Dodaj do ulubionych

ZGŁOŚCIE POMYSŁ NA ROZKRĘCENIE BYDY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:59
Mam prośbę -proszę pod tym wpisem wpisujecie Swoje pomysły, które pomogą nam
BYDGOSZCZANOM (to brzmi dumnie) rozkręcić Nasze kochane miasto - każdy nosi
jakiś pomysł - możemy np po uzyskaniu 50, 60 wpisów spotkać się - w realu -i
uporządkować nasze propozycje - a później przejść do ich realizacji - w realu
oczywiście -SERDECZNIE ZAPRASZAM - UPRawniony
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: ZGŁOŚCIE POMYSŁ NA ROZKRĘCENIE BYDY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:18
      zmniejszenie albo zlikwidowanie stref parkowania albo obnizka opłat za
      parkowanie
    • Gość: Czesiek Nie przesadzajmy pod wpływem wrogich sił z Torunia IP: *.tvgawex.pl 12.12.04, 21:21
      Bydgoszcz się nieźle rozwijała w latach 90 w przeciwieństwie do Torunia.
      Pewnie, firmy upadały i powstawały. Wolę teraz aby Dombrowicz z ekipą dobrze
      przygotował kolejne inwestycje i wnioski o dotacje. Nawet jak przegra to
      następca będzie miał co robić. Przypomnę, że po Jasiakiewiczu pierwsze wieści o
      zadłużeniu były katastroficzne. Potem to zweryfikowano ale i tak chyba jest
      powyżej 50%. Lepiej uważać.
      • Gość: feluś Re: Nie przesadzajmy pod wpływem wrogich sił z To IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 13.12.04, 00:55
        Mylisz się, z nowym kredytem 42%. aktualnie jest robiony rating Bydgoszczy!
    • radca Re: ZGŁOŚCIE POMYSŁ NA ROZKRĘCENIE BYDY 12.12.04, 21:38
      Gość portalu: UPRawniony napisał(a):

> Mam prośbę -proszę pod tym wpisem wpisujecie Swoje pomysły, które pomogą nam
      > BYDGOSZCZANOM (to brzmi dumnie) rozkręcić Nasze kochane miasto - każdy nosi
      > jakiś pomysł - możemy np po uzyskaniu 50, 60 wpisów spotkać się - w realu -i
      > uporządkować nasze propozycje - a później przejść do ich realizacji - w realu
      > oczywiście -SERDECZNIE ZAPRASZAM - UPRawniony

- przepraszam,a jaka to partia ? :)

radca
      • Gość: Yaraz Tylko nie U P R!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:50
        Jezu to ta kanapowa partia jeszcz istnieje???Co tam słychać u Foresta Gumpa
        bydgoskiej rady miasta???W ogole to kolo założył post jako UPR a potem się
        wpisał o podatkach:D Może chcesz pokazać w ten sposób siłę uPRU
        • Gość: Che is dead Re: Tylko nie U P R!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:00
          Możesz mi wytłumaczyć co to znaczy "koło założył post jako UPR"?? Strasznie
          bełkoczesz, komuszku, spójrz sobie na nicki i IP i potem pleć głupoty. To juz
          drugie twoje kłamstwo dzisiaj.
      • Gość: UPRawniony Potraktujcie ten post POWAŻNie-nie-chodzi o polity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:05
        Potraktujcie poważnie post tu nie-chodzi o politykę tylko Nasze pomysły
        • radca " komuch " lub " komuszek " - jakie to latwe.. 12.12.04, 22:12
          Gość portalu: UPRawniony napisał(a):

> Potraktujcie poważnie post tu nie-chodzi o politykę tylko Nasze pomysły

- zbyt juz wiele pomyslow tutaj bylo ukazywane i zbyt wiele atakow bylo.
          Okazuje sie,ze jesli ktos z przeciwnej opcji politycznej ukazuje jakis ciekawy
          pomysl - to niestety.... ale zaczynal byc natychmiast atakowany i rowniez
          wyzywany

dlatego nieraz zastanawiam sie... czy wogole warto ukazywac cos na forum
          internetowym - gdzie moze ktos anomowo wyzwac lub wykpiwac jakies pomysly

widac rowniez ,ze pewne osoby natychmiast wyzwaja kogos od " komuchow "
          lub " komuszkow " i to tylko za to ,ze nie podziela zdania z dana osoba

radca
    • Gość: gostek Re: ZGŁOŚCIE POMYSŁ NA ROZKRĘCENIE BYDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:54
      Marzy mi się powstanie aqua-parku, zastanawiam się dlaczego miasto nie
      poszukuje inwestora, byłaby to atrakcja nie tylko dla Bydgoszczan. Z
      perspektywy czasu żałuję, że głosowałem na Dombrowicza. Za jego rządów miasto
      się zatrzymało...więc może zmieńmy prezydenta na bardzej przebojowego.
      • Gość: Yaraz UPieRdliwi ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:13
        Oj oj "U P ie R dliwy" akurat komuszkiem to mnie nazwać nie możesza predzej
        ciebie by pewnie mozna było nazwac:D Ale wiem spoko partia ma zamało członków
        to myślisz że może jakaś zbieranka z forum się zgłosi.Co tam słychać u Korwina-
        Mkke wyjaśniona sprawa tego pchnięcia nożem-co w szpitalu wylądował???Czy w
        tych wyborach znów wam syna wstawi na liste tak jak do europaramentu???:D
        • Gość: balum Re: UPieRdliwi ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:29
          a) budowa centrum technologicznego,
          b) inkubator przedsiębiorczości w tym oddzielny dla firm z branży
          elektronicznej, informatycznej, programistycznych (dla studentów
          telekomunikacji informatyki) - tutaj pieniądze włożone przez miasto w
          księgowość, lokale, internet itd z pewnością po paru latach by się zwróciły.
          c) obniżenie podatków (lokalnych dla małych i średnich przedsiębiorstw
          produkcyjnych. Nie dla marketów - te dośyć już drenują bydgoski rynek.
          d) rozpoczęcie nawet swoimi siłami budowy linii tramwajowej do fordonu (jak
          sądzę ZDiKM po zakupieniu odpowiednich maszym do układania szyn itd mógł po
          trochu sam to robić - byłoby taniej a pieniądzę zostały by w Bydgoszczy - nie
          mówię tu już o mozliwości zatrudnienia tutaj bezrobotnych w ramach robót
          publicznych - na co środki z UE by się znalazły.).
          e) program dla właścieleli prywatnych kamienić (umorzenie podatków w zamian za
          poświęcenie tych środków na reneowacie i odmalowanie posesji).
          f) silne wsparcie dla instytycji, organizacji non profit ze strony magristratu
          na realizację wydarzeń kulturalnych, konkursów, festiwali itd.
          g) silne powiązanie miasta z brdą (przykładem może tu być tramwaj wodny) - być
          może udałoby się zorganizować festiwal szanty rzecznej itd - na barkach przy
          rybim ryku możan by spiewać.

• Gość: Yaraz Czy UPR nadal przeciw UE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:16
        W ogóle czy UPR nie chce czasem wstąpić nadal do NAFTA:DDD
        To co występujemy z UE panie UPieRdliwy:D ???
        • Gość: Che is dead Re: Czy UPR nadal przeciw UE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:41
          Mówiłem że komuszek. Śmiej się z Nafta, śmiej. Tylko gdzie te pieniądze z łuni??
          • Gość: balum Re: Czy UPR nadal przeciw UE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:43
            Pieniądzę są tylko trzeba się o nie postarać. Oczywiście można przyjąć twoją
            postawę "gdzie te pieniądze z łuni" ale tak do niczego nie dojdziemy. Kto nie
            próbuje ten w kozie nie siedzi.
        • Gość: Nafta Re: Czy UPR nadal przeciw UE??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:05
          Chociaż UPR nie trawię, ale muszę przyznać, że NAFTA stanowiła bardzo ciekawą
          alternetywę dla UE. I może stanowi nadal, gdyby odrzucić ojrokonstytucję... A
          krytycy NAFTA zapewne nie przeczytali nawet jednego zdania o tej organizacji.
    • madziara_pl Re: ZGŁOŚCIE POMYSŁ NA ROZKRĘCENIE BYDY 12.12.04, 22:16
      na rozkrecenie.... hmmmm.....moze bicie rekordu w kreceniu hula hop ? ;)
      • Gość: Yaraz ŻAL MI upr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:08
        Balum ma rację!!!Pieniądze są-a może wy upr nie chcecie wykorzystywać funduszy
        unijnych-macie jakies kompleksy???Sorry zapomniałem że macie tylko jednego
        radnego:D Mam nadzieję że nie bedziecie się podklejać pod listy przyszłej
        koalicji rządzącej PoPis:]
        • Gość: magda Re: ŻAL MI upr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:12
          wypieprzyc wszytkich politykow z ratrtusza i zrobic referendum!
        • Gość: Che is dead Re: ŻAL MI upr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:30
          też mam taką nadzieję. Niech popisy sami się błaźnią...
        • Gość: Che is dead Re: ŻAL MI upr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:41
          Jakieś tam zawsze są. Tylko , że te same pieniądze nasz budżet wpłaca do UE
          jako składkę. Dodać koszty papierów, ekspertyz, pracy urzędników etc. i wyjdzie
          na zero. Za to podatki rosną i przepisy robią się coraz durniejsze...
          • Gość: zatroskany Zorganizować referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:19
            Gdyby bydgoszczanie zorganizowali referndum dotyczące odwołania nieudolnego
            prezydenta Dombrowicza i jego ekipy, a następnie w wielkim patriotycznym zrywie
            ruszyli do urn wyborczych i udało się przekroczyć wymagany próg. Będziemy mogli
            być z siebie dumni, a w Polskę pójdzie znak , że potrafimy przyznać się do
            błędu i nie jesteśmy niczym gęsi, tylko potrafimy brać swoje sprawy w swoje
            ręce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka