Dodaj do ulubionych

Wyrok na doktora z Akademii Bydgoskiej

IP: *.sfcn.org / *.237.84.20.ptr.us.xo.net 07.02.05, 20:39
To nieprzyjemny incydent, ale dobrze, że sprawa znalazła taki koniec. Nie ma
niedomówień. Miejmy nadzieję, że do podobnych wydarzeń nie dojdzie już w tej
uczelni i żadnej innej w kraju..
Obserwuj wątek
    • Gość: flik ilosc afer na AB przekroczyła setkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:21
      to nie incydent - ilosc afer na AB przekroczyła setkę
      • Gość: maciej Re: ilosc afer na AB przekroczyła setkę IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 21:28
        Oto przykład toruniewa!!!!Jak tam Ubole na UMK?
    • Gość: maciej Re: Wyrok na doktora z Akademii Bydgoskiej IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 21:31
      Zawsze mowiłem, ze najwieksze cielaki(osly) studiuja na zaocznych!!!Nie dosyc,
      ze nie chce im sie studiować to daja w łapę, a później donoszą. Powinni im ten
      egzamin nie uznać i jeszcze raz porządnie przeegzaminować!!!!
      • Gość: flik Re: Wyrok na doktora z Akademii Bydgoskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:35
        To, ze UMK zajeło sie wyszukiwaniem SB-kow z czasow PRL, tylko dobrze swiadczy
        o uczelni. Byli oni wszedzie, na WSP, ATR, UMK, UJ, UW itp...
        UMK robi porzadek jako pierwsza uczelnia w kraju.
        Zrobicie to i na AB, wierze - oby nie za późno.

Dobrze, ze nasi wykładowcy nie podrabiaja podpisów, rektorzy nie pisza sobie
        sami własnych recenzji, naukowcy nie odnajduja rzadkich gatunkow w szklance na
        balkonie. Jakos to UMK opiniuje AB, a nie odwrotnie - ciekawe dlaczego?
        A kogo popiera Gruszka przy przyjeciach na pedagogike - tych samych co
        Piotrowska na anglistyke?
        A ile teraz kosztuje egzamin u dr. Ireny K.?
        A czy swiadectwa moralnosci podpisuja wszyscy na AB?
        • Gość: maciej Re: Wyrok na doktora z Akademii Bydgoskiej IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 21:50
          O prosze toruniewo odezwało się. Nick taki bardzo bliski literek AD, i jakiś
          tam inny palant. Nic nie wiadomo, ze na innych uczelniach sa Ubole, nie ma
          zadnych dowodów. Jakos dziwnie przez tyle lat bylo tajemnica poliszynela, ze na
          UMK pracuja tacy Ubole. Rektor to akceptował, dziekani również. Nagle jak na
          liscie Bronka W ukazalo sie wiecej nazwisk z UMK to nagle dziwnie rektor
          powoluje speckomisje. Nikt tego w polsce tego nie robi, ciekawe?A z jakiego
          namaszczenia w 1982 kopcewicz został rektorem UMK?
          Na UMK lepsze rzeczy sie dzieja, plagiaty i autoplagiaty to chleb powszedni,
          pracownicy naukowi wiedzac o tym puszczaja takie prace, ubecja pracuje w
          najlepsze, lapów równiez maja miejsce!!!A o przyjeciach na UMK z "innej" listy
          nie słyszałeś.
          Irena K juz nie pracuje 3 lata na AB, nikt nie podpisuje zadnych swiadectw
          moralnosci. AB nie musi robic porzadków z Ubolami, bo jezeli nawet takowi sa to
          niech oni sami o to sie martwia. Cała Polska naukowa zastanawia się o co biega
          Kopcewiczowi. To bardzo dziwny ruch. Tym bardziej, ze to oczyszczenia mogl juz
          zrobic duzo wczesniej, chociaz w stosunku do tych o których juz bylo dawno
          wiadomo!!!Dulszcyzna najwiekszego kalibru!!!!
          • Gość: umk Re:Kolego, nie klam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:04
            abstrahuje juz od twojej downowskiej stylistyki ( "toruniewo " ) ktora jest
            przejawem bezsilnosci w przypadku przywolania jakichkolwiek faktow swiadczacych
            niezbyt dobrze o AB - o co nietrudno.. to kwestia smaku i twojego poziomu
            intelektualnego.. ale klamstwo - to inna sprawa : napisales , ze plagiaty sa
            chlebem powszednim na umk ! jakie plagiaty ? lapowki ? gdzie ? prosze o fakty
            albo o odszczekanie tego oszczerstwa ..
            acha i nie pisz tutaj o wyczynach studentow umk ( byc moze wlasnie z
            bydgoszczy ) przedstawiajacych swoje prace licencjackie jako magisterskie - co
            okresla sie jako autoplagiat . napisz prosze o PLAGIATACH I LAPOWKACH, ktore sa
            chlebem powszednim, jak to okresliles - czekam .. jasno i konkretnie prosze ,
            klamczuszku ..
            • Gość: bydgoszczanin Re:Kolego, nie klam !!! IP: 212.122.214.* 07.02.05, 23:22
              oto sąsiad z Torunia stworzył nową teorię otóż plagiat jest według niego
              zjawiskiem geograficznym i wiąże się z przynależnością do społeczności
              obywateli miasta Bydgszczy! Nobla mu! No ale jak chce się to teorie nagina się
              do przyjetej tezy. Na pewno na AB są zjawiska niepokojące i jest to fakt ale
              chyba UMK się ździebko zagolopowałeś!
              Zaręczam cię że plagiat jest zjawiskiem ponad geograficznym i społecznym.
              Występuje najczęściej z takimi patologiami jak lenistwo, szukanie "wyników" za
              wszelką cenę przez naukowców, oraz dzieki "zlotym" studentom którzy szastaja
              kasą na lewo i prawo zlecając wynajetym mułom pisanie za siebie pracy
              magisterskiej. Ten sort wystepuje w całej Polsce nie tylko w Bydzi.
              • Gość: umk Re:Kolego, nie klam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:29
                nie stworzylem zadnej teorii klamczuszku - napisalem o studentach wplatanych w
                autoplagiaty, ze moga byc " byc moze z bydgoszczy " - to w odpowiedzi na to, ze
                mamy do czynienia z torunska specjalnoscia. ale moj post nie dotyczyl
                autolplagiatow studenckich - tylko PLAGIATOW i LAPOWEK na umk o ktorych pisal
                maciej .. zamiast wiec popisywac sie elokwencja - prosze o konkrety w temacie
                dyskusji ..
            • Gość: maciej Re:Kolego, nie klam !!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:23
              Momencik synku, zaraz caly artykulik!!!
              • Gość: umk Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:30
                • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:36
                  Google to jedna z przegladarek sieciowych. Od czasu do czasu korzystam z niej.
                  Tobie proponuje multiwyszukiwarki, bedzie lepiej, raport to z reguły
                  maksymalnie 50 linków. Standardowo 25!!!
                  ps. polecam stosowanie operatorów boolowskich, bedzie szybciej!!!
                • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:40
                  I jeszcze jedno, google to taka wyszukiwarka dla przymułów. Coraz wiecej
                  matołów szuka i ma problem ze sformułowaniem zapytania do wyszukiwarki. w
                  zwiazku z tym informatycy z google tworza to coraz nowsze algorytmy, aby mogly
                  wyszukiwac informacji dla coraz to wiekszych debili!!!
                  ps. rozumiem ta wyszukiwarka to twoj podstwowy warsztat?
                • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:44
                  A tutaj cos specjalnego dla ciebie!!!Raz piszesz ześ student, a raz ześ
                  pracownik!!!
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=17073860&a=17086196
                  • Gość: umk Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:46
                    to nie pisalem. kazdy sobie moze przybrac nick umk. faktycznie, bede sie chyba
                    logowal ..
                    • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:52
                      Dla mnie to ta sama osoba!!!
                      • Gość: umkbbbbbbbbbbbbbbb Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:01
                        dla ciebie wszystko jest takie same : ja , tamten koles, ktory to pisal, AB,
                        umk, - zamiast sciemniac odpowiedz mi na moje pytanie : powtarzam ci po raz
                        enty - nazwiska , fakty w kwesti PLAGIATOW I LAPOWEK na umk, ktore tam
                        maja byc - wg ciebie - byc chlebem powszednim .. czekam
                        • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:07
                          Smieszny jestes.
                          • Gość: umk Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:12
                            a ty zalosny klamczuszek i oszczerca , co widac jak na dloni
                            • Gość: maciej Re:google ci sie zepsul ??? ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:16
                              Na twojej czy mojej?
            • Gość: balum Re:Kolego, nie klam !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:30
              No cóż teraz jużmoże być tylko lepiej. Uczelenia się oczyści powoli z takich
              praktyk. Natomiast przed wielca szacowną uczelnią za miedzy dopiero ten proces.
              Nałoży się także na to lustracja. Myślę że będzie bardzo ciekawie i nie
              wszystko da ukryś się pod stół.
            • Gość: maciej Re:Kolego, nie klam !!! IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:30
              Pytanie kto bedzie szczekał.Przeczytaj uważnie, szczególnie końcówkę. O
              Perzanowskim juz nie bede szukal!!!!
              Autoplagiaty na UMK
              Dominik Wójcicki 23-01-2005 , ostatnia aktualizacja 23-01-2005 17:07

Uzupełnienie wykształcenia licencjackiego wymaga napisania kolejnej pracy.
              Czasami student tego nie robi - podkłada licencjat. Takie przypadki są na UMK

Groźba autoplagiatu pojawia się przy dwustopniowym kształceniu. Student
              najpierw kończy naukę na poziomie licencjackim, a potem uzupełnia ją w trybie
              magisterskim. Przez pięć lat musi więc oddać dwie prace: licencjacką i
              magisterską. Czasami pisze jedną.

Tak zrobił Tomek. Skończył trzyletnie studia licencjackie z zarządzania w
              jednej ze szkół wyższych. Potem przeniósł się na UMK, by zostać magistrem. Na
              uniwersytet zabrał też swoją starą pracę licencjacką o strategii finansowej
              wybranego przedsiębiorstwa. I w Toruniu na wydziale nauk ekonomicznych
              przedstawił ją jako magisterską. Dawny licencjat uzupełnił jedynie pod względem
              formalnym. - Student musi napisać dwie różne prace - mówi dr Ryszard
              Lorenczewski, dziekan wydziału nauk ekonomicznych i zarządzania UMK.

Dziekan potwierdza, że zna przypadki autoplagiatów u siebie na wydziale.
              Dowiedział się o nich od prof. Ewy Siemińskiej, która na swoim seminarium
              złapała dwóch oszustów. Prace licencjackie studenci napisali w szkołach w
              Płocku i Kołobrzegu. Prof. Siemińska wykryła ich podstęp przed egzaminem
              magisterskim. - Kiedy zaczęłam poznawać skalę problemu, byłam przerażona -
              ocenia.

Jak to możliwe, że licencjat mógł być zamieniony na magisterkę?

Osoba starająca się o przyjęcie na studia uzupełniające ma obowiązek
              przedstawić jedynie temat swojej pracy licencjackiej. Nie musi jej natomiast
              pokazywać. Ta znajduje się w bibliotece szkoły, gdzie ją napisano. Promotor
              czuwający nad magisterium kopię licencjatu otrzymuje tylko na wyraźne życzenie.
              Zmiana tytułu oraz gapiostwo opiekuna, czynią oszustwo prawdopodobnym.

Sprawy przeciwko dwójce autoplagiatorów skierowano do uczelnianej komisji
              dyscyplinarnej. Jej szef prof. Marek Kalinowski nie chciał rozmawiać z "Gazetą"
              na temat skali zjawiska oraz kar nakładanych przez komisję. Z prorektorem UMK
              ds. dydaktyki prof. Andrzejem Radzimińskim nie udało nam się skontaktować.

Zdaniem prof. Stefana Grzybowskiego, dziekana wydziału filologicznego UMK,
              podejrzanych o oszustwo może spotkać jedynie upomnienie. - Też mam plagiatorkę
              i zrezygnowałem z kierowania sprawy do komisji - tłumaczy. - Kiedyś tak
              zrobiłem, postępowanie ciągnęło się przez rok i skończyło upomnieniem. Taką
              karę sam już nałożyłem.

45 proc. studentów UMK deklaruje, że ich prace zaliczeniowe, semestralne,
              dyplomowe są plagiatem - wynika z badań przeprowadzonych w zeszłym roku.
              Usprawiedliwienia szukają we własnym lenistwie, braku wiedzy i czasu oraz
              przyzwoleniu kadry.
              • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:43
                napisales o AUTOPLAGIATACH, PLAGIATACH i LAPOWKACH na umk. przytaczasz artykul
                o autoplagiatach wsrod studentow. jest to fakt potepiony przez wladze umk - w
                odroznieniu np. od AB, bo tam sie takimi duperalmi nie zajmuja. ale ja ciebie
                prosilem - poprawna polszczyzna - o potwierdzenie twoich slow , ze na umk
                PLAGIATY sa chlebem powszednim . w kontekscie artykulu ostatni akapit odnosi
                sie do autoplagiatow a nie PLAGIATOW - bo PLAGIAT , to sprawa ktora zajmuje sie
                prokurator , co mialo miejsce w przypadku pracownikow naukowych AB. prosze
                podaj porownywalny przypadek na umk. dalej - napisales o lapowkach .. znow,
                udowodnione na AB , a na umk - czekam na artykulik ..bo na RAZIE JEST TO PUSTE
                OSZCZERSTWO
                • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:46
                  Koncoweczkę przeczytałeś?Badania synku, badania, 45% studentów. Dobrze jeszcze
                  perzanowski!!!I jeszcze jeden wateczek o tobie!!!
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=17073860&a=17086196
                  • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:49
                    juz ci napisalem czlowieku, ze wypowiedz do ktorej dajesz link nie jest moja. a
                    zupelnie nie rozumiem, co ma Perzanowski do rzeczy w zwiazku z twoimi
                    wypowiedziami o PLAGIATACH i LAPOWKACH na umk - bo to jest temat naszej
                    korespondencji .. albo podaj zrodla , albo to odszczekaj klamstwa burku
                    • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:51
                      Jak nie wiesz co ma Perzanowski kontra Zelazny, to nie mamy o czym rozmawiać.
                    • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:54
                      Zmień ten Nick, bo ubliżasz tej uczelni!!!
                      • Gość: umk Re:Klamczuchu i sciemniaczu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:56
                        czekam dalej na informacje odnosnie PLAGIATOW i LAPOWEK na umk, ktore jak
                        napisales sa tam chlebem powszednim .. nic nie masz do powiedzenia klamliwy
                        burku ?
                • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 07.02.05, 23:50
                  Tu masz link, zapłać i poczytasz sobie.
                  serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2358000.html
                  ps. niektórzy maja IQ ryjówki, a niekórzy sa tylko dwuchromosomowcami!!!!
                  • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:54
                    ty intelektualisto :-)) znasz jakies 2-chromosomowe istoty we wszechswiecie ?
                    to pewnie te , ktore odkryl profesor AB w sloiku na swoim balkonie ;-)))
                    mutantow nad Brda dostatek.. a co do tematu naszej rozmowy - przestan
                    zachowywac sie jak kretyn i albo podawaj konkretne info na temat PLAGIATOW i
                    LAPOWEK na umk , albo odszczekuj ..
                    • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:01
                      Tak znam, uczyli mnie tego w latach 70 w liceum. To glista ludzka!!!
                      ps. rozsmieszasz mnie, ty i pracownik UMK!!!!
                    • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:07
                      jestes pajac ignorant.. glista ludzka jest nicieniem i ma wiecej niz 1 pare
                      chromosomow, jak chcesz to poszukam w encyklopedii i cie oswiece.. ( nie jestem
                      biologiem ). . nie wiem , co cie smieszy w tym , ze jestem pracownikiem umk,
                      ale mnie nie smieszy to, ze wypisujesz klamstwa na necie ( PLAGIATY , LAPOWKI
                      na umk ) a proszony o wyjasnienie ewentualnie sprostowanie tych oszczerst
                      zachowujesz sie jak obszczymurek - wplatasz watek Perzanowskiego itd. napisales
                      swinstwo, nie masz honoru odszczekac - to przynajmniej zamilcz synu
                      • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:14
                        Nie mam czego odszczekać. Przeciez niedawno Senat w swojej uchwale potepił
                        takie praktyki. To skoro ich nie ma to dlaczego wystosowuja uchwałę!!!
                        • Gość: umk Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:20
                          ty chyba chory jestes.. co potepil Senat - LAPOWKI ??? PLAGIATY ??? czy moze
                          uchwala senatu odnosila sie do autoplagiatow studentow ? nie zalezy mi abys
                          odszczekiwal cokolwiek - co to zmieni - ale po prostu wiecej nie klam , bo
                          klamstwo ma krotkie nogi , czego efektem jest dyskusja taka jak ta dzisiaj -
                          stracilem pol godziny ;-(((
                          • Gość: maciej Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:21
                            www.uni.torun.pl
                          • Gość: maciej Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:23
                            aktualnosci.uni.torun.pl/
                            Czy ty jestes tak ograniczony?Przeczytaj uważnie!!!!
                            • Gość: umk Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:27
                              no wlasnie ty tez to przeczytaj uwaznie - czy jest to odniesienie do tych
                              negatywnych zjawisk na umk czy ogolnie w Polsce ? I dalej , pytam sie ciebie,
                              gdzie sa dowody na to, ze LAPOWKI i PLAGIATY na UMK sa chlebem powszednim ??
                              • Gość: maciej Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:29
                                Wybacz, ale ty naprawde jestes ograniczony.
                                ps. uczyli czytac ciebie miedzy wierszami?A wiesz kiedy ta uchwała pojawiła sie?
                                Wybac, ale do dwuchromosomowcow nie mam cierpliwosci!!!
                                • Gość: umk Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:36
                                  no to juz bohomazy intelektualne zaczynaja sie .. czytanie miedzy wierszami ?
                                  ty sie czlowieku naucz czytac slowo w slowo - bo tej umiejetnosci ewidentnie ci
                                  brakuje .. a co do tego co piszesz - to wszystko to jest takie miedzy
                                  wierszami, bla, bla, bla, na moje proste pytania nie potrafisz odpowiedziec, bo
                                  po prostu nie masz nic do powiedzenia .. chlapiesz ozorem ile ci energii
                                  starczy .. konkretnie : napisales, ze na umk PLAGIATY i LAPOWKI to chleb
                                  powszedni . na AB tego rodzajun procedury zostaly udowodnione. co z umk ?
                                  czekam na odpowiedz
                                  • Gość: maciej Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:39
                                    :)))) Dobranoc!!!!
                          • Gość: maciej Re: KLAMCZUCHU ;-))) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:24
                            Jeszcze raz przeczytaj!!!!
                            UCHWAŁA W SPRAWIE ZASAD ETYCZNYCH

Senat UMK przyjął uchwałę w sprawie przestrzegania przez członków społeczności
                            Uniwersytetu zasad etycznych.

„Senat Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu z zaniepokojeniem stwierdza,
                            że patologie występujące w życiu społecznym naszego kraju nie omijają także
                            środowisk akademickich. Na wyższych uczelniach pojawiają się zachowania naganne
                            zarówno wśród nauczycieli akademickich jak i studentów. Coraz częstsze stają
                            się przypadki czynów niegodnych pracownika naukowego i studenta: plagiatów i
                            autoplagiatów, kupowania i sprzedawania prac dyplomowych, nepotyzmu a nawet
                            korupcji. Senat Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, uznając nadrzędną
                            wartość standardów etycznych w realizacji misji Uniwersytetu, stanowczo potępia
                            wszelkie zachowania nieetyczne i zobowiązuje kierownictwo Uczelni do walki z
                            tego typu zjawiskami. Postępowanie pracownika lub studenta naruszające zasady
                            etyki nie może być tolerowane i musi podlegać procedurom dyscyplinarnym
                            obowiązującym w Uniwersytecie.”

• ethanak Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? 08.02.05, 00:08
                      Proponuję żebyś się odpie..ł kolego i zajął się domami,samochodami i całą
                      resztą UMKowskich profesorów prawa w Osielsku i Niemczu.Następnie możesz się
                      zająć nałogami wykładowców kierunków artystycznych UMK.A skończyć proponuję na
                      wzajemnych powiązaniach Achramowicza i Zaleskiego z żoną.
                      • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:11
                        kolego : tematem tej rozmowy sa PLAGIATY i LAPOWKI na umk - podobno chleb
                        powszedni na tej uczelni, tak jak to widzi forumowicz maciej .. jak masz co
                        powiedzenia w tej sprawie - bardzo prosze.. jezeli nie , to pozwolisz, ze
                        zacytuje ciebie : odp..ol sie
                        • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:15
                          Przeczytaj ostatnia uchwałe senatu. Ona wszystko tobie wyjasni!!!
                        • ethanak Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? 08.02.05, 00:17
                          Ja właśnie o tym mówię (zwłaszcza o łapówkach)...ale niestety nie mogę podać
                          nazwisk...
                          • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:20
                            Gościu chyba uwierzył w Nibylandie z Piotrusia Pana i ma problem z ulokowaniem
                            sie w szarej rzeczywistośi!!!
                            • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:31
                              ja nie.. ale ty jestes klamczuchem piszacym oszczerstwa, ktorych nie potrafisz
                              uzasadnic .. wciaz czekam na nazwisko lapowkarza z umk ( nie liczac collegium
                              medicum w bydgoszczy ) .. no jak tam gosciu, mozesz ze swojej nibylandii
                              przytoczyc chocby jedno takie nazwisko - a powinno ich byc wiele, bo
                              napisales , ze to na umk chleb powszedni .. czekam
                              • ethanak Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? 08.02.05, 00:38
                                większość a nazwisk ci nie podam , bo to i tak nic nie da...W końcu jak
                                udowodnić komuś łapówy po latach (to udaje się tylko toruńskiej prokuraturze
                                zwaszcza gdy chodzi o bydgoskiego vice)(abstrahując od tego że i tak będą
                                musieli to umorzyć bo on żadnych łapów nie brał).
                          • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:24
                            to przykre..ale czego tu sie bac - casus prof. kasprzaka , jezeli potrafisz to
                            jakkolwiek udowodnic, to trzeba dzialac.. trudno mi jednak zaakceptowac taka
                            pisanine na forum, ze gadam sobie co mi slina na jezyk przyniesie a nie
                            potrafie tego uzasadnic - przyklad : kolega maciej
                            • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:26
                              UCHWAŁA W SPRAWIE ZASAD ETYCZNYCH

Senat UMK przyjął uchwałę w sprawie przestrzegania przez członków społeczności
                              Uniwersytetu zasad etycznych.

„Senat Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu z zaniepokojeniem stwierdza,
                              że patologie występujące w życiu społecznym naszego kraju nie omijają także
                              środowisk akademickich. Na wyższych uczelniach pojawiają się zachowania naganne
                              zarówno wśród nauczycieli akademickich jak i studentów. Coraz częstsze stają
                              się przypadki czynów niegodnych pracownika naukowego i studenta: plagiatów i
                              autoplagiatów, kupowania i sprzedawania prac dyplomowych, nepotyzmu a nawet
                              korupcji. Senat Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, uznając nadrzędną
                              wartość standardów etycznych w realizacji misji Uniwersytetu, stanowczo potępia
                              wszelkie zachowania nieetyczne i zobowiązuje kierownictwo Uczelni do walki z
                              tego typu zjawiskami. Postępowanie pracownika lub studenta naruszające zasady
                              etyki nie może być tolerowane i musi podlegać procedurom dyscyplinarnym
                              obowiązującym w Uniwersytecie.”

• Gość: umk Re: jesus, oligofrenik.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:44
                                no i gdzie sa te dowody na LAPOWKI I PLAGIATY na UMK ??? poczytaj to sam, co
                                bezmyslnie wklejasz .. napisales o lapowkach i plagiatach na umk jako o chlebie
                                powszednim - pytam sie dlaczego ? czy ta uchwala senatu umk mowi konkretnie o
                                zjawiskach na umk - czy tez ogolnie w Polsce ? czy masz jakies inne zrodla
                                potwierdzajace to co napisales ? po prostu pleciesz sobie 3 po 3 w nadziei, ze
                                nikt nie zareaguje ? chociaz faktycznie - wymiana pogladow z toba, to chyba
                                wylacznie strata czasu..intelektualista od 2-chromosowego nicienia
                            • ethanak Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? 08.02.05, 00:43
                              Wiem co mówię - mam znajomego prokuratora;wiesz jak jest postrzegana służba
                              zdrowia jeśli chodzi o łapówki?to po przyjrzeniu się bliżej pracy prokuratury
                              można dojść do przykrego wniosku że w prawie sytuacja wygląda tak jak ludzie
                              sobie ją wyobrażają w medycynie...
                              • Gość: umk Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:48
                                ok, sluzba zdrowia jest specyficzna - ja chcialbym abstrahowac od bylej AB , CM
                                umk, albo od torunskich szpitali - tematem tej rozmowy bylo srodowisko
                                akademickie. maciej usiluje udowodnic, ze etyka na AB i UMK jest taka sama, a
                                ja sie nie zgadzam .. rzucil konkretne oskarzenia, ktorych nie potrafi
                                uzasadnic, to wszystko
                                • ethanak Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? 08.02.05, 00:54
                                  Etyka jest reprezentowana przez jednostki i nie można mówić o etyce uczelni (bo
                                  od reguły nie mogłoby być wyjątku w tym przypadku).Tu nie etyka jest sprawą ale
                                  slerotyzacja środowisk naukowych - to są naprawdę kasty a im bardziej okrzepłe
                                  tym bardziej zepsute...
                                • Gość: maciej Re:Dyslektyk czy IQ ryjowki ?? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:55
                                  45 proc. studentów UMK deklaruje, że ich prace zaliczeniowe, semestralne,
                                  dyplomowe są plagiatem - wynika z badań przeprowadzonych w zeszłym roku.
                                  Usprawiedliwienia szukają we własnym lenistwie, braku wiedzy i czasu oraz
                                  przyzwoleniu kadry.
                                  Dziekan potwierdza, że zna przypadki autoplagiatów u siebie na wydziale.
                                  Dowiedział się o nich od prof. Ewy Siemińskiej, która na swoim seminarium
                                  złapała dwóch oszustów. Prace licencjackie studenci napisali w szkołach w
                                  Płocku i Kołobrzegu. Prof. Siemińska wykryła ich podstęp przed egzaminem
                                  magisterskim. - Kiedy zaczęłam poznawać skalę problemu, byłam przerażona -
                                  ocenia.

• Gość: umk Re: Proponuje - koniec tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:54
                                maciej powiedzial dobranoc, odwzajemniam macieju, na cala reszte spuszczamy
                                zaslone milczenia - jak ktos jest ciekawy to niech sobie poczyta. ale to chyba
                                nie jest wzbogacajaca lektura - oby jak najmniej takich dyskusji tu bylo.pozdro
                                • Gość: maciej Re: Proponuje - koniec tematu IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 00:58
                                  Dokładnie napisałem tak:
                                  Na UMK lepsze rzeczy sie dzieja, plagiaty i autoplagiaty to chleb powszedni,
                                  pracownicy naukowi wiedzac o tym puszczaja takie prace.
                                  • Gość: maciej Re: Proponuje - koniec tematu IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.05, 01:04
                                    Nic o lapowkach nie pisałem!!!!
                                    • Gość: zyga Re: Proponuje - koniec tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:46
                                      Wykładowca AB prof. Kazimierz W. przyznał się do brania łapówek od studentów.
                                      Wsadzili go na 2 lata i również na 2 lata odebrali mu prawo prowadzenia zajęć
                                      dydaktycznych.
                                      Profesora fizyki AB od molestowania studentek zawieszono na 6 miesięcy.
                                      Komisja Dyscyplinarna cały czas bada sprawę. Coraz więcej studentek pisze
                                      podania.
                                      • Gość: s Re: Proponuje IP: *.sfcn.org / *.237.84.20.ptr.us.xo.net 08.02.05, 15:10
                                        Dziecko, nie wypowiadaj się na tematy, które przerastają cię. Jeżeli nie
                                        rozumiesz co oznacza termin: kara w zawieszeniu, to lepiej nie wypowiadaj się w
                                        tych sprawach.
    • Gość: Saul działanie z premedytacją? IP: *.sfcn.org / *.237.84.20.ptr.us.xo.net 08.02.05, 15:33
      Patrząc na wpisy rozmówców, patrząc na atmosferę, którą tworzą mednia i część
      toruńskiego środowiska, nie sposób oprzeć się wrażeniu, że jest to działanie z
      premedytacją, mające utrudnić przekształcenie AB w uniwersytet. Wierzyć się nie
      chce, że ludzie wykształceni, wydawałoby się ukształtowani, moga zachowywać się
      w ten sposób. A jednak..

• Gość: el Re: działanie z premedytacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:28
        Chyba nie piszesz o sobie?
        • Gość: Saul Re: działanie z premedytacją? IP: *.sfcn.org / *.237.84.20.ptr.us.xo.net 09.02.05, 08:26
          Swoją drogą, niewiele osób dostrzega, pozytywne działania podejmowane na AB. W
          trakcie ostatniej dekady pracę w AB podjęło ponad 250 nowych nauczycieli
          akademickich. Ponad trzykrotnie zwiekszyła się liczba samodzielnych pracowników
          naukowych, liczba studentów blisko czterokrotnie. Nie można podważyć tezy, że
          Akademia Bydgoska przeżywa rozwój. O tym jednak, nie przeczytamy na stronach -
          części - gazet lokalnych ;)
    • Gość: zbych ministerstwo sprawdzalo a nic sie nie zmienia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:50
      ministerstwo sprawdzalo a nic sie nie zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka