Dodaj do ulubionych

Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:36
Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów jak IKEA,PRAKTIKER,REAL,MEDIA
MARKT?Mniejsze miasta jak Częstochowa mają wiekszośc z nich a Bydgoszcz?Czemu
p.Konstanty Dombrowicz nie zachęca inwestorów z tych firm.Ożywiło by to rynek
budowlany w Bydgoszczy i pozwoliło przebudować wiele miejskich arterii.
Obserwuj wątek
    • ka_zet Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? 26.11.04, 15:40
      Od kiedy Real to poważny sklep? Dupermarket jak każdy inny...
      • Gość: majster klepka Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:48
        W czym Praktiker jest powazniejszy od Leroy Marlin,Obi,Castoramy, które są w
        mieście?
        Nie wspomnę o Nomi.
    • Gość: stef Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.tvgawex.pl 26.11.04, 16:25
      Mało ci marketów budowlanych???? no to mnie żdziwiłeś bo myśle że castorama,
      obi, leroy merli, nnomi , hetman i dziesiątki hurtownii budowlanych to
      wystarczający wybór !! a inne wielki Geant moloch brzydki i okropny Auchan nie
      co lepsze Tesco TA galeria, hypernova, carrfour,i nie wiem co jeszcze ale
      znajdzie sie tego bez liku w Bydzi No akurat tu nie mamy sie czego "wstydzić"
      mówiąc ironicznie bo czym sie tu chwalić!!!! A ikea będzie tak do 2006 a narazie
      jedz do poznania albo gdańska!! Media markt nie jest nam potrzebna bo i tu wybór
      masz dużyy choćby w Makro możesz kupić tanio dobry sprzęt!!
      • Gość: Bydgoszczanin Kiedy w Bydgoszczy??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 17:25
        Własnie gdzie te sklepy w Bydgoszczy???Przewodnicząca Gwincinska,Prezydencie
        Dombrowicz czekamy na Media Markt,IKEE,Real itp.I dzieki temu nowe drogi,a
        głosy tych co są przeciwko to sklepikarze.
        • radca Re: Kiedy w Bydgoszczy??? 26.11.04, 17:27
          sklepow - nigdy nie zawiele

radca
    • Gość: hmm Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:45
      W moim mieście jest Media Markt i właśnie się zastanawiam
      co w tym sklepie jest takiego poważnego...
    • Gość: Lothian Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:59
      Uwaga!!! Ja vel doll - navy -Yaraz - wilman to jedna i ta sama osoba. Wchodzi na bydgoskie forum po czym szkaluje i ośmiesza. Jak widze żałość niektorych chorych z nienawisci Torunian, ze w Bydgoszczy kolejna inwestycja sie buduje, ze to żle, albo za drogie, albo za duże, albo nie ze środkow miasta... a co wam do tego? cieszy mnie ta zazdrosc.
      Pomyslcie o ROZWOJU wlasnego miasta, zrobcie cos KOSTRUKTYWNEGO, a nie tylko
      wysmiewac kolejną inwestycję Bydgoszczy ;-)))
      • Gość: Yaraz Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 22:26
        O k..wa to żeś mnie rozjechał;)Dla ciebie moge byc nawet prezydentem
        Kwasniewskim:D Poczytaj sobie czat z prezydentem Dombrowiczem to może dojdziesz
        do innych wniosków cwaniaczku:D Ps.A ty czasami nie zamieszkujesz powiatu
        świeckiego:DDD
        • Gość: doll Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:19
          smieszne laczycie wszytskich Yaraz, mnie, wilman w jedna postac :-)
          podobno tak robi tylko jątrzacy leszek?
    • Gość: JK To straszne! IP: *.petrus.com.pl 27.11.04, 17:42
      Wiadomo powszechnie, że bez takich sklepów ja Media-Markt, Praktiker a
      zwłaszcza IKEA nie da się po prostu żyć w tym mieście! No i wstyd, przecież w
      Częstochowie, Rzeszowie i Koziej Wólce już są.
      • Gość: ~Szok~ Re: To straszne! IP: *.chello.pl 22.03.05, 10:09
        Gratuluję!!
        Bydgoszcz to jedyne miasto w Polsce (chyba), które pragnie więcej marketów niż ma... Czy wy naprawdę nie widzicie co się dzieje wokól Was? Brud, szaro, brak perpesktyw... Mieszkałem 2 lata w Bydgoszczy. O 2 za dużo.
        Teraz mieszkam w Gdańsku i gdy muszę jechać do Bydgoszczy to robi mi się niedobrze. Przygnębia mnie to miasto.
        Ale poczekajcie, jeszcze otworzy się Real, Prakikter i na pewno bezrobocie skoczy do 45%.
        Pozdrawiam.
        • ethanak Re: To straszne! 22.03.05, 10:20
          No patrz - ja mam na odwrót - wiesz ile razy mnie okradziono w Gdańsku ? 7...3
          razy mieszkanie ,4 piwnice.Dodatkową zaletą jest to że nad Bydgoszczą nie unosi
          się chmura rakotwórczego benzopirenu przekraczającego kilkunastokrotnie
          dopuszczalne normy (stąd najwyższy w kraju - w pomorskim -wskaźnik zachorowań
          na nowotwory).A co do sklepów wielkopowierzchniowych - Gdańsk zamierza
          wybudować sobie jeszcze parę po Alfie , Morenie , Manhattanie ,
          Madisonie.Piękność Gdańska zawsze mnie zachwyca zwłaszcza jak przejeżdżam
          Orunią , starym Chełmem albo Przymorzem.Generalnie Bydgoszcz zmienia się w
          szalonym tempie a co do braku perspektyw bezrobocie jest u nas takie samo jak w
          Gdańsku...
        • Gość: wstrzasniety Re: To straszne! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 22.03.05, 11:28
          wcale nie pragniemy wiecej marketow ,gdyz to co mamy w zupelnosci nam
          wystarcza !
    • Gość: szugar Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:39
      a juz jest dość sklepów wielkopowierzchniowych gdzie pracowników wykorzystuje
      się maxymalnie .......a i te "nowe" przyjdą w koncu i tez tak zrobia--no moze
      jeszcze ufunduja przebudowe ronda lub wpłaca na inny cel który jest cząstka ich
      zysków a utrzymywanie ze są one siedliskiem nowych miejsc pracy jest
      nieuzasadnione bo te nowe miejsca to 70-80%personelu pracujacego na 1/3 1/4 1/2
      etatu słabo opłacanego pracujacego 7 dni w tygodniu bo ich wielka "sieć"rosła w
      siłę i dostatek"----
      bcl
    • Gość: maciej Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 27.11.04, 19:26
      A u Ciebie sa?
      • vviosna Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? 28.11.04, 07:24
        a na co nam media markt? maja dobry pr, ale za tanio tam nie jest
        btw: czy potrzebne nam zdarzenia podobne do tych z lodzi?
    • Gość: Klimaz Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 08:26
      Zgoda - Ikea i MediaMarkt lub Saturn to sklepy które bardzo przydałyby się w
      mieście.

