mozilla.org 20.01.05, 19:54 ruszyła maszyna po torach ospale ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 20.01.05, 20:00 a nie pisalem o mysliwstwie ? - odnosnie tego tematu ? Mysliwstwo i lowiectwo .... tutaj tez prowadza slady do roznych powiazan radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paramaribo Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.toya.net.pl 20.01.05, 20:21 Szanowny Panie Radco!!! Nie jestem lekarzem, mieszkam w Katowicach, Profesora Kasprzaka w ogóle nie znam i nigdy nie miałem z nim nic do czynienia. Od kilku dni śledzę "Forum Czytelników" w tej sprawie. Mój wniosek jest jeden. Szanowny Panie Radco!!! Jest Pan złym, podłym człowiekiem, którego prześladują natręctwa. Proponuję czym prędzej udać się do psychiatry - może coś Panu pomoże, jeśli jeszcze w ogóle można Panu pomóc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:13 nareszcie ktoś miał odwagę nazwać rzecz po imieniu."radca" to człowiek psychopata, który po stracie syna popadł w obsesję wyniszczenia samego siebie i innych związanych ze służbą zdrowia.Drodzy Państwo nie po to piszemy aby wzajemnie się opluwać.Jest problem, dlaczego zamknięto Profesora w tak szybkim tempie??? a swiat przestępczy śmieje sie w kułak z niemocy prawnej.Czy mamy rozumieć, że coś sie zmienia w naszym wymiarze "sprawiedliwości" W tym chorym kraju poprostu niechce sie żyć.Jesteśmy wobec siebie potworami bez skropułow.Słusznie ktoś zauważył, że trzeba mieć zdrowie by móc chorować, a decyzje o kosztach leczenia wydawanych przez NFZ ( z czyich pieniędzy piekny budynek na ul.Mickiewicza i rozbudowana administracja z naszych składek!!! ) jakoś nikt nie próbuje rozliczyć skąd były pieniadze,dlatego płacimy za operacje i płacić będziemy bo taki nam stworzono system, i kto dał prawo mediom do ferowania wyroków,czy tym sposobem chcą sobie zaskarbić poczytność.Może stworzyć "kącik informacyjny" o każdej rozprawie toczącej się w Sądach? byłoby co czytać.WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.com / *.kalisz.mm.pl 21.01.05, 10:39 Nie zapominajmy, że psychiatrzy też biorą. A z tego co ostatnio pojawiło się w mediach to K. przy nich to mały pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziedzic pruski Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 195.85.209.* 20.01.05, 20:28 myśliwstwo, łowiectwo ... ...a taże zbieranie motyli i hodowla rybek. Powiązań jest cała masa! Cieszę się bardzo, że taki wielki śledczy (Pan Radca) się tym zajął! Na pewno nic Mu nie umknie! I już wkrótce wszyscy lekarze pójdą siedzieć. Trzymam kciuki! natenczas kończę dziedzic pruski (w składzie nagonki) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 17:23 radca napisał: > a nie pisalem o mysliwstwie ? - odnosnie tego tematu ? > Mysliwstwo i lowiectwo .... tutaj tez prowadza slady do roznych powiazan > > radca " KORUPCJA. Operacje profesora Heliodora K. Grosz do grosza Prawie dwie godziny trwało wczoraj w bydgoskim Sądzie Rejonowym posiedzenie w sprawie aresztowania znanego neurochirurga Heliodora K. Sędzia Ewa Szopińska nie miała wątpliwości: lekarz musi trafić na dwa miesiące za kratki. przeciwko profesorowi rozpoczęło się w grudniu ub.r. Już wtedy prawdopodobnie policjanci z wydziału do walki z korupcją Komendy Wojewódzkiej założyli podsłuchy w klinice, w której szefem był prof. Heliodor K. Na początku stycznia w gabinecie profesora pojawiła się pani A.B. z prośbą o operację kręgosłupa. Z uzyskanych przez nas informacji wynika, że zostawiła u neurochirurga kopertę z 4 tys. zł. Włożyła ją do torby lekarza, bo ponoć nie chciał jej przyjąć. O tym, że zostawiła łapówkę, miał się przekonać dopiero w domu. Dzień później - 4 stycznia - nie zdążył koperty oddać pacjentce, bo w szpitalu czekali już na niego policjanci. Postawiono mu wtedy zarzut przyjęcia jednej łapówki. Następne sprawy wyszły później, gdy po nagłośnieniu sprawy w mediach zaczęli w policji zgłaszać się świadkowie, którzy zeznawali o wręczanych profesorowi łapówkach. Przedwczoraj Heliodorowi K. postawiono łącznie 12 zarzutów. M.in. miał przyjąć kopertę z kwotą 15 tys. zł od C.D. w roku 2002, od E.F. w lipcu 2003 roku za operację syna - 10 tys. zł. Zarzuca mu się też, że za operację syna przyjaciela, którego zna od 15 lat, przyjął korzyść majątkową w wysokości 120 zł w postaci... noclegu w domku myśliwskim w okolicach Szubina, w listopadzie ub.r. Był tam z żoną i kolegą myśliwym - też lekarzem. Inne zarzuty sięgają "grzechów" profesora m.in. z roku 2001. Prof. Heliodor K. rocznie robił od 350 do 370 operacji. Kierowana przez niego klinika - 1.300. Śledczy sięgnęli po dokumentację z 5 tys. operacji dokonanych przez niego i podległych mu lekarzy w ostatnich latach. Kiedy policjanci na początku postawili mu jeden zarzut, nie spodziewał się, że będą następne i że może zostać aresztowany. Funkcjonariusze byli w domu Heliodora K. przedwczoraj tuż po godz. 7. Po przeszukaniu mieszkania, oficjalnie został zatrzymany o godz. 7.55. Lekarze powołani do zbadania stanu zdrowia podejrzanego neurochirurga nie znaleźli przeciwwskazań dla osadzenia profesora w celi. Tzw. sprawy aresztowe w sądzie trwają zazwyczaj kilka bądź kilkanaście minut. Wczoraj sędzia Ewa Szopińska wnioskowi o aresztowanie prof. Heliodora K. poświęciła prawie 2 godziny. Podejrzany lekarz wyjaśniał niektóre sprawy, m.in. pobytu w domku myśliwskim i rzekome przyjęcie łapówki od pani A.B. Nie przyznaje się do winy. Dziennikarze zostali wpuszczeni do sali rozpraw tylko na odczytanie decyzji sądu. Heliodor K. jest przeziębiony. W celi spędzi najbliższe dwa miesiące. Chyba że sąd wyższej instancji przychyli się do wniosku obrońcy, który zapowiada złożenie zażalenia i zamieni profesorowi areszt na kaucję. Inicjały świadków zostały zmienione. Adam Lewandowski GP 21 Stycznia 2005 " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanda Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 195.85.209.* 21.01.05, 17:57 Dobrze,że gościa przymknęli. "dobry byl z niego specjalista" - fakt, ale kiepski człowiek.... a kilku jeszcze czeka w kolejce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerth Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:19 a) jeszcze dzien b) jeszcze dwa dni c) dluzej niz dwa dni Wszak choroba nie wybiera, zwlaszcza jak sie ma przyjaciela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do gerth Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:28 Proponuje zapobiegawczo aresztowac wszystkich lekarzy w bydgoszczy. Nie bedziesz sie musial martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: 195.85.209.* 20.01.05, 20:30 i aresztujmy! i rozstrzelajmy! albo kosi, kosi łapki... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? 20.01.05, 20:35 ale AKCJA NA RADCE :))) broncie, broncie LAPOWKARZY W SLUZBIE ZDROWIA broncie tez UPIJAJACYCH SIE LEKARZY NA DYZURACH .... a co tam ludzie - no nie ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutalnie, ale.. Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:40 ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmm Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:19 jakich synow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do radcy Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: 195.85.209.* 20.01.05, 20:45 a Ty pluj, pluj na lekarzy, pluj na całą służbę zdrowia, pluj na ile Ci śliny starczy... ... im więcej oplujesz tym wtedy będziesz bardziej Wielki i Jedyny Sparwiedliwy. to nic, że plujesz na ludzi, przecież to się dla Ciebie nie liczy. "nie radca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka dobrać się do dupy IP: 66.160.17.* 20.01.05, 20:31 tym wszystkim lekarzom,którzy wybrali ten zawód nie po to by leczyć ludzi,lecz dla splendoru i pieniędzy najczęściej zarabianych tak jak p.Kasprzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do chrzaszcza Re: dobrać się do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:48 A fe. "Do dupy"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: dobrać się do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:01 Jestem ciekawy czy służby skarbowe wiedząś coś o dochodach wielu lekarzy biorących łapówki. Jak lekarze masowo budują piękne domy pod Bydgoszczą a Urząd Skarbowy nie śmie ich zapytać o dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Janka Re: dobrać się do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:44 Jeżdzisz po okolicy? Napisz gdzie można kupić działkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corday Re: dobrać się do dupy IP: 195.85.209.* 20.01.05, 22:09 A nie przyszło Ci do głowy, Ty zawistniku, że może po prostu te domy to za cieżko zrobione pieniądze co? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: dobrać się do dupy 20.01.05, 22:12 Gość portalu: corday napisał(a): > A nie przyszło Ci do głowy, Ty zawistniku, że może po prostu te domy to za > cieżko zrobione pieniądze co? - tu sie mowi o LAPOWKACH , a LPOWKI - to pieniadze a za pieniadze ... wiadomo... kupuje sie itd. itd. tak trudno to zrozumiec dla ciebie ´ radca ps. ta sa pieniadze - wyzerowane na ludziach chorych i z okradzenia SZPITALA - czyli ZAKLADU PRACY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do R Re: dobrać się do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:15 Chlopie, ale ty nuuuuudzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: dobrać się do dupy IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 21.01.05, 16:42 Drogi Panie Radco: aby społeczeństwo (i tacy ludzie jak Pan) miało chociaż minimum moralnego prawa oceniać lekarzy musi samo w stosunku do nich stosować swoje własne prawo. Jest takie prawo zwane ustawą 203. Mija juz kilka lat tego prawa, a polowa pracowników ochrony zdrowia jeszcze nie zobaczyła tych głupich 203 złotych. Najpierw trzeba wsadzić tych, którzy są odpowiedzialni za złamanie tej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
radca czy lekarz bierze lapowki - z biedy i z glodu ? 21.01.05, 17:00 Gość portalu: kuba napisał(a): > Drogi Panie Radco: aby społeczeństwo (i tacy ludzie jak Pan) miało chociaż > minimum moralnego prawa oceniać lekarzy musi samo w stosunku do nich stosować > swoje własne prawo. Jest takie prawo zwane ustawą 203. Mija juz kilka lat tego > prawa, a polowa pracowników ochrony zdrowia jeszcze nie zobaczyła tych głupich > 203 złotych. Najpierw trzeba wsadzić tych, którzy są odpowiedzialni za złamanie > > tej ustawy. - ja nie mowie,ze nie.... to wszystko tez prawda i racja - jak najbardziej ale to nie tlumaczy,by lekarz musial zadac i pobierac LAPOWKI.Czyz,az tak byl biedy,zaglodzony - by z ostatniej rozpaczy musial zadac od pacjentow lapowki ? oto tylko tutaj chodzi..... o zerowaniu na cierpieniach ludzkich radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Niektórzy może uczciwie, ale q... po co płaczą ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 13:15 Znaczna grupa lekarzy to hieny ! Zarabiaja po 900 zł pono, ale do pracy za granicą chetnych lekarzy juz zabrakło. po prostu im sie to nie opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: dobrać się do dupy IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 21.01.05, 16:36 Mają budować brzydkie domy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br Re: dobrać się do dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:34 chlopie glupio myslisz i widac ze nie masz pojecia o pracy lekarzy i kim bjest prof Kasprzak poknij sie w laeb a pozniej mow jak leczy,dzieki niemu zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: 195.85.209.* 20.01.05, 20:34 coś bliższego o przyjecielu? wszak nie poluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xyz Re: Sonda: Ile posiedzi lekarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 20:50 Przepraszam, czy umiesz pisac na klawiaturze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek a ja czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:02 az pojdzie siedziec Kapala, o ktorym wiadomo ze ma glebokie kieszenie. W koncu cos sie ruszylo i ludzie mowia. Czekal i czekal, nie spieszyl sie, a pacjentom ropialy rany od igiel. Po co przetoka ,jak mozna kluc bez konca, no nie? Jak nie na szyi, to na klatce piersiowej. Wielu wygladalo jak Frankenstein. Nie dosc ze ohydna choroba, to ohydne postepowanie naczyniowca. Czytam o Kasprzaku w kiciu i mi serce rosnie. Wreszcie cos sie dzieje w kwestii lapowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: a ja czekam IP: *.cm.umk.pl 20.01.05, 21:58 Bolek, co ty pieprzysz?? Śledzę całą tę dyskusję od poczatku, i widzę, że ludzie podają nazwiska prawdziwych rekinów korupcji, a ty uwziąłeś się na dra Kapałę i wracasz do jego nazwiska jak pijany do płota. Jak masz jakieś konkrety, to napisz prosto z mostu, ile od ciebie żądał i za jaką operację, a nie puszczaj brzydkich bąków. Pieprzysz coś jak potłuczony, jakie ropiejące rany, od jakich igieł??? Albo wyjaśnij sprawę jak człowiek, albo raz na zawsze się odpieprz od faceta, dzięki któremu żyją dziesiątki, jeśli nie setki dializowanych chorych. Że o innych pacjentach nie wspomnę. Jeżeli nie dowiem się od ciebie, jakie zarzuty masz przeciwko Kapale, to znaczy że jesteś zwykłym śmieciem, jakich wiele. Opluć można każdego, jak to już wielokrotnie ludzie tu zauważali.Łapówkarze do pudła, ale za oczernianie niewinnych też jest paragraf, idioto. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: a ja czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:03 A skad wiesz, ze inni to rekiny korupcji? Strzelac nazwiskami kazdy moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: a ja czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:42 Malo mnie obchodzi ze czekasz. Malo mnie obchodzi, ze uwazasz mnie za idiote i smiecia. To Twoj problem. Powtarzam, jest to lekarz nieuczciwy, odkad zmienil sie profesor na stacji dializ, facetowi skonczylo sie eldorado. Nie bede sie Tobie spowiadal, bo nie musze. Na stacji dializ nie bez powodu funkcjonuje powiedzenie ze "Kapala ma duze kieszenie" Pacjent pol roku byl dializowany na iglach, a zyly mial dobre. Przejdz sie po salach, jesli masz nocny dyzur i nie udawaj greka. I pomysl troche, nim zaczniesz sie irytowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: a ja czekam IP: *.cm.umk.pl 20.01.05, 23:18 Mało mnie obchodzi, co "ludzie mówią". Obchodzi mnie to, co mówisz ty - powiedz, czy ten pacjent o którym mowa był dializowany na cewniku (bo chyba o to ci chodzi) tylko dlatego, że nie zapłaciłeś Kapale łapówki?? Czy z jakiegoś innego, np. medycznego powodu? A żyły miał dobre, bo ty tak stwierdziłeś? Czy sąsiadka z sali chorych oceniła? Spowiadać się nie musisz, ale rzucanie błotem bez podania konkretów też jest ohydne. Jak żądał od ciebie łapówki, to nie czekaj aż go wsadzą tylko leć do prokuratury. A jak nie, to przestań walić na forum takie suche teksty. Przejdź się po rozum do głowy. I pomyśl trochę. Nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: a ja czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:27 Dyskusja z toba jest bez sensu, ze wzgledu na twoje ip i znajomosc merytoryczna tematu - to determinuje twoja stronniczosc. Rozumiem ze to twoj kolega , ojciec, lub pan sam doktorze. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: a ja czekam IP: *.cm.umk.pl 20.01.05, 23:43 Człowieku - czyli przyznajesz, że najłatwiej oczerniać przed ludźmi o niskiej znajomości kwestii merytorycznych, tak? Poza tym - co ma wspólnego moje IP, to czy jestem lekarzem, czy nie, to czy znam dra Kapałę - z tym, o co cię pytałem????? Przecież ja cię nawet namawiam, żebyś doniósł do prokuratora, jeśli jest na co donosić. Jaka tu stronniczość? W tym, że wiem o co chodzi i nie dam sobie byle kitu wcisnąć? W zasadzie czuję się usatysfakcjonowany - jak przychodzi do konkretów, wycofujesz się. Na zasadzie domniemania niewinności uznaję, że dr Kapała jest czysty, przynajmniej jeśli chodzi o twoją sprawę. Mam nadzieję, że dasz już sobie spokój. Szkoda mi na ciebie więcej czasu. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: a ja czekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:53 Powtarzam, nie jestes prokuratorem i nie ty bedziesz spowiadal mnie z tego, co wiem o Kapale. Masz racje. Zasuwaj do dyzurki popytac o stan nocny pacjentow. Twoja irytacja dowodzi, ze to ja mam racje. Masz tez racje, ze dalsza dyskusja nie ma sensu. Faktem jest, ze Kapala nie jest "czysty". Wiem to ja i wiesz to dobrze i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: a ja czekam IP: *.cm.umk.pl 21.01.05, 00:46 Jesteś niezły - wiesz lepiej, co ja wiem, niż ja sam.... I nie wysyłaj mnie do "dyżurki" oszczerco - poganiać to możesz syna po pyfko do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: a ja czekam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 13:01 zostalem przywolany do odpowiedzi i musze przyznac ze dawalem nie jdnemu lekarzowi pieniadze nie poto zeby dzisiaj wymawiac natomiast twierdze ze to jest zle ale takie czasy.Natomiast mialbym propozycje by rozwinac temat jak dawac lekarzom legalnie za potwierdzeniem poprzes np.fakture.Pieniadze te wzbogacilyby odpowiednie oddzialy e szpitalach np. wszystkie lapowki kasprzak i oddzial jego by lsnil w czystosci i na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 20.01.05, 21:45 rzygac mi sie chce jak czytam wypowiedzi tych,co sie uwzieli na radce.a ten palant,co pisze ze radca sie niby onanizuje,to pewnie sam to robi,ba szczerze watpie czy ktos by wzial sobie tego frajera!!! radca chce dowiesc prawdy!!! a najbardziej rozbawila mnie emerytka,ktora po 1.nie jest emerytka,po 2.pieprzy bzdury...szybkie tempo zamkniecia kata kasprzaka?a ile mieli jeszce czekac? kolejne lata?mieli czekac na kolejne ludzkie tragedie i morderstwa przez kasprzaka??? co za idioci!!!myslicie,ze on jest niewinny?czemu by tylu ludzi sie uwzielo na niego?a opinia o nim,ze bierze to plotki tak? a czemu tylu ludzi nie uwzielo sie na kowalskiego czy lewandowskiego??? ludzie!!troche logiki!!! ale pewnie to podstawieni...bo nie wierze,ze mozna byc az takim fanatykiem i go bronic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do maksa czy cos Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:50 Myśle , że uwzieło sie kilku co maja za duzo czasu i bez przewrwy pisza jakies bzdury. A o innych sprawach tez pisza, tylko nie codziennie. No i brakowalo mi jeszcze antyterrorystow do aresztowania. No i te wasze teorie spiskowe!!!! Talibowie w Klewkach by sie usmiali. Odpowiedz Link Zgłoś
radca dla niektorych to prawdziwy SZOK , ale....... 20.01.05, 22:17 czyz nie jest SZOK , gdy chory i ciepiacy pacjent - slyszy ile to musi dac LAPOWKI - by miec wykonany ZABIEG lub OPERACJE ? a do tego... gdy wiaze ledwo koniec z koncem ? LAPOWKARZ W SZPITALU - TO NIE CZLOWIEK I TRUDNO BY BYLO TAKIEGO NAZWAC LEKARZEM. To BESTIA !!! ZERUJACA NA LUDZKICH CIERPIENIACH radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg RADCA TO ku..wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:37 proponuję bu prof. Heluś był wypuszczany z aresztu, na co najmniej 1 zabieg dziennie w ramach zadośćuczynienia (za darmo) żeby się chłop nie marnował za kratkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lekarzy Re: RADCA TO ku..wa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 22:57 Czy wy Idioci lekarze nie rozumiecie, że dopóki w myśl ślepej idiotycznej solidarności zawodowej będziecie tolerować w waszym środowisku takich ordynarnych łapówkarzy (których nazwiska już wielokrotnie padały na tym forum) czy też bronić pijaków, którzy przyczynili się do narażenia życia/zdrowia ludzi – to sami będziecie odbierani jako właśnie takie szmaty! Wszyscy lekarze dokładnie wiedzą kto wymusza łapówki, i co Wy z tym zrobiliście czy robicie????? Ordynator nie jest w stanie rządzić sam na oddziale bez lekarzy - gdyby wszyscy solidarnie poszli na prokuraturę i do Izb. Krytykujecie Radcę – bo was boli tak skrajna, owszem obsesyjna krytyka. Jednak półgłówki lekarze nie rozumieją, że właśnie tak was cało całość społeczeństwo zaczyna odbierać TYLKO DLATEGO, bo takich ludzi bronicie i kryjecie! W Łodzi też lekarze byli oburzeni, że patrzą na wszystkich jak na morderców. A co oni zrobili z tym, o czym przecież doskonale wiedzieli! To samo co Wy z bydgoskimi kanaliami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: RADCA TO ku..wa IP: 217.153.62.* 21.01.05, 08:27 PO pierwsze lecz sie sie sam skoro masz nas za idiotow. Po drugie my tego nie tolerujemy. Ale zeby cos udowodnic to trzeba miec dowody - nie wystarcza puste pomowienia. Jutro tez moge przyjsc do prokuratury i powiedziec ze "do lekarzy" sprzedaje narkotyki pod szkola podstawowa. I co ? Pojdziesz za to siedziec? Powinienes w mysl tego co zrobiono z prof. Kasprzakiem. Poza tym trzeba oddzielic wyraznie lapowke od podziekowania ktore sie dostaje od chorych a nie od nich wymusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Logicus Re: RADCA TO ku..wa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 12:46 Nie mam lekarzy za idiotów. Za idiotów mam tych lekarzy oburzonych ostrymi wypowiedziami o lekarzach (m.in. radcy) na tym forum, którzy nie rozumieją, że dopóki będą kryć i tolerować w swoim środowisku lekarzy wymuszających łapówki (nie chodzi mi o podziękowania po leczeniu) to będą wszyscy w społeczeństwie tak odbierani i krytykowani – więc niech się nie dziwią i niech nie wykazują głupiego oburzenia, że "jak tak można pluć na lekarzy????". Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: RADCA TO ku..wa 21.01.05, 12:58 Gość portalu: do Logicus napisał(a): > Nie mam lekarzy za idiotów. Za idiotów mam tych lekarzy oburzonych ostrymi > wypowiedziami o lekarzach (m.in. radcy) na tym forum, którzy nie rozumieją, że > dopóki będą kryć i tolerować w swoim środowisku lekarzy wymuszających łapówki > (nie chodzi mi o podziękowania po leczeniu) to będą wszyscy w społeczeństwie > tak odbierani i krytykowani – więc niech się nie dziwią i niech nie wykaz > ują > głupiego oburzenia, że "jak tak można pluć na lekarzy????". - wielokrotnie pisalem,ze jestem pelen uznania i szacunku dla wszystkich pracownikow SLUZBY ZDROWIA ( lekarzy,pielegniarek,sanitarius zy,salowych itd) ktorzy swoja codzienna praca ratuja zycie i zdrowie ludzkie. ale potepiam i nadal bede potepial - LAPOWKARZY,PIJANYCH W CZASIE DYZUROW oraz FALSZUJACYCH DOKUMENTACJE ,aby UKRYWAC SPRAWCOW PRZESTEPSTWA. Zawod lekarza - to ZAWOD SPOLECZNEGO ZAUFANIA , a jak mozna miec zaufanie do kogos kto tylko wesuy okazje - BY WYDOIC CHOREGO ,a jesli nie otrzyma LAPOWKI - poprostu go pozegnac i miec to wszystko gdzies..... BO TAMTEN NIE POSAMAROWAL I NIE DAL KOPERTY ? to nie lekarz Z SERCEM - TO WYRAFINOWANY OSZUST .... i tyle radca Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 "nie pluć na lekarzy" 21.01.05, 13:04 Gość portalu: do Logicus napisał(a): > Nie mam lekarzy za idiotów. Za idiotów mam tych lekarzy oburzonych ostrymi > wypowiedziami o lekarzach (m.in. radcy) na tym forum, którzy nie rozumieją, że > dopóki będą kryć i tolerować w swoim środowisku lekarzy wymuszających łapówki > (nie chodzi mi o podziękowania po leczeniu) to będą wszyscy w społeczeństwie > tak odbierani i krytykowani – więc niech się nie dziwią i niech nie wykaz > ują > głupiego oburzenia, że "jak tak można pluć na lekarzy????". nie na lekarzy ( dobrych czy złych ) "należy pluć" . są to ludzie służący swoją wiedzą , pracą i czasem innym . należy opluć system zmuszający czlowieka do życia w bydlęcych warunkach lub zmuszajacy czlowieka do upodlenia , do fatalnych niejednokratnie warunków pracy , do niemoralnych zachowań . w tym systemie zarządzający kapiatałem nie muszą brać łapówek- oni decydują o swoich wynagrodzeniach i wynagrodzeniach innych . widać gołym okiem w mediach śmieszne rankingi tego całego towarzstwa wzajemnej adoracji , nie mające nic wspólnego z dobrym zarządzaniem a tylko z kumoterstwem . ile to pieniędzy ucieka z wspólnej kasy zarządzanej przez sitwę - a artykuły gazet trąbią o wielkich osiągnięciach menadżerów , gdy ci trwonią setki tysięcy złotych na chybionych decyzjach lub zatrudnianiu znajomych którzy na niczym się nie znają a tylko na ukladach . od znajomości zależy czy ktoś dostanie czy nie dostanie , a jak dostanie przypisuje się twórczym decyzjom menadżerów . w tym całym bagnie człowiek pracy ( bardziej lub mniej wyksztalcony ) nie ma żadnych możliwości awansu i lepszego bytu . system go traktuje jak śmiecia - w przypadku H.Kasprzaka gazeta podała jego imię i nazwisko jak i inne szczegóły nie dotyczące sprawy - nie traktują tak podle żadnego bandyty , jak obywatela tego kraju , któremu zamarzył się lepszy byt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: RADCA TO ku..wa IP: *.cm.umk.pl 22.01.05, 08:59 No to uwierz mi ze nigdy nie widzialem ani nie slyszalem zeby ktos dal pieniadze profesorowi ani przed ani po zabiegu. Jedynie co slyszalem, ze takie cos mialo miejsce. Ale to tak wszyscy gadaja bo ma po prostu dosc duzo pieniedzy. A w Polsce jak ktos ma duzo kasy to jest kim : proste zlodziejem bo inaczej nie moze sie dorobic fortuny. Ano wlasnie ze moze. Nie mam czasu ani ochoty na szpiegowanie w pracy. Nie interesuje mnie to bo do tego nie jestem powolany. Nawet gdybym sie dowiedzial ( tak jak teraz z gazet i forum ) ze tak bylo, a nie mialbym zadnych dowodow winy, poza zeznaniami, to tez bym nie zareagowal. Znam zawisc ludzi i niewdziecznosc pacjentow rownie dobrze. Poza tym co moznaby bylo zrobic pojsc do Profa i powiedziec Helus ja Cie prosze nie rob juz tak wiecej bo bede musial na Ciebie doniesc na policje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowa Re: RADCA TO ku..wa IP: *.zachem.com.pl 24.01.05, 09:59 Profesor brał przed i po zabiegu niestety. Bez wątpienia jest doskonałym fachowcem. Ale gdyby praktykował w prywatnej klinice nikt nie miałaby do niego pretensji o wysokość cen zabiegów. Ale on to robił w szpitalu "państwowym". Wprawdzie konsultacje i rozliczenie prowadził w prywatnym gabinecie ale zabiegi odbywały się na oddziele p. profesora. To przykre, z jednej strony możemy stracić wybitnego neurochirurga który uratował zdrowie a nawet życie wielu osobom ale z drugiej - moralność nakazuje zrobić porządek z nieuczciwym lekarzem. Zgubiła go pazerność.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaka Re: dla niektorych to prawdziwy SZOK , ale....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:10 Stary, a na czym ty żerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: dla niektorych to prawdziwy SZOK , ale....... IP: 217.153.62.* 21.01.05, 08:32 Radco! Wierze ze rady Twe sa sluszne i bardzo chcialbym zarabiac godziwa kasa za moja prace w ktorej zwasze staram sie byc uprzejmy, usmiechniety i chetny do pomocy moim chorym. Nie robie tego liczac na jakies gratyfikacje. Jednak jest mi niezmiernie milo, ze niektorzy pacjenci bez zadnej zachety z mojej strony przynosza mi rozne prezenty na zakonczenie leczenia. Mobilizuje mnie to do jeszcze wiekszego poswiecenia im czasu i lepszej pracy. Czuje sie doceniony przez tych na których mi najbardziej w pracy zalezy. A nawet nie masz pojecia ile nerwow kosztuja dyskusje i wyklocania sie z innymi lekarzami o np potrzebę wykonania koniecznej konsultacji albo dodatkowego badania. Przez chorych okazuje sie nagle ze jestes chamski w stosunku do swoich kolegow bo za bardzo Ci zalezy na chorym ( zeby nie musial czekac na cos w nieskonczonosc)i sie zapedzasz czego Ci robic tez nie wolno. Wiec jesli chcesz zeby tylko uczciwi pracowali w sluzbie zdrowia to nie rozniecaj niezdrowych spekulacji na ktore tylko czeka rzesza glupkow i pismakow. Walcz o wynagrodzenia dla lekarzy tym wieksze im wiecej szybkich i wlasciwych decyzji w sprawie zycia chorych musza podejmowac. O zdziwilbys sie jaka uczciwosc panuje wsrod lekarzy. Podkreslam panuje a nie panowalaby bo to co sie dzieje wynika wylacznie z niedoceniania ich pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 w biznesie 21.01.05, 00:32 jak w pokerze - gra się znaczonymi kartami i wygrywa lub intuicją . ten lekarz kart nie znaczył - chciał lepiej żyć . przykładnie profesora ukarano , by gra znaczonymi kartami toczyła się dalej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do unsatisfieda Re: w biznesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:37 ..."Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy i sznur i gałąż pod ciężarem zgięta".../Cz.Miłosz Lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 co autor ma na myśli? 21.01.05, 07:52 Gość portalu: do unsatisfieda napisał(a): > ..."Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy > i sznur i gałąż pod ciężarem zgięta".../Cz.Miłosz > > Lekarz co autor tego cytatu ma na myśli ? ja wiem co dla mnie lepsze ? cytując to w odniesieniu do mnie dajesz sobie świadectwo o sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do unsatisfieda 6 Re: co autor ma na myśli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:03 Na myśli miałem to samo co Cz.Miłosz w swoim pięknym,ukazującym ludzkie miernoty takie jak ty.Przypominam: "Który skrzywdziłeś człowieka prostego,śmiechem nad krzywdą jego wybuchając. Gromadę błaznów wokół siebie mając,na pomieszanie dobrego i złego. Choćby przed tobą wszyscy się kłonili,cnoty i mądrośc tobie przypisując, złote medale na twoją cześć kując na pomieszanie dobrego i złego. Nie bądż bezpieczny!Poeta pamięta! Możesz go zabić ,narodzi się nowy. Spisane będą czyny i rozmowy Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy i sznur i gałąż pod ciężarem zgięta! To odnosi się do ciebie /radco?unsatisfied 6/ Bo już na to wszystko co wypisujesz o lekarzach pozostał ci tylko Sąd Boży Lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie zrozumielismy się zatem 21.01.05, 12:12 Gość portalu: do unsatisfieda 6 napisał(a): > Na myśli miałem to samo co Cz.Miłosz w swoim pięknym,ukazującym ludzkie > miernoty takie jak ty.Przypominam: > "Który skrzywdziłeś człowieka prostego,śmiechem nad krzywdą jego wybuchając. > Gromadę błaznów wokół siebie mając,na pomieszanie dobrego i złego. > Choćby przed tobą wszyscy się kłonili,cnoty i mądrośc tobie przypisując, > złote medale na twoją cześć kując na pomieszanie dobrego i złego. > Nie bądż bezpieczny!Poeta pamięta! > Możesz go zabić ,narodzi się nowy. > Spisane będą czyny i rozmowy > Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy i sznur i gałąż pod ciężarem zgięta! > To odnosi się do ciebie /radco?unsatisfied 6/ > Bo już na to wszystko co wypisujesz o lekarzach pozostał ci tylko Sąd Boży > Lekarz widzę , że zinterpretowałeś moją wypowiedź nieodpowiednio - cóż nie jestem poetą . uważam że zrobiono ze sprawy profesora pokazówkę - artykuł jest wybitnie tendencyjny . nie toleruję nieuczciwości - lecz jeżeli człowiekowi pozostaje tylko być nieuczciwym , to zastanawiam się nad źródłem tej nieuczciwości . Heliodor Kasprzak to smutny przykład obywatela( lepiej wykształconego w naszym kraju ) . nie ma większego wyboru w systemie postkomunistycznym służacym elitom bogaceniu się na narodowym kapitale - system został zmontowany z korupcjogennych systemów ameryki łacińskiej i ekspertyzy poskomunistycznej . każdy z nas żyje w tym systemie i adaptacja do tego systemu to coś co zdarzyło się H. Kasprzakowi . zblizają się wybory , elita rządząca tym krajem stara się zdobyć kilka pktów wyborczych - tak to widzę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: nie zrozumielismy się zatem IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 12:48 unsatisfied To powiedz mi, dlaczego taki Harat potrafi się w takim postkomunistycznym systemie odnaleźć zarazem jako fachowiec, ale również jako człowiek. Jest wiele świetnych a równocześnie uczciwych lekarzy. Potrafią z pokorą przyjąć, że po prostu jesteśmy biednym krajem. W USA lekarze zarabiają majątek, w Polsce bardzo mało, a w Bangladeszu grosze. Wynika to między innymi z tego, że pacjenci w USA są bardzo bogaci, u nas biedotą a w Azji nędzą. A tu niektórzy by chcieli zarabiać amerykańskie pensje wśród polskich pacjentów. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: nie zrozumielismy się zatem 21.01.05, 13:27 Gość portalu: unsatisfied napisał(a): > unsatisfied > To powiedz mi, dlaczego taki Harat potrafi się w takim postkomunistycznym > systemie odnaleźć zarazem jako fachowiec, ale również jako człowiek. Jest wiele > > świetnych a równocześnie uczciwych lekarzy. Potrafią z pokorą przyjąć, że po > prostu jesteśmy biednym krajem. W USA lekarze zarabiają majątek, w Polsce > bardzo mało, a w Bangladeszu grosze. Wynika to między innymi z tego, że > pacjenci w USA są bardzo bogaci, u nas biedotą a w Azji nędzą. A tu niektórzy > by chcieli zarabiać amerykańskie pensje wśród polskich pacjentów. Paranoja! wyjątki nie potwierdzają reguły . osobiście nie znam Harata , by się wypowiadać . zapewne jest dobry . znam inną lekarkę - uczciwą ale jej uczciwości jest luksusem zafundowanym przez jej męża lekarza , który jest mniej uczciwy . co do pensji nie chodzi o kwoty jakie zarabiają specjaliści w stanach . chodzi o przyzwoite pensje z których można żyć . nie można oczkiwać , że rodzina zafunduje lekarzowi utrzymanie aż do mometu , gdy ten będzie mógł zarabiać uczciwie na swoje życie bez wpsarcia rodziców lub współmałżonka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: nie zrozumielismy się zatem IP: *.cm.umk.pl 22.01.05, 11:02 Harat bierze i nie operuje. To jestdopiero gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawda Re: nie zrozumielismy się zatem IP: *.tvgawex.pl 24.01.05, 19:56 Kasprzak jak brał kase to chociaż operował a Harat to bierze i nie operuje! ciekawe kiedy na niego bedzie nagonka???? bo też powinien się bac!!! Swięty to on nie jest!! pewnie juz gaciami trzęsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: nie zrozumielismy się zatem IP: *.cm.umk.pl 24.01.05, 09:39 Tylko mi to nie pieprz ze on taki swiety. Nie dosc ze wzial pieniadze za operacje mojej ciotki, jakby nie bylo rodzina lekarska, a potem nawet palcem jej nie dotknal. To jest dopiero olewactwy. Swietoszek sie znalazl. Pozal sie Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Re:do unsatisfieda,Być może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:52 Być może,że obrzucamy się inwektywami niepotrzebnie,bo mamy podobne zdanie o całej sprawie Prof.Kasprzaka.Jestem znajomym Profesora,specjalistą z dużym stażem i cenzusem naukowym.Wszystkie poruszane sprawy znam z autopsji.Nie zdarzyło mi się nigdy powiedzieć,"ile się należy",lub "za ile".Ale oburza mnie cała masa wypowiedzi szkalujących ,poniżających i nieobiektywnych o lekarzach na kanwie sprawy Profesora.Przypomina mi to stado szakali i hien korzystających z okazji!"Jak sobie pościelisz,tak się wyśpisz".A zbiorową odpowiedzialność znamy z faszyzmu i bolszewizmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radca " korzystajac z okazji " ? 21.01.05, 13:05 Gość portalu: Lekarz napisał(a): > Być może,że obrzucamy się inwektywami niepotrzebnie,bo mamy podobne zdanie o > całej sprawie Prof.Kasprzaka.Jestem znajomym Profesora,specjalistą z dużym > stażem i cenzusem naukowym.Wszystkie poruszane sprawy znam z autopsji.Nie > zdarzyło mi się nigdy powiedzieć,"ile się należy",lub "za ile".Ale oburza mnie > cała masa wypowiedzi szkalujących ,poniżających i nieobiektywnych o lekarzach > na kanwie sprawy Profesora.Przypomina mi to stado szakali i hien korzystających > > z okazji!"Jak sobie pościelisz,tak się wyśpisz".A zbiorową odpowiedzialność > znamy z faszyzmu i bolszewizmu!!! - " KORZYSTAJACYCH Z OKAZJI " ???? A CZYZ NIE BYLO - TYM " KORZYSTANIEM Z OKAZJI " ? PRZEZ DR KASPRZAKA GDY DO JEGO GABINETU WCHODZIL CHORY CZOWIEK Z NADZIEJA ZE ZOSTANIE WYLECZONY ? JAK MOCNO WTEDY " KORZYSTAL Z OKAZJI " DR KASPRZAK - GDY W BEZCZELNY SPOSOB I TUPETEM ZADAL LAPOWKI ? TO BYLO " KORZYSTANIE Z OKAZJI " - ALE DLA DR KASPRZAKA !!!!!!!!!!! ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 interesuje cię twoja wyłączenie sprawa 21.01.05, 13:17 radca napisał: > Gość portalu: Lekarz napisał(a): > > > Być może,że obrzucamy się inwektywami niepotrzebnie,bo mamy podobne zdani > e o > > całej sprawie Prof.Kasprzaka.Jestem znajomym Profesora,specjalistą z duży > m > > stażem i cenzusem naukowym.Wszystkie poruszane sprawy znam z autopsji.Nie > > > zdarzyło mi się nigdy powiedzieć,"ile się należy",lub "za ile".Ale oburza > > mnie > > cała masa wypowiedzi szkalujących ,poniżających i nieobiektywnych o lekar > zach > > na kanwie sprawy Profesora.Przypomina mi to stado szakali i hien > korzystających > > > > z okazji!"Jak sobie pościelisz,tak się wyśpisz".A zbiorową odpowiedzialno > ść > > znamy z faszyzmu i bolszewizmu!!! > > - " KORZYSTAJACYCH Z OKAZJI " ???? > > A CZYZ NIE BYLO - TYM " KORZYSTANIEM Z OKAZJI " ? PRZEZ DR KASPRZAKA GDY > DO JEGO GABINETU WCHODZIL CHORY CZOWIEK Z NADZIEJA ZE ZOSTANIE WYLECZONY ? > JAK MOCNO WTEDY " KORZYSTAL Z OKAZJI " DR KASPRZAK - GDY W BEZCZELNY SPOSOB > I TUPETEM ZADAL LAPOWKI ? > > TO BYLO " KORZYSTANIE Z OKAZJI " - ALE DLA DR KASPRZAKA !!!!!!!!!!! > ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:54 Nie wiem czy się śmiać,czy płakać.Facet,który ma tyle szmalu wymusza na pacjencie pobyt w chacie myśliwskiej?Przecież to farsa.Nie wierzę w takie bzdury.Jestem tylko ciekawy komu on nadepnął na odcisk,kto się szykował na jego stołek,kogo bolało że mu się tak powodzi?Ludzie są okropni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 195.85.209.* 21.01.05, 16:47 Śmiać? Płacz nad sobą! Z bożą pomocą pewnie skończyłeś szkółkę przyklasztorną, gdzie logiki nie wykładali. Nie wiesz ile zarabia lekarz na etacie i na dyżurach, będąc nawet profesorem. Z tego nie można mieć willi na Sielance. Willę ma zapewne z tego, że nie płacił za pobyty, nie tylko w domkach myśliwskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xylen Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:02 Zastanawia mnie dlaczego maszyna ruszyla wlasnie teraz? Zyje na tym swiecie od polowy ubieglego wieku i jak siegam pamiecia maszyna zawsze ruszala kiedy trzeba bylo odwrocic uwage publiki od wazniejszych spraw. Zazwyczaj sluzyl do tego lekarz- lub nauczyciel-lapowkarz. Dzisiaj doszedl do tego jeszcze policjant. Zastanawia mnie w tym wszystkim dlaczego nigdy nie pisano o dziennikarzu-lapowkarzu??? O panu K. od lat mowiono, ze ma lepkie rece. Jezeli naprawde je ma, to zadnym problemem bylo zrobic mu "zakup kontrolowany":-) Dlaczego wlasnie teraz??? I jeszcze jedno pytanie - dlaczego naczelny redaktor TEJ gazety przez pol roku zwlekal z powiadomieniem o przestepstwie popelnionym przez Rywina? Jest faktem powszechnie znanym, ze lekarze "biora". Malo jednak kto wie, ze biora nieliczni, glownie ci, ktorzy zajmuja stanowiska kierownicze. Pozostali pracuja za marne grosze. Dlaczego biora? Bo system jest chory i kryminogenny! K. jest taka sama ofiara systemu jak jego pacjenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykorruptor Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.01.05, 09:25 Podstawa do zastosowania aresztu nie podlega dyskusji. CBŚ zrobiło prowokację, pan doktor połknął haczyk i został zamknięty. W tej sytuacji nie można wątpić w to, że brał. A areszt jest konieczny, aby do czasu wydania wyroku nie kontaktował się ze świadkami, nie utrudniał postępowania. I tyle. Mam nadzieję, że sąd orzeknie też zakaz wykonywania zawodu na jakiś czas. Lekarz to zawód zaufania publicznego. A jakie można mieć zaufanie do człowieka biorącego łapówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.banacha.amwaw.edu.pl / *.amwaw.edu.pl 21.01.05, 17:36 Głupota nie zna miary. Lekarz to zawód wykonywany za pieniądze. Jaka jest społeczna korzyść z tego, że jeden z najlepszych polskich neurochirurgów zamiast ratować życie będzie siedział w areszcie. Kto bardziej straci? On? Czy Ci, których nie zooperuje? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 17:39 Gość portalu: kuba napisał(a): > Głupota nie zna miary. Lekarz to zawód wykonywany za pieniądze. Jaka jest > społeczna korzyść z tego, że jeden z najlepszych polskich neurochirurgów > zamiast ratować życie będzie siedział w areszcie. Kto bardziej straci? On? Czy > Ci, których nie zooperuje? - a co ? LAPOWKI - to nic takiego ... tak ? a ty jak ? POCHWALASZ WYCIAGANIE LAPOWEK OD CHORYCH ? marny i zalosny jestes gosciu radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO RADCY Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 22:59 To Ty jesteś żałosną kreaturą człowieka! Moja matka miała mieć wczoraj operację usunięcia tętniaka, miał ją wykonać profesor Kasprzak, niestety nie wykona, bo siedzi w wiezieniu, a moja matka nie żyje!!!! A by na pewno żyła, WIĘC SIĘ LUDZIE ZASTANÓWCIE KOMU WYJDZIE NA DOBRE , JEŚLI PROFESOR SPĘDZI NAJBLIŻSZE 2 MIESIĄCE ZA KRATKAMI. nA PEWNO STRACĄ PACJENCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek do Kuby IP: 195.85.209.* 21.01.05, 17:45 On już nie jesy najlepszy. Jest na to za stary. Ręka już nie ta. I jak jesteś naprawdę lekarzem a nie posługaczem to zauważyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: do Kuby IP: *.cm.umk.pl 24.01.05, 09:43 A ty widze wiesz najlepiej w jakiej formie jest Prof. Gwarantuje ze w najlepszej z mozliwych. Operuje jak burza. Niewielu moze mu dorownac precyzja i szybkoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moira Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:40 nareszcie złapali tego złodzieja w białych rękawiczkach. Z tego co mi wiadomo za łapówe operował ludzi z gózem mózgu, wiedząc, że pacjent nie przeżyje. W tym wszystkim najlepsze jest to, że nigdy nie czuł się wnny. Uznał, że jest tak wielkim fachowcem iz to naturalne, że ludzie mu płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.01.05, 10:29 Po przeczytaniu tych postow, przychodzi mi do glowy kilka wnioskow: 1. Radco. Wspaniale ze dbasz o honor i czyste sumienie pracownikow publicznych, lecz ilosc Twojego jadu jest wrecz zatrwazajaca. Pewnie niewiele wiecej Ci zostalo do roboty, bo jak widac w sprawie Twojego syna chyba nic sie nie ruszylo - czyzby caly kraj byl ogarniety mania lapowkarstwa? I lekarze i policjanci, prokuratorzy i sedziowie? 2. Z zasady uwazam, ze na rozne konkretne tematy powinny wypowiadac sie osoby, ktore maja na ten temat jakies pojecie, a nie tylko ci, ktorzy naczytali sie w gazecie. Profesor Kasprzak jest wybitnym specjalista i tego nie zmienia ani pomowienia o lapowki, ani wasze wyzwiska. Kto go zastapi, madrale? 3. Jak ja sie ogromnie ciesze, ze nie naleze do szpitali/ przychodni publicznych, rejonowych i dzieki temu mam jasne zasady - place jawnie i wiem, ze zostane potraktowana w sposob najlepszy z mozliwych, nie musze sie chowac i dawac w lape. 4. A co do ubezpieczenia wczesniej tu poruszanego - skladka oplacana na ubezpieczenie zdrowotne jest tak niewielka, ze gdyby nie lapowki od pacjentow, publiczne szpitale nie mialyby pewnie pieniedzy nawet na lignine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychiatra Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.com / *.kalisz.mm.pl 21.01.05, 10:48 Takiej bzdury to już dawno nie czytałem: 1. Zdaje się, że to Hitler wymyślił nadludzi, lepszą rasę. Nie oceniam K. ale pisanie, że wybitny specjalisty może brać łapówki to horrendum. 2. Składki na leczenie w Polsce są być może małe, ale tak krawiec kraje jak materii staje. A kto widział doktora, który dzielił się łapówką ze szpitalem, kupował leki itd. Walnij się, i to mocno, w łeb!!! 3. Czytam tutaj ziejące nienawiścią do wszystkiego co białe posty radcy, myślę, że jesteś jego lustrzanym odbiciem: masz poglądy z drugiego bieguna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że .. IP: 66.213.118.* 21.01.05, 12:56 No nie wiem, ale moim zdaniem uzasadnienie zastosowania aresztu wobec K. jest mało konkretne i jeżeli to wszystko co ma do powiedzenia prok. to troche mało. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że .. 21.01.05, 12:59 Gość portalu: . napisał(a): > No nie wiem, ale moim zdaniem uzasadnienie zastosowania aresztu wobec K. jest > mało konkretne i jeżeli to wszystko co ma do powiedzenia prok. to troche mało. - na wolnosci zaczanaja tacy MATACZYC radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że .. IP: 66.213.118.* 21.01.05, 13:04 Drogi Radco, szanuję Ciebie, ale to nie wystarczy. Nie można posługiwać się abstrakcyjnym pojęciem np. matactwa. To za mało. W takim wypadku potrzebne są dowody na to, że oskarżony (jak sądzę) K. próbował w przeszłości, a tym bardziej w obecnej sprawie mataczyć. (np. nakłaniał do składania fałszywych zeznań). Tego jak sądzę nie ma. Artykuły w prasie piszą osoby które nie mają pojęcia o czym piszą, stąd takie nieścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że .. 21.01.05, 13:16 Gość portalu: . napisał(a): > Drogi Radco, szanuję Ciebie, ale to nie wystarczy. > Nie można posługiwać się abstrakcyjnym pojęciem np. matactwa. To za mało. W > takim wypadku potrzebne są dowody na to, że oskarżony (jak sądzę) K. próbował w > > przeszłości, a tym bardziej w obecnej sprawie mataczyć. (np. nakłaniał do > składania fałszywych zeznań). Tego jak sądzę nie ma. Artykuły w prasie piszą > osoby które nie mają pojęcia o czym piszą, stąd takie nieścisłości. - ale ja bym jednak bronil tego, a dlaczego ? Otoz tutaj nie chodzi o jaks tam lapowke za cegle,cement - czy wegiel itp. To sa " rzeczy martwe " .Rowniez nie chodzi o lapowke za kupno konia - czy psa. Tutaj chodzi o cos naprawde bardzo wielkiego.Tutaj chodzi o ZYCIE I ZDROWIE CZLOWIEKA ( przepraszam,ze napisalem to z duzej litery, ale by zaakcentowac wage tego ).Czyz sam CZLOWIEK jako ogolne okreslenie oraz Jego ZYCIE I ZDROWIA nie jest okreslane - jako " BEZCENNE " ??? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że .. IP: 66.213.118.* 21.01.05, 13:30 Ja wiem, ze masz szlachetne intencje, dlatego wypowiadam się w sposób wyważony i adekwatny do Twojego poziomu. Naganność czynu K. nie podlega dyskusji. To wszystko nie zwalnia jednak, ze skrupulatnego przestrzegania prawa. W tym kraju w przeszłości nadużywano przepisu o tymczasowym aresztowaniu. Niejednokrotnie ci sami sędziowie, prok., jeszcze dzisiaj orzekają. Dlatego uważam, że nie może być najmniejszych nieścisłości. To co się działo w sprawie Obremskiego woła o pomstę do nieba. Nie można ludzi tego pokroju traktować jak pospolitych przestępców, bo nimi nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wybiórcza skrupulatność ? 21.01.05, 13:47 Gość portalu: . napisał(a): > Ja wiem, ze masz szlachetne intencje, dlatego wypowiadam się w sposób wyważony > i adekwatny do Twojego poziomu. Naganność czynu K. nie podlega dyskusji. To > wszystko nie zwalnia jednak, ze skrupulatnego przestrzegania prawa. W tym kraju > > w przeszłości nadużywano przepisu o tymczasowym aresztowaniu. Niejednokrotnie > ci sami sędziowie, prok., jeszcze dzisiaj orzekają. Dlatego uważam, że nie może > > być najmniejszych nieścisłości. To co się działo w sprawie Obremskiego woła o > pomstę do nieba. Nie można ludzi tego pokroju traktować jak pospolitych > przestępców, bo nimi nie są. wybiórcza skrupulatność nie jest sprawiedliwa . gdyby potraktować innych jak H.Kasprzaka , nie starczyłoby nam aresztów ani miejsca w gazetach na wszystkie sprawy . gdyby natomiast zastosować realtywną odpowiedzialność za popełnine błędy i wypaczenia to może Kasprzak znalazłby się na liście przeciętnie uczciwych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeka sędzia Re: wybiórcza skrupulatność ? IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:28 Co do aresztu to orzeka sędzia a wnioskuje prokurator. Decyzja została podjęta pod naciskiem opinii publicznej i świadczy o poziomie naszego wymiaru sprawiedliwości. Przestępcy , którzy dokonali poważnych przestępstw nie są aresztowani tymczasowo, natomiast Kasprzak odwrotnie. Jeszcze go do celi wsadzą z recydywistami to dostanie szkołę życia , albo da im łapówkę i będzie miał jedynkę. "Bo tutaj jest... jak jest... " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: wybiórcza skrupulatność ? IP: 66.213.118.* 21.01.05, 14:43 > Co do aresztu to orzeka sędzia ... No tak, tak powinno być, ale kto tak naprawdę "orzeka" to ja jużnie wiem stąd, ten prok... > Decyzja została podjęta pod naciskiem opinii publicznej i.. Tak Ci się wydaje? Moim zdaniem opinię publiczną to oni mają tak naprawdę daleko w d... To są jakieś przetasowania, kto wie o co tak naprawdę chodzi.. ?? 0-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: wybiórcza skrupulatność ? IP: 212.122.206.* 21.01.05, 15:27 Jestem z tych co dają. Dają bo muszą - walczą o życie. Nie biorą wszyscy.Jednak pan K. brał od lat i wszyscy o tym wiedzieli.Wyszła sprawa bo się nie chciał dzielić. A to boli tych co też chcą mieć dużo i szybko. Powinien podzękować swoim podwładnym i nie być takim pazernym. Szkoda gościa i szkoda naszego czasu. Śmieci są wszędzie. Polska to brudny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Sąd uznał, że .. IP: 195.85.209.* 21.01.05, 16:10 1. nie znasz treści uzasadnienia 2. nie znasz procedury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: wyrok sądu ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 16:53 ja normalnie nie moge czytac jak ci ludzie moga powatpiewac w wine kasprzaka!!! i jak mozna twierzdic,ze zostal areszt nieslusznie?!to czemu szcupacki czy gasiorek siedza?tez brali,wykrecali ludzi...ale nikogo nie usmiercili(no w przypadku gasiorka to niewiadomo).a kasprzak to kat!on gorszy od hitlera jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanda Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 195.85.209.* 21.01.05, 17:54 No to wygląda na to, że z afery idziemy w afere. AB też w niezłym bagnie siedzi. Rektorstwo czy profesorstwo... jedna wielka kupa smieci, skorumpowanych z poprzestawianiem w głowach. moga wszystko.... interes goni interes,,,, ale jak to sie ma do etyki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.cm.umk.pl 21.01.05, 18:07 Max ty po prostu masz za maly rozumek zeby pojac o czym jest na tym forum mowa. Od jakiegos czasu wiekszosc osob tzw. broniacych Profesora mowi , ze to czy bral powinien ocenic sad na podstawie dowodow. Z drugiej strony stawianie tego czlowieka w gorszej sytuacji niz pospolitych przestepcow klasy Gasiorka jest nieporozumieniem. Gasiorek zanim trafil na stale do wiezienia do czasu rozpraw siedzial w domciu. Nie widzie powodu dla ktorego z Prof. Kasprzakiem mialoby byc inaczej. No bo co ucieknie? Ma za duzo honoru. A przekonywac swiadkow do nie zeznawania to moze chociazby jego zona czy tez po prostu przyjaciel i wcale osoba Profesora nie jest do tego potrzebna. Co do tego ze nie jest morderca to mysle ze kazdy nnormalnie myslacy czlowiek nie ma watpliwosci. Ten nie ma powiklan kto nic nie robi. Akurat mialem okazje podgladac Profesora w czasie operacji i wiem ze w dbalosci o szczegoly byl klasa sam dla siebie podobnie jak pan doc. Śniegocki. Akurat ta dwojka ma najmniej powiklan pozabiegowych. O mordowaniu ludzi nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
radca do Logicusa 21.01.05, 18:15 nie badz taki pewny odnosnie dr KASPRZAKA, bo jesli wyjdzie wiecej roznych spraw to mozesz sie wtedy dopiero glupio czuc jesli ktos ZA CENE ZYCIA I SMIERCI CZLOWIEKA - GONI ZA KASA I TO BEZ NAJMNIEJSZYCH ZACHAMOWAN - TO WCALE BYM SIE NIE ZDZIWIL ,GDYBY WYSZLO JESZCZE COS NA JAW wiec ostroznie z tym wychwalaniem radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: do Logicusa IP: *.cm.umk.pl 22.01.05, 08:47 Ja wcale nie jestem pewny. Bo rozne rzeczy moga sie jeszcze zdazyc. Moglo tez byc tak ze kiedys postapil tak jak mu sie to zarzuca. Ale sami przyznacie ze moglo byc tez tak ze strasznie sie potem tego wstydzil sam w duchu i np postanowil nigdy wiecej nie popelnic takiego bledu. Gdyby zrobil takie postanowienie i go dotrzymywal to mysle choc troche bylby wytlumaczalny. Boje sie tylko zeby sie wiecej klamstw nie pojawilo. To mnie martwi najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek do Logicusa IP: 195.85.209.* 21.01.05, 18:23 Co do jakości pracy Kasprzaka mam nieco uwag i wiesz, rozumiem że też jesteś chirurgiem, co czasami robi. A "pan" Ś. też bierze i to nie w ramach podziękowania. Oczywiście Kasprzak nie jest bandytą i nie sposób porównać go z Gąsiorkiem, ale z tego co media podają Gąsiorek za nic jeszcze nie jest skazany i cały czas jest aresztowany do sprawy prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: do Logicusa IP: *.cm.umk.pl 22.01.05, 08:43 Ale zajelo im to chyba ze 2 lata o ile sie nie myle zanim go zamkneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.alfa.pl 21.01.05, 18:48 W końcu ktoś dobrał się do tyłka największemu łapówkarzowi!!!Pan "PROFESOR" był znany z brania łapówek jeszcze w Szpitalu Wojskowym z którego musiał odejść z tego powodu.To są fakty a nie pomówienia.Pan Heliodor wiedząc że i tak nie pomoże pacjentowi potrafił wziąść pieniądze w wysokości kilkunastu tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 18:58 Gość portalu: killer napisał(a): > W końcu ktoś dobrał się do tyłka największemu łapówkarzowi!!!Pan "PROFESOR" był > > znany z brania łapówek jeszcze w Szpitalu Wojskowym z którego musiał odejść z > tego powodu.To są fakty a nie pomówienia.Pan Heliodor wiedząc że i tak nie > pomoże pacjentowi potrafił wziąść pieniądze w wysokości kilkunastu tysięcy > złotych. - w szpitalu wojskowym ? noooo to nie ma co sie dziwic - PROMINENCI z PRL-u " CZERWONA NOMENKLATURA " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 19:11 do logicus... a kogo zabil gasiorek?a kasprzak usmiercal albo przyspieszal smierc ludzi(bo skoro nie chcial operowac tych,ktorzy nie dali to jak to nazwiesz?).a pan maciej (śniegocki)to akurat wiem,ze jest klasa.znam go osobiscie...ale nie bede sie zapieral,ze nie bierze...skoro wiem,ze bierze,ale nie tj kasprzak... jak nazwiesz czlowieka(nie obrazajac ludzi...tfu...bydlaka),ktory nie zoperuje pacjenta jak ten nie da mu w lape? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 19:12 i nie wmawiaj mi logicusie,iz ludzie kata nie bronia?!poczytaj uwaznie watki na forum jak go bronia i twierzda ze jest niewinny...widocznie ty nie wiesz o czy mowa na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 19:27 ja tam nie twierdze, ze w wojskowym szpitalu nie biorą. Nie wiem zreszta tak naprawdę. Ale pitolisz czlowieku albo nie wiesz jak to bylo z Kasprzakiem i innymi lekarzami w wojskowym szpitalu (teraz się zmieniło, bo może sie tam już leczyć każdy). Pokaż mi Zołnierza, zwłaszcza emerytowanego, który daje łapówkę! Jemu sie nalezy i cześć, ma być. Zwłaszcza emeryt wojskowy. A jeszcze emerytowany oficer. Za cholerę nie da kasy. Dlatego wyleciał. Jakiś jeden z drugim z koneksjami się poskarżył do dyrektora. Dlatego ci co odeszli z wojska, zwykle do klinicznego tak teraz biorą. Nadrabiaja stracony czas, gdy inni juz brali a oni jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 19:37 Gość portalu: SA napisał(a): > ja tam nie twierdze, ze w wojskowym szpitalu nie biorą. Nie wiem zreszta tak > naprawdę. Ale pitolisz czlowieku albo nie wiesz jak to bylo z Kasprzakiem i > innymi lekarzami w wojskowym szpitalu (teraz się zmieniło, bo może sie tam już > leczyć każdy). Pokaż mi Zołnierza, zwłaszcza emerytowanego, który daje łapówkę! > > Jemu sie nalezy i cześć, ma być. Zwłaszcza emeryt wojskowy. A jeszcze > emerytowany oficer. Za cholerę nie da kasy. Dlatego wyleciał. Jakiś jeden z > drugim z koneksjami się poskarżył do dyrektora. Dlatego ci co odeszli z wojska, > > zwykle do klinicznego tak teraz biorą. Nadrabiaja stracony czas, gdy inni juz > brali a oni jeszcze nie. - tak,ale jednak w WOJSKOWYM SZPITALU KLINICZNYM byli tez przyjmowani cywile... .... tylko,ze dla takich zwyklych cywili nie bylo miejsca - tam,aby sie dostac w czasach PRL-u to juz wiadomo. chody - to jedno ,ale poparte odpowiednia kasa o tym leczeniu sie cywilow ( wybranych ) pisze nawet w jednej z ksiazek - wiec niech nikt nie mowi,ze ja sobie to wymyslilem radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 21.01.05, 19:51 > sie dziwic - PROMINENCI z PRL-u > > " CZERWONA NOMENKLATURA " > > radca No tak, ale z drugiej strony.., zobacz na ostatni akapit arykułu: "...Policjanci cały czas przyjmują telefony z informacjami na temat ..." W piękne słowa ubrane, ale tłumacząc na "polski", można by powiedzieć: Donosy proszę składać na najbliższą Komendę MO, lub tel. ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 19:59 Gość portalu: . napisał(a): > > sie dziwic - PROMINENCI z PRL-u > > > > " CZERWONA NOMENKLATURA " > > > > radca > > No tak, ale z drugiej strony.., zobacz na ostatni akapit arykułu: > "...Policjanci cały czas przyjmują telefony z informacjami na temat ..." > W piękne słowa ubrane, ale tłumacząc na "polski", można by powiedzieć: > Donosy proszę składać na najbliższą Komendę MO, lub tel. ... :)) - przepraszam,ale jednaknie zgodze sie z tym twierdzeniem To nie sa " donosy " , a obywatelski obowiazek takie formy sa stosowane rowniez na zachodzie Europy i nikt tego nie uwaza za donosy - lecz za dzialanie dla dobra spolecznego tutaj dobrem spolecznym - powinien byc cel - zwalczania uzalezniania przeprowadzania operacji - zabiegow od otrzynanej lapowki lekarskiej. Pamietajmy i miejmy tutaj na uwadze,ze sa ludzie biedni i schorowani, a jesli leczenie ich ma byc mierzone wysokoscia LAPOWKI .... to przepraszam , ale.... trzeba i nalezy informowac odpowiednie sluzby radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 21.01.05, 20:13 > takie formy sa stosowane rowniez na zachodzie Europy i nikt tego nie uwaza > za donosy - lecz za dzialanie dla dobra spolecznego dobro społeczne.. :) To też znane powiedzonko. No ale jednak donosy.., no dobra "donosy dla dobra społecznego" :) OK? Ale znowu., na kogo oni liczą? Zastanów się. Sytuacja hipotetyczna. Wręczyłeś łapówkę - 9000zł. Prof. K. wykonał operację. Operacja zakończyła się pełnym sukcesem. I teraz idziesz na komendę i składasz zeznanie, że wręczyłeś łapówkę?? Przecież to kuriozalna sytuacja. Z drugiej strony zakładamy, że na sugestię o "odpłatność" odpowiedziałeś NIE! Nie mam pieniędzy. Więc otrzymasz odpowiedź, że szpital nie ma więcej środków na leczenie pacjętów, jest zadłużony etc.. No co? Nieprawda? Który ze szpitali w Polsce jest na + ? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 21.01.05, 20:23 Gość portalu: . napisał(a): > > takie formy sa stosowane rowniez na zachodzie Europy i nikt tego nie uwaz > a > > za donosy - lecz za dzialanie dla dobra spolecznego > > dobro społeczne.. :) To też znane powiedzonko. > No ale jednak donosy.., no dobra "donosy dla dobra społecznego" :) OK? > > Ale znowu., na kogo oni liczą? Zastanów się. Sytuacja hipotetyczna. Wręczyłeś > łapówkę - 9000zł. Prof. K. wykonał operację. Operacja zakończyła się pełnym > sukcesem. I teraz idziesz na komendę i składasz zeznanie, że wręczyłeś > łapówkę?? Przecież to kuriozalna sytuacja. > > Z drugiej strony zakładamy, że na sugestię o "odpłatność" odpowiedziałeś NIE! > Nie mam pieniędzy. Więc otrzymasz odpowiedź, że szpital nie ma więcej środków > na leczenie pacjętów, jest zadłużony etc.. No co? Nieprawda? Który ze szpitali > w Polsce jest na + ? - tak,ale to nie tlumaczy - by wykorzystwyl lekarz trudba sytuacje swojego ZAKLADU PRACY i pobieral lapowke - by nastepnie i tak umiejscowic swoja osobe na odziele szpitalnym. Wtedy i tak SZPITAL poniesie wszystkie koszty leczenia .Czyli jak widac.... mozna bylo i byly tez FUNDUSZE, poniewaz wykorzystano wszelki sprzet, medykamenty oraz personel do tego potrzebny. tylko,ze...... tutaj nastapila OSOBISTA SELEKCJA takiego lapowkarza,ze to nie stan zagrozenia lub potrzeba zdecydowala o tym kogo nalezy przyjac - tylko ZADECYDOWALA KOPERTA Z LAPOWKA i tutaj ... odrzuceni,biedni i schorowani - byli bez SZANS u lapowkarza radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek weekend IP: 195.85.209.* 21.01.05, 20:42 Niechajże Ci, co leżą dadzą na msze aby mi ręka nie zadrżała, Ci co się nudzą niechże telewizję oglądają a Ci ci muszą pisać, niech już piszą o wpływie księżyca na miesiączkowanie u wioślarek; na przykład. Posty stały się nudne i mało odkrywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do P.Radcy!! Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 21.01.05, 20:24 Dziekuje, że jest ktos taki jak Pan. Może poprzez to więcej ludzi zrozumie, że łapowkarstwo jest karalne., bo z wypowiedzi innych "osobników" nie widza w tym nic złego.Czytając niektóre postym jestem przerazona świadomościa niektórych ludzi, ale to wywodzi się chyba z tego bo uwazają,że jak nie" posmaruja o nie pojadą".< a potem sie skarza , że musieli dać!!>ja w swoim życiu nie dalam nic nikomu a mam 55 lat i równiez nic od nikogo nie wziełam. Tak mnie wychowano i tak wychowałam moje dzieci. I żyjemy!!! Pozdrawiam serdecznie. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 21.01.05, 20:43 Nie unoś się tak, to jest tylko swobodna dyskusja, na poważny temat. Ja też potępiam łapownictwo, ale trzeba też zauważać całą otoczkę tego bałaganu. Nie będzie tak, żeby wszystkie usługi medyczne były dostępne dla ogółu. Nie licz na to. Kwestia jest tylko tego rodzaju, czy płacisz lekarzowi, czy "szpitalowi". Takie mam wrażenie, że za parę lat to 5000 zł wystarczy na zabieg płukania jamy ustnej. Nie będzie wyboru. Albo płacisz potężne ubezpieczenie, albo dopłacasz do leczenia. Tylko, że tego w gazecie nie przeczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
radca " Łapówki dla lekarzy - kto, ile i gdzie bierze? " 21.01.05, 22:27 " Łapówki dla lekarzy - kto, ile i gdzie bierze? - Łóżko w szpitalu - od 500 do 1000 zł. - Prosty zabieg - od 700 do 2000 zł. - Poważna operacja - od 1500 do 8000 zł. - Zabieg „odraczający” areszt - od 20000 zł wzwyż. - W rankingu specjalistów, którzy biorą oprócz Heliodora K. nasi rozmówcy wymieniali bydgoskiego okulistę i ortopedę. - Łapówki najczęściej wręczano w prywatnych gabinetach, rzadziej w szpitalach. - Komu dać i ile? - podpowiadali pacjentom znajomi i pielęgniarki. Wymuszanie Wiesława K.: Opowiem, jak się wymusza łapówkę. Przywiozłam mamę z Czerska do szpitala w Bydgoszczy ze złamaną szyjką udową. W izbie przyjęć stwierdzono, że wymaga natychmiastowego leczenia, grozi jej zakażenie. Trafiła na szpitalny korytarz. Ortopeda zasugerował, abyśmy ją zabrali do domu. „Jak pani może patrzeć na to, że matka w bólach leży na korytarzu” - mówił. Odczułam to jako sugestię. Dam „kopertę” - łóżko się znajdzie. I tak było. Znajoma podała mi nazwisko lekarza, któremu trzeba dać. Weszłam do gabinetu i położyłam 700 zł w kopercie. Za dwa dni mamę operowano. Kiedy ojcu z rakiem płuc potrzebna była szybka pomoc, już nie błądziłam. Pielęgniarki podpowiedziały mi, komu trzeba dać. 2 tysiące i... było leczenie paliatywne, leki przeciwbólowe. Bolesław Nowak: Życie mnie nauczyło, że trzeba dawać „koperty”. Trzy tygodnie leżałem na ortopedii, czekając na zabieg. Nie wierzyłem znajomemu, że 1300 zł w kopercie operację przyspiesza. Dałem ordynatorowi. Operacja szybko się odbyła, a lekarz, który opatrywał mi potem nogę, jawnie okazywał niezadowolenie, że to nie on dostał. Potem miałem operację soczewek. Za prawe oko zapłaciłem. Znieczulenie, szybka operacja, znakomicie widzę. Po roku operowano mi lewe oko. Bez łapówki, czego do dziś żałuję. Anestozjolog znieczulił mnie i dwie godziny czekałem na zabieg. Widziałem, jak bokiem wjeżdżali na zabieg prywatni pacjenci. W trakcie mojej operacji znieczulenie przestało działać. Wyłem z bólu. Do dziś gorzej widzę tym okiem. Marianna Hałajczak z Mogilna: W kwietniu 2003 r. poddana w jednym z bydgoskich szpitali pufoterapii łuszczycy, zostałam oparzona. Od pasa w dół (poparzenia II stopnia). Profesor, który zabieg zlecił, nie poinformował mnie o skutkach ubocznych. Skarżyłam się doktor prowadzącej, że nie wytrzymuję bólu i słyszałam: „Proszę zwrócić się do profesora”. A ten przebywał za granicą. Chciałam popełnić samobójstwo. Zadzwoniłam z kliniki do księdza i to mnie uratowało. Wypisano mnie z z adnotacją ”pacjentka w stanie dobrym”, a dwa dni później trafiłam do chirurga. Mam zaświadczenie 6 lekarzy o poparzeniu II stopnia, a w dokumentacji szpitala: „rumień”. Oskarżyłam o spowodowanie uszczerbku na zdrowiu. Dokumenty są fałszowane. Pisze się o konsultacji okulistycznej, rentgenie płuc, badaniu wrażliwości skóry, których nie było. Kąpano mnie w roztworze przez 20 minut, a teraz zeznają, że kąpiel trwała kwadrans. Złożyłam w sierpniu w Prokuraturze Bydgoszcz - Północ doniesienie. Nie mam odpowiedzi. Od lekarzy nie usłyszałam „przepraszam”. Czy oni w ogóle składali przysięgę Hipokratesa? Może, gdybym dała „kopertę” leczono by mnie lepiej. Elżbieta W.: Syn mojej znajomej, prawie dwa tygodnie leżał na neurochirurgii. Nie zrobiono mu operacji, bo pan doktor żądał 3 tys. zł. Pokazał tę sumę matce, wysuwając trzy palce. Może się bał, że jest nagrywany. Nie dała, bo nie miała. Skontaktowała się z warszawskim szpitalem. Przewiozła tam dziecko. Operację zrobiono, ale było za późno. Chłopczyk zmarł. To zaledwie część naszych rozmów z Czytelnikami. Kilka ciekawszych historii opowiemy wkrótce. Grażyna Ostropolska Nowosci 21.01.2005 r. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE GADAJ GŁUPOT Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 21.01.05, 23:03 Profesor Kasprzak odszedł z Wojskowego Szpitala, bo dostał propozycję na objęcie kliniki i katedry w Juraszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medic Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 22.01.05, 08:52 do nie gadaj glupot... jesli odszedla,bo dostal propozycje w juraszu...to ty puierd...glupoty... zapytaj w szpitalu wojskowym...bral lapowki,nie szlo sie z chamem dogadac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz neurochirug Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.szpital.zgora.pl 22.01.05, 12:50 To wybitny specjalista. Bardzo poświęcał sie pracy zawodowej. Uważm, ze nadal powinien prcować. Wspaniały operator -chirurg. Swidczy to wszystko o tym , jak mało zarabiają lekarze!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 22.01.05, 15:00 oj chyba jakis murzyn kasprzaka-kata i zlodzieja sie odezwal...tak narzeka na zarobki...pewnie sam bral...nauczyl sie od kata.."z kim przystajesz..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:34 Oj chyba "max" to kolejny "ciul",co to wszystkich lekarzy ma za "biorących"i złodoziei okradających pacjentów.Byłem pacjentem szpitali wielokrotnie i różnie tam bywało z opieką.Ale żyję,jestem zdrowy i na pewno zawdzięczam to zarówno leczącym mnie lekarzom jak i pozostałemu personelowi szpitali.Kopert nikomu dawac nie musiałem,ale "dziękowałem" w inny sposób,bo tak chciałem z własnej ,nie przymuszonej woli.Pacjent Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 22.01.05, 18:40 Gość portalu: pacjent napisał(a): > Oj chyba "max" to kolejny "ciul",co to wszystkich lekarzy ma za "biorących"i > złodoziei okradających pacjentów.Byłem pacjentem szpitali wielokrotnie i różnie > > tam bywało z opieką.Ale żyję,jestem zdrowy i na pewno zawdzięczam to zarówno > leczącym mnie lekarzom jak i pozostałemu personelowi szpitali.Kopert nikomu > dawac nie musiałem,ale "dziękowałem" w inny sposób,bo tak chciałem z > własnej ,nie przymuszonej woli.Pacjent - dlaczego nalatujesz na Maxa ? widac, ze facet wiele wie ijak widac sypie konkretnymi przykladami a jesli juz mowisz,ze nie dawales i nie musiales dawac ? Sam wiesz, ze nia zawsze trzeba dawac w lape, wystarczy dobra pozycja, stanowisko i UKLADY, albo jeden telefon od osoby ze swiecznika np. sedziego itp. i juz urachamiana jest pewna MACHINA dobrze wiesz, jak jest w naszym kraju , " raczka - raczke myje " a wiec pomysl sobie - dlaczego ty nie musiales dawac ? BO BYLI TACY CO NIE MIELI NA LAPOWKE - I DO DZISIAJ NIE ZOSTALI PRZYJECI radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika był beznadziejnym fachowcem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:41 Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich tu wypowiedzi, ale powiem wam jedno - facet był beznadziejny. Nie wiem, skąd miał taki mir. Z powodu tytułu? To jakiś jeden wielki absurd. Był zupełnie niekompetentny, nikt go nie kontrolował, kisił się w swoim własnym sosie i wśród towarzystwa wzajemnej adoracji od lat. I tak by zapewne było aż do końca żywota, bo u nas takie stanowiska profesorskie są dożywotnie. A w dodatku popierał miernotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moneyway Re: był beznadziejnym fachowcem!!! IP: *.marketscore.com / 66.119.34.* 24.01.05, 21:54 chyba musisz znac człowieka , i najwyrażniej nie pozwolił tobie na to co chciałeś , biedny jesteś palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Centy Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 22.01.05, 23:13 Heliodorek siedzi, bo całe życie był złodziejem. Tej prostej prawdy zdaje się nie pojmuje część forumowiczów. Swojej znajomej, którą znał 7 lat, gdy ta zachorowała powiedział, że jest za biedna by mogła się leczyć u niego. Są jeszcze jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 23.01.05, 16:53 Są pytania. Ja mam trzy. 1. Dlaczego sąd nie ograniczył się do zastosowania jedynie nieizolacyjnych środków zapobiegawczych? 2. Jak uzasadniono konieczność zastosowania tymczasowego aresztowania? 3. Czy został wniesionu akt oskarżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunianin Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 17:32 Wy mali bydgoscy ludzie. Za kilka srebrników podpier... człowieka, który uratował wielu życie i zdrowie. Czy na tak mało cenicie siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:29 Cenimy siebie na tyle, że nie chcemy wśród nas ukształtowanych w armii ludowej parszywców. Nowobogackich cwaniaczków z mentalnością rynsztokowego złodzieja. A jak się nie podoba tutaj, to bardzo proszę ubrać swoje stare mundury z PRL-u i za Ural - jasne!!!!!! Nie trzeba w Bydgoszczy okradających, wymuszających i żerujących na chorych ludziach pseudo naukowców, "windujących" bydgoską uczelnie na zaszczytne ostatnie miejsce wśród akademii medycznych w kraju. Skrywających się przed rozwiązaniem w rwamionach Uniwersytetu Toruńskiego. Okradających przy pomocy sprzętu publicznego ludzi szukających w chorobie pomocy. Okradajacych nas wszystkich z podatków za które kliniki są utrzymywane. I jak sie pożal się Boże profesorkom na wojskowych emeryturach nie podoba to proponuję wykorzystać umiejętności nabyte w wojsku i założyć prywatną firmę ochroniarską i pilnować szpitali. Płacić podatki i spojrzeć w lustro na swoje głupawe gęby... Nikt tu was nie trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:32 I niech ten parszywiec z kręgu profesorków - cwaniczków nie podszywa sie pod Torunianina i nie kala swoim pisaniem imienia Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonio. Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 212.122.214.* 23.01.05, 19:25 Z tymi kratami- to przesada. Potraktowali go, jak oprycha tylko za to, że (być może)pobierał od pacjentów to, co powinien zapłacić mu szpital.Znan znacznie bezwzględniejszych w wyciąganiu kasy od pacjentów... Także pracujących w PSK. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra 23.01.05, 19:52 Gość portalu: Tonio. napisał(a): > Z tymi kratami- to przesada. Potraktowali go, jak oprycha tylko za to, że (być > może)pobierał od pacjentów to, co powinien zapłacić mu szpital.Znan znacznie > bezwzględniejszych w wyciąganiu kasy od pacjentów... Także pracujących w PSK. - znasz i milczysz ? wyglada na to,ze akceptujesz pobieranie lapowek przez lekarzy. Twoje pretensje i uwagi,ze znasz inne gorsze przestepstwa ( i nie ukazujesz ) przypominaja pijanego kapitana.anestezjologa ze SZPITALA WOJSKOWEGO , ktory rowniez mial pretensje publicznie to gloszac,ze : " PRZECIEZ INNI LEKARZE TEZ PIJA NA DYZURACH - WIEC DLACZEGO O MNIE AKURAT TAKA WIELKA AWANTURRA " ? Kapitan DARIUSZ Z. uwazal,ze skoro inni tez pija nadyzurach - to dlaczego on akurat zostal tak potepiany ? Ty akurat podobnie myslisz i podobnie sie wypowiadasz.Jak widac - jestes dosc aktywny w OBRONIE LAPOWEK LEKARSKICH radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 23.01.05, 19:59 ktos tu pytal czemu zastosowano areszt?juz wyjasniam...moze niebawem i w prasie napisza,ze kat w gabinecie i na jakiejs sali mial podsluch...gdyby opierali zie WYLACZNIE NA ZEZNANIACH,mialby tylko dozor,a ze BYLY PODSLUCHY,TO MAJA CZARNO NA BIALYM!i co teraz na to powiedza ci co twierdza,ze nie bral? a ten torunianin niech taki madry nie bedzie,bo ci co sie zglaszaja to sa glownie ludzie z calego wojew.takze z torunia!a w wiekszosci spod bydgoszczy,torunia i wloclawka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 23.01.05, 21:02 > ktos tu pytal czemu zastosowano areszt?juz wyjasniam...moze niebawem i w prasie > > napisza,ze kat w gabinecie i na jakiejs sali mial podsluch...gdyby opierali zie > > WYLACZNIE NA ZEZNANIACH,mialby Mało konkretna odpowiedź, niestety. Zresztą twój język jest przedziwny, dlatego nie sil się już na odpowiadanie, nie na takiej odpowiedzi mi zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.tvgawex.pl 24.01.05, 12:01 słuchaj tobie nie odpowiadalam takze sie cepie nie odzywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: 66.213.118.* 24.01.05, 16:47 Człowieku bez takich inwektyw, proszę. Tak się składa, ze była to próba odpowiedzi na moje pytanie, nieudolna. Zadałem konkretne pytanie. Widzę, że odpowiedź na nie przekracza twoje możliwości. Nieszkodzi, nie jesteś przecież ekspertem, ale nie pluj na prawo i lewo bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 01.02.05, 20:13 jesteś upierdliwa menda toruńska która by popierała złodzieji korony polskiej i lizała stopy swoim mocodawcom, ochyda i brak godności osobistej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:46 Nie komentuję artykułu, mam tylko nadzeję, że ktoś zacznie również robić porządki wsród dziennikarzy.A właścicieli portali i tzw.forum, które tworzą siejący nienawiścią i głupotą tygielek ekstrementów powinno się pozywać do sądu, za pomówienia,mieszanie ludziom w głowach, faktów z fikcją,dobra ze złem...to ma być dziennikarstwo?!Jak dobrze,że można was po prostu nie czytać, lub wyłączyć.Uff! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:57 nie rozumiem nienawisci jaka wszyscy "zieja" wrecz do lekarzy i nie tylko. teraz wystarczy byc studentem i ludzie oskarzaja cie, ze na studiach uczysz sie tylko przyjmowania lapowek. pomyslcie przez chwile i uswiadomcie sobie, ze czesc osob wybiera te studia i pozniejszy zawod z powolania a nie dla pieniedzy........ a niestety takie przypadki jak w/w zdarzaja sie wszedzie, bo czlowiek, wiadomo istota slaba..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moneyway Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 24.01.05, 21:06 uważam to za totalne frajerstwo ze strony sądu , człowiek który ratuje życie siedzi razem z tymi które je zabierają przecież to chore jak i cała polska. A skoro wszycy którzy mu dawali i pozwalali żyć i uważać się za papieża to o co im teraz chodzi przecież nie musieli a trudno jest mi sobie wyobrazić aby profesor stał z pała nad pacjentem i mówił "płać albo zdychaj" nie tędy droga Odpowiedz Link Zgłoś
radca smutne, bolesne i perfidne 24.01.05, 21:30 Gość portalu: moneyway napisał(a): > uważam to za totalne frajerstwo ze strony sądu , człowiek który ratuje życie > siedzi razem z tymi które je zabierają przecież to chore jak i cała polska. A > skoro wszycy którzy mu dawali i pozwalali żyć i uważać się za papieża to o co > im teraz chodzi przecież nie musieli a trudno jest mi sobie wyobrazić aby > profesor stał z pała nad pacjentem i mówił "płać albo zdychaj" nie tędy droga - nie musi stac z pala, wystarczy ze zeruje na placzu ,cierpieniu i bezsilnosci ludzi schorowanych.... z cierpliwoscia u ogromna znieczulica - wykorzysta bezradnosc .... i wtedy pojawi sie jako " ZBAWCA RATUJACY ZYCIE I ZDROWIE " ............ ale pod warunkiem otrzymania LEWEJ KASY .... inaczej " ZA WYSOKIE PROGI NA TWE NOGI " ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moneyway Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.marketscore.com / 216.148.244.* 24.01.05, 21:50 skoro baranie nie odwiedziłeś tamtych murów to nie podejmuj dyskusji na temat życia i śmierci a tym bardziej nie mów o uczuciach, a skoro ktos jest dobry w tym co robi to powinien byc za to wynagrodzony, a może uważasz że profesor z tytułami których lista jest dłuzsza od twojego życia powinien zarabiać 1000 złotych ?to życzę tobie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: smutne, bolesne i perfidne 24.01.05, 21:58 Gość portalu: moneyway napisał(a): > skoro baranie nie odwiedziłeś tamtych murów to nie podejmuj dyskusji na temat > życia i śmierci a tym bardziej nie mów o uczuciach, a skoro ktos jest dobry w > tym co robi to powinien byc za to wynagrodzony, a może uważasz że profesor z > tytułami których lista jest dłuzsza od twojego życia powinien zarabiać 1000 > złotych ?to życzę tobie powodzenia - mylisz sie, albo celowo chcesz tutaj kogos otumanic ? kiedys byl wielki artykul o powstaniu prywatnej kliniki ( chyba w POZNANIU ) gdzie proponowano lekarzom bardzo wysokie wynagrodzenie.... i co ? ciezko bylo kogos pozyskac, pomimo ze oficjalny zarobek leakrza w szpitalu publicznym byl duzo,duzo nizszy. jaki wniosek ? a noooo, chyba znasz odpowiedz ? radca ps. mala wyplata - ale na lewo kilkanascie razy wiecej .... i ??? i przestan z tymi tytulami - bo nie przystoi tytul do LAPOWEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:57 Zaciekawiony artykułem w prasie postanowiłem zobaczyć co słychać w Was na forum. I jestem zdruzgotany. Zaciekłość Radcy jaet porażająca. Jeszcze niegdy i nigdzie nie spotkałem się z takim napaleńcem, chyba tylko takich można spotkać w zamkniętych zakładach psychiatrycznych. Być może Twoje przeżycia są straszne, ale przywilejem katolika jest przebaczać. Opamiętaj się, pójdź do Kościoła, wyspowiadaj się. A może przyjdzie dla ciebie opamiętanie. A jak nie to zgłoś sie do jajbliższego psychiatry, a idąc tam zabierz ubranie, środki higieny osobistej bo zapewne Cię zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Incitatus Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:16 Ty radca juz sobie odpusc. Wyglada, ze jestes najwiekszym prowodyrem linczu na tym forum. Czlowiekowi po przeczytaniu twoich pomyj wylewanych na profesora (i reszte) robi sie go po prostu zal niezaleznie od jego ewentualnej winy. Jedyne szczescie ze nie tobie przyjdzie oskarzac albo orzekac w tej sprawie. Dzieki bogu masz tez to forum na ktorym mozesz dac upust swym najprymitywniejszym instynktom i nie biegasz z bejsbolem wieczorami po miescie wymierzajac jednoosobowo sprawiedliwosc (zreszta kto wie..). Jestes najgorszym typem czlowieka, masz zal o wszystko do wszystkich, wszedzie wietrzysz spiski, tropisz sensacje, widzisz wrogow, unosisz sie slusznym oburzeniem, czujesz sie pokrzywdzony i wykorzystany. Jedyne co nadaje sens twojemu marnemu zyciu to gnebienie innych. Brak ci klasy i pewnie klas. Normalni ludzie, wobec ktorych H.K. cos zawinil (a co zrobil tobie?) ida skladac zeznania do prokuratury, potem przed sadem. Normalni ludzie beda H.K. sadzic. Normalni beda go oskarzac i bronic. Ty zas jestes tylko folklorem tego forum i takim pozostaniesz. pozdrowienia aha, uprzedzajac podejrzenia rodzace sie w twojej glowie odpowiadam -nie jestem kumplem profesora- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciociolina Re: smutne, bolesne i perfidne IP: 212.122.214.* 25.01.05, 13:31 Kumplem Profesora nie... Jeśli masz coś wspólnego z Logicusem- to stawiam na Synalka Dyr.Prywińskiego, którego Kasprzak przyjął pod swoje skrzydełka. Macie duży dług wdzięczności wobec Kasprzaka, więc nie piszcie o Nim żle... Twoja koleżanka z roku Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ciciolina Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 14:07 o co chodzi z tym dr prywinskim?ten caly logiocus czy jak tam on sie zwie to ojciec tego dr prywinskiego?i dzieki tatusiowi prywinski jest na n-chirurgii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc KIM JEST LOGICUS ?! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 14:50 KIM JEST LOGICUS ??? Logicus to taka cnotliwa postać, która dostała się na studia bez znajomości, ma nieskazitelny charakter, brzydzi się nepotyzmem, nie stoją za nim żadne układy i NIGDY nie widział, żeby profesor brał jakąś łapówkę. Za to oskarżał na tym forum, że Harat wziął pieniądze za operację jego ciotki i nie operował. Pracuje z heliodorkiem chyba na tym samym oddziale i broni go tak, jakby jego dalsza kariera była li wyłącznie uzależniona od Heliodora a nie od jego własnych "umiejętności" czy "pracowitości". Smieje się w charakterystyczny sposób: "buahahhaha" – Wczesniej przedstawial sie jako Tomek, teraz jako Logicus, po tym poscie pewnie zmieni na cos nowego. Czyzby to byl: Tomasz Tykwiń. doktorant. – tak ktoś tu wspomnial????? Czy dobrze trafiłem???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX PRF HARAT A KAT.. IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 15:23 AKURAT PROF HARAT TO ZNAKOMITY LEKARZ,SWIETNY SPECJALISTA A DO TEGO MILY CZLOWIEK...A KAT?TE OKULARY NA CZUBKU NOSA...BRRR...HARAT ECZY JUZ SWOJA OSOBA- TAKI MILY,SERDECZNY,WYSLUCHA KAZDEGO...PO PROSTU REWELKA.NO I TYKWINSKI SIE CZEPIA,BO PEWNIE JEGO "PAN" KAZAL... WYSTARCZY PRZEJSC SIE DO SZPITALA WOJSKOWEGO I POSLUCHAC JAK LUDZIE SIE WYPOWIADAJA O PROF HARACIE... AAA.I JESZCZE COS...TO METODY KASPRZAKA,ZE BIERZE KASE I SPADA TYLNYMI DRZWIAMI I NIE OPERUJE.ZEBY DOSTAC SIE DO HARATA NA ODDZIAL NIE TRZEBA DAWAC 5 TYSIECY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logicus Re: KIM JEST LOGICUS ?! IP: *.cm.umk.pl 29.01.05, 15:05 Co do cnotliwości i charakteru to trudno mi sie wypowiedziec musieliby go ocenic moi dobrzy znajopmi , ktorzy znaja mnie od lat. O ukladach nic nie wiem i nie chce wiedziec. Wole wierzyc ze ciagle w tym zasranym kraju da sie cos wywalczyc wlasna praca. Co do tego ze nie widzialem jak H.K bierze lapowki to tez prawda. Akurat jego odejscie z oddzialu w ogole nie zmienia mojej sytucji ba powiem wiecej H.K nie przepadal za mna delikatnie mowiac. Co do smiechu buahhahaha to juz na pewno nie ja bo ja sie smieje hi hi . I biedny Tomus nie wiem dlaczego w ogole jest laczony z moja osoba. Jedno jest pewne nie chcialem pozostac bierny na to co sie wyprawia z H.K. bo uwazam to za bezprawne przede wszystkim a takze nieludzkie. Aha i podtrzymuje info, ze Harat jest bezwstydnym klamca ktory obiecal operowac moja ciotke a potem nawet na sali sie nie zjawil. Moze i jest on lepszy 100 x od H.K. ale niestety w moim przypadku okazalo sie ze jest inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercia Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 18:46 Nie piszcie źle o Tykwinie;lubię go osobiście a to forum jest poswięcone w końcu Kasprzakowi.Nie sądzę,że Tomek chciałby się poniżać i polemizować z radcą i innymi,myślę,że ktoś sie pod niego podszywa.Pa, Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: smutne, bolesne i perfidne 25.01.05, 18:53 Gość portalu: bercia napisał(a): > Nie piszcie źle o Tykwinie;lubię go osobiście a to forum jest poswięcone w > końcu Kasprzakowi.Nie sądzę,że Tomek chciałby się poniżać i polemizować z >radcą i innymi,myślę,że ktoś sie pod niego podszywa.Pa, - jasne,nie chcialby sie " PONIZAC " ? - polemizowac z nami ? KASPRZAK tez sie mocno podobno " WYWYZSZAL " Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: smutne, bolesne i perfidne 25.01.05, 18:56 Gość portalu: bercia napisał(a): > Nie piszcie źle o Tykwinie;lubię go osobiście a to forum jest poswięcone w > końcu Kasprzakowi.Nie sądzę,że Tomek chciałby się poniżać i polemizować z radcą > > i innymi,myślę,że ktoś sie pod niego podszywa.Pa, - jasne ... lekarz jest to " NADCZLOWIEK " i jakby jemu sie " PONIZAC " - DYSKUTOWC " z takim - jakims + radca + "! ? oj manie to majac co niektorzy i to jaka :))))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercia Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 20:09 przepraszam Radco;"poniżać się"to rzeczywiście niefortunnie dobrane słowo-sorki Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: smutne, bolesne i perfidne 25.01.05, 20:12 Gość portalu: bercia napisał(a): > przepraszam Radco;"poniżać się"to rzeczywiście niefortunnie dobrane słowo- >sorki - OK :) nie ma sprawy, radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercia Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.tvgawex.pl 25.01.05, 20:52 nie znam za dokładnie Twojej sprawy,ale bardzo doceniam,że odpowiedziałeś na moje przeprosiny,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl_Wania Re: smutne, bolesne i perfidne IP: *.tvp.pl 29.01.05, 16:31 BIORĄ BO DAJĄ - DAJĄ BO BIORĄ Krokodyl Wania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl Nilowy Re: ne, bolesne i perfidne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:31 Co dają i co biorą? kto daje i kto bierze? za mało szczegółów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strach7 Re: ne, bolesne i perfidne 30.01.05, 14:48 Ostatnio na forum dyskusyjnym Gazety Wyborczej pojawilo się sporo informacji dotyczących szanowanego w Bydgoszczy małżeństwa profesorów państwa Danuty Miścickiej Śliwki prorektora Collegium Medicum UMK i jej męża prof Karola Śliwki. Dobrze poinformowani czytelnicy przypomnieli nam niechlubne szczegóły z ich życia w czasach PRL m.in. fakt, że sfałszowali wyniki sekcji zwłok Bartoszcze. Dobrze, że isnieją jeszcze ludzie, którzy pamiętają o tym i nie pozwalają zapomnieć. Jednocześni zauważyłem, że te krytyczne wypowiedzi czytelników szybko zniknęły z forum dyskusyjnego Gazety Wyborczej (Ciekawe czy ten list długo się utrzyma). Zastanawiałem się czy to przypadek ale po przeczytaniu piątkowego wydania gazety (28.01.2005) zrozumiałem, że jest to celowe działanie. Pani profesor jest tam prezentowana jako lubiąca thrillery malarka - ciekawi mnie po co pani prorektor Śliwce taka darmowa reklama. Jak długo jeszcze Ci ludzie będą zajmować kierownicze stanowiska?? Apeluję, żeby ktoś w końcu zainteresował się sprawą sekcji zwłok Bartoszcze i pozwolił na zwrócenie mu zamordowanemu godność!! Może ktoś nareszcie zwróci uwagę na fakt, że ludzie odpowiedzialni za fałszowanie i oczernianie innych starają się swe haniebne poglądy i swe osoby przedstawiać jako wzór uczciwości. Mam nadzieję że ktoś sprawi że odpowiedzą za swe skandaliczne naruszanie sprawiedliwości i uczciwości a zaszczyty i luksus jakim się otaczają zamienione zostaną na więzienne prycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: ne, bolesne i perfidne IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 01:05 LUDZIE!! Czemu mnie nikt nie ched skorumpować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:17 Dosunąć łapownikowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:29 czekam na dalszy ciag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Sąd uznał, że neurochirurg musi zostać za kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:51 oby! Odpowiedz Link Zgłoś