Gość: nick IP: *.dsl.klmzmi.ameritech.net 22.12.04, 02:31 co o tym myslicie? www.lsh.com.pl/1024/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: feluś Re: Focus Park IP: 193.26.211.* 22.12.04, 08:32 Dzięki za ten link. Będzie superowo w centrum. nastepny etap, aby ten fragment miasta stał się wizytówka miasta to: znalezienie inwestora na tereny po torbydzie i kapitalny remont dworca PKS!!! Będzie super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 01:11 Średniej wielkości centrum handlowe nie będzie wizytówką miasta. Nawet jeśli w okolicy będzie ładny dworzec PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh PKS robi wypad w okolice PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:00 tu zostanie plac na cos innego. I to nie jest średniej wielkości . ma przeciez 3 poziomy a Bydgoszcz to nie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: PKS robi wypad w okolice PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 01:35 Są już może jakieś konkretne plany i terminy w związku z PKS koło PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Hangar handlowy w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:31 Hangar handlowy w centrum miasta, aż strach pomyśleć jakie będą korki przed świętami. Ani to ładne, ani ciekawe. Jedynym fajnym elementem jest fakt wkomponowania w zabudowę zabytkowych obiektów po dawnych zakładach mięsnych – ale przecież to nie łaska, za wyburzenie podobnych zakładów w Toruniu przez kilka miesięcy siedział za kratami Maciej O. , prawa ręka Dombrowicza, dwa razy takich samych błędów się nie popełnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Hangar handlowy w centrum miasta IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 00:23 brak pojecia o architekturze u was!!!!! Centrum 4 generacji! Obiekt porownywalny z Arkadia, estetycznie lepszy a na dodatek gigant!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Focus Park IP: *.tvgawex.pl 22.12.04, 10:18 AA serdeczne DZIĘKI ZA TEN LINK bo bylem cholernie ciekawy jak to będzie wyglądało!!! NO nawet nieżle mówiąc krótko typowo Wielkomiejskie Centrum usług w Centrum miasta. ZOBaczymy jak to będzie na żywo się prezentowało ALE jak na razie to dobrze że będzie tam coś ładnego NIŻ TEN BURDEL co jest teraz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:36 Niby dobrze, że będzie tam ładniej. Jednak fakt, że to jest w centrum miasta spowoduje, iż centrum "centralne" (rynek i okolice) jeszcze bardziej padnie. Już teraz jest źle, a będzie jeszcze gorzej. Może rewitalizacja Wyspy coś pomorze, ale na resztę brakuje pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:37 ups... pomoże miało być :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Nie padnie jeśli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:02 właściciele kamienic na Gdańskiej przstana barc tak wielkich czynszów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Focus Park IP: *.tvgawex.pl 22.12.04, 10:24 AAA i nasze centrum będzie NAJWIĘKSZE aż 86.500 tyś mkw W MORDE to cholernie duża powierzchnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:33 Centrum handlowe Arkadia - 287 000 m kw. - powierzchnia całkowita inwestycji. To jest duża powierzchnia. Te 85tys. m kw. to więcej niż taki Stary Browar w Poznaniu, ale i tak nie jest to "cholernie duża powierzchnia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:36 Nie denerwuj się, to opłacani przez ratusz zaklinacze rzeczywistości, piszą o mega inwestycji i genialności Dombrowicza, który nam załatwił kolejny market. Dlatego ich opinie, są nic nie warte, na kilometr czuć tanią propagandę, a zachwyty nad czymś czego nie ma czerpią chyba z „Podręcznika Młodego ZSMPowca”:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Człowieku! Masz zeza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:05 Czy nie widzisz że to nie market? Czytaj i patrz. Centrum usługowo handlowe. Nie hala handlowa. Do tego kino , kawiarnie, puby itp. Rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Czyli to samo co Galeria Pomorska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:53 Czyli to samo co Galeria Pomorska? Ale od kiedy hala handlowa jest centrum kultury?Ale dla niektórych to prawie to samo co Luwr. Oczywiście, że dobrze, że cokolwiek się dzieje, ta komercyjna inwestycja z pewnością nie wpłynie na zmniejszenie bezrobocia. Z pewnością przy rozbiórce starych budynków i budowie nowych budynków zatrudnione będą firmy z poza Bydgoszczy. Zatrudnione ekspedientki i obsługa w centrum handlowym to znikoma ilość, nie poprawiająca statystyk. Szkoda, że w Bydgoszczy nie są lokalizowane fabryki tylko markety. Ale, widać nie ma kto przyciągnąć takich inwestycji…. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Jesteś zwykłym idiotą "z poza" Bydgoszczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 23:10 orto chłopczyku orto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do idiotow Re: Jesteś zwykłym idiotą "z poza" Bydgoszczy :) IP: *.hipernet.ras.pl 28.12.04, 00:15 lepiej sie podniecac droga osiedlowa jak to macie w zwyczaju drodzy torunczycy..nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:03 Widocznie taka wystarczy. My nie jesteśmy Warszawą. Starczy takie centrum. A o korki się nie martwcie bo będzie przebudowany cały węzeł. Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Focus Park 22.12.04, 10:33 Projekt z tego co mozna zobaczyc naprawde imponujacy. Zgadzam sie z felusiem,trzeba cos zrobic z Torbydem, najlepiej wyburzyc, i modernizowac dworzez PKS pamietajacy czasy socjalizmu.Jezeli jeszcze uwzglednimy przebudowe ukladu komunikacyjnego to bedzie swietny fragment miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cOlo Re: Focus Park IP: *.man.bydgoszcz.pl / *.man.bydgoszcz.pl 22.12.04, 10:34 Robi wrazenie! Ciekawa kompozycja ze stara zabudowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Focus Park IP: *.tvgawex.pl 22.12.04, 12:34 Jestem przeciwko nazwie FOcus Park!!!!!! A WY????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Focus Park IP: *.hipernet.ras.pl 22.12.04, 13:28 rzeczywisicei robi wrazenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Tylko STARA RZEŹNIA IP: *.hipernet.ras.pl 22.12.04, 14:35 nie przesadzasz...??to bylaby troche rzeznia/wstyd jak kto woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Tylko STARA RZEŹNIA IP: *.tvgawex.pl 22.12.04, 15:11 STARA RZEŻNIA to WYJĄTKOWO DURNA NAZWA I cholernie żle brzmi!!! RZEŻNIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: CENTRUM BIELAWY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:31 Czekamy na gruntowną przebudowę okolicznego układu drogowego. Moje propozycje w tym zakresie: - przebudowa skrzyżowania Ogińskiego - Jagiellońska najlepiej na dwupoziomowe. Jeśli to będzie niemożliwe ze względów finansowych lub terenowych to przynajmniej całkowita przebudowa - przebudowa skrzyżowania Moniuszki-Ogińskiego - przebudowa ronda Ossolińskich - nowa nakładka bitumiczna na całej długości Jagiellońskiej Może stworzyć coś w rodzaju promenady w kierunku Bazyliki, aby ją wyeksponować. Osoby robiące zakupy w centrum (zapewne wielu przyjezdnych) powinny zauważyć Bazylikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: CENTRUM BIELAWY IP: *.tvgawex.pl 22.12.04, 16:27 Z CAaałości sie z Tobą zgadzam PIT!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanMaria Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 17:43 Bezapelacyjnie w tym centrum handlowych powinien znalezc sie ekran IMAX3D, tymbardziej, ze bedzie Cinema City... www.kinoimax.pl CO WY NA TO?!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:21 Świetny jest ten projekt - a ralizacja wkrótce nastąpi. Bydgoszcz znowu rusza do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! 22.12.04, 22:12 Takie kino jest w Plazza w Krakowie, czysty obled!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:25 Wydaje mi się, że w Bydgoszczy jest za mało potencjalnych klientów takiego kina. Bydgoszczanie nie należą do specjalnych kinomaniaków. Na turystów też nie ma co liczyć. Oferta takiego kina jest bardzo ograniczona. Sądzę, że prędzej tego typu kino powstanie w Toruniu (turyści, którzy przy okazji wizyty mogą do niego pójść). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.hipernet.ras.pl 23.12.04, 12:59 tak tak wilmanku...rozumiem...zal dupe sciska! Odpowiedz Link Zgłoś
mi00 Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! 23.12.04, 15:52 Nie smuć się tak, jeśli ci żal ściska. Jasne, że mogłoby być w Bydgoszczy więcej ludzi chodzących do kina. Może wtedy i kina byłyby lepsze. Nie jest mi jakoś przykro, że nie ma w Bydgoszczy IMAXa. Bywam w nim tak ok. raz na rok i tyle mi zdecydowanie starcza. Ile można chodzić na podobne filmy, szczególnie, że nie zmieniają się zbyt często? Bardziej bym się cieszył, gdyby w Bydgoszczy powstało kino z bardziej ambitnymi filmami (coś jak warszawskie Iluzjo czy Muranów), no ale na to też zbyt mała widownia w mieście, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.hipernet.ras.pl 23.12.04, 19:18 sam sobie odpwoadasz mi< wilmanku> nowa taktyka...rozumiem ale bydgoszczan tym nie zdenerwujesz ...ponad 1 mld inwestycji sie szykuje w przeciagu 2 lat...hie hie ...zycze szczescia toruniowi i jego obwodnica ktora sie tak podniecacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.hipernet.ras.pl 23.12.04, 19:22 obwodnicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 00:27 Masz coś do powiedzenia, czy tylko chcesz sobie powyzywać, bo nie wszyscy w Bydgoszczy mają jakiś wielki kompleks Torunia? Byłeś chociaż w IMAXie, czy tylko słyszałeś i ma to leczyć twoje kompleksy? Bardziej mnie ciekawi, co ludzie będą mieli z tych inwestycji. Może lepszą wodę w kranie, może kanalizację (niektórzy na siłę), lepszą wodę w rzece, większe korki w centrum, mniejsze wpływy z podatków, kilkadziesiąt sklepów. No fajnie, ale nie rozumiem tej twojej podniety, tej nienawiści do sąsiadów. Nie wszyscy w Bydgoszczy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Bydgoszcz czeka na IMAXa3D!!! IP: *.hipernet.ras.pl 24.12.04, 15:25 wesolych swiat mimiku...a propo podniety wole podnicac sie takim centrum i miliardowymi inwestycjami w bydgoszczy niz osiedlowymi drogami torunskimi i obwodnica ...pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Czekałem na ten wpis :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:10 Trochę masz racji ale na pewno nie w tym że w Bydzi nie chodzi się do kina :). To już jakaś głupota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Czekałem na ten wpis :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 15:27 No ale nie starczyło chętnych, żeby utrzymać więcej kin w Bydgoszczy. Może rzeczywiście Bydgoszczanie wolą multipleksy od zwykłych kin, może kina są słabe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh piszesz jakbyś nie rozumiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 12:49 Przecież doskonale wiesz że multikino to nie tylko filmy. To także kawiarenki i miejsce spotkań ludzi. Tam mozna miło spędzić czas. Można spoko zaparkiować auto i posiedzieć przy coli. Stare kina dawały "tylko" filmy. W Bydzi zostało kino Adria które przetrwało dzięki temu że ma scenę. Po krótkim zachłyśnięciu się Multi kino Adria odżywa. Drugie kino z kilkoma salami tez jej nie pokona. Znam miasta które nie mają multikina i zwykłych kin tez w zasadzie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: piszesz jakbyś nie rozumiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 01:33 Piszę tak, bo nigdy nie postrzegałem multipleksów, jako miejsc, gdzie można siedzieć. Jak już tam idę, to najwyżej kupię piwo w plastikowym kubku i pomodlę się o to, by nikt w okolicy nie jadł kukurydzy i nie rozmawiał przez telefon. Z drugiej strony dopiero teraz sobie uświadomiłem, że prawie wszyskie małe kina, do których chodzę mają kawiarenki i to całkiem fajne. Szkoda, że w bydgoszczy nie ma tych "starych" kin - z klimatem i innymi filmami niż w Multikinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh ja tez wolę smród starych kin od komórek i czipsó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:30 Zdecydowanie lepiej oglądało sie filmy gdy za hałasy dostawało sie w łeb a żarcie i picie było zabrobnione. No ale cóż komercja i to że kina bydgoskie znajdowały się w ścisłym centrum a czynsze tam paskudnie wielkie. Dlatego właśnie Adria i Kinoteatr (żadko filmy wyświetlają niestety no i wojsko utrzymuje) przetrwały. Gdyby te kina były w innych dzielnicach to może .. Echh żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: piszesz jakbyś nie rozumiał IP: *.petrus.com.pl 28.12.04, 22:30 No, gościu! Jeśli chodzisz do kawiarenki w kinie żeby spotkać się z ludzmi i miło spędzić czas, a jak do pubu to tylko w centrum handlowym to współczuje z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Czekałem na ten wpis :) 31.12.04, 14:02 Rzeczywiście ludzie wszędzie wolą multipleksy od "starych kin" - mają większe ekrany , wygodniejsze krzesła , lepsze nagłośnienie.A do kina w Bydgoszczy chodzi bardzo dużo ludzi - nie zdarzyło mi się tak jak w gdańskim Multikinie dwukrotnie siedzieć we dwoje na pustej sali.Wniosek jak dla mnie płynie jeden - widocznie rynek jeszcze się nie nasycił a "stare kina" zlikwidowano przedwcześnie bo ich właścicielowi (Neptun films z Gdańska ,współwłaściciel - samorząd województwa pomorskiego)nie zależało tak jak w Gdańsku na utrzymaniu "starych kin".W Bydgoszczy trudno było się spodziewać jakiejś interwencji marszałka w tej sprawie - w końcu marszałek CAŁEGO WOJEWÓDZTWA jest z Torunia i czemu miałoby mu zależeć na bydgoskich kinach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Czekałem na ten wpis :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:42 Tylko w Gdańsku tych kin jest więcej, jak sądzę. Wiele też zależy, kiedy się do tego kina pójdzie (jak sądzę bydgoskie kina odwiedzasz w weekendy, albo gdy jest wolne). Może rzeczywiście w Bydgoszczy jest dużo kinomanów, ale likwidacja kin raczej świadczy o tym, że się nie opłacało. Jestem zdania, że wina była trochę po stronie właściciela tych kin (czy firm je wynajmujących), którzy to przespali pojawienie się kina z normalnym parkingiem, dużym ekranem, dobrym nagłośnieniem i wygodnymi siedzeniami. Nie wiem, co mógłby marszałek zrobić w tej sprawie? Kazać im dopłacać do interesu? Może za kilka lat doczekamy się jeszcze fajnych kin. Mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Czekałem na ten wpis :) 01.01.05, 20:41 W samym Gdańsku są 3 multipleksy + 3 kina "niezależne" (w rzeczywistości zrzeszone pod egidą urzędu marszałkowskiego).Tylko gorące premiery są w stanie zapełnić sale w połowie natomiast te mniej gorące zapewniają kilkunastoosobową widownie.W Bydgoszczy mam wielu znajomych którzy bardzo często chodzą do kina - na premierach jest trudno o bilet a w gorących okresach kolejki podchodzą pod drzwi.To ,że pozostałe kina upadły to wyłącznie wina właściciela który przedwcześnie się wycofał z interesu.W Gdańsku marszałek zadbał o to bo urząd marszałkowski jest współwłaścicielem kin zrzeszonych w Neptun Films (wszystkie kina w Gdańsku poza multipleksami).Niestety Gdańsk ma to szczęście ,że ma marszałka który dba o stolicę województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh IMAX jest własnością PANASONIC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:08 Nie da się tego zrobic tutaj. To wysoki budynek i musi stac oddzielnie bo wszystkie Imaxy sa identyczne. I co tu mówić dużo nie zarobiłby na siebie. oni głównie żyją z turystów bo wyświetlaja włąściwie tylko filmiki pokazowe. No ostatnio Ekspress polarny był ale to wyjątek Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Tylko STARA RZEŹNIA 22.12.04, 21:31 Proponuje BYDGOSTIA CENTER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeźnik Ubojnia Center ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:36 Ubojnia Center albo Kaszanka Center albo Salceson Center albo Wątrobianka Center Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan ________ STARA RZEŹNIA __________ 28.12.04, 17:46 projekt jezt zły ma w pogardzie ma historyczne, ceglane zabudowania industrialne [do których autor nawet nie zechciał się ustosunkować] - może zburzyć te ceglane, stuletnie "gargamele"! (sic) kolejna galeria pomorska typu geant i durna nazwa FOKUS może nie ruszajmy na razie ...? po co psuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ________ STARA RZEŹNIA __________ IP: *.hipernet.ras.pl 28.12.04, 17:58 chcialbym zobaczyc projekt tego blaszaka w toruniu <kopernikuska>...cos czuje ze bedzie ubaw....oj bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: ________ STARA RZEŹNIA __________ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 04:29 W tym celu należy umieć obsługiwać jakieś wyszukiwarki. Dla przykładu Google. Można wtedy zobaczyć np. sn.tradepress.com.pl/default.asp?show=page&id=5579 . Typ podobny do Focus Park planowanego w Bydgoszczy - trochę lepszy niż te zwykłe blaszaki, ale dalej nic specjalnego. Jedynie mniejszy (a może podobnej wielkości - różnie to liczą powierzchnia użytkowa / handlowa / całkowita), też blisko centrum, też nie ma się czym podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ________ STARA RZEŹNIA __________ IP: *.hipernet.ras.pl 02.01.05, 21:46 no o tym to mozna powiedziec "blaszak"... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Focus Park 22.12.04, 22:12 Atrakcyjny projekt - pytanie kto będzie wynajmował powierzchnie handlowe - jak znam życie powtórka z pozostałych hipermarketów...Może uskutecznić apele mailowe do właścicieli marek których byśmy chcieli w Bydgoszczy???A co do projektu - pewnie się nie znam ale czy nie mogłoby to być ciut wyższe - następny parterowiec ?(pewnie to zgodne z koncepcją architektoniczną sąsiednich terenów...) Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: Focus Park 22.12.04, 22:31 I bardzo dobrze, ze takiej wysokosci. Bydgoszcz to nie wysokosciowce. projektanci swietnie to uwzglednili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Focus Park IP: *.hipernet.ras.pl 22.12.04, 22:36 to bedzie 3-kondygnacyjna budowla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 00:27 No i kolejny projekt, który dobije centrum Bydgoszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feluś Re: Focus Park IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 23.12.04, 01:02 Dobije, ales ty madry!!!!Jak ktos woli taki uklad komunikacyjny z tym nieustajacym smrodem to niech na wsi sobie wybuduje chlewnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Focus Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 01:09 Sądzisz, że kolejne centrum handlowe blisko ścisłego centrum Bydgoszczy nie będzie miało na niego wpływu? Gratuluję wiary. To może nie dobije, bo bydgoska starówka ma sie nieźle? Ulica Długa wygląda na centrum dużego miasta i lepiej być nie może? Jeśli tak sądzisz, to rzeczywiście nie ma o czym dyskutować. Wybudowanie centrum handlowego nie zmienia automatycznie układu komunikacyjnego. No i nie smród w tej okolicy trzyma ludzi w okolicach rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feluś Re: Focus Park IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 23.12.04, 09:26 Uklad komunikacyjny bedzie totalnie zmieniony. 1200 miejsc parkingowych to o 400 wiecej niz ma Geant. Wjazdy beda odrebnymi nitkami w postaci tuneli. ps. co ty sie tak martwisz, noze dalej w tym miejscu ma byc tak syfiasto?A co Ty bys zaproponował? Chyba wylacznie twoje biadolenie. Oj tych malkontentow tu mnostwo, czy ty nie jestes zza miedzy czasami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Focus Park IP: *.hipernet.ras.pl 23.12.04, 13:02 wilmanku ale czemu sie denerwujesz...??chcialbym przypomniec ze wasze centrum to niezbyt duza starowka i jedna ulica od niej odchodzaca Odpowiedz Link Zgłoś
mi00 Re: Focus Park 23.12.04, 15:47 Czemu nazywasz mnie wilmankiem? Ja się nie denerwuje. Nie wiem, jakie miasto masz na myśli mówiąc "wasze" (Bydgoszcz?). Chyba sam nie rozumiesz tego, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Focus Park IP: *.hipernet.ras.pl 24.12.04, 15:15 wilman caca mi jeden pies...chcodzi mi o toruniewo...ale dopiekasz..uuu...po lekturze twoich postow regularne wizyty u psychoterapeuty mam jak w banku...a co do projektow ...wczesniej wspominales mimi...jest gdzies projekt waszego blaszaka??<galerie copernicus mam na mysli> czy wystarczy spojrzec na pierwsza lepsza biedronke i bedzie wiadomo czego mozemys ie spodziewac...pa wesolych swiat mimiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh a ja już chyba wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:13 mi to pewnie ten osiołek biedny Caca hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh mi ... PRZEPRASZAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:31 Sorki za tę głupotę moją Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 MEDIA MARKT 23.12.04, 03:00 Czy mi sie tylko wydaje, czy projekcie widoczna jest plansza Media Markt??? Wie ktoś coś na ten temat ??? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marketing Re: MEDIA MARKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:34 Nareszcie będzie można wybierać, przebierać w modelach, markach i typach. "Matka niskich cen"! Nie powinni tego zabraniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: MEDIA MARKT IP: *.tvgawex.pl 23.12.04, 10:02 jest tam MEdia MARKT !! NO myslę że będzie to poważny konkurent Domaru Bydgoszc EUro RTV AGD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Super czekamy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 11:35 Super!!!Cinema City,Media Markt super!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLINKER na MEDIA MARKT w mieście B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 17:50 nie zgodzi się właściciel DOMARU to wiadomo nie od dziś że po jego trupie póki, żyje zadba żeby Media Markt się tu niepojawił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Centum Jagiellonów IP: 217.97.147.* 23.12.04, 12:29 Inwestycja faktycznie imponująca i o ile rozwiązany zostanie porządnie układ komunikacyjny, to stanowić będzie ciekawą alternatywę dla obecnego obiektu. Rozumiem jednak obawy dotyczące lokalizacji takiego obiektu w Śródmieściu - zarówno dotyczące realności ułatwień komunikacyjnych, jak i "wykoszenia" drobnego handlu ze Starówki. Prawdą jest bowiem, że ok. Starego Rynku zamierają. Działalność handlowa przestaje być opłacalna, a na zwiększenie lokali gastronopmicznych z uwagi na mały, choć rosnący popyt jest wysoce ryzykowne. Reasumując, uważam, że marne są szanse na to, by rzeźnię przejął inwestor, który nie bedzie tam prowadził działalności handlowej, co stawia sprawę jako przesądzonoą. Jednak koniecznym jest poważne podejście do problemów komunikacyjnych, jak i opracowanie koncepcji zagospodarowania Starówki, jak tam padnie handel, to niebawem będzie to zbiorowisko wyludnionych ruin. Pozdrawiam Gall PS - Jestem przeciwny obcojęzycznej nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Centum Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 14:33 centrum niestety wyludnia sie - nie dziwie sie ludziom, ze nie chca prowadzic tu interesow. klienci zwyczajnie nie maja gdzie parkowac. Ja czekam z niecierpliwoscia na centrum handlowe w starej drukarni na gdanskiej. To jest jakies wyjscie z sytuacji - pomysl na sciagniecie ludzi do centrum. Jezeli pomysl ze sklepami w drukarni wypali to jest to szansa dla okolicznych restauracji, barow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Centum Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 23.12.04, 17:38 ALe bzudury wygadują niektórzy że niby w Centrum jest mało ludzi w lokalach !!! Ludzie czy wogóle chodzicie na miasto??!! ja tak i bardzo często zdarza sie że nie ma gdzie miejsca "zagrzać"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Centum Jagiellonów IP: *.hipernet.ras.pl 23.12.04, 19:24 czy wy naprawde nie widzicie ze pisze to jedna osoba z torunia ...taki torunski leszek ...po prostu nie zwaracajmy na tego idiote uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Amen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 13:19 a parking jest nad marketem AGD na tyłach Rywala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc DEBILNA NAZWA IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.12.04, 01:08 kurde! imponuje mi Poznanski STARY BROWAR! Czyz nazwa nie piekna? U nas na lepsza nie stac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos Re: Focus Park IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.12.04, 01:02 ładnych pare lat na to czekałem i jest lepiej niż myślałem jeżeli chodzi o sam obiekt!Przynajmniej obok bazyliki zacznie sie wiekszy ruch, a to przecież taki interesujący obiekt. Poza tym, nic lepszego tam nie zbudują(chyba że charytatywnie) Faktycznie starówka słabo się rozwija - przydałby się parking podziemny koło opery i nie tylko +zagospodarowanie terenów koło opery i spichrzów(dwa nie istniejące miały być odbudowane-wciąż czekam!!!) + podświetlenie tych obiektów. Trzeba dokończyć hotel na wyspie i zrobić porządek na Mostowej: przywrócić dawny wygląd mostu,odbudowa pierzeji wsch. i zabudowa Kaskady(Sowa ma na to kase-problem z projektem i Kaskadą).Centrum w drukarni też przyciągnie troche ludzi. Przedłużyć deptak na długiej(najpierw jednak nowy parking Pod blankami). Remonty kamienic mogłyby być intensywniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos Re: Focus Park IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.12.04, 01:04 P.S. dlaczego jak ktoś dobrze pisze to odrazu człowiek Dombrowicza , a jak żle Toruń? Przecież to dziecinada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Focus Park 24.12.04, 16:01 Focus Park, Cinema City i MEDIA MARKT to kolejne miejsca parcy!!! Już sie nie moge doczekać otwarcia:):):) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo wiele krzyku o nic 25.12.04, 15:48 cieszę się, że Bydgoszcz się rozwija(choć bardzo powoli) i doprawdy z utęsknieniem oczekuje momentu, kiedy to zostanie otworzony Focus ale czy nie bedzie z tym projektem podobnie jak z IKEĄ, parkiem wodnym, wiele krzyku w zasadzie o nic-_- mam dosyć mydlenie mi oczu, że moje miasto na reszcie będzie się jakos prezetowało, bo to tylko puste słowa a ja chę konkretów! obecnie jestem bardzo ale to bardzo zła, że w Bydgoszcy nie ma IKEI, musze jechać do Poznania, park wodny jeszce przezyję, właśnie jeszce się okaze że do Focus Park też będziemy musieli jeździć do innych miast a Bydgoszcz pozostanie Brzydgoszczą-_- smutne ale tak przedstawia się rzeczywistość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: wiele krzyku o nic IP: *.dsl.klmzmi.ameritech.net 25.12.04, 19:23 firma Parkridge wchodzi na plac budowy zaraz po wyprowadzce zakladow miesnych do nowej fabryki, czyli pod koniec przyszlego roku, planowane otwarcie Focus Park jest przewidziane na koniec 2006 roku, powierzchnie w centrum zajmie m.in. Media Markt oraz Cinema City ( ale nie IMAX) mozliwe ze bedzie zmieniona nazwa centrum, z tego co mi wiadomo, ale to juz nieoficjalnie, IKEA w tym samym czasie co my bedzie budowac swoje centrum, zacznie pod koniec przyszlego roku i otworzy je w 2006, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo dziękuję za odp 25.12.04, 22:58 dodała mi trochę otuchy i nadziei, że może i to niebawem doczekam się fajnego czytaj reprezentatywnego centrum handlowo-usługowego w Bydgoszczy a budynki rzeźni przestaną szpecić i odstarszać przejezdnych, co do IKEI to także sie ciesze, że będzie, tylko że mi teraz jest ten sklep potrzebny za dwa lata to dom będzie już dawno urządzony, ale zawsze IKEA się przyda serdecznie pozdrawiam^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: wiele krzyku o nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:54 Wydaje sie pan być dobrze zorientowany. Czy wiadomo coś o drogach w okolicy centrum? Czy można gdzieś obejrzeć jego plany oprócz wspomnianej wyżej strony (3 obrazki - mało widać)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh ja wiem dlaczego tak piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:36 chodzisz po Bydgoszczy i nie patrzysz wysoko. Tam jest piekno kamienic i zieleni. Jeśli widzisz tylko witryny to rzeczywiście nic ładnego. Pójdź na Sielankę, 11 stycznia, Al. Ossolińskich, Plac Wolności park i kilka innych miejsc. Mi na to otworzył oczy kolega z innego miasta. On patrzył i widział ja tylko patrzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo ja też wiem 26.12.04, 13:25 doskonale wiem, że Bydgoszcz posiada piekne kamienice, w ogóle to lubie swoje miasto, tylko chcę aby sie rozwinęło i było jak Poznań, przecież mamy możliwości aby stać się znaczącym miastem, bo jak na razie to ludzie nawet nie wiedza gdzie Bydgoszcz sie znajduje-_- sądzę że jak powstanie Focus Park, aqua park w Myślęcinku-który jest niewykorzystany, to trochę się to wszystko pozmienia a i fajnie by był gdyby znalazły się pieniążki na odrestaurowanie(licznych, niszczących się) kamienic, jak słusznie zauważyłeś pieknych(te odświeżone prezentuja sie wspaniale!) doprawdy nie mogę się doczekać aby Bydgoszcz nie była więcej nazywana Brzydgoszczą...jak na razie czuje niedosyt, niech już będzie ten 2006 r. abym mogła zaobserwować przemiany wiem ze jestem niecierpliwa i marudzę, popracuję nad sobą^_^ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ____ słowo RZEŹNIA powinno być w nazwie tego miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLINKER kolejne ... takie samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:13 takie samo architektoniczne badziewo jak Geant i Pomorska Galeria tyle dwie stare budy od Jagiellońskiej zostawione a one przecież mocą są tego wszystkiego i sensem nie wiem, zdawało mnie, że materialem elewacyjnym będzie cegła, klinker płytka, bal drewniany (cytowanie muru pruskiegiego), może interesujące łączenie cegły z metalem? tymczasem widzę tu kolejne słabawe centrum handlowe "wsadzone do środka" nadzieja, że decydować będzie nie 50-60 - latek bez gustu (typowe) lecz mądry 30-40 latek (bywa) inaczej nic w tym mieście nikomu nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: kolejne ... takie samo IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 00:14 do CH 4 generacji... jestes bezzasadny w swej opinni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Streamers Re: kolejne ... takie samo IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 01:58 W tej Bydgoszczy to chyba same klocki powstaja. To że jest odpowiednio oświetlone nie świadczy o ładnej zabudowie. Sądze także że najpierw powinni zmienić komunikacje. Dodac jakies bezposrednie polaczenia z Fordonu do centrum na jeden bilet. W Warszawie mozna przejechac prawie cale miasto na jednym bilecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamek Re: kolejne ... takie samo IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 02:00 Co się z tą Bydgoszcza dzieje. Tylko same markety. Gdzie jakies fabryki, zatrudniajace wykwalifikowanych ludzi. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: kolejne ... takie samo IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 11:13 Widze że toruczycy działają na naszym forum i im "gula" skacze bo tak krytukują że szukaja jakiś bzdurnych argumentów!! ZAZdrości znaczy kocha !!!! hheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: kolejne ... takie samo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:32 Fabryk jest i to sporo. Zainteresuj się tematem, poszukaj a znajdziesz więcej niż ci się wydaje. W ogóle problemem Bydgoszczy jest słaba promocja. Niewielu bydgoszczan zdaje sobie sprawę co mamy. Każdy kto zechce bliżej poznać potencjał Bydzi zdziwi się. Słyszałem taką opinię o Poznaniu, że nowi przybysze są przeważnie zdziwieni pozanając bliżej to miasto nie docenaijąc go na pierwszy rzut oka. To samo jest z Bydgoszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAKOS Re: Focus Park IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 14:08 Muszę się niestety zgodzić z klinkierem co do materiałów. Też marzyła mi się cegła, meteal itp. Jednak to tylko centrum handlowe i w dodatku w niezbyt dużym mieście, więc chyba trudno byłoby znależć lepszego inwestora. Moim zdanie, jednak nie jest najgorzej. Poza tym na tych wizualizacjach nie widać zbyt wiele! Przy okazji zakłady mięsne zbudują sobie nowy obiekt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Focus Park IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 15:52 Jezeli Bakos twierdzisz że Bydzia jest "niezbyt dużym miastem" to mnie "rozwalasz" Bydgoszcz okolo 370tyś mieszkańców daje wynik 8 w kraju plus 40-50 tyś dzielnic można powiedzieć podmiejskich łatwo policzyć ! TAkże słaba jest twoja wiedza o demografii w Polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekh Stef daj se luz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 20:31 tak facet myśli to i niech sobie myśli. Na śmiesznośc się tylko naraża i nie ma co komentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Focus Park IP: *.petrus.com.pl 28.12.04, 21:57 Strasznie się podniecacie tym nowym centrum, czyżby już nie było gdzie kupować? A może wypoczywać? Chyba nie spędzacie weekendów lub co gorsza urlopów w Galerii Pomorskiej albo Auchan i już się tam wam znudziło. No i ta IKEA której nie ma - niektóre snoby muszą jeździć aż do Poznania po kubki, ścierki, wieszaki, talerze, półki, lampki i duperele. Biedni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Focus Park IP: *.tvgawex.pl 28.12.04, 22:45 NIkt kolego się tu nie podnieca TAK jak wy że wam kino budują i pierwszy pożadny market w mieście!!! MY tylko dyskutujemy jak to będzie wyglądało bo to prawie w Centrum miasta A TAK po za tym mówimy czy popieramy nazwę Focus Park czy też NIE BO UWAZAM że nazwa jest do BANI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Focus Park IP: *.petrus.com.pl 30.12.04, 01:22 OK! Aha, a jak już jesteś na tej stronce www.lsh.com.pl/1024/index.htm to nie zapomnij wypełnić formularza i wynająć powierzchnię handlową, bo bez tego nici z Focusa. I jeszcze jedno bo jestem ciekaw - jakie markety są porządne a jakie nie? Cześć! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Focus Park 31.12.04, 14:20 O to się nie bój - handel w Bydgoszczy to świetny interes inaczej inwestor nie budowałby obiektu o powierzchni 85tysm2 zresztą część powierzchni jest już wynajęta bo każdy inwestor zajmujący się budową dużych centrów handlowych współpracuje z określonymi sklepami które na starcie zapewniają , że do jego centrum przyjdą klienci ; a porządne centrum to takie w którym oprócz sklepów istnieją obiekty rozrywkowe (jak kręgielnia i stoły bilardowe w Galerii Pomorskiej)czy jak w tym nowym centrum multipleks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www to akurat proste IP: 195.117.253.* 05.01.05, 17:44 lichy to Biedronka choćby duża, lichy to carefure (dziwne nazwy i nie wiem jak sie to pisze )i Tesco bo to takie spożywczaki większe. Niezły jest Ashaun (nie wiem jak to sie pisze właściwie) , Geant (chyba dobrze hehehe) no i castorama ale tam sie nie najesz. Nie piszę o centrach handlowych z halą, bo to sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
trond każda nowa inwestycja to fajny pomysł 30.12.04, 12:51 ja osobiście życzę Wam nazwy: CENTRUM ZWIERZYNIEC p.s.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos Sref Wojtekh --riposta IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 23:51 Znam dane demograficzne i Bydgoszcz jest dla mnie niezbyt dużym miastem. Osobiście widze sporo plusów tej sytacji jak i sporo minusów. Jeżeli znacie obiektywną granicę od której miasto przestaje być niezbyt duże to chciałbym ją poznać. Bardzo lubie moją bydzie i myśle, że niewielu ludzi w moim wieku zna je równie dobrze. Skąd u was ten kompleks wielkości? :-) Jako człowiek dla którego architektura jest jedną z pasji, na bieżą obserwuje to co się w niej dzieje w Polsce i nie tylko. Łatwo zauważyć, że projekt nie należy do bardziej wyrafinowanych. Biorę jednak pod uwagę realia i dlatego myśle, że jak na market nie jest najgorzej. Niestety wciąż nie mogę się doczekać uporządkowania starówki i centrum mojej bydzi i to mnie boli troche bardziej niż niezbyt wyszukane materiały użyte do budowy Focus...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef DO Bakos!!!!!!! IP: *.tvgawex.pl 29.12.04, 12:03 tak mnie ująłeś swoim wpisem że muszę ci odpowiedzieć!!! W większości atlasów i w ogólnej przyjętej zasadzie ilość czyli pow. 500 tyś nazywamy wielką miejską metropolią, ilość pow 350 tyś dużym miastem , pow 150 tyś miastem średniej wielkości. DANE te odwołują się do WAURUNków POLSKI oczywiście o czym trzeba pamiętać!!! Wiadomo że sprawa inaczej sie będzie miala w Państwach gdzie pierwsza 10 miast nie schodzi z ilością mieszkańcóe poniżej miliona!!!Także Bydzia z ilościa 370 do 410 tyś z jej okolicami zalicza sie wiadomo do jakiej grupy!!! Sądze że wszystko jest teraz jasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos DO stef !!!!!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.12.04, 15:46 "tak mnie ująłeś swoim wpisem że muszę ci odpowiedzieć" Dobra- pobawmy się językiem polskim! Napisałem: "Jednak to tylko centrum handlowe i w dodatku w niezbyt dużym mieście" Czy niezbyt duże miasto nie jest duże? Patrząc na Twoje "..ilość pow 350 tyś dużym miastem..." można wywnioskować , że bydzia jest niezbyt duża:-) Więc? "Sądze że wszystko jest teraz jasne!!!" P.S. Wreszcie zabudowa Mostowej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Focus Park IP: *.petrus.com.pl 13.01.05, 21:50 tak focus on focus park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Focus Park IP: 193.26.211.* 25.01.05, 15:44 Focus nie fokus, ale wysokusz!!! Odpowiedz Link Zgłoś