Ale jeszcze bardziej przydałyby się sklepy odzieżowe typu: C&A, H&M, Esprit,
      Zara, Bata, Salamander, itp. Wkońcu możnaby się jakoś przyzwoicie ubrać i to za
      rozsądne pieniądze bo w tej chwili ceny odzieży i butów są w Bydgoszczy
      tragicznie wysokie a wybór zerowy.
      • Gość: szubiniak Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:13
        Czy wy nie wiecie że sklepy wielko obszarowe niszczą mały biznes amłe slepy
        które napędzaja konunktórę i gospodarkę 60% PKB to małe sklepy i firmy. Wielkie
        molochy niszczą małą przedsiębiorczość. 3 pracowników w sklepie małych jest
        zastąpiona przez 1 w supermarkecie. Wiec po co wam molochy które tylko będą
        powodować większe bezrobocie bo i tak jest duże w mieście. Lepiej poszukać
        jakiegoś inwestora który do miejsca pracy a nie zniszczy je.
    • Gość: Yaraz Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:45
      Narazie nie ma ale będą:)
    • Gość: viki REAL i MEDIA MARKT buduja sie wlasnie w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 20:10
      REAL i MEDIA MARKT buduja sie wlasnie w Toruniu - otwarcie w październiku 2005
      • Gość: magda Re: REAL i MEDIA MARKT buduja sie wlasnie w Torun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:45
        to nie wina bydgoszczan, tylko władz!
        • mylady1 Re: REAL i MEDIA MARKT buduja sie wlasnie w Torun 15.05.05, 20:04
          no i dobrze.
    • Gość: re: Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: 130.60.44.* 15.05.05, 19:53
      No jak dla kogos Geant czy Praktiker to powazne sklepy to gratuluje.... To tak
      jakby powiedziec, czemu nie ma w Bydgoszczy powaznych "prysznicow publicznych".
      Chcesz powaznych sklepow? Zapraszam na Dluga (ktora podobno umiera). Mozesz tam
      kupic Rosenthala, Versace, Bvlgari i inne powazne rzeczy. A cement to mozna
      kupic tez w Koziej- jakijstam. Nie trezba od razu budowac Castoramy, zeby kupic
      gwozdzie. Myle sie?
    • bydgosc Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? 15.05.05, 19:54
      Przepraszam, a co jest w Media Markt czego nie mozesz kupic w Bydgoszczy?
    • bydgosc strasznie konsumpcyjne spoleczenstwo 15.05.05, 19:56
      Jeszcze jedno, postarajcie sie zwrocic uwage na to ze pytanie CZEMU NIE MA
      POWAZNYCH SKLEPOW dowodzi, ze jestesmy spoleczenstwem (po czesci) strasznie
      konsumpcyjnym. Dlaczego nikt nie zapyta - dlaczego w Bydgoszczy nie ma wydazen
      kulturalnych, ktore przyciagnelyby wieksza ilosc ludzi?
      • Gość: maciej Re: strasznie konsumpcyjne spoleczenstwo IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 15.05.05, 20:36
        A zwrócie uwagę, jaki analfabeta ten post wyżej napisał. Zapewne kolego jak są
        WYDARZENIA KULTURALNE w Bydgoszczy to ty nie masz o nich zielonego pojęcia. No
        cóż, jak ktoś pisze takie byki to nie dziwota!
    • Gość: UMK Re: Czemu w Bydgoszczy nie ma poważnych sklepów?? IP: *.law.uni.torun.pl 19.05.05, 11:37
      POWAZNE SKLEPY SĄ I W BYDGOSZCZY I W TORUNIU.
      BYDGOSZCZ GALERIA POMORSKA
      TORUN GALERIA PDT
      CHOC PRZYDADZĄ SIE NOWE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka