Dodaj do ulubionych

Serwis Peugeot "Jaw Remo" w Lisim Ogonie

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 16:04
Jaka jest Wasza opinia na temat autoryzowanego serwisu Peugeot'a w Lisim Ogonie?
Moja opinia jest poniżej krytyki. Chętnie poznam Waszą opinię, może ktoś z Was
ma inne zdanie? Może jest zadowolony?
Ja "walczę" z Serwisem a raczej głupotą ludzką od roku.
Co pojadę z jedną usterką to wracam z drugą i tak non stop. Mam mojego
Peugeocika od roku, ale chcę już go sprzedać bo nie wyrobię dłużej nerwowo.
Moi znajomi jeżdża serwisować auto do innych miast, gdyż są przerażeni tymże
Serwisem. Teraz znowu oddałem do naprawy auto, owszem naparwiono jedno, ale
uszkodzono....lub......(nie chcę tego napisać wprost) drugie. Po wyjechaniu z
Serwisu okazało się, że momentalnie padły mi amortyzatory i sonda lambda.
Dziwny zbieg okoliczności, jeśli to tylko zbieg okoliczności to przepraszam!
Ale czy ktoś zna takie przypadki, gdzie w 1,5 rocznym samochodzie z bardzo
małym przebiegiem sprawność amortyzatorów wynosi 1%? I co ciekawe jeszce w
marcu sprawność ta wynosiła 65%. Momentalnie po kilku tygodniach i po wizycie w
Serwisie wynosi 1%:) I do tego jeszcze padła sonda, która też w marcu była
sprawna. Moze to tylko złośliwość losu...a może.............? Pozdrawiam
Wszystkich i czekam na inne opinie.
Obserwuj wątek
    • letalin Re: Serwis Peugeot 06.06.02, 17:15
      Nic dobrego nie mam do opowiedzenia. Na szczęście nasz pełgot jest już
      kilkuletni i nie ma potrzeby serwisowania u "autoryzowanego" mechanika. Ale
      wspomnienia są podobne.
      Sprawność amortyzatorów lepiej jest sprawdzić ręcznie naciskając na błotnik,
      jeśli oscyluje za bardzo to do wymiany. Podejrzewam , że te urządzenie do
      kontroli maja rozkalibrowane albo chcą Cię wrobić w niepotrzebną wymianę. Jeśli
      komfort jazdy nie ucierpiał to po co zmieniać amorki? tylko dlateo , że mają
      podobno 1% sprawności. Po tak krótkiej eksploatacji to fizycznie niemożliwe. W
      moim mają 96% po 4latach. Ale mam znajomego na stacji obsługi i ten zmierzy to
      co trzeba i jak trzeba.
    • Gość: xyz Re: Serwis Peugeot IP: *.pl / 10.0.1.* 06.06.02, 21:21
      Czy to chodzi o serwis u "Doktora inżyniera"?? Kiedy miałem Peugeot'a raz tam
      trafiłem. Trafiłem jak kulą w płot. Takiej ignorancji i braku kompetencji +
      wykorzystanie klienta(mnie też "wduszono" część za duże pieniądze, część której
      nie trzeba było wymieniać) trudno spotkać .
      Radzę jeździc na przeglądy do innych miast. Lepiej dalej a bezpieczniej i mimo
      wszystko taniej.
    • Gość: NoNeZ Re: Serwis Peugeot IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 00:25
      ;-))
      Mnie wizyty w tym serwisie kosztowały kupę pieniędzy i masę nerwów.
      Zmieniłem serwis, auto mniej sie jakby psuje.
      Złudzenie?
      Eee. Serwis w Lisim Ogonie w ciągu 8 miesięcy (przejechalem 55.000 w tym
      czasie) wymienił mi w 4-letnim samochodzie:
      - 3xtarcze hamulcowe,
      - 4xklocki,
      - 2xtylny tłumik,
      - 1xuszczelkę pod głowicą,
      - 1xuszczelniacz skrzynia biegów-silnik,
      - 2xamortyzatory przód,
      - 1xsterowanie zaplonem,
      - wiele, wiele innych elementow, ktorych wymiana - jak sie okazalo - "wyszła" w
      czasie przeglądu.

Razem: prawie 8.600 przez 8 m-cy !!

Początkowo myślał naiwny człowiek - rany, co ja za grata kupiłem.
      Ale...
      Zmieniłem serwis...
      Dziwne, bo jak ręką odjął.
      Piekny samochód, wspanialy!

Pozdrawiam chlopaków, którzy mi go teraz robią serwisują.
      Są świetni!
      • Gość: jakub Re: Serwis Peugeot IP: 2.4.STABLE* / 172.18.231.* 07.06.02, 10:09
        Ludzie Kupilscie peugota i spodziewcie się cudow czego wy chcecie
        A serwis jak to serwis chce zloic tylek kazdemu kto przekroczy jego progi.
        • Gość: #kasia Re: Serwis Peugeot IP: 194.204.138.* 07.06.02, 10:18
          i bardzo dobrze, ze sie dziwia..

w tym serwisie praktykuje sie podmienianie czesci.. wiem bo sami mi to
          zaproponowali.. "nowa: tyl ei tyle, ale jak bedzie okazja i ktos podjedzie
          podobnym modelem to bedzie taniej.."

jesli chodzi o czesci uzywane to polecam auto-france kolo makro, mila, pomocna,
          obsluga..

a zdiagnozowanie ustreki to serwis boscha w poblizu ulicy nasypowej.. troszke
          to kosztuje ale nie jezdzi sie w ciemno do serwisu na zasadzie "a moze to to
          jest zepsute i wymienimy, tydzien pozniej to jednak to.. sprobujemy wymienic to
          moze pomoze "
          i zanim sie czlowiek nie obejrzy to ma "nowy" samochod..

z autoryzowanych polecam serwis w inowroclawiu
          • letalin Re: Serwis Peugeot 07.06.02, 13:26
            Sprawa jest powszechna i ci mechanicy, z którymi jesteś na "ty" i udało ci się
            ich "kupić" potrafią dla innych być zarazą. To bardzo nieetyczny zawód. Kiedyś
            z takim jednym rozmawiałem przez telefon, ttrochę się motałem, a ten ni z
            gruchy ni z pietruchy rzucił propozycję "przekrętu" na jaki nigdy bym się nie
            zdobył ze strachu i obrzydliwej uczciwości. Już do niego nie jeżdżę, zresztą
            bardziej dlatego, że nie radził sobie z moim autem i spowodował awarię.
            Wierzę , że nie ma warsztatu w którym nie dochodzi do rozkręcania, kradzieży,
            przekrętów...W dużych stacjach to mało prawdopodobne, ale w pewnych sytuacjach
            też możliwe.
          • Gość: Klient Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 18:30
            Hej ludziska, dzieki za te wiadomosci, juz sie balem, ze tylko ja mam takie zle
            doswiadczenie z tym serwisem. Fajnie sie jezdzilo moim Pelgocikiem, nowe autko
            a juz tak zajechane przez Serwis w Jaw-Remo. Ja juz jestem tak zdeterminowany,
            ze zmieniam to auto w lipcu na inne, moze goorsze niz Peugeot, ale bede mial
            spokoj z tym Serwisem. Wiecie, ze w pewnym momencie gdy to auto bylo jeszce na
            gwarancji, palilo mi 9 litrow na 100km, norma mowi o 6,7. Fachowcy z Jaw-Remo
            powiedzieli mi, ze mam ciezka noge. Tak dlugo do nich jezdzilem, az w koncu
            jeden z nich ruszyl tylek i wgral do kalkulatora nowe oprogramowanie. Jak reka
            odjal, srednia 6,7/100km, ale co stracilem czasu to moja strata.
            Kasiu, przerazajace jest to o czym piszesz, nie sadzilem, ze to ma az taki
            wymiar. To mi przypomina sytuacje z Lodzkiego pogotowia. Analogia ta
            sama, "Doktorek" za pieniadze zrobi wszystko. Jest dawca i jest biorca. Bylem
            troche naiwny, sadzilem, iz takie rzeczy w autoryzowanym serwisie sie nie
            dzieja. Obrzydliwe na sama mysl!
        • Gość: NoneZ Re: Serwis Peugeot IP: 212.244.169.* 07.06.02, 17:20
          Peugeot jest bardzo dobrym samochodem, szczegolnie te wydane po 96 roku - sa
          dopracowane, malo usterek, nawet przy bardzo intensywnej eksploatacji.
          Wiem po swoim robie ok. 90.000 rocznie
          Oprocz normalnych, eksploatacyjnych usterek z tym autem nic zlego sie nie
          dzieje.
    • Gość: Klient Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 18:32
      Hej ludziska, dzieki za te wiadomosci, juz sie balem, ze tylko ja mam takie zle
      doswiadczenie z tym serwisem. Fajnie sie jezdzilo moim Pelgocikiem, nowe autko
      a juz tak zajechane przez Serwis w Jaw-Remo. Ja juz jestem tak zdeterminowany,
      ze zmieniam to auto w lipcu na inne, moze goorsze niz Peugeot, ale bede mial
      spokoj z tym Serwisem. Wiecie, ze w pewnym momencie gdy to auto bylo jeszce na
      gwarancji, palilo mi 9 litrow na 100km, norma mowi o 6,7. Fachowcy z Jaw-Remo
      powiedzieli mi, ze mam ciezka noge. Tak dlugo do nich jezdzilem, az w koncu
      jeden z nich ruszyl tylek i wgral do kalkulatora nowe oprogramowanie. Jak reka
      odjal, srednia 6,7/100km, ale co stracilem czasu to moja strata.
      Kasiu, przerazajace jest to o czym piszesz, nie sadzilem, ze to ma az taki
      wymiar. To mi przypomina sytuacje z Lodzkiego pogotowia. Analogia ta
      sama, "Doktorek" za pieniadze zrobi wszystko. Jest dawca i jest biorca. Bylem
      troche naiwny, sadzilem, iz takie rzeczy w autoryzowanym serwisie sie nie
      dzieja. Obrzydliwe na sama mysl!

• marina2 Re: Serwis Peugeot 07.06.02, 21:29
        Kolega kupil kiedys pegocika i raz jeden skorzystal z prostej wymiany oeju-
        tyle,ze wkrotce odkryl ,ze zadnej zmiany nie bylo.Inny kolega pojechal na
        rutynowy przeglad po roku zdaje sie.I wyszlo na to ,ze 1/3 auta to zlom.W innym
        punkcie bodaj w Osielsku pan byl zdziwiony diagnoza-no moglby pan to auto
        umyc.Nie orientujac sie jak sie ma pegocik do renault ,kiedy kupilam renowke
        nigdy z serwisu lisiego nie korzystalam.M
      • Gość: #kasia Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 16:42
        wczoraj przejezdzalam fordonska.. i otwieraja nowy salon.. z wygladu budynku
        wywnioskowalam, ze serwis tez tam bedzie...
        takze wstrzymaj sie ze zmiana autka..

moze bedzie lepiej :)
    • Gość: Tolek Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 11:54
      ?
      • bator1 Re: Serwis Peugeot 08.06.02, 18:08
        Z tą wymianą oleju w Lisim to stary patent. Zamiast się pchać od razu na
        podnośnik trzeba pogadać z mechanikiem i kupić od niego olej za gotówkę, "z
        ręki do ręki". Różnica taka, że to olej "nie mieszany". Mechanik odlał go z
        pełnej beczki, tak ze 20-30 litrów a w to miejsce dolał ten spuszczany z aut
        klientów. Tak powstaje "olej mieszany". Można na nim zresztą zarobić podwójnie.
        W samochodzie znajomego, zostawionym na jeden dzień do przeglądu gwarancyjnego
        i wymiany oleju okazało się na fakturze, że do peugeota wchodzi.... 10 litrów
        oleju. Prawdopodobnie dlatego, ze w papierach właścicielką była kobieta. A ta
        skąd będzie wiedziała ile mozna nalać do silnika, prawda?
    • Gość: Y Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 22:57
      Mnie ta "fachowcy" z Lisiej Kity zalatwili inaczej. Kupilem u nich auto. Dalem
      im do zamontowania radio. Zamontowali tak jak potrafili, czyli perfidnie
      poskrecane kabelki zailozowane tasma izolacyjna:) Ale musze im przyznac,
      odniesli niebywaly sukces, radio gralo:) Minal rok, mialem teraz stluczke,
      oddalem im auto do naprawy (sam nie wiem dlaczego im, moze to byl jeszce szok
      powypadkowy). Po dlugo trwajacej naprawie (samo sciagniecie podluznicy
      prawdopodobnie z magazynu w Warszawie trwalo okolo 8 dni, moim zdaniem jest to
      element typowy. W koncu doczekalem sie auta. wyjechalem nim czym predzej z
      Lisiego, odpalam radio, a ono rzada kodu personalnego! Hmmm, zadnego kodu nigdy
      nie wprowadzalem, ale mysle sobie, moze przy pierwszej instalacji ktos z
      Lisiego taki kod nadal i zapisal mi w ksiazce gwarancyjnej radioodtwarzacza. A
      tak nawiasem mowiac, tego kodu nikt nigdy nie powinien byl wpisywac, gdyz kod
      personalny w tym radioodtwarzaczu nadaje sie tylko na specjalne zyczenie. W
      domu dopadlem instrukcje, nic nie ma! Jest natomiast zapisane, iz bez tego kodu
      radio nie odpali! Pojechalem do nich, a tam nic nikt nie pamieta. Wymyslilem
      sobie cos, na pewno ja wpisalem kiedys kod i zapomnialem o tym:) Tak wiec
      zostalem z bezuzytecznym radioodtwarzaczem. Moze ktos wie, gdzie mozna to
      rozkodowac i ile to kosztuje?
      • Gość: SDB Re: Serwis Peugeot IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 12:39
        Jest mozliwosc rozkodowania radia. Tylko nie wiem gdzie tym bardziej ze ja nie
        z Bydgoszczy. Ale slyszalem ze moze to kosztowac okolo 50zl. Powodzenia :)
        • Gość: kierowca Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:46
          jezdze peugotem i tez mialem niemile doswiadczenia z serwisem-niekompetencja i
          typowe zgadywanie, a nie fachowa diagnoza usterki w samochodzie. przypadkowo
          trafilem do sklepu z czesciami peugeot`a na poczatku nakielskiej-bardzo mila
          obsluga i ceny przystepne- w porownaniu do tych z J-R. Pan zza lady podal mi
          adres warsztatu samochodowego, nawet mnie umowil na wymiane-od tamtej pory
          zawsze jezdze do tego mechanika, a J-R omijam lukiem.:)))
    • Gość: Y Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 20:36
      Zgadnijcie po jakim czasie od lakierowania samochodu przez autoryzowany serwis
      Jaw-Remo auto zaczyna rdzewiec? Odpowiedz brzmi: 10 dni, tak wlasnie jest u
      mnie. Chetnie dowiem sie, gdzie Jaw-Remo lakieruje auta? Bo przeciez nie ma
      swojej lakierni.....!!!! Moze ktos z Was wie? Raczej jest to jakis garaz pod
      Bydgoszcza, z tego co widac po ich jakosci wykonania! Pozdrawiam i czekam na
      odpowiedz!
    • Gość: Y Re: Serwis Peugeot IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 15:48
      Nie ma tu ani jednej osoby ktora chwali sobie Serwis w Lisim....?
      Prosze o chociazby jeden pozytywny glos! Nie sadze, ze jest az tak zle.
      • Gość: #kasia pozytywny głos IP: 194.204.138.* 11.06.02, 16:06
        są w ładnej okolicy..
        • Gość: atomski Re: pozytywny głos nr 2 IP: 213.76.53.* 11.06.02, 22:55
          Są dokładnie po drugiej stronie Bydgoszczy (jak dla mnie ).
          No i nie mam Peugeota :)))
          • Gość: Fore Re: pozytywny głos nr 3 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 09:11
            ... no i pisza ciagle o nim na forum GW..:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka