)Swoją drogą ciekawe jakie wspomnienia z egzaminu u Szymana mają synalkowie
      prof.Drewy i synek Prof.Szymańskiego;)

4)AMB to uczelnia klanowa .Poszczególne kliniki są "opanowane "przez
      rodzinki ,które traktują jednostki (w których są przecież zatrudnieni za
      pieniądze podatników )jako prywatne folwarki ;)

5)Kobiety ciężarne , z brzuchami czekają na audiencję u prof.Szymańskiego po
      kilka godzin ( czy to nowa terapia opracowana przez światowej sławy fachowca z
      Bydgoszczy ? )

6)Proponuję znieść zajęcia z Etyki !!!Po cholerę taki nieżyciowy przedmiot.Czy
      w medycynie liczy się etyka i moralność Panie Dziekanie Drewa ?Sądząc po
      postępowaniu Pana i Pana kolegów (przynajmniej części )- chyba nie

7)Jestem studentem AMB.Po kilku latach studiowania tutaj straciłem zupełnie
      szacunek do lekarzy i zawodu lekarza .Dzięki m.in.takim ludziom jak
      prof.Szymański i Drewa .Gratuluję sukcesu dydaktycznego ;)

8)Najgorsze że na tym wszystkim ucierpią Ci studenci którzy jeszcze nie
      zdali.Szanowna "Gazeto Wyborcza".Mogłaś poczekać z artykułem do czasu gdy Ci
      biedacy mieliby zdany egzamin.Teraz cienko widze ich los.Prawda jest
      taka.Szyman i Drewa to kolesie.Nikt im nic nie zrobi a wku..eni artykułem
      wyżyją się na studentach.Trzymajcie sie "parszywa dwunastko " ;)

9)Nie wiem czy to prawda ale już kilkakrotnie spotkałem sie z opinią że Szyman
      to łapówkarz ;)hie hie (w każdej plotce jest ziarno prawdy ?)

10)Dziekanie Drewa!Dlaczego o pańskim samochodzie mówi się "Dar Młodzieży " ? ;)

11)Kiedyś była na naszej uczelni niejaka prof.Gościcka.Podobna psychopatka jak
      Szyman.Już tu nie pracuje (po artykule jednej z gazet ;)Ale chyba podobny
      scenariusz w przypadku Szyman jest nierealny.To człowiek nie do ruszenia.

Na razie tyle.

Acha!Pozatym chciałem dodać ,że na naszej Alma Mater są pozatym porządni i
      normalni asystenci,wykładowcy i profesorowie.Dla jasności ;)SZACUNEK DLA TYCH
      LUDZI !!

PROFESOROWIE SZYMANSKI I DREWA !!TO ZE UKRECICIE SPRAWIE ŁEB I PROBLEM
      UCICHNIE NIE ZMIENI PRAWDY.MAM NADZIEJE ZE KOMISJA AKREDYTACYJNA ZAINTERESUJE
      SIE CAŁĄ SPRAWĄ.TACY LUDZIE JAK WY DZIAŁACIE NA SZKODE AMB.

ACHA I JESZCZE JEDNO.POLSKA TO NIE BIAŁORUŚ ;)

• Gość: Meggi Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:57
        Wspomniałes o etyce.Prof.Katafias to b.mądry,kulturalny człowiek i uważam że powinien wykładać tam gdzie on i jego wiedza zostaną docenione.Nie zasługuje na to żeby na jego wykładach spać.A Drewa...nie od dziś wiadomo że z Gdańska został usunięty za łapówki,nawet chcieli mu podpalić dom.Albo transwestyta,świr do potęgi,popierd...niec jakiego świat nie widział,weterynarz-Gościcka-"importowana" ze Szczecina gdzie doprowadziła studentkę do takiego stanu że chciała ją udusić.Że potrafi wie ten kto miał z nią do czynienia.Oj zbieranina syfu w tej Bydgoszczy...
      • zuza1000 Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem 09.11.04, 22:28
        Ojojoj ! Prof. Gościcka poszła na zwyczajną emeryturę ! Też jej się należała.
        Poza tym myślicie, że ktoś z AMB czyta to, co tu się wypisuje ?
        • Gość: ktoś z AMB Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.amb.bydgoszcz.pl 10.11.04, 11:44
          owszem, 'ktoś' z AMB to czyta...
          • Gość: Hackenkrutz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.friaco.access.uk.tiscali.com 10.11.04, 15:54
            No i co? Zes..al sie?
          • zuza1000 Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem 11.11.04, 22:23
            Skoro KTOŚ to czyta, to dlaczego tam nic się nie zmienia ? I wątpię, żeby coś
            się zmieniło, ponieważ wszyscy na to się godzą, bo tak mimo wszystko łatwiej.
            Będzie jeszcze gorzej.
    • Gość: życzliwy Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:50
      Szanowni Panowie Profesorowie, jeżeli Panowie sobie tego zażyczą to bardzo
      prosto mozna ustalić dane personalne osób, które pisały te obelgi. Możnaby
      wyciągnąć niezłe odszkodowanie od tych gó..arzy. Znając Panów zawziętość i
      brak skrupułów ich kariera medyczna byłaby skończona. Wkrótce zwrócę się do
      Panów drogą internetową i zaproponuję jakąś ofertę. Najgorsze jak to wszystko
      prawda, wtedy nic nie zdziałamy.

Pozdrawiam
      Prawnik
      • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 29.10.04, 08:34
        Pan Prawnik nic tu nie zdziala. Studenci to golodupki, nawet na lapowki szmalu
        nie maja. Co innego ja. Ooo, 3 samochody,zona na PAN, domek tu i tam-to juz ja
        jestem tlustym kaskiem, wiadomo- po warszawskiej Akademii Medycznej. Zarabiam
        wiecej niz Pan Prezydent III RP. Ale ja przeciez poparlem tego faceta- jak mu
        tam? Aha, Szymanski. Nawolywalem zeby nadal gnoil studentow wiec mnie nie ma za
        co szarpac.
        Nawiasem mowiac, za pra-poczatkow bydgoskiej AM, gdy was, nygusy, pewnie jeszcze
        nie bylo na swiecie, grasowal po Bydgoszczy zeslany tam z Gdanska niejaki Docent
        Krejczy, chirurg. Podobno gdy ordynator konkurencyjnego oddzialu byl na urlopie
        to w Bydzi panowal tzw Miesiac Szakala. Krejczy kroil jak szalony no i kosil ten
        szmal az sie z lykow bydgoskich darlo pierze. Czy macie nadal taka tradycje u
        siebie?
        • Gość: Ciocia Dobra Rada Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 62.148.82.* 03.11.04, 20:02
          Kolego Kaganie,zaiste piękną polszczyzną wyróżniają się Twe wypowiedzi, szkoda
          tylko że stanowią częsty ostatnio przykład przerostu formy nad treścią.Może
          Twym powołaniem jest polityka? Bardzo fachowo lejesz wodę, sprawdził byś się
          jako hydraulik. Pozdrawiam
          • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 04.11.04, 05:48
            Ciociu, mila ciociu...dzieki za komplement ale cosik mi sie tak wydaje ze twoj
            uscisk serdeczny ma cos wspolnego z tzw "Shanghai grip". Dlatego dziekuje,
            postoje sobie z boku, wole omijac ludzi co prawia takie komplementa. Tym
            bardziej gdy jest to bydgoska szneka z glanzem a ja-przeciez- bardziej ogladzony
            i delikatny uczen Hipokratesa niz lokalne tutejsze bydlo w bialawych fartuszkach.

Nota bene- Shanghai Grip to nie uscisk bydgoskiej osmiornicy ale slynna tajemna
            sztuka milosna, poznana w czasie swej podrozy do Szanghaju przez Pania Simpson.
            Otoz byl sobie taki krolewicz angielski przed laty co mial kutaska raczej
            nikczemnej postury. Eddie na imie mu bylo. Otoz owa Pani Simpson go po bydgosku
            dopadla i tak mu zadala owe tajemne chinskie rozkosze, ze biedny facet zadnej
            innej na oczy i w lozku widziec juz nie chcial. Tron sie zachwial a kochajaca
            para musiala uciec az do Paryza, w owym milosnym klinczu. Coz, skoro Pani
            Simpson nie tylko na ex-kroliku swoja sztuke trenowala. Zupelnie po bydgosku
            praktykowala rowniez na boku niczym bydgoska profesura Akademii co sie lajdaczy
            gdzies po katach. Pani Simpson miala przynajmniej klase- spotykala sie w
            garderobie krawca z Ambasadorem USA, osobistym wrogiem Pres. Roosevelt'a i tam
            brala faceta w swoje slynne usciski.
            Czy ty, Ciociu, tez masz takie talenta?
            • Gość: Ciocia Dobra Rada Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 62.148.82.* 04.11.04, 18:40
              Kaganku miły,czytam twą powiastkę raz... i wtóry... i odnoszę wrażenie że chyba
              czujesz się samotny lub nie masz w co inwestować swój wolny czas. Bardzo cenny
              zapewne. Dlatego specjalnie od Cioci dla Ciebie, ku pokrzepieniu serca->
              pclab.pl/zdjecia/artykuly/vega/temp/ponczuszek.swf Nie przejmuj się,
              jak będziesz milszy dla ludzi, oni odwdzięczą Ci się tym samym. Z poważaniem
              Ciocia
              Pees: Ciocie z natury objawiają przeróżne uzdolnienia ;-D
              • Gość: Kagan Chazarewicz Specjalnie dla Cioci Dobrej Rady IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 05.11.04, 08:47

Rusałka

Hen, opodal Tucholskiego Boru
                Brda- rzeczułka czyste wody niesie.
                Nie bacząc na to, że w krzakach obwiesie
                Czają się, podglądają, a i dla splendoru
                Konia zbiją czasem i zasapią srodze
                Kąpała się rusałka w lodowatej wodzie.
                Szelma, wiedziała, że mnie nie po drodze!

Że ustroń to czarowna, baśń stara, szeptów fale mokre
                Już od króla Popiela co go zjadły myszy
                Piekiełkiem jest nazwana i w tej Czeremoszy
                Siedlisku czarów dzikim i wśród pianki
                Wzbudzonej nóżką zgrabną, rusałka pląsała
                A grzybek muchomorek co na brzegu przysiadł
                Przyjaźnie jej uchylał swego kapelusza.
                Ukłony Panno Mariolko! bo takoż się zwała
                Owa piękność nasza, rusałka ma luba co piersią dyszała
                Jakby z kamienia wykuta przez Fidiasza
                Oczęta niczym chabrów bukiet i nosek perkaty
                Dupka jabłuszkiem do wgryzienia nęci
                Aż jęk okrutny się rozszedł wśród braci zwierzęci
                Dreszcz rozkoszny, chuć dzika szły hyrem wśród lasów
                Ach, tylko by tam kajakiem i zażyć z nią wczasów!

Wtem skrzypnęły wierzeje drzwi nienaoliwione
                Zatrzęsła się od podstaw kurna zgrzebna chata
                Co stała podle lasów na łapie krogulczej i gdzie porzucone
                Rumaki stygły z żelaza zrobione i- Bata!
                Ku.. bo jak chwycę bata! Glos chrypki i wcale nie dulcet
                Zawołał, głos alfonsi, srogi, i- o kurcze!
                I- czy ty już za siebie nie możesz, tłumoku?
                Patrzcie! Kąpać się jej zachciewa, ku..e czystej
                A tu boli, ach jak boli w kroku-
                Wola klient namolny i- druta ciąg, druta! -drugi krzyczy
                Trzeci zaś sam se ulgę zrobił zapatrzony w piczy
                Powaby widoczne w ruczaju- ten wiadomo, już przepadł
                Nie zapłaci on przecie za ten widok rzyci .
                I tak w rozpaczy oczywistej miotał się sutener
                Mariolkę piąchą w plecy zdzielił, zwyczajnie to w fachu
                Tak już bywa miedzy bożymi krówkami
                Nasączyć się perfumą nie zezwala,- chodź tu brachu!
                -to do frajera niczym słowik kląska
                A Mariolkę kopniakiem do roboty goni, wszak nie gąska!
                I pamiętaj mi ku.. wyrobić dziś normę, wiadro spermy
                Ażeby hyr nie poszedł po ludziach że trzymam ofermy
                będziesz tutaj pracować niczym Stachanowa żona
                Normę wyrabiaj alboś tu skończona

I znowu dnia nadeszła cudowna odmiana. Nieopodal gaju
                Pląsa się znowu rusałka pod gwieździstym niebem
                Cipkę zbolałą myje przykucając w górnej Brdy ruczaju
                Patrzy, a to stary zając zęby do niej szczerzy :
                Jestem zgredem
                Ale kocham cię platonicznie choć już nie jebliwy
                Wszelako jestem nader sprawiedliwy.
                Czegóż pragniesz miła Mariolko a wnet ci się stanie
                Chcesz ty Belwederu świateł, chcesz być wielka dama
                DuBarry, Lewinsky, de Pompadour Madama?
                Nie, zającu miły, ja bym chciała powrócić skąd mnie wyrzucono
                lat temu będzie kilka, na ojczyzny łono. Burdel w Amsterdamie
                Niczym dom to był rodzinny, dobrze jak przy mamie!
                Ach tam bym chciała dupy dawać za guldeny
                A za dwa złote, prawdziwe, królewskie suwereny
                Deszcz ciepły i złocisty mi buzię obmywał, ach to było życie
                Nie tak jak na tym zadupiu gdzieś koło Bydgoszczy
                Gdzie byle pętak da dychę i myśli że oszczy!

Widzisz Ciociu- ja tez mam rozne talenta:)))

• Gość: Ciocia Nie Rada Re: Specjalnie dla Cioci Dobrej Rady IP: 62.148.82.* 14.11.04, 18:30
                  miast poezji Kaganie znajduję sztandarowy kazus grafomaństwa... Przeanalizuj
                  swój przypadek mój Drogi, masz szansę na Nobla. Tako rzecze zrezygnowana Ciocia
                  niegdyś Dobra i Rada.
                  • Gość: Kagan Chazarewicz Re: Specjalnie dla Cioci Dobrej Rady IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 15.11.04, 09:15
                    Alez Ciociu! ja w ten wiekopomny sposob uczcilem przeciez
                    pewna Pieknosc osobiscie poznana cielesnie i osadzilem ja
                    w podbydgoskich realiach.
                    To nie grafomania ale auto-da-fe!

ale, daj Boze, ponizszy Opus, specjalnie Tobie dedykowany, znajdzie
                    Twe wieksze wzgledy?

Przysiega Slowianki

Ja,
                    wierna suka twa
                    Upadlszy na kolana
                    Rece twe caluje
                    I takoz,
                    Panie moj
                    Tutaj Ci
                    slubuje:

Przy Panu swym
                    wiernie trwac
                    Odpedzac oden
                    Zlego

Baty pokornie
                    na grzbiet brac
                    gdy taka wola
                    Pana mego

Posladki rozchyle
                    Na zadanie
                    Pokryjesz mnie
                    Na zawolanie
                    Panie moj!
                    Ty z piescia
                    Zawsze stoj
                    wzniesiona
                    Napomniec gotow
                    Suke wierna twa
                    Hedere
                    Bom ja gotowa
                    Oplesc
                    Piersi dac
                    jak dziecko
                    utulic Cie
                    w zalu
                    i chorobie

A gdy juz
                    Koleja naturalna
                    Rzeczy
                    zabierze cie
                    Kostucha-

Przysiegam-
                    I dokonam tego-
                    Na grob twoj
                    Przyjde, slowo dam

I kupy nie zrobie
                    Ani siku
                    A zawyje smutno
                    I lezke uronie
                    I przycupne dupka
                    tam opodal
                    Gdzie koscista
                    Paszczeka Twa
                    Moj Panie-

Uciesz sie
                    Poigraj
                    Smakuj
                    Tajemnice zglebiaj
                    Dziurki
                    slodkiej mej
                    spusc sobie
                    z korzenia
                    Westchnij
                    Spij dalej
                    Moj mily
                    I,
                    do Zobaczenia!

• Gość: taormina5 Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 195.85.209.* 05.11.04, 13:28
          Kto cie tak skrzywdził w tej Bydgoszczy????????????????/
    • Gość: studentka Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.torun.mm.pl 30.10.04, 23:54
      A ja mysle, ze przesadzacie. Ja tez mialam problem z ginekologia, ale uwazam,
      ze prof Szymanski to dobry czlowiek. Sami jestesmy sobie winni, przeciez mozna
      bylo zdawac egzamin caly rok - a nikt wlasciwie nie podchodzil.
      • Gość: bleee Słoninka to ty? IP: 62.148.82.* 04.11.04, 17:57
        że masz dobre wspomnienia z uczelni... w to nie wątpię :-P
    • Gość: tilo Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 04.11.04, 18:59
      Ludzie kochani, na każdej uczelni, na każdym kierunku są tacy wykładowcy,
      którzy zachowują sie co najmniej skandalicznie.Kończyłem polonistyke na AB i do
      końca życia będę pamiętał egzaminy z gramatyki opisowej i językoznawstwa
      ogólnego, które ciągnęły się do godzin nocnych, które bardzo łatwo było oblać
      (i to raczej częściej z powodu humorów pani doktor, niż braku wiedzy). Albo
      egzamin z literatury powszechnej z pewną panią profesor, która wymaga tak
      szczegółowej znajomości lektur, że chyba niemożliwością jest ich zapamiętanie.
      Normą zaś jest siedzenie godzinę na takim (ustnym) egzaminie.
      No ale taka jest uroda studiowania. Na szczęście więcej było miłych chwil i
      tych normalnych - czyli obiektywnych i sprawiedliwych - egzaminów.
    • Gość: zaznajomiona Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:21
      szczerze wspolczuje wszytskim zdajacym egzamin z gineksow..ale rowniez szczerze
      wspolczuje i lacze sie w bolu z tymi wszystkimi, ktorzy zaznali beszczelnosci,
      gburowatosci i chamstwa dr Szymanskiego
      • Gość: dr Szymanski Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 05.11.04, 09:49
        "Beszczelna" osobo Zaznajomiona- za ta bezczelnosc juz ja ciebie
        sobie dobrze zapamietam. List z duza kupa w srodku juz w drodze.
        • Gość: ja Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:32
          Nie mam zamiaru nikogo oceniać!Jestem studentką i dobrze wiem jak często moje
          lenistwo bierze góre,ale jestem też osobą udzielajacą się w społeczności
          studenckiej, dzieki czemu mam spory kontakt z Gronem Pedagogicznym, do którego
          należą zarówno wybitni i wspaniali wykładowcy jak i niedostępni, zatwardziali i
          z przykrością stwierdzam - nieobiektywni w ocenie egzaminatorzy.Myslę,że
          największym problemem jest nie to,że na egzamin jest tak trudno sie umówić czy
          go zdać, ale to,że egzamin zamyka (przynajmniej na jakiś czas) drogę na dalszą
          edukacje!Może warto o tym wspomniec, bo chyba niektórzy zapomnieli...
    • Gość: singer Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 12.8.169.* 05.11.04, 19:23
      najlepiej podac profesora szymanskiego ze bierze,a wiadomo ze to robi, i
      problem z glowy, chyba, ze przyjdzie jeszcze gorszy
      • Gość: dr szymanski Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 12.8.169.* 07.11.04, 20:00
        wiem cos o tym, a moj ewentualny nastepca, synku uwazaj, zeby nie pisali tak
        jak o tatusiu
        • Gość: walerek kaganie ch. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:12
          Czy mógłbyś swoją wenę twórczą oszczędzić nasze oczy?

Widzimy Twoje poirytowanie, gdzie dochodzi słowem biczowanie obelżywem.
          Czy już nie wystarczy?
          • Gość: Iron'ek Re: kaganie ch. IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.11.04, 14:04
            Wszystko płynie
        • Gość: kryształ67 Re: Studenci Akademii Medycznej mają problem IP: 81.15.157.* 12.11.04, 19:52
          Boże- kto nas leczy? Taki słownik i nastawienie zostaje niestety lekarzom na
          zawsze.
          • Gość: Smutnadolanasza Wypadki na onkologii z aparatem kobaltowym IP: *.cvx.algx.net 19.11.04, 04:56
            Z wielkim zalem trzeba powiedziec, ze zdarzyly sie wypadki z uzyciem aparatu do
            napromieniowania tkanek raka na bydgoskiej onkologii.

Personel onkologii jest bardzo pilny, pracowity i skrupulatny, ale niestety nie
            da sie przez noc nadrobic polwiekowych zaleglosci.

Posiadanie jednego aparatu stwarza warunki jak w szpitalach Kamerunu dla
            ludozercow.

Sedzia przyznal poszkodowanym pacjentom odszkodowania 80 tysiecy od lebka.

Ale szpital nie mogl zaplacic, bo nie ma.

Wiec sedzia obnizyl kazdemu na 20 tysiecy. To tez jest takim obciazeniem, ze
            wygladajmy tego dnia, kiedy onkologie zamkna na dobre.

Szlo juz tak gladko, ale okazalo sie, ze nie ma zartow z wyksztalceniem i
            wieloletnim doswiadczeniem.

Trzeba sie od kogos nauczyc. Czy polskie pielegniarki pojechaly na kursy
            zagranice, czy tylko przyszedl technik i pokazal gdzie trza guzik przycisnac?
            Zwinal swoj kuferek i odlecial samolotem i tyle go widziano.

Oficjalnie mowi sie, ze aparat kobaltowego bombardowania sie popsul.

Jest to doprawdy smutna tragedia i zal mi personelu, ktory z takim entuzjazmem
            bral sie do roboty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